InterToto kupasında
Hah
İtalyan ,Alman Rekabeti burada güzel ve keyifli seyrediyor, çok keyif alarak takip ediyorum.
Bir mekanikçi ,tasarımcı olarak kişisel düşüncem ,gerçek hayatta İtalyan ,Alman teknolojisi birbirinden çook uzaktalar ,aralarında fersah fersah farklar, sıra dağlar var.Buna fark değil çekerin arkasından takip etmek denebilir.
İtalyanlar birçok sektörde kötü Alman taklitçisidir. Bir çok makine teçhizatın üst teknolojik malzemeleri ,çeliği ve özelllikle döküm vs hala Alman alt yapısını kullanırlar.
Mühendislik ve mekanik ,çelik üretimi ,çelik döküm ,savunma ve ateşli silah teknolojileri vs son yüzyıl Alman hakimiyetiyle geçti, Hatta USA alt yapısı bile yetişmiş Alman tasarım, bilgi birikimi vs üzerinde devam etmiştir nasıl mı? 2. dünya savasından sonra Almanya'nın iyi olan nesi varsa hepsini alıp götürdüler sömürdüler ,kendi ülkelerine yetişmiş bilim adamı ,tasarım buluş vs vs...
Side by side av silahlarında gerçekten butik üretim vs kökenlerinin 100-150 yıllık bir sürece geçmişe sahip oluşundan ,üst düzey üretimlerini İngiliz Kraliyet ailesi ve dünyadaki diğer varlıklı kimselere pazarlayıp kendilerine daima en iyisini hedeflediklerinden ilk 3 te İngiliz baskınlığı var. Almanlar ise yeterince sağlam amacına uygun mantığında.
Taramalı sınıfında Browning dünyanın ilk yarı otomatiğini yapandır ve kaliteli malzeme ,kendine has tasarımı ve sağlamlık bakımından kanaatimce hala 3 B lerin içinde en iyisi olarak yerini koruyor.
İtalyanlar bırakın Almanları Türklerden av silahları sektöründe birkaç üstünlüğü daha köklü bir geçmişe sahipler,markalaşmayı tamamlamış satışın gereklerini yerine getirip reklam bombardımanıyla çok satarak iyi para kazanıyorlar. Ben dahil bir çok avcıyı başlangıç seviyesindeyken kekleyip iyi paraya yarı mamüllerini çakıyorlar. Benim kullandığım yarı mamüller :)Lumar paradoks sirocco poze ,Beretta 686 ultra light ,Beretta 687 silverpigeon II ,ve Urika taramalı.Bu yarı mamullerden almadığım hazzı keyfi İspanyol side lock ve Akus fos platın çiftelerden ziyadesiyle aldım.Fiyatları yarı mamullerden daha ucuz olmasına rağmen verdiği keyf x 3 -5 diyebilirim.
İngiliz tüfeklerinin özelliklerinde fiyatı 1/20-1/30 oranında ucuz üsteki İspanyol çiftenin aynısını kullandım. H&H 'dın kötü taklidi olsa da tığ işçiliği side lock oluşu vs güzeldi.Avda kullanmaktan çok keyf aldım. Sabit şoklu ve ağır oluşundan yaptığım ava uymayışından veda ettim.
Artık yaş kemale erdi, nihayi ürün haline gelmiş Bir Alaman almanın zamanı sanırım geldi geçiyor:)))