Gönderen Konu: İTALYAN-ALMAN REKABETİNDEN KESİTLER ;) (Başlık olmadıysa değiştirebiliriz.)  (Okunma sayısı 85191 defa)

0 Üye ve 41 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
:D

Emre bey merhaba,

Siz belki makara gayesi ile yazdınız veya öyle de düşünülebilir ama bu soru unutmuş olduğum bir hatırayı ve aynen dediğiniz durumu getirdi...Bu yörede oldukça yetenekli ve her türlü saati olduğu kadar mekaniğe olan ilgisi ve olağanüstü yeteneği ile hertürden mekanik ıvır zıvırı da çok başarılı bir şekilde tamir edebilen bir usta vardır,ben de önceden yanına sıkça uğrardım..Bu kişiye çok seneler evvel beretta bir tüfek gelmişti tamir edebilir mi diye ve tornasında arızalı parçayı yeniden yaparak(bu kilitti belki de hatırlayamıyorum şimdi)güzelce onarmıştı,yalnız şunu hatırlıyorum;o zaman kilit sistemi bana da zayıfmış gibi geldiğinden bu konuyu sorduğumu hatırlıyorum...Bana cevaben tam aksine çok sağlam bir sistem olduğu, parçanın ve yuvasının konik oluşu hasebi ile aşındıkça içeri gireceğinden laçka olmasının yıllar alacağı ve asıl pasif kilitlerinin(yanlardaki geçmeler) yükü çektiğini söyledi ve ben yıllar sonra aynı cümleleri yabancı forumlarda ve yayınlarda da beretta ile bağı olmayan kalemlerden okudum ve ustaya hayranlığım ve sisteme itimadım daha da arttı zaten pratikte de uzun yıllar gider kilit..

Kamil Bey
Makara gayesi taşımadığımı bilmenizi isterim. Aksine "İyi" bir usta diye belirtmiştim. Hikmet Usta işinin ehliymiş anlaşılan. Biz saat gibi çalışan şeyleri severiz ama saat primlerinin yapılı kilit mekanizmalı yarı mamül ürünler maalesef kalbimize giremiyor. Hayranlığınızı taşıyan firmaya Hikmet ustalardan fazla miktarda lazım diye düşünüyorum. Hatta birkaç Alman Mühendis transferi işleri daha iyi hale getirebilir.

Saygılar efendim Hikmet ustaya ve fanlarına...
1983-İZMİR - AYDIN

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
emre bey alman her aracın içine yakışırda, bu aracı mercedes amerikan pazarı için yapmış olabilir kanımca tam amerikan tarzı, bunun içinde bir 870 mutlak olmalı  ;)

Fatih bey
Amerikan pazarında köşeli mamül fazlaca mevcut. Askeri amaçla ürettikleri bizim sosyetenin gözdesi olan Hummer var mesela. Amerikanlarda köşeli kaba şeyleri seviyor galiba. Türkiye pazarı için üretmedikleri kesin çünkü bizim memlekette köşeli sağlam ürünler yerine bol estetikli ürünleri tercih edenler daha fazla...
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU

#kibar ve zarif  :)
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Yasin TORAN

Çevrimdışı Emin VURAL

• Onursal Üyemiz
  • Le Fusil Darne Saint-Etienne V 19 Paris France

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Nohut kadar Woodward :D

Aynı mantıkla, şu Purdey de, bire bir 687'den öykünülmüş, hatta kopyalanmış canım aynısı :D

Ben de diyordum bu 687 resmini niye koydu üstad :D, ta ki london yazısını görene değin :D...Hür bir irade lazım tabi :D,itiraf etmek kolay olmasa gerek :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Yasin TORAN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aynen 687 yi damascusla yapmışlar bi fark yok kopya mamül ;D ;D
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

• Expert Üye
Kamil Bey
Makara gayesi taşımadığımı bilmenizi isterim. Aksine "İyi" bir usta diye belirtmiştim. Hikmet Usta işinin ehliymiş anlaşılan. Biz saat gibi çalışan şeyleri severiz ama saat primlerinin yapılı kilit mekanizmalı yarı mamül ürünler maalesef kalbimize giremiyor. Hayranlığınızı taşıyan firmaya Hikmet ustalardan fazla miktarda lazım diye düşünüyorum. Hatta birkaç Alman Mühendis transferi işleri daha iyi hale getirebilir.

Saygılar efendim Hikmet ustaya ve fanlarına...

