Gönderen Konu: İTALYAN-ALMAN REKABETİNDEN KESİTLER ;) (Başlık olmadıysa değiştirebiliriz.)  (Okunma sayısı 85004 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vedat DURAN

• Müdavim Üyemiz
  • Epagneul Breton:Minimum ebatta Maksimum Performans
Semih Bey Bernardeli çifte ve pozeleri  diğer İtalyan ürünlerine göre fiyat performans durumu çok iyi ,oldukça da estetik buluyorum özellikle Roma 3 -Roma 6 lar mükemmel side by sideler
  • Epagneul Breton, Winchester Select Lıght Gold
  • Epagneul Breton, Beretta 391 Light
  • Epagneul Breton, Fabarm L4S
  • Epagneul Breton, Zabala Side Look Çifte
  • Epagneul Breton , Akus Çifte
  • Epagneul Breton Benelli Vinci
Vedat DURAN
1974 Çan ÇANAKKALE
0 543 831 32 24
Mininum Ebat Maksimum Performans

The following users thanked this post: Semih MAVİLİ

Çevrimdışı Serhan DAYDAL

• *
  • HER ŞEY ARPACIĞIN UCUNDA !!!

Panzer mi,pati mi,kedi mi ne olduğunu daha görmediğimiz :D :D, ''naif mera'' tüfeğine karşı  ;D ;D  bu manda boynuz dipçikli Bernardelliyi mi çıkarsam diyorum,kaç manda gücündeymiş bir bakalım..8) 8) 8)

Semih bey ,çıkarın çıkarın İTALYA GARDONE KALESİ düşmek üzere ,inşallah biraz faydası olur,syg
  • P.Zanardini 12 ga o/u mod uranio
  • Brno zh 101 12 ga o/u
  • Stoeger m 3000 max 5 auto 12 ga
  • Stoeger m 3020 max 5 auto 20 ga
  • Huğlu koop 20 ga o/u
Serhan DAYDAL
1974 Balçova İZMİR

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
40-50 bin baremini geçince, "malum God damn competitor"ün av tüfekleri 4 kilogram baremine vuruyor ;D :D Sporting değil av tüfekleri... :D  Farkı kesinlikle hissedersiniz, en azından sırtınız ve beliniz hisseder bir süre sonra :D Kullanmaya başladıktan bir süre sonra, "trendy" bir bel fıtığınız olur :D

Neyse öğrenmek, bilgilenmek amaçlı sorularıma geçmek istiyorum :D

1) "Şöyle hesaplı bir şey olsun" derken, ne kadar mesela ? :D "Hesaplılık" eşik değeri nedir ? :D

2) Altıyüzseksenyediler kaç para ? :D

3) Altıyüzseksenbilmemkaçları satın alırken, neden sağını + solunu + ötesini + berisini iyi tetkik etmek ön şarttır ? ;D Ne var ki sağında, solunda, ötesinde, berisinde ? :D Öğrenmek amaçlı soruyorum, yanlış anlaşılmasın... :D

4) Beretta'daki "narin" hatlar derken şunu mu kastettiniz? :D

Ben hala bu saat kayışı PİM lerinin konu ile alakasını anlamış değilim.
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

The following users thanked this post: Gençay GÜNEŞ, Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
Pimler güzel  :)

syn : Kamil bey Merkel  arşivi kötü  olmuş

Alman İtalyan sonuç keyif alınıyor mu? ya gelir

ama !!! Alman'ın en düşüğü ve İtalya'nın en düşüğü ele alınırsa ortaya bir taraf için maalesef çıkar

