Rıdvan Bey,
AVBIS'in verdiği iki farklı av türü kotasını ayrı ayrı ikisini de aynı gün kullanabilirsiniz. Yanılıyorsam düzeltilmesini rica ediyorum, ben öyle kullanıyorum.
Örneğin biz de, tahtalı kotası alıyoruz, önümüze çıkarsa vurabilelim diye bir tane de tavşan kotası alıyoruz
Bu şekilde, AVBIS'in genel yapısal eksikliğinden dolayı, o tavşanı vurmasak da o meranın toplam tavşan kotasından 1 adet eksiliyor ama , (gittiğimiz meralarda) toplam kota hanesine çok uçuk (yüksek) bir sayı (muhtemelen sallama bir sayı) yazdıkları için , vicdan azabı duymadan , "bir de tavşan ekleyelim, önümüzden falan kalkarsa vururuz" diyerek kota alıyoruz
Yani tahtalı avında, yer değiştirirken, nadas tarlalarda ya da tarla sınırlarında vs yürürken tavşan falan da kalkarsa, avbis iznim yok diye tavşanın arkasından bakmayalım diye
Örnekle açıklayayım dedim de, amma uzun olmuş, kusura bakmayın
Arkadaşlar AVBİS'ten ilk randevumu aldım. Belgede 6 ördek kotası ve 6 güvercin kotası için izin verilmiş. Bu durumda 6 ördek ve 6 güvercin olmak üzere toplam 12 kuş avlama hakkım mı var, yoksa ördekle güvercinden sadece birini seçip, o av hayvanından 6 tane avlama hakkım mı var? Ya da 3 ördek, 3 de güvercin avlama hakkım var mı? Bilen biri cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler.