Gönderen Konu: İTALYAN-ALMAN REKABETİNDEN KESİTLER ;) (Başlık olmadıysa değiştirebiliriz.)  (Okunma sayısı 85172 defa)

0 Üye ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cemal MADEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İtalyan Alman,Alman İtalyan.. :) :) Her türlü İtalyanı almayın çıkıyor. :) :) Yani İtalyan alman :) :) . Değerli ustalar,sayenizde pc yi kapatıp uyuyamadım.Bu güzel muhabbetiniz ve bilgiler için hepinize teşekkürler,alemsiniz .....
  • Hatsan Supreme Combo 61/71
1972 ANKARA (SİNOP)

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Yasin TORAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Bunların adetinde yoktur , en iyiye, en iyi demek.. Varsa yoksa, stepli, çıkıntılı, hatalı, yarı mamül Beretta'ları ya :D

İtalyanda pas sorunu var ise çözüm yine Almanda  :)

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emrah TUNCA

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Biz teşekkür ederiz Cemal Bey.

Safınızı koruyun, sıkı tutmak lazım safları :D

İtalyan Alman,Alman İtalyan.. :) :) Her türlü İtalyanı almayın çıkıyor. :) :) Yani İtalyan alman :) :) . Değerli ustalar,sayenizde pc yi kapatıp uyuyamadım.Bu güzel muhabbetiniz ve bilgiler için hepinize teşekkürler,alemsiniz .....
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Cemal MADEN

Çevrimdışı Serkan TİKVEŞLİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İbrahim Bey size katılıyorum kesinlikle :), gerçi italyanlar genelde kiliselerde (daha doğrusu katoliklerde) doğum kayıtları tutulur gidip kayıtları bir araştıralım bakalım Beretta doğrumu söylüyor  ;D

O da ayrı bir hikaye.. .:D

Sanki bugünkü Beretta kurumunun tüzel kişiliği 1526'dan beri devam ediyormuş gibi bir algı oluşturuyorlar... Peh...

Soyadı Beretta olan ya da Beretta ailesine mensup, illa ki yeterince geriye gidilirse birileri çıkacaktır soy ağacında, silah al sat yapmış zamanında, ne alakası var şimdi :D

Benim de soy ağacımda, yeterince geriye gidersek belki Selçuklu Devleti döneminde bir şeyler çıkacak? Ne alaka şimdi :D İşleri güçleri olanı fazla gösterip marketing oyuncağı yapmak ya :D

Ayrıca "kelti insan ırkı" diye bir ırk varmış, "çeliği işleyen kelti insan ırkı", sen bildin mi bu ırkı ? :D

Yaaa , işte böyle :D
Serkantkv
1975 istanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
abi sizinkiler şarap ve bira fabrikası açmaktan silah ne bilmiyolar ;D sonra artık nasıl olduysa beretta yı ele geçirmişler baka baka işte ancak bu kadar yapabilmişler ;D ;D ;D
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ya var ya, kesin kesin kesinnn bir katakulli çıkar... Kesin ama.. Bunların her tarafı katakulli ya :D

Bu arada safları sıklaştıralım Serkan Bey, selamlar 8)

İbrahim Bey size katılıyorum kesinlikle :), gerçi italyanlar genelde kiliselerde (daha doğrusu katoliklerde) doğum kayıtları tutulur gidip kayıtları bir araştıralım bakalım Beretta doğrumu söylüyor  ;D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdışı Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Beretta mevzuyu saat pimleri ile çözmüş :D...Namlusu yarılan bir 687 fotosu vardı geçenlerde kilit sapasağlam tutuyordu namluları hala yerinde :D...Bir de o ne!! gunek mi görüyorum ben orda :D...

Kamil bey, Merhabalar.

