Gönderen Konu: İTALYAN-ALMAN REKABETİNDEN KESİTLER ;) (Başlık olmadıysa değiştirebiliriz.)  (Okunma sayısı 85100 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Versatile :D

Bu Beretta'dan kürek bile olur ama tüfek olmaz anlamını mı çıkaralım şimdi bundan ? :D Hah :D

"Marketing"i, reklamı, sizin cenah daha iyi bilir efendim. Bu konuda sizin cenahtan öğrenilecek çok şey var, gerilerdeyiz :D

Bizim, varsa yoksa elimizdeki tüm doneler, gerçek rakamlar, teknik veriler, mekanik gerçekler... ;D

Elimizde başka bir şeyimiz yok, keşke marketing işini Beretta'nın o uçan-kaçan videolarındaki gibi becerebilsek... :D

Bir örnek:
Merkel'in resmi olarak bir tane videosu var internette, o da fi tarihinde çekilmiş, eski mi eski bir video kaydı. Çözünürlüğü de 240p :D

Varı yoğu reklamı bu... Beretta gibi boy boy reklamlar, sponsorluklar, şampiyon sporculara yapışmacalar, uçarlı kaçarlı bol ışıklı videoları yok... Varsa gösterin, ondan sonra reklam falan filan görelim versatile :D
Aha da şu: :D

Bu da sürç-ü reklam gene :D...Bizzat beretta nın kendi çektiği reklamda vardı aynı konsept :D...Gölde extreme kick-off dipçiğini kürek olarak kullanıp kanoyu ilerletiyordu kamolar içindeki kahramanımız :D...Versatildir ürünler sağlamdır,güven verir,yola çıkılır :)..
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Alın işte, iki maddede, marketing nasıl olurun cevabı :D

İçinde bir tane gerçekliği doğrulanabilir, subjektif olmayan teknik veri yok :D

;D
"kendinden emin" , "Alonso", "Hakinen", "hissetmek", "kayan plak", "şiir", "edebiyat", "enfes","nefis","civanmert","mütevazi","mucize","pulverize eden","cefakar","ağlamak üzere olmak" :D :D :D

;D

Bu işte, Beretta'nın özeti bu :D Üreticisinden, fanlarına, mevzu bu :D

Burada esas benim için güzel olan, direkt yüreğimin yağlarına yağlarına hitap eden durumlar var :)...

1)Yahu kardeşim bir silah(1.gelen :))bu kadar mı radarlı servolu bir uçaksavar tareti gibi kendinden emin tahrik alarak, atıyorum isimleri Alonso nun Hakkinen i takip ettiği gibi nefesini ensesinde hissettirerek takibeder meteor gibi kayan plağı :), ve hemen peşinden sadece namlu ucundaki deşarj ve aynı anda toza dönen plak olmasa farkına varamayacağımız patlama anı :),sıfır recoil  :)...Şiir,şiir :D...

2-Asıl benim tezlerime en tepeden bir doğrulama getirerek şahit olduğumuz nefis olay :),ikinci gelen çizmeli civanmert in mütevazi alım değerine aldırmadan bağrına basıp kullanmakta olduğu üç rakamlı mucize :D...Evet yanlış görmüyordum bu bir 680 ve ötesi idi,takır takır plakları pulverize eden mühendislik harikası :D,sök tak tetiğe gerek bile duymamışlardı cefakar tasarım teknisyenleri :),arıza vermezdi ki ordan o :D...Ağlamak üzereydim :D...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Bizim gıcığımız Beretta'ya Kadir Bey, bel altı vuruyor , yarı mamül ürünleri sevdiğimiz dostlarımıza mamül fiyatına "yediriyor" diye... :D Yoksa fanatikleri bizim dostlarımız, seviyoruz onları... :D

Aman Ibrahim Bey ucuz olsalarda yapmayınız görenler olur felan en fanatiğinden  :)

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Kadir TANYILDIZI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Eyvallah Erol Bey , eksik olmayın :)

Ama içimde öyle bir his var, o ateşin közünü , bir altıyüzseksenbilmemkaçın namlu ucuyla karıştırasım var :D Yani belki de sadece bir histir :D

Vallahi İbrahim bey 500 tl.`lik birşey bile olsa,sözkonusu av tüfeği ise sizin onları yapabileceğinize hiç ihtimal vermiyorum  :) Siz kıyamazsınız  ;) haa sırf italyan diye işkence olsun babında yaparım diyorsanız o başka ama yinede ihtimal bence %0  :) Kaç yıllık SARSILMAZ taramalının bile sıfır ayarında fotoğraflarını gördükten sonra buna inanamam  :)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Alın işte, iki maddede, marketing nasıl olurun cevabı :D

