Gönderen Konu: AVBİS İzin Belgesinde Anlayamadıklarım?  (Okunma sayısı 2439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVBİS İzin Belgesinde Anlayamadıklarım?
« : 07 Ocak 2016, 19:13:35 »
Arkadaşlar AVBİS'ten ilk randevumu aldım. Belgede 6 ördek kotası ve 6 güvercin kotası için izin verilmiş. Bu durumda 6 ördek ve 6 güvercin olmak üzere toplam 12 kuş avlama hakkım mı var, yoksa ördekle güvercinden sadece birini seçip, o av hayvanından 6 tane avlama hakkım mı var? Ya da 3 ördek, 3 de güvercin avlama hakkım var mı? Bilen biri cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.
1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: Ali AKIL

Çevrimdışı Cengiz ÖNGÖREN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AVBİS İzin Belgesinde Anlayamadıklarım?
« Yanıtla #1 : 07 Ocak 2016, 19:30:02 »
6 ördek 6 güvercin.
1956 İZMİR
özel ibn-i sina tıp merkezinde doktor

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #2 : 07 Ocak 2016, 19:33:12 »
Rıdvan Bey,

AVBIS'in verdiği iki farklı av türü kotasını ayrı ayrı ikisini de aynı gün kullanabilirsiniz. Yanılıyorsam düzeltilmesini rica ediyorum, ben öyle kullanıyorum.

Örneğin biz de, tahtalı kotası alıyoruz, önümüze çıkarsa vurabilelim diye bir tane de tavşan kotası alıyoruz :)

Bu şekilde, AVBIS'in genel yapısal eksikliğinden dolayı, o tavşanı vurmasak da o meranın toplam tavşan kotasından 1 adet eksiliyor ama , (gittiğimiz meralarda) toplam kota hanesine çok uçuk (yüksek) bir sayı (muhtemelen sallama bir sayı) yazdıkları için  , vicdan azabı duymadan , "bir de tavşan ekleyelim, önümüzden falan kalkarsa vururuz" diyerek kota alıyoruz :)

Yani tahtalı avında, yer değiştirirken, nadas tarlalarda ya da tarla sınırlarında vs yürürken tavşan falan da kalkarsa, avbis iznim yok diye tavşanın arkasından bakmayalım diye :D

Örnekle açıklayayım dedim de, amma uzun olmuş, kusura bakmayın :)

Arkadaşlar AVBİS'ten ilk randevumu aldım. Belgede 6 ördek kotası ve 6 güvercin kotası için izin verilmiş. Bu durumda 6 ördek ve 6 güvercin olmak üzere toplam 12 kuş avlama hakkım mı var, yoksa ördekle güvercinden sadece birini seçip, o av hayvanından 6 tane avlama hakkım mı var? Ya da 3 ördek, 3 de güvercin avlama hakkım var mı? Bilen biri cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Ocak 2016, 19:57:38 »
Rıdvan Bey,

AVBIS'in verdiği iki farklı av türü kotasını ayrı ayrı ikisini de aynı gün kullanabilirsiniz. Yanılıyorsam düzeltilmesini rica ediyorum, ben öyle kullanıyorum.

Örneğin biz de, tahtalı kotası alıyoruz, önümüze çıkarsa vurabilelim diye bir tane de tavşan kotası alıyoruz :)

Bu şekilde, AVBIS'in genel yapısal eksikliğinden dolayı, o tavşanı vurmasak da o meranın toplam tavşan kotasından 1 adet eksiliyor ama , (gittiğimiz meralarda) toplam kota hanesine çok uçuk (yüksek) bir sayı (muhtemelen sallama bir sayı) yazdıkları için  , vicdan azabı duymadan , "bir de tavşan ekleyelim, önümüzden falan kalkarsa vururuz" diyerek kota alıyoruz :)

Yani tahtalı avında, yer değiştirirken, nadas tarlalarda ya da tarla sınırlarında vs yürürken tavşan falan da kalkarsa, avbis iznim yok diye tavşanın arkasından bakmayalım diye :D

Çok teşekkür ederim İbrahim Bey,
Uzun ve açıklayıcı yazıları çok severim :) Gayet anlaşılır bir şekilde açıkladınız. Bu şekildeki ilk avıma dün gitmiştim. Tüfeğimi satın aldığımdan beri hiç kullanmadığım için güvercin avına da niyetlenmiştim. Avlağa gittiğimde tam da güvercin geçişleri vardı. Ama hem güvercin hem de ördek avlayabileceğimden emin olmadığım için güvercinlere hiç atmadım. Sonra ördek de bulamayınca güvercinlere ger döndüm. Yalnız sabah geçişleri bittiği için 2 tane düşürebildim. Bileydim sabah güvercin kotamı doldurur, ördeğe öyle geçerdim.

1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Davut ATACA

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Ocak 2016, 19:58:16 »
6 ördek 6 güvercin.
Çok teşekkürler Cengiz Bey.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 08 Ocak 2016, 00:31:06 »
Güvercin dediğiniz tahtalı ise kotası 3 olmalı 6 değil
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 08 Ocak 2016, 13:01:07 »
Güvercin dediğiniz tahtalı ise kotası 3 olmalı 6 değil
Yok hocam tahtalı değil. Bildiğimiz kaya güvercini. Buralarda tahtalı yok, varsa da Avbis'te yok.
1983

''Emek, yemek getirir.''