Beretta mevzuyu saat pimleri ile çözmüş.
O zaman Beretta tüfeği olan arıza yapması durumunda iyi bir saatçiye mi uğramalı?
Şayet saat pimlerinden yapılı tüfeklerin arızasını iyi bir saatçi giderebilir öyle mi?
1983-İZMİR - AYDIN

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Serkan TİKVEŞLİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamlar İbrahim Bey yıllardır takip ederim sizi, siz öyle dedinizmi öyledir  ;)
Serkantkv
1975 istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Eyvallah Serkan Bey, sağolun, eksik olmayın :D

İtalyancılara anlatmaya çalışmak , söylemek lazım. Resmen daha az eder yarı mamülleri yediriyorlar İtalyancı dostlarımıza... Uyanmaları lazım artık :D

Selamlar İbrahim Bey yıllardır takip ederim sizi, siz öyle dedinizmi öyledir  ;)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emre HİKMETOĞLU, Yasin TORAN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
1578 de klett kurulmuş üzülmeyin 52 senede çözmüşler işi :D :D
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Değil değil, o değil, daha fazla araştırman lazım :D

1578 de klett kurulmuş üzülmeyin 52 senede çözmüşler işi :D :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdışı Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Alman avcıları bahse girerim en fazla beretta kullanıyordur :)...Var mı kimsede böyle bir araştırma :)...

resim yükleme servisi

Böyle bir aracın içine bol estetikli, köşesiz bir İtalyan mı?
Yoksa şu bol köşeli estetik olmayan bir Alman mı ?
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Oyyy oyyy oyyyy....

Kapatın konuyu, siteyi kapatın, söndürün ışıkları.. Kapatın kapatın her şeyi kapatın...

Offf...

Bir Fiat kadar değil tabii ama olsun... Köşeli, kaba falan... Ama oyyyy yani oyyyyy... :D

resim yükleme servisi

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı Fatih S.M.YAPAR

• Müdavim Üyemiz

resim yükleme servisi

emre bey alman her aracın içine yakışırda, bu aracı mercedes amerikan pazarı için yapmış olabilir kanımca tam amerikan tarzı, bunun içinde bir 870 mutlak olmalı  ;)
  • Benelli Bellmonte 1 12 çap 71 cm namlu
  • Mossberg 500A pompalı 12 çap 71 namlu
  • Kral Cara Cara süperpoze 12 çap 71 cm namlu
  • Özhuğlu Alesta çifte 36 çap 71 namlu
  • İngiliz Seter; Şanslı
Tarsus Avcılar Kulübü
Fatih S.M.YAPAR
1976 Tarsus/Mersin

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  Hay maşallah waffen ss paylaşım platformu gibi olmuş burası.. :)
  Şimdi işin sadetine gelirsek Alman'lar iyidir özellikle İtalyan'lardan hemen hemen her üründe iyidir.Hatta deri işlemeceliğinde İtalya iyi denmişti ama orada bile Alman iyidir kullanım ömrü kalitesi vb özelliklerinde.Av tüfeği bu iyi anlayışının çok küçük bir kısmını kapsasa da bir gösterge kabul edilebilir..
  Alman'lar 20.yy ilk yarısındaki (Günün şartları çerçevesinde) birikimlerinden hala çok uzak olsalarda ciddi uraşıyorlar ve uğraşıcaklar. Bu konu çok daha derin ama şunu söyliyebilirim Alman etkisi ve mücadelesi önümüzdeki ilk çeyrek yüzyılda Avrupa'nında kaderini belirleyecektir..
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 02:21:29 Gönderen: Hakan UYAR »
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Serkan TİKVEŞLİ, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Sene 2011'den bir kanıt buldum:

http://www.avyaban.com/forum/index.php/topic,4922.msg26903.html#msg26903

:D

Hiç öyle oryantalizm olmaz bizde efendim, don't worry, be happy... 8)

Ha ha :D

Buyurun, it's your turn... :D

Çok derinlerde imiş sizde bu beretta nefreti ya :D...2011 lerden beri belki daha da öncelerden bu yana her fırsat ve panelde taarruz halinde halinde görüyoruz sizi :D,konu franki gene bir şekilde beretta ya gelmiş orada da, tabi methetme dışı sebeplerle :D...

