0 Üye ve 36 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Emre bey merhaba,Siz belki makara gayesi ile yazdınız veya öyle de düşünülebilir ama bu soru unutmuş olduğum bir hatırayı ve aynen dediğiniz durumu getirdi...Bu yörede oldukça yetenekli ve her türlü saati olduğu kadar mekaniğe olan ilgisi ve olağanüstü yeteneği ile hertürden mekanik ıvır zıvırı da çok başarılı bir şekilde tamir edebilen bir usta vardır,ben de önceden yanına sıkça uğrardım..Bu kişiye çok seneler evvel beretta bir tüfek gelmişti tamir edebilir mi diye ve tornasında arızalı parçayı yeniden yaparak(bu kilitti belki de hatırlayamıyorum şimdi)güzelce onarmıştı,yalnız şunu hatırlıyorum;o zaman kilit sistemi bana da zayıfmış gibi geldiğinden bu konuyu sorduğumu hatırlıyorum...Bana cevaben tam aksine çok sağlam bir sistem olduğu, parçanın ve yuvasının konik oluşu hasebi ile aşındıkça içeri gireceğinden laçka olmasının yıllar alacağı ve asıl pasif kilitlerinin(yanlardaki geçmeler) yükü çektiğini söyledi ve ben yıllar sonra aynı cümleleri yabancı forumlarda ve yayınlarda da beretta ile bağı olmayan kalemlerden okudum ve ustaya hayranlığım ve sisteme itimadım daha da arttı zaten pratikte de uzun yıllar gider kilit..
emre bey alman her aracın içine yakışırda, bu aracı mercedes amerikan pazarı için yapmış olabilir kanımca tam amerikan tarzı, bunun içinde bir 870 mutlak olmalı
Nohut kadar Woodward Aynı mantıkla, şu Purdey de, bire bir 687'den öykünülmüş, hatta kopyalanmış canım aynısı
Kamil Bey Makara gayesi taşımadığımı bilmenizi isterim. Aksine "İyi" bir usta diye belirtmiştim. Hikmet Usta işinin ehliymiş anlaşılan. Biz saat gibi çalışan şeyleri severiz ama saat primlerinin yapılı kilit mekanizmalı yarı mamül ürünler maalesef kalbimize giremiyor. Hayranlığınızı taşıyan firmaya Hikmet ustalardan fazla miktarda lazım diye düşünüyorum. Hatta birkaç Alman Mühendis transferi işleri daha iyi hale getirebilir.Saygılar efendim Hikmet ustaya ve fanlarına...
Emre bey Hikmet usta bir saat tamiricisi ve belki de saat parçalarıyla imal edilmiş olduğundan mıdır nedir kendisi de övüyor hayranlığımızı taşıyan firmayı...Tabi ki insanlar beğendiği ürünü kullanmalı...
#kibar ve zarif
Kamil Bey Tabi ki beğendiğiniz ürünleri kullanınız. Lakin daha iyisi daha güzeli varken İtalyan saatlerine rağbet etmeyiniz. Mesela size İsviçre saatlerini önerebiliriz. İtalyanlara göre daha kaba daha köşeli olabilirler ama daha sağlam oldukları su götürmez. Hikmet Ustamızın görüşlerininde bu yönde olacağını düşünüyorum. Lakin kendisi ismiyle müsemma ise bu doğrultuda görüş bildirecektir. Saygılar efendim.
Alman saati yok mu,o daha sağlamdır ...
Ben de diyordum bu 687 resmini niye koydu üstad , ta ki london yazısını görene değin ...Hür bir irade lazım tabi ,itiraf etmek kolay olmasa gerek ...
İsviçre de çok uzak değil, sonuçta cermen yöresi
Evet kibar ve zarif gerçekten bu ada tavşanları kibar ve zarif oluyor görüntü itibariyle. Fakat o arka plan resmindeki tüfek kibarlaştırılmaya çalışılmış fakat İngiliz kibarlıktan maalesef ulaşamamış.
İtiraf mı ? Hah ... Ben de aynısını sizin taraftan bekliyordum Şimdi mesela şu parça eskidi diyelim altıyüzseksenküsürlerde... Nasıl değiştiriyoruz? Bize biraz anlatır mısınız ? Kolaydır değil mi ? Modüler, versatile falan filan ya o açıdan. Çok ince duruyor, hemen deforme olup eskiyecek, hemen lıkır lıkır hale gelecekmiş gibi duruyor ama mukavim özel bir malzeme sanırım?
Evet kibar ve zarif gerçekten bu ada tavşanları kibar ve zarif oluyor görüntü itibariyle. Fakat o arka plan resmindeki tüfek kibarlaştırılmaya çalışılmış fakat İngiliz kibarlığına maalesef ulaşamamış.
Emre bey tüfek Alman tüfeği ,friend-foe sistemiminin bir aziziği mi yoksa hayırlara vesile bir tornistan durumu mu var Alman saflarından ..
Onu Purdey de cevaplayabilir efendim ,benzer bir parça kullanıyorlar sizin resme göre ...
Almıyım beretta yakında saatli model çıkartır hatta gps anemometre barometre altimetreli ...Reklam sloganı da hazır "Watch Watch Technology with Watch"
Ya Kamil Bey yok, arkadaşımız çok ince bir kinaye yapmış galiba.. Siz de hemen Alman tüfeği falan diyerekten yani... Hayret bir şey ya Sürekli fitne peşinde koşulur mu arkadaş Hiç mi ara verilmez
Yok efendim, Purdey'le alakası yok, ben bu pimi rica etmiştim Yani nasıl oluyor? Önce kubuzu mu söküyoruz ? Yoksa altıyüzseksenbilmemkaçı aşağı doğru avucumuzun içine iki sallamayla lıkk diye düşüveriyor mu kendiliğinden ? Hah
Emre bey tüfek Alman tüfeği ,friend-foe sisteminizin bir aziziği mi yoksa hayırlara vesile bir tornistan durumu mu var Alman saflarından ..
O kadar uzaktan ayak başparmağım bile bir prensesin eli gibi resim verir ...Kinaye de olsa teğet geçti zaten ...