Emre bey Hikmet usta bir saat tamiricisi ve belki de saat parçalarıyla imal edilmiş olduğundan mıdır nedir kendisi de övüyor hayranlığımızı taşıyan firmayı...Tabi ki insanlar beğendiği ürünü kullanmalı...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Emre bey Hikmet usta bir saat tamiricisi ve belki de saat parçalarıyla imal edilmiş olduğundan mıdır nedir kendisi de övüyor hayranlığımızı taşıyan firmayı...Tabi ki insanlar beğendiği ürünü kullanmalı...

Kamil Bey
Tabi ki beğendiğiniz ürünleri kullanınız. Lakin daha iyisi daha güzeli varken İtalyan saatlerine rağbet etmeyiniz. Mesela size İsviçre saatlerini önerebiliriz. İtalyanlara göre daha kaba daha köşeli olabilirler ama daha sağlam oldukları su götürmez. Hikmet Ustamızın görüşlerininde bu yönde olacağını düşünüyorum. Lakin kendisi ismiyle müsemma ise bu doğrultuda görüş bildirecektir.
Saygılar efendim.
1983-İZMİR - AYDIN

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Bu ne böyle ?

Estetikmiş gerçekten.. Şık yani..

Silver Hawk falan dedikleri model bu olsa gerek ? ;D

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emre HİKMETOĞLU, Emrah TUNCA

• Expert Üye
Kamil Bey
Tabi ki beğendiğiniz ürünleri kullanınız. Lakin daha iyisi daha güzeli varken İtalyan saatlerine rağbet etmeyiniz. Mesela size İsviçre saatlerini önerebiliriz. İtalyanlara göre daha kaba daha köşeli olabilirler ama daha sağlam oldukları su götürmez. Hikmet Ustamızın görüşlerininde bu yönde olacağını düşünüyorum. Lakin kendisi ismiyle müsemma ise bu doğrultuda görüş bildirecektir.
Saygılar efendim.

Alman saati yok mu,o daha sağlamdır :)...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
İsviçre de çok uzak değil, sonuçta cermen yöresi :D

Alman saati yok mu,o daha sağlamdır :)...
1978 - Istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Evet kibar ve zarif gerçekten bu ada tavşanları kibar ve zarif oluyor görüntü itibariyle. Fakat o arka plan resmindeki tüfek kibarlaştırılmaya çalışılmış fakat İngiliz kibarlığına maalesef ulaşamamış.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 19:42:54 Gönderen: Emre HİKMETOĞLU »
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
İtiraf mı ? Hah ... Ben de aynısını sizin taraftan bekliyordum :D

Şimdi mesela şu parça eskidi diyelim altıyüzseksenküsürlerde... Nasıl değiştiriyoruz? Bize biraz anlatır mısınız ? :D Kolaydır değil mi ? Modüler, versatile falan filan ya o açıdan.

Çok ince duruyor, hemen deforme olup eskiyecek, hemen lıkır lıkır hale gelecekmiş gibi duruyor ama mukavim özel bir malzeme sanırım? :D

Ben de diyordum bu 687 resmini niye koydu üstad :D, ta ki london yazısını görene değin :D...Hür bir irade lazım tabi :D,itiraf etmek kolay olmasa gerek :D...
1978 - Istanbul

• Expert Üye
İsviçre de çok uzak değil, sonuçta cermen yöresi :D

Almıyım beretta yakında saatli model çıkartır hatta gps anemometre barometre altimetreli :D...Reklam sloganı da hazır "Watch Watch Technology with Watch"  :D
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Yok, o tüfeğin Beretta hawk mawk falan filan gibi bir şey olma ihtimali çok yüksek, baksanıza çok kibar. Kibarsa olsa olsa hawk mawk ya da altıyüzseksenbilmemkaç olmalı :D

Evet kibar ve zarif gerçekten bu ada tavşanları kibar ve zarif oluyor görüntü itibariyle. Fakat o arka plan resmindeki tüfek kibarlaştırılmaya çalışılmış fakat İngiliz kibarlıktan maalesef ulaşamamış.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emrah TUNCA

• Expert Üye
İtiraf mı ? Hah ... Ben de aynısını sizin taraftan bekliyordum :D

Şimdi mesela şu parça eskidi diyelim altıyüzseksenküsürlerde... Nasıl değiştiriyoruz? Bize biraz anlatır mısınız ? :D Kolaydır değil mi ? Modüler, versatile falan filan ya o açıdan.