Efendim sizi o kahrolası ismi bir kere daha anarak kızdırmak istemiyorum ama beretta :-[ çifteleri de o/u sağlamlığında yapmakla gene günaha mı girmiş yani :-[...Zaten en geçerli yol olmasa o ingiliz bestleri bile chopperlumplar sıfırı tüketince tüfekten pahalı yenisini takacaklarına tebdil-i kıyafet bir monoblok ameliyesi olan sleeve işlemine giderler miydi 8),belli yaşı geçmiş ingiliz asılzadelerinin alayı böyle benim satılık ilanlarında dikkatimi çeken hollandı da var purdey si de bu akıbetten kurtulamayan 8)...Gene o isim gelecek affınıza sığınarak, beretta :-[ bu gidişatı herzamanki feraseti ile baştan görmüş işi sağlama almış en baştan koymuş tavrını monobloktur hoca demiş :D..Ne yapsaydı,ortahalli sportsman de side by side zevkini en halisinden yaşasın diye kaliteyi esirgemediği 470 ve türevlerine satış fiyatını üçe dörde katlayacak demiblok mu koyaydı, herhalde hedef kitlesi gerisiyle gülüp bir de haftaya alırsın anlamına gelen işaretten yapardı :D...Veya sırf güzel görünüyor diye monobloktan daha zayıf kabul edilen dovetail pabuç mu koyaydı zaten mahalle baskısına dayanamayıp onu da yaptı ya :D(486), gerçi gene yaranamadı lobi eşrafına adamlar şapkadan tavşan da çıkarmasını istiyorlardı çünkü :D...

Neyse uzattım efendim :-[...Kahrolsun o isim ve onun uyduruk teknolojileri diyerek ben de katılayım bombardımana diyecem ama firma yıllardır bunlardan etkilenmiş görünmüyor efendim hatta isteyerek bilerek kalitesini düşürüyor kendi de içten destek veriyor sıkıldığı için sanırım rakipsizlikten fakat sinir bozucu bir şekilde talep stabil efendim :-[...
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 01:47:52 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Serkan TİKVEŞLİ, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Hakan Bey teşekkür ediyoruz efendim, sizi de daha sık görebilsek keşke (en azından buralarda)... Özledik paylaşımlarınızı.. :)

"Endüstri 4.0" geliyor gümbür gümbür, becerebilirlerse ki uğraşıyorlar, önümüzdeki 10 yıl içinde etkileri görülecektir. Biz daha ilkini kaçırmış ve bocalarken (Industrial Revolution, Sanayi Devrimi) , "Endüstri 4.0"la ivmelenecekler... Bir kaç yıl sonra gözle görünenmeye başlar diye düşünüyorum ve önümüzdeki 10 yılda bunun etkileri ciddi ciddi görülecektir çalışmalarında ve ürünlerinde...

Selamlar...

Hay maşallah waffen ss paylaşım platformu gibi olmuş burası.. :)
  Şimdi işin sadetine gelirsek Alman'lar iyidir özellikle İtalyan'lardan hemen hemen her üründe iyidir.Hatta deri işlemeceliğinde İtalya iyi denmişti ama orada bile Alman iyidir kullanım ömrü kalitesi vb özelliklerinde.Av tüfeği bu iyi anlayışının çok küçük bir kısmını kapsada bir gösterge kabul edilebilir..
  Alman'lar 20.yy ilk yarısındaki (Günün şartları çerçevesinde) birikimlerinden hala çok uzak olsalarda ciddi uraşıyorlar ve uğraşıcaklar. Bu konu çok daha derin ama şunu söyliyebilirim Alman etkisi ve mücadelesi önümüzdeki ilk çeyrek yüzyılda Avrupa'nında kaderini belirleyecektir..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Serkan TİKVEŞLİ, Emre HİKMETOĞLU, Hakan UYAR

• Expert Üye

Kamil bey, Merhabalar.

Beretta mevzuyu saat pimleri ile çözmüş.
O zaman Beretta tüfeği olan arıza yapması durumunda iyi bir saatçiye mi uğramalı?
Şayet saat pimlerinden yapılı tüfeklerin arızasını iyi bir saatçi giderebilir öyle mi?