Butik üretimler yarışmada kabul gören etkiyi göstermiyor

• Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ben hala bu saat kayışı PİM lerinin konu ile alakasını anlamış değilim.
O pimler Kamil bey ile İbrahim bey arasında birtür şifre Mehmet bey  :)
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bence birazda alınabilirliği. Yani yapılacak yatırım bütçesi ve alınan verim rekabetide olmalı. Sanırım av tüfeklerinde görülen üretim ,kalite ve estetik farklılıkları hemen hemen ülkelerin tüm imalatlarının tarzınıda gösteriyor. Ben olayı mühendis olarak değerlendirdiğimde optimuma bakarım. Fiyata göre verim.Mesela japonyada tek öğrenciyi almak için tren seferi düzenlenirken bu durum bir optimum değeri yansıtmaz.Bu değerlendirmeyi aslında hangi ülkede yaptığınıza göre bile sonuçlar değişir.Kimi ülkeler bizim ülkemiz gibi optimum değerlere göre önem verirken, Almanyada ve İranda yapabileceği en kaliteli mamulü üretmeye odaklıdır. İtalyada yada fransada işin estetik yanları ise çok daha ön planda tutulur. Yani burda 100.000,00$ lık tüfekle 3.000,00€ lık tüfek karşılaştırıldığı gibi. Bakış açıları farklı ülkelerinde tüfekleri karşılaştırılıyor sanırım.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
beretta ya atıf yahu sıkıntı yok ok :)
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Ali AKIL

• *
 Alman tufekleri güzeller av da
  • BERETTA 690 Field lll
  • BERETTA S686 L SIPECIAL
Ali AKIL
1986-Antalya

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Şöyle zorlu arazilerde çekilmiş video yokmuydu,çok naif meraymış   :D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Şimdi Erol Bey, bu tüfeklerin ideal meraları böyle meralar... :D

Şöyle zorlu arazilerde çekilmiş video yokmuydu,çok naif meraymış   :D
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
Semih Bey Bernardeli çifte ve pozeleri  diğer İtalyan ürünlerine göre fiyat performans durumu çok iyi ,oldukça da estetik buluyorum özellikle Roma 3 -Roma 6 lar mükemmel side by sideler

Benim olmadıktan sonra güzeli neyleyim,ulaşamadıktan sonra güzel tüfekle rüyalarda mı avlanalım?
İtalyan tüfekleri işte bunu sağlıyor, ulaşılabilir bir lüx,fiyat-kalite endeksi son derece iyi...
ülkem avcılarının çoğu 300-500 liralık tüfek kullanırken,İtalyan tüfeklerinin özellikle Bernardelli ve Beretta'nın(Bernardelli de işçilik bence bir adım önde Beretta'dan,en azından Berettadaki gibi  ''ameliyat izi'' yok ve geçme namlu değil ) ulaşılabilir fiyatlarda iyi kalitede olması tercih nedeni olmalarını sağlıyor.Bu tüfeği almadan önce İbrahim Aysu'da alınabilecek en iyi İtalyanlardan diye onay vermişti zaten Bernardelli için...

« Son Düzenleme: 14 Ocak 2016, 20:45:57 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

The following users thanked this post: Emrah TUNCA

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
bernardelli 'nin avına şahitlik ettim 

şahane keyif vericiydi

iyi çifte sonuçta
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
Sn : İbrahim AYSU , Sn : Kamil ÜNLÜTÜRK ve Sn : Tuncay KAHRAMAN dan yardım ( bilgi ) talep ediyorum

Alman yada İtalyan av tüfeği namlu atış esnasındaki esneme oranları ve performansa etki  ve başarı durumları hakkında kıyaslamada bulunmanızı rica edeceğim

Teşekkür ederim !
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Semih MAVİLİ

• Müdavim Üyemiz
bernardelli 'nin avına şahitlik ettim 

şahane keyif vericiydi

iyi çifte sonuçta

Ben de güzel av yaptım M.Ali bey,Gardone Kalesi düşmesin yoksa böyle tüfeklere ulaşamayız,hem bu tüfekler naif mera da istemez :) :) :)

Bernardellilerin çift tetikleri bir ara geldi ama hemen bitti,
şimdi bir tane bayide var,false platin bernardelli beccacia çok güzel...
http://www.yabanavmalzemeleri.com/default.asp?git=9&urun=24678
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2016, 20:44:35 Gönderen: Semih MAVİLİ »
  • benelli cordoba
  • beretta çifte
  • benelli super 90
Drsalih Semih mavili
1981
Dostluğumuz ebedidir, menfaate tahvil olmaz, menfaat için dost görünende uzak durmalı.
[/ur