Çok ince duruyor, hemen deforme olup eskiyecek, hemen lıkır lıkır hale gelecekmiş gibi duruyor ama mukavim özel bir malzeme sanırım? :D

Onu Purdey de cevaplayabilir efendim :D,benzer bir parça kullanıyorlar sizin resme göre :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• Expert Üye
Evet kibar ve zarif gerçekten bu ada tavşanları kibar ve zarif oluyor görüntü itibariyle. Fakat o arka plan resmindeki tüfek kibarlaştırılmaya çalışılmış fakat İngiliz kibarlığına maalesef ulaşamamış.

Emre bey tüfek Alman tüfeği :),friend-foe sisteminizin bir aziziği mi :) yoksa hayırlara vesile bir tornistan durumu  mu var Alman saflarından :)..
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 20:17:12 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ya Kamil Bey yok, arkadaşımız çok ince bir kinaye yapmış galiba.. Siz de hemen Alman tüfeği falan diyerekten yani... :D Hayret bir şey ya :D

Sürekli fitne peşinde koşulur mu arkadaş :D Hiç mi ara verilmez :D

Emre bey tüfek Alman tüfeği :),friend-foe sistemiminin bir aziziği mi :) yoksa hayırlara vesile bir tornistan durumu  mu var Alman saflarından :)..
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Yok efendim, Purdey'le alakası yok, ben bu pimi rica etmiştim :D

Yani nasıl oluyor? Önce kubuzu mu söküyoruz ? Yoksa altıyüzseksenbilmemkaçı aşağı doğru avucumuzun içine iki sallamayla lıkk diye düşüveriyor mu kendiliğinden ? :D :D :D
Hah :D

Onu Purdey de cevaplayabilir efendim :D,benzer bir parça kullanıyorlar sizin resme göre :D...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Çıkardı zaten... God damn competitor, el kabzasının altına, tansiyon cihazı, barometre , manometre, telemetre , ben ettim sen etme falan koymuştu ya bir ara :D :D N'oldu , o tutmadı mı ? :D

Almıyım beretta yakında saatli model çıkartır hatta gps anemometre barometre altimetreli :D...Reklam sloganı da hazır "Watch Watch Technology with Watch"  :D
1978 - Istanbul

• Expert Üye
Ya Kamil Bey yok, arkadaşımız çok ince bir kinaye yapmış galiba.. Siz de hemen Alman tüfeği falan diyerekten yani... :D Hayret bir şey ya :D

Sürekli fitne peşinde koşulur mu arkadaş :D Hiç mi ara verilmez :D

O kadar uzaktan ayak başparmağım bile bir prensesin eli gibi resim verir :D...Kinaye de olsa teğet geçti zaten :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Zaten vardı saatli bir model ama digitaldi galiba saati şu taramalı olanlardan. Bir ara çalar saatlisi falan çıkacakmış diye duymuştum. Yok anladım siz illa mekanik saatlisini istiyorsunuz. Yani pim falan sıkıntı yaratmasın diye.
1983-İZMİR - AYDIN

• Expert Üye
Yok efendim, Purdey'le alakası yok, ben bu pimi rica etmiştim :D

Yani nasıl oluyor? Önce kubuzu mu söküyoruz ? Yoksa altıyüzseksenbilmemkaçı aşağı doğru avucumuzun içine iki sallamayla lıkk diye düşüveriyor mu kendiliğinden ? :D :D :D
Hah :D

Pek gerek duyulmuyor İbrahim bey ::)...Valla pişman olmıcaksınız beğenmediniz ben alırım hayırlı uğurlu olsun,kaza belasız iyi günlerde kullanın :D...(pufff,ne zorladı be neyse aldığım komisyonla uzun zamandır hayalini kurduğum Merkel 200e me kavuşabileceğim :D...)
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Emre bey tüfek Alman tüfeği :),friend-foe sisteminizin bir aziziği mi :) yoksa hayırlara vesile bir tornistan durumu  mu var Alman saflarından :)..

Tecahül ü Arif diyelim İstifham diyelim hayırlara vesile olsun diyelim. Ayrıca İtalyan, saat, pim demeyelim.
1983-İZMİR - AYDIN

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Vayy, hoşa gitmiş belli :D Hatta, ağız suları şelale olmuş belli belli.. Dışa vurumu bu şekilde oluyor tabii :D 

İyi o zaman bir tane de yakından bakın hadi , bonus :D

O kadar uzaktan ayak başparmağım bile bir prensesin eli gibi resim verir :D...Kinaye de olsa teğet geçti zaten :D...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Emre HİKMETOĞLU, Cemal MADEN