Emre bey merhaba,

Siz belki makara gayesi ile yazdınız veya öyle de düşünülebilir ama bu soru unutmuş olduğum bir hatırayı ve aynen dediğiniz durumu getirdi...Bu yörede oldukça yetenekli ve her türlü saati olduğu kadar mekaniğe olan ilgisi ve olağanüstü yeteneği ile hertürden mekanik ıvır zıvırı da çok başarılı bir şekilde tamir edebilen bir usta vardır,ben de önceden yanına sıkça uğrardım..Bu kişiye çok seneler evvel beretta bir tüfek gelmişti tamir edebilir mi diye ve tornasında arızalı parçayı yeniden yaparak(bu kilitti belki de hatırlayamıyorum şimdi)güzelce onarmıştı,yalnız şunu hatırlıyorum;o zaman kilit sistemi bana da zayıfmış gibi geldiğinden bu konuyu sorduğumu hatırlıyorum...Bana cevaben tam aksine çok sağlam bir sistem olduğu, parçanın ve yuvasının konik oluşu hasebi ile aşındıkça içeri gireceğinden laçka olmasının yıllar alacağı ve asıl pasif kilitlerinin(yanlardaki geçmeler) yükü çektiğini söyledi ve ben yıllar sonra aynı cümleleri yabancı forumlarda ve yayınlarda da beretta ile bağı olmayan kalemlerden okudum ve ustaya hayranlığım ve sisteme itimadım daha da arttı zaten pratikte de uzun yıllar gider kilit..
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 02:10:08 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ya efendim, tam olarak öyle düşünmüyoruz. :D

Yani monobloc en sağlamı olduğu için değil O/U'da tercih edilme sebebi... Kahrolası "competitor"ün :D klasik çiftelerde gerine gerine (utanmadan) :D kullanma sebebi de sağlamlığından değil tabii ki, maliyetlerinin düşük olması..

O/U'da, Merkel'in kullanma sebebi, "double bottom bite"'ın "sadece" O/U'da , sadece alt namluyu gerçekten kilitleyebiliyor olması.. (Üstte tabii ki Kersten de var ama adamlar takık yani mukavemete)

Öte yandan fişek yatağı geçme olduğu için teoride bir mukavemet zaafiyeti var ki ben fişek yatağıyla namlu arasına tırnak girecek kadar namlu milinin çalışmış olduğu Perazzi namlusu da gördüm.. Tabii ki bu binde bir, milyonda bir olacak bir şey olsa da, bu taraftan "double bottom bite" sağlamlığı adına taviz verilmek durumunda kalınmış.

Ancak, klasik çiftede öyle bir durum yok, tam tersi, namlunun demibloc olması , mukavemetini (tabii ki teorik olarak) artıran bir durum. Her iki namlu nacağının durumu vs biliyorsunuz zaten.  Estetik taraf da cabası tabii ki bildiğiniz üzere... :D Şimdi burada kahrolası "competitor"ün :D klasik çiftede, monobloc kullanmasının arkasında en ufak bir sağlamlık argümanı olamaz... :D Derdi maliyet, para, pul... :D Nothing else...

Aslına bakarsanız bir de şu var (ki bu konuyla direkt alakası yok ama) malzeme karakteristikleri gereği , klasik çiftede de demibloc'un şöyle küçük bir dezavantajı var. Şöyle ki: Namlu milinin malzeme ideal karakteristiği daha esnek, ama namlunun hinge pin ile sürtünme temasında bulunan nacaklarının ideal karakteristiği ise daha `aşınmaz` sert olması şeklindedir. Zira böyle sürekli ve yüksek basınçlı sürtünme için, daha yumuşak demeyeyim de daha esnek çelik karakteristiği en ideal durum değil. Demibloc'ta da, namlu çeliği ile nacak çeliği tamamen aynı malzeme (ısıl işlem dahil) olduğundan, böyle küçük bir dezavantaj sözkonusu. Ya namlu mili de , esnek değil, daha sert bir namlu olacak, ya da nacaklar, daha yumuşak ve esnek bir çelik karakteristiğinde olacak. Bu, üreticinin tercihi olan bir durum. İngiliz üreticiler içerisinde her iki farklı açıdan da bakarak üretim yapanlar vardı. Zaman içinde kararını ve malzemesini değiştirenler de var.

