Bu botu buldum 2500 tl elektirik li motoru dahil iki akü su var kararsız kaldim bekliyorum tam anlamam siz ne dersiniz arkadaşlar
sezgin kardeşim , botta fiyatı denyesi belirler . 800 - 1000 - 1200 - 1300 denye derler . bu denye denilen olay , kumaşın dokuma sıklığıdır . nette araştırma yaparsan daha teferruatlı bilgi sahibi olursun .
motora gelince , elektrikli motorları kışın gölde , ördek avında kullanman , tombala çekmek gibi olur . zira bu aküler , kışın soğukta kısa sürede tükeniyormuş . yazın sıcaklarda kullanabilirsin belki ama , kışın soğukta gölün içinde kalmak hiç akıl karı değil .
bizde bot ve motoru alırken çok araştırdık . sonuç olarak gölde , kışın soğukta kullanacaktık . balıkçı forumlarına girip çokça araştırdım . ve 1300 denye botta karar kıldık . motora gelincede , bizde akülü alacaktık ama , kışın kullanmanın sıkıntılı olacağını anlayınca , benzinlide karar kıldık . 2.5 hp benzinli motorumuz , hız yapamasada , bizi karda kışta gölün içerisinde istediğimiz yere götürüp getiriyor .
profil resmimde görülen bota , 5 kişi binip göle girdiğimizde oldu . 3 kişilik ama , mecbur kalınca 5 kişi bindik .
daha teferruatlı bilgi için balıkçı forumları gerçekten çok güzel . ama alanların çoğu , bizde buna dahil , biraz daha büyük bot , biraz daha güçlü motor almadıkları için hayıflanıyor . ama illakide bir yerlerden başlamak lazım . . .