İçinde bir tane gerçekliği doğrulanabilir, subjektif olmayan teknik veri yok :D

;D
"kendinden emin" , "Alonso", "Hakinen", "hissetmek", "kayan plak", "şiir", "edebiyat", "enfes","nefis","civanmert","mütevazi","mucize","pulverize eden","cefakar","ağlamak üzere olmak" :D :D :D

;D

Bu işte, Beretta'nın özeti bu :D Üreticisinden, fanlarına, mevzu bu :D

Günlük hayatında naber nassın iyi bende iyi neolsun kendine iyibak ile sınırlı bir sözelle iktifa eden bana nerdeyse Nobel edebiyatı aldıracak nesir patlaması yaşattıran fenomen ne ola ki,hiç mi titremez sağduyu telleri :D...İbretlik bir durum ya :D...Tamam Alman malman ama az salıverin dışarı az hayatı görsün az kravatları gevşesin ruhban okulumudur nedir bu sistemli despot politika,Merkel den öte hayat yok doktrini :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici

Kravatsız işe gitmeyiz doğrudur da despot politika nedir ya :D Şunun neresi despot mesela ?

Havayla temas yüzeyi artırılmış yivli namlu, hafif oyuncak gibi bir yivli tüfek, lady model, ağaç on numara, tüfek on numara, dürbün zaten Leica :D

Merkel'den öte hayat yok olur mu? :D Var tabii ki efendim, Krieghoff'u var, FN'i bilmem nesi Browning'i var,  Blaser'i var, AyA'sı var. Kral'ları, yani İngiliz'leri hiç saymıyorum zaten de... Ne bileyim Perazzi bile var yani :D Var da var yani :D

Asıl altıyüzseksenbilmemkaçtan öte köy yok doktrinini sorgulamak lazım :D

Günlük hayatında naber nassın iyi bende iyi neolsun kendine iyibak ile sınırlı bir sözelle iktifa eden bana nerdeyse Nobel edebiyatı aldıracak nesir patlaması yaşattıran fenomen ne ola ki,hiç mi titremez sağduyu telleri :D...İbretlik bir durum ya :D...Tamam Alman malman ama az salıverin dışarı az hayatı görsün az kravatları gevşesin ruhban okulumudur nedir bu sistemli despot politika,Merkel den öte hayat yok doktrini :D...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
İbrahim abi saygılar. Gene yakiyosun ortalığı ama bu ne Beretta sevgisimiş arkadaş kaleyi içten fethetmişsin gene son damla kanina kadar direniyorlar yine savaşiyorlar helal olsun vallaha ne diyelim ben okumaktan usandim ya. :) artik biri bedava beretta bile hediye etse burada açıklıyacak yüzüm kalmadi abi :) :) birde sü berettanin sauere yaptigi pozeleri varya abi o ne iş. Almanlar makinalari verdigi firmalara silah yaptircak degil heralde yoksa almanlar dur bak bi is böyle olur diye ben bir seri sana yapimmi dedi? :)
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Eyvallah Özgür :)

Boşver o Beretta eli değmiş gṹneklileri, takmamak lazım.. :D Bunlar ticari ve geçici iş ortaklıkları... Sauer, Mauser, Blaser hepsi bir arada aynı plant üzerinde çalışıyorlar, sahipleri aynı. Sauer'i klasik çifte için marka olarak kullanabiliyor bu grup zaman zaman. Sadece Beretta değil, AyA ile de iş birliği yapabiliyorlar zaman zaman. Kimi parçayı AyA üretiyor, Sauer'e gönderiyor, kimi parçayı Sauer üretiyor AyA'ya gönderiyor...  gibi gibi... Tamamen ticari , tekerleği döndürebilmek için, geçici katalizör amaçlı iş ortaklıkları... Hiç kafaya takmaya değmez, geçip gitmek lazım yanından :D

İbrahim abi saygılar. Gene yakiyosun ortalığı ama bu ne Beretta sevgisimiş arkadaş kaleyi içten fethetmişsin gene son damla kanina kadar direniyorlar yine savaşiyorlar helal olsun vallaha ne diyelim ben okumaktan usandim ya. :) artik biri bedava beretta bile hediye etse burada açıklıyacak yüzüm kalmadi abi :) :) birde sü berettanin sauere yaptigi pozeleri varya abi o ne iş. Almanlar makinalari verdigi firmalara silah yaptircak degil heralde yoksa almanlar dur bak bi is böyle olur diye ben bir seri sana yapimmi dedi? :)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Özgür UYAR

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Kravatsız işe gitmeyiz doğrudur da despot politika nedir ya :D Şunun neresi despot mesela ?