Bir diğer demibloc konusundaki küçük denilebilecek ama varlığı kesin olan durum şu: Günümüzde, modern soğuk dövme makinaları, yapıları gereği, çelik ingotunu, düz silindir olarak işlemeye müsait. Yani, demibloc namlunun çelikleri bildiğiniz üzere , namlu nacağı kısmında çeliğe bütünleşik kocaman tokmak gibi bir parçası var ki bu parça işlenerek nacak haline dönüştürülecek diye böyle bütün kocaman tokmak parçalı olarak (hammadde vaziyetinde) temin ediliyor. İşte bu tokmaklı kısım, günümüzdeki modern soğuk dövme makinalarına girmiyor :D Zira bu makinalar, çelik ingotunu silindir olarak istiyorlar ve çevire çevire dövüyorlar. Makinanın bir ucundan giren silindirik çelik ingot, makina içerisinde düz bir eksen boyunca yol alarak, diğer tarafından döne döne çıkıyor. İşte burada da, İngiliz'lerin deyimiyle karar verilmesi gereken bir "compromise" ihtiyacı var. Soğuk dövme süreciyle üretilen namlu çok daha mukavim ve günümüz makina mühendislik bilgileriyle accuracy adına daha başarılı iken (ki accuracy için tersini iddia eden üreticiler de var) , namluyu delip, honlayıp, miling ile fazlasını alarak üretildiği durumda , namlunun bütünsel mukavemetinin ve isabet başarısının daha az olmasına rağmen, demibloc ve kilitlemedeki teorik sağlamlığının daha iyi olma durumu var.

Namluyu bu şekilde, "tokmaksız" silindirik ingot olarak soğuk dövdüyseniz, malzeme olarak , esnek, mukavim bir namlu çeliği miliniz oldu demektir. Şimdi burada, daha sert karakteristikte, namlu nacağını ya alttan kaynak yoluyla fit edersiniz (Platform Lump) ya da , namlu nacağını bir şekilde iki namlu arasına girecek şekilde (Through Lump - 486 Parallelo'da Beretta'nın yaptığı - ama yeni bir şey icat ettim adı da triblock bilmem ne diye yine milleti kandırdığı metod :D ) fit edersiniz. Yeri geldi, altını çizeyim, Beretta yine marketing oyunuyla milleti kandırıyor, triblock falan filan hikaye, bu metod yeni icat edilen bir şey değil, yüz yılı aşkındır kullanılıyor ve adı Through Lump'dır... Diyorum ya Beretta'nın yatacak yeri yok... :D

Yani hiç bir metod eksiksiz değil ama klasik çiftede, her ne olursa olsun , monobloc en son tercih edilmesi gereken metod. Hem mukavemet açısından, hem de estetik açıdan... Monobloc'un , SxS çiftede hiç bir tutar yanı yok yani... :D

Amma uzattık ya, burada daha fazla uzatmayayım da, 27 Nisan'da gelirseniz uzun uzun muhabbetini ederiz inşallah :D

Çok derinlerde imiş sizde bu beretta nefreti ya :D...2011 lerden beri belki daha da öncelerden bu yana her fırsat ve panelde taarruz halinde halinde görüyoruz sizi :D,konu franki gene bir şekilde beretta ya gelmiş orada da, tabi methetme dışı sebeplerle :D...

Efendim sizi o kahrolası ismi bir kere daha anarak kızdırmak istemiyorum ama beretta :-[ çifteleri de o/u sağlamlığında yapmakla gene günaha mı girmiş yani :-[...Zaten en geçerli yol olmasa o ingiliz bestleri bile chopperlumplar sıfırı tüketince tüfekten pahalı yenisini takacaklarına tebdil-i kıyafet bir monoblok ameliyesi olan sleeve işlemine giderlermiydi 8),belli yaşı geçmiş ingiliz asılzadelerinin alayı böyle benim satılık ilanlarında dikkatimi çeken hollandı da var purdey si de bu akıbetten kurtulamayan 8)...Gene o isim gelecek affınıza sığınarak, beretta :-[ bu gidişatı herzamanki feraseti ile baştan görmüş işi sağlama almış en baştan koymuş tavrını monobloktur hoca demiş :D..Ne yapsaydı,ortahalli sportsman de side by side zevkini en halisinden yaşasın diye kaliteyi esirgemediği 470 ve türevlerine satış fiyatını üçe dörde katlayacak demiblok mu koyaydı, herhalde hedef kitlesi gerisiyle gülüp bir de haftaya alırsın anlamına gelen işaretten yapardı :D...Veya sırf güzel görünüyor diye monobloktan daha zayıf kabul edilen dovetail pabuç mu koyaydı zaten mahalle baskısına dayanayıp onu da yaptı ya :D(486), gerçi gene yaranamadı lobi eşrafına adamlar şapkadan tavşan da çıkarmasını istiyorlardı çünkü :D...