The following users thanked this post: M.Ali TÜRER, Emrah TUNCA

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
araştırmaktan yorulmadığım ana konu namlu bunun esneme katsayı ve oranlarının alaşımlara ve namlu  işlemlerine göre değiştiğini az çok biliyorum ama italyan 'a göre alman 'ın esneme oran farklarının performansa yansımalarını kıyaslamak hoş olurdu...
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Şimdi Erol Bey, bu tüfeklerin ideal meraları böyle meralar... :D

meralar çok güzelde bu ALMAN tüfekleride KATIR gibi tepiniyor canım,,,
yazık oluyor O GÜZELİM ALMAN HATUNLARINA ...
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
:D

meralar çok güzelde bu ALMAN tüfekleride KATIR gibi tepiniyor canım,,,
yazık oluyor O GÜZELİM ALMAN HATUNLARINA ...
1978 - Istanbul

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
Tüfek narin olmayacak

kibar görünümü altında canavar yatacak ki av yapsın !

birilerine benzetmeyin yazdığımı ;) >:D
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı M.Ali TÜRER

• *
şimdi 828 U da giriş yaparda inceleme fırsatımız olursa benelli yi

rekabet kızışabilir iyice

tabii hassas konu hata çıkmaz umarım !!!
  • Büyük Huğlu venüs
M.Ali TÜRER
1978 - ANTALYA / MUĞLA

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Almanlarında öyle naif  mera istemeyen tüfekleri yok değil.

Öyle aman aman paralarda vermeye gerek yok.

İyi kondüsyonda bir simson  bile hem dehşet güzel av yapar  hemde evladiyelik  olarak torunlarınıza bile kalır.

Söz konusu ulaşılabilirlikse Simson ve Merkel in ikinci el pazarında güzel tüfekler sitemizdede denk geliyor.

Sadece italyanlar değil yani  ulaşılabilir olan.

Yada güzel bir Bayard piper tadından yenmez.

Yemişim o zaman italyanların ulaşılabilirliğini....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı Hidayet ÇAKIR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sayin ibrahim bey avlakforum.com da yazılarınızı takip ediyorum msj kutunuz dolu oldugu icin buraya yazdim anladigim kadari ile tufekler hakkında doktoraniz var sizde küçük bi tavsiye isteme ihtiyacı duydum 5 yaşında tanistim av tüfeği ile babamdan kalma simson ile 11 veya 12 yaşlarında da ava çıkmaya başladım karatavuk vs gibi kuş av larına buda 2000 yıllarına falan denk geliyor 2009 da şafak av tufekleri nin moz berk marka otomatigi ni aldım 66 namlu 3 şok belki hiç sokulMedi sacmayi çok açıyordu ama genede güzel avlar yaptım sonra 2013 de huglu 103 f aldım daha bu sezon doğru dürüst randiman aldım ama tüfek belki 10 kere fabrikaya gidip geldi daha geçen ay moz berk imi sattım ve akdas ak 212 aldım gelelim soruma bu tüfek lerle simsondan aldigim randimani alamadım ama ne hikmetse de uçarada simson ile vuramiyorum araştırmalarım neticesinde benim baba Yadigar i 1 ve 3 şok kararımi verdim sadık ustanın tavsiyesi ile baba Yadigari tüfeği boyama ve bakım için Konyada bi usta ya yolladım gayet memnun kaldım adam güzel is çıkarmış bundan sonra onu kullanacağım ve tufegim tanımak istiyorum benim tüfek çok toplu atıyor ne tavsiye edersin ve simson hakıında bana biraz bilgi verebilirmisin fişek tavsiyesi gibi mesela kaçan ve ucanda çok kaçıyorum ve alt atıyorum heralde şimdiden tesekkurler
1986-Kütahya

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Hidayet Bey ,

Tüfek toplu atıyorsa, choke değerleri dardır, bu da size ve avlarınıza uymuyorsa , daha geniş grupman için, olabildiğince yumuşak saçmalı, dispersante tapalı ya da en azından keçe/fibre tapalı fişekleri tercih etmelisiniz.

Yalnız şu kısmı tam anlamadım;

Mossberg ve Akdaş'tan Simson'dan aldığınız randımanı alamadınız ama Simson ile de kaçar ve uçarı vuramıyorsunuz ? Böyle mi durum ?