Havayla temas yüzeyi artırılmış yivli namlu, hafif oyuncak gibi bir yivli tüfek, lady model, ağaç on numara, tüfek on numara, dürbün zaten Leica :D

Merkel'den öte hayat yok olur mu? :D Var tabii ki efendim, Krieghoff'u var, FN'i bilmem nesi Browning'i var,  Blaser'i var, AyA'sı var. Kral'ları, yani İngiliz'leri hiç saymıyorum zaten de... Ne bileyim Perazzi bile var yani :D Var da var yani :D

Haaah işte budur.
Evir çevir her yerden vur.Alman ların görselliği daha bir doyurucu. Yani şöyle bir görselliğe bakıyorsunuz hepsi çok güzel.Nereye odaklanacağınıza karar veremiyorsunuz. 

Tamam avcıyız da bu hobimiz sadece demir ve ağaçtan ibaret olmamalı. Arka fonda ki zengin görsellerde ruhumuzu okşamalı.
Yani şôyle itina ile çekilmiş İtalyan portreleri de görsek hiç fena olmayacak.....
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 00:23:15 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Bu namlu nereye bakıyor? Hedefinde ne var?
Hanım ablamız acaba kendine hedef olarak İtalyan lobisini mi seçti?
Silah ateş alırsa Maazallah İtalyanlar yerle bir.

1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Safları sıklaştıralım  8)

Bu namlu nereye bakıyor? Hedefinde ne var?
Hanım ablamız acaba kendine hedef olarak İtalyan lobisini mi seçti?
Silah ateş alırsa Maazallah İtalyanlar yerle bir.

Haaah işte budur.
Evir çevir her yerden vur.Alman ların görselliği daha bir doyurucu. Yani şöyle bir görselliğe bakıyorsunuz hepsi çok güzel.Nereye odaklanacağınıza karar veremiyorsunuz. 

Tamam avcıyız da bu hobimiz sadece demir ve ağaçtan ibaret olmamalı. Arka fonda ki zengin görsellerde ruhumuzu okşamalı.
Yani şôyle itina ile çekilmiş İtalyan portreleri de görsek hiç fena olmayacak.....

1978 - Istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Safları sıklaştıralım  8)

İbrahim bey

İtalyanlara biraz "tolerans" mı gösterseniz...
1983-İZMİR - AYDIN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İbrahim bey

Şu Leica merceklerini yarı mamül haldeyken toprak altında bir müddet bekleterek mamül haline getirip kullanıyormuş doğru mudur acaba?
Şu İtalyan yarı mamülleri bir müddet toprak altında bekletmek toleransı sıfırlar mı acaba?
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
:D

Toprak kabul etmez o yuvarlak , köşesiz şeyleri :D :D Dolayısıyla hiç şansları yok :D

Bu arada evet, lenslerde kullanılan optik camlar bir müddet değil, (kalitesine ve kullanım amacına göre değişmekle birlikte) çok uzun yıllar bekletiliyor. Daha sonra da üretime alınıyor. En iyisinin üretimi aşağıdaki videoda... Leica... Her fotoğrafçının rüyası... Dünyanın en iyisi :D
https://player.vimeo.com/video/26251829?color=ff2612

İbrahim bey

Şu Leica merceklerini yarı mamül haldeyken toprak altında bir müddet bekleterek mamül haline getirip kullanıyormuş doğru mudur acaba?
Şu İtalyan yarı mamülleri bir müddet toprak altında bekletmek toleransı sıfırlar mı acaba?
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    üzümlü tüfeği üretimi:D :D :D
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 15:01:07 Gönderen: Yasin TORAN »
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Beretta'nın tek mevzuu bu zaten, uçarlı kaçarlı video. :D

O videodaki görüntülerin çoğu yalan dolan, hele şu 1:20-1:30 arası kalite kontrolu böyle yapıyoruz uydurması... Kalite kontrol toleransı o kadar uçarlı kaçarlıysa şunun gibi şeylere ne açıklama yapıyorlar :D Bildiğin yarı mamül bile değil, raw material neredeyse :D

Eğer bunu yapıyorlarsa sadece 150.000-400.000 TL segmentindeki Imperiale Montecarlo , SO gibi tüfeklerde (yani zaten onları da size bize vermezler :D) yapıyorlardır ki onlarda da zaten İtalyan değil, Alman çeliği kullanıyorlar :D