Neyse uzattım efendim :-[...Kahrolsun o isim ve onun uyduruk teknolojileri diyerek ben de katılayım bombardımana diyecem ama firma yıllardır bunlardan etkilenmiş görünmüyor efendim hatta isteyerek bilerek kalitesini düşürüyor kendi de içten destek veriyor sıkıldığı için sanırım rakipsizlikten fakat sinir bozucu bir şekilde talep stabil efendim :-[...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ya Allah aşkına Kamil Bey, n'olur din kardeşiyiz ya :D O kilit sistemiyle laçka olmuş onlarca Beretta gördüm silah ustalarında tamircilerde... Gözümle görmesem, acaba mı diyeceğim, bir sürü gördüm ya, lıkır lıkır.. O tamirci ustaya selam söyleyin de, çok "fanatik" olmasın :D Zayıf o kilit sistemi, zayıf :D Zayıf ya, bildiğiniz zayıf :D

Yav, Beretta niye çok atış yapacak profesyonel serisinde (DT) ve üst düzey tüfeklerinde (SO) bu kilit sistemini asla ve kat'a kullanmıyor ya :D

Bu konuya, kesin ve kat-i şerhimi koyuyorum efendim. :D

Emre bey merhaba,

Siz belki makara gayesi ile yazdınız veya öyle de düşünülebilir ama bu soru unutmuş olduğum bir hatırayı ve aynen dediğiniz durumu getirdi...Bu yörede oldukça yetenekli ve her türlü saati olduğu kadar mekaniğe olan ilgisi ve olağanüstü yeteneği ile hertürden mekanik ıvır zıvırı da çok başarılı bir şekilde tamir edebilen bir usta vardır,ben de önceden yanına sıkça uğrardım..Bu kişiye çok seneler evvel beretta bir tüfek gelmişti tamir edebilir mi diye ve tornasında arızalı parçayı yeniden yaparak(bu kilitti belki de hatırlayamıyorum şimdi)güzelce onarmıştı,yalnız şunu hatırlıyorum;o zaman kilit sistemi bana da zayıfmış gibi geldiğinden bu konuyu sorduğumu hatırlıyorum...Bana cevaben tam aksine çok sağlam bir sistem olduğu, parçanın ve yuvasının konik oluşu hasebi ile aşındıkça içeri gireceğinden laçka olmasının yıllar alacağı ve asıl pasif kilitlerinin(yanlardaki geçmeler) yükü çektiğini söyledi ve ben yıllar sonra aynı cümleleri yabancı forumlarda ve yayınlarda da beretta ile bağı olmayan kalemlerden okudum ve ustaya hayranlığım ve sisteme itimadım daha da arttı zaten pratikte de uzun yıllar gider kilit..
1978 - Istanbul

• Expert Üye
Ya Allah aşkına Kamil Bey, n'olur din kardeşiyiz ya :D O kilit sistemiyle laçka olmuş onlarca Beretta gördüm silah ustalarında tamircilerde... Gözümle görmesem, acaba mı diyeceğim, bir sürü gördüm ya, lıkır lıkır.. O tamirci ustaya selam söyleyin de, çok "fanatik" olmasın :D Zayıf o kilit sistemi, zayıf :D Zayıf ya, bildiğiniz zayıf :D

Yav, Beretta niye çok atış yapacak profesyonel serisinde (DT) ve üst düzey tüfeklerinde (SO) bu kilit sistemini asla ve kat'a kullanmıyor ya :D

Bu konuya, kesin ve kat-i şerhimi koyuyorum efendim. :D

Benim bildiklerim arasında SO9 da,682 de(pek az atış sayısı hedeflediği söylenemez 8)),Kolar da,Manufrance falcor da,Winchester select te(Made byFN),Verney-carron da,Chapuis orion da,Galazan American a-10 da(sıkı bir so5 kopyası)aynı sistem veee 8) çok yükseklerden bir örnek, ondan adapte edildiği Woodward ;D da da çok benzer(aynısı desek başımız ağrımaz ;D)sistemler vardır :)...Bu firmalar naylon leğen üreten firmalar değil malumunuz :D...

Not:Belki yazı metninden tam anlaşılamıyordur,bahsettiğim usta tüfek ustası değil esasen bir saat tamircisi :D(konuyla da ordan irtibatlandı zaten :D) fakat yeteneği ve bilgisinden o kadar eminim ki bugün Türkiye de benim diyen tüfek ustasından aşağı kalmayacağına iddiaya girerim,çünkü mekanik sistemler adamın hikmetinden sual olunamayacağı(Adı da Hikmet zaten ustamızın :))yetkinlikte hakim olduğu bir alan kategorisi ne olursa olsun...
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 03:15:18 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Yapmayın etmeyin :D Altıyüzseksenyediye kalkan olsun diye Woodward bile harcanıyor ya :D Woodward saat pimi mi kullanmış ? :D El insaf..