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Yasin TORAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İbrahim beyin dediği gibi fişek tapa si keçe kullanın süper randiman alacaksınız simson la. Bide ince saçma tavsiye ederim
  • Franchi affinity 12 / 66
  • Sarsılmaz super champion 12 / 71
  • Atüs tek kırma 36 / 71
  • Huglu tek kırma (stetienne namlu ) 12 / 71
Antalya- Konyaaltı 1992

Çevrimdışı Tirdad SETAYESHI

• *
Mevzu hatalar ve hatalı üretimken, feraha çıkaracak yer olarak önerdiğiniz adresi anlayamadım ben ? :D

Böyle ne olduğu belli olmayan , hiç bir veriye dayanmayan spekülatif yazılara kaldıysa işimiz , yanmışız biz... O yüzden ekipman mevzuu hiç kapanmasın... :D

Mevzu hatalar ve hatalı üretimken, bir örnek vereyim, siz onu yorumlayın ;D

Mr.Lüke (Blaser'in de Mauser'in de, Sauer'in de sahibi - ortağı ), namlu üretim makinalarından 5 senesini dolduranları (hassasiyet kaybı kaygısıyla) üretim hattından çıkarıyor ve satıyor, kim alıyor biliyor musunuz bu çıkma eski makinaları ?

Evet tahmin ettiğiniz üzere, Beretta... :D Alman'ların hassasiyet kaybı kaygısıyla üretim hattından çıkardığı çıkma eski makinaları alıyor ve namlu üretiyor ve sevgili dt10, dt11 gibi üst düzey! tüfeklerine namlu üretiyor bu makinalarla :D Yani, Blaser F3 tüfeğinin hatasız ve çok düşük hata toleranslarıyla üretildiği makinanın hassasiyeti kaybolmaya başladığında, aynı makinayla DT11 üretilmeye başlanıyor... :D :D

Sonra, vay efendim, feraha ereceksiniz, vay efendim nefes alacaksınız :D :D Ekipman mekipman :D

Yatacak yeri yok o Beretta'nın :D

Aynı konuyu birkaç kez de Blaser Türkiye distribitörü bana anlatmıştı. Ben asıl olarak yivliciyim ve Blaser ve Sauerin kalitesini gayet iyi bilirim ki kendim de Blaser kullanıcısıyım. Önümüzdeki yıl bir tane kendime 12Ga süperpoze almayı düşünüyorum. Aradayım şimdi: 8000TL'ye Browning 725 mi, 10-12000'ye bir Merkel m, yoksa paraya kıyıp Blaser F3 mü alınır. Bilemedim... Benim aklımdan Browning geçiyor açıkcası; Merkel hakkımı çifteye saklıyorum :)

Siz ne düşünüyorsunuz?
  • Blaser R8 Professional .30-06 Springfield
  • Blaser F3
  • Browning Maxus
  • Chesapeake Bay Retreiver
Çalışmadan,yorulmadan,öğrenmeden,rahat yaşama yollarını aramayı itiyat haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra istiklallerini kaybetmeye mahkumdurlar. ATATÜRK
[img width=180 height=180]https://i.ibb.co/GpHQ3tL/photo-2019-01-16-09-

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Tolga Bey selamlar,

10-12k TL civarında sıfır Merkel yok ki ? En ucuz düz modelleri 25k-26k TL civarından başlıyor, ithalatçının fiyat politikasının ve yüksek kurların da etkisiyle fiyatları çok yükseldi.

Ayrıca, Üst/Alt namlulu modellerde bence Merkel'den alınacak tüfek sadece 303E, diğerlerini ben pek tercih etmezdim. 303E de Türkiye'ye vergiler falan çok pahalıya gelir.

Fiyat/Performans oranına baktığınızda, fiyat açısından en uygunu Browning 725 Hunter (tüfekten beklentilerinize göre değişir tabii)...

Aynı konuyu birkaç kez de Blaser Türkiye distribitörü bana anlatmıştı. Ben asıl olarak yivliciyim ve Blaser ve Sauerin kalitesini gayet iyi bilirim ki kendim de Blaser kullanıcısıyım. Önümüzdeki yıl bir tane kendime 12Ga süperpoze almayı düşünüyorum. Aradayım şimdi: 8000TL'ye Browning 725 mi, 10-12000'ye bir Merkel m, yoksa paraya kıyıp Blaser F3 mü alınır. Bilemedim... Benim aklımdan Browning geçiyor açıkcası; Merkel hakkımı çifteye saklıyorum :)

Siz ne düşünüyorsunuz?
1978 - Istanbul