Taner büyük harflerine aldırış etmedim
zaten içeriğinde polemik olmadığı belli, bildiklerimizi paylaşıp bilmediklerimizi öğreniyoruz, forumu yıllardır zevkle takip ediyorum okuyorum yazıyorum, internet elimde olduğu sürece en çok hava raporu ve avlakforum.com mutlaka girerim alışkanlıktan.
Dediğin gibi avcılık atıcılık hakkındaki teknik bilgileri öğreniyoruz, keyifli geçiyor,
bilmeyende bir o kadar çok, senin kulüpte karşılaştığın gibi, adam duymamış görmemiş neyapsın kabahat onun değil, yeterki duyduktan sonra kulak versin anlasın, tetik çekme mesafesi neymiş, kundak düşüklüğü neymiş, vs.
çoğu insanda güç tutkusu var yanlış denklemler üzerine tüfek alıyor fişek alıyor,
bende bilmiyordum öğrendim öğrenmeye devam ediyorum.
Gelelim, neden yüksek bant ?
Çukur (oluklu) bant çifteyle, yüksek bantlı bir tüfeği düşün, yüksek bant derken rampalı bant, rampalı bant diyorum çünkü çiftelerdede yüksek bant var ama rampalı değil,
benim için rampalı bantta avı daha kolay süzüyorum av nerden ne şekilde gelirse gelsin,
zaten uçar avlarında kullanılmak üzere tasarlanmış bir model,
yabancıların bu konulardaki argesi çok iyi,
ij 27 pozemde bunu farkettimki rampalı bantla avı süzmek takip etmek daha kolayıma geldi, görüş açımı genişletiyor, çift göz atıcılarda bundan memnundur herhalde, arada bende farkında olup, olmadan çift göz attığım oluyor ,
sonra birde otomatik aldım rampalı yüksek bant,
yani bu herkes için aynı olmayabilir bilemem, nedeni avantajı bu benim için, ve gayet memnunum.
hedefi arpaçıkmı kapatmalı namlumu,
ÇİFT NAMLULU TÜFEKLERDE HER İKİ NAMLUDA AYNI YERİ VURMASI İÇİN YAPILAN İŞLEM, bant içinde aynıdır, ne dersin?