Dolayısıyla boşu boşuna kendinizi gaza getirmeyin :D

üzümlü tüfeği üretimi:D :D :D
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 15:17:02 Gönderen: İbrahim AYSU »
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Emrah TUNCA, Yasin TORAN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
http://www.beretta.com/assets/1/7/486_by-Marc-Newsno-Woodbridge_n3_900px.jpg  resim atamadım. demekki herşey parasına göre merkelin fiyatıyla 471 silver hawkı 486 parellelo kıyaslamak lazım  ;)
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
486 Parallelo'nun paylaştığınız versiyonunun fiyatı Euro kuru artışından önce sanırım 60.000 TL civarındaydı, şimdi 70.000 TL'nin altında değildir, hangi Merkel'in fiyatı bu ? :D Kaldı ki şu fotoğraftaki tüfek çifteden ziyade "üzerindeki pijamayla sokağa fırlamış aile babası" izlenimi uyandırıyor bende ,  :D

Şu 471 Silver Hawk'ı da paylaşın da onun üzerinde de biraz konuşalım... :D Onda söylenecek daha çok şey var :D

http://www.beretta.com/assets/1/7/486_by-Marc-Newsno-Woodbridge_n3_900px.jpg  resim atamadım. demekki herşey parasına göre merkelin fiyatıyla 471 silver hawkı 486 parellelo kıyaslamak lazım  ;)
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 15:30:53 Gönderen: İbrahim AYSU »
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Yasin TORAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Kalp ve gönül gözleri için koyayım bir tane klasik çifte :D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Kadir TANYILDIZI, Emrah TUNCA, Yasin TORAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
İyi hadi bir tane daha koyayım  8)

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Kadir TANYILDIZI, Emrah TUNCA, Yasin TORAN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
  bi tanede ben koyayım film tadında izlesin abilerim akılları başka yere gitmesin ;D ;D
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Selim UYGUN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Bu tüfeğin tüm parçaları Alman çeliğinden, namlu üretimi Beretta'nın 68X lerin süreci değil, geleneksel İngiliz, Alman metodlarıyla yapılır, namlu içlerinde de krom yoktur ve Türkiye fiyatı 800.000 TL civarında. :D

O fiyata çıktıktan sonra Purdey'ler ve Holland'lar aklı olanın ilk tercihi olur zaten.

bi tanede ben koyayım film tadında izlesin abilerim akılları başka yere gitmesin ;D ;D

İtalyan çeliği ve metodu kullanılanlardan bir örnek verelim ;D :D

Bir de yukarıdakine çok benzeyen bu var :D Aaa.. Bu İtalyan değilmiş, pardon :D

Üst bant kubuz birleşimlerine iki ilginç tasarım örneği olsun diye koydum, yanlış anlamasın kimse 8)

Ha bir de o garip ameliyat izi gibi duran şeylerin adı nedir ? Bilen varsa ben de öğrenmek istiyorum :D

Bunları bazılarımız biliyor ama olsun hatırlamakta fayda var :D
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 16:18:49 Gönderen: İbrahim AYSU »
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Bahri GÖZÜYAŞLI, Emrah TUNCA, Yasin TORAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Neyse, "steplere" dikkat edin arkadaşlar, ben bir tıraş olayım. :D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Yasin TORAN

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ibrahim bey sizede 42X serisinden bişeyler alalım. merkelcikle anca konya ovasında bıldırcın avlanır :D :D :D.mazallah steplere dikkat edilmezse yazık olur :) :) :)
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 17:10:24 Gönderen: Yasin TORAN »
  • Atüs tek kırma 36 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Selim UYGUN

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Beton gibi örnekler koymuş bizim taraftan yine yanlışlıkla lobi :D...Efendim o step denen durumlar olur :)...Modulerdir tüfeklerimiz versatildir :D...Değişik bant ölçüleri aynı kubuzla kullanılabilsin diye kubuz tarafındaki raf geniş tutulmuş,bir sporting veya trap namlusu takıldığında cuk oturacaktır oraya dar raf kullanılmış olsa idi bu bantlar biçimsiz taşacaktı yanlardan,gene akılcı bir yaklaşım görmüş olduk yani berettadan :)...Tetik plakası da modulerdir,arzu eden kolayca başka bir grupla değiştirebilir mesela çift tetik takabilir ki ben kullanıyorum bu şekilde :)...Tetik köprüsü bir tur daha çevrilirse yerine oturur,neden öyle bırakırlar ben de bilmiyorum :D...

Yasin bey e de teşekkürler...Ürün gamının en tepesindekileri yayınlamış ki bunlar nerede üretilmiş olursa olsun en iyiyim diye ortaya çıkan örneklerle birarada sergilenebilir kıyaslana dabilir,gönül rahatlığı ile onlara tercih de edilebilir :)...
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2016, 20:49:46 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Yasin TORAN