Select, ucuz fiyatıyla , Beretta'nın pazarından pay kapmak için üretilen bir tüfek. Fiyat performans oranı çok iyi elbette, Türkiye'ye ilk geldiğinde en ucuz Beretta'nın 30-40% daha ucuzuna satılıyordu... Şimdiki oranlarını bilmiyorum ama yine daha ucuz olduğunu sanıyorum zira amacı ucuz maliyetiyle Beretta pazarını ısırmaktı.. FN üretimi namlusu önemli bir artı ama bu tüfeği en üst kalite tüfek olarak değil, fiyat/performans oranı iyi tüfek olarak değerlendirmek lazım.

Yav aradan Woodward kuzen nasıl harcanıyor ya :D

Neyse... Ben şerhimi koydum orta yere.. :D

Benim bildiklerim arasında SO9 da,682 de(pek az atış sayısı hedeflediği söylenemez 8)),Kolar da,Manufrance falcor da,Winchester select te(Made byFN),Verney-carron da,Chapuis orion da,Galazan American a-10 da(sıkı bir so5 kopyası)aynı sistem veee 8) çok yükseklerden bir örnek, ondan adapte edildiği Woodward ;D da da çok benzer(aynısı desek başımız ağrımaz ;D)sistemler vardır :)...Bu firmalar naylon leğen üreten firmalar değil malumunuz :D...
1978 - Istanbul

• Expert Üye
Yapmayın etmeyin :D Altıyüzseksenyediye kalkan olsun diye Woodward bile harcanıyor ya :D Woodward saat pimi mi kullanmış ? :D El insaf..

Select, ucuz fiyatıyla , Beretta'nın pazarından pay kapmak için üretilen bir tüfek. Fiyat performans oranı çok iyi elbette, Türkiye'ye ilk geldiğinde en ucuz Beretta'nın 30-40% daha ucuzuna satılıyordu... Şimdiki oranlarını bilmiyorum ama yine daha ucuz olduğunu sanıyorum zira amacı ucuz maliyetiyle Beretta pazarını ısırmaktı.. FN üretimi namlusu önemli bir artı ama bu tüfeği en üst kalite tüfek olarak değil, fiyat/performans oranı iyi tüfek olarak değerlendirmek lazım.

Yav aradan Woodward kuzen nasıl harcanıyor ya :D

Neyse... Ben şerhimi koydum orta yere.. :D

Woodward daki nedir,alttan böyle fırıncı küreği gibi çıkan kocaman bir metal parça ne kadar baksam göremiyorum ben resmi bile zor bulunan,sadece lord tezkerelerinde kayıtlarına rastlanabilen nadide parçada,e üstten böyle kulaklı çivili birşeyler de yok merkelgillerde olduğu gibi, breech tarafı tertemiz :)...Peki ne var,o zamanlardan müjdelediği 687 :D gibi yanlardan çıkan minicik,standing breechte nohut kadar kendini gösteren pimler var ve gene ufacık yuvalarına giriyorlar namluda bunlar,aynı,evet  687 :D deki gibi :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Nohut kadar Woodward :D

Aynı mantıkla, şu Purdey de, bire bir 687'den öykünülmüş, hatta kopyalanmış canım aynısı :D

Woodward daki nedir,alttan böyle fırıncı küreği gibi çıkan kocaman bir metal parça ne kadar baksam göremiyorum ben resmi bile zor bulunan,sadece lord tezkerelerinde kayıtlarına rastlanabilen nadide parçada,e üstten böyle kulaklı çivili birşeyler de yok merkelgillerde olduğu gibi, breech tarafı tertemiz :)...Peki ne var,o zamanlardan müjdelediği 687 :D gibi yanlardan çıkan minicik,standing breechte nohut kadar kendini gösteren pimler var ve gene ufacık yuvalarına giriyorlar namluda bunlar,aynı,evet  687 :D deki gibi :D...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 09:26:15 Gönderen: Yasin TORAN »