Favorimiz ördek avı dedik, kar yağışıyla birlikte sabaha doğru giydik tulumları yerimizi aldık, tabi bu soğukta yatmak varken ne işin var buralarda muhabbetleri bitmez
aniden bastıran kar tipi ile birlikte avlanmak zorlaşsada alaca karanlıkta geçmeye başlayan ördekleri görmeye başlayınca fıyfıyfıy kanat seslerini duyunca soğuk kar işlemiyor avcı olana,
tan yeri ağarmaya başlarken durduğum yere iyce yerleşme dürtüsünden biran dalmışım'ki;
aniden tepemde beliren iki yeşili farkettim, farketmemle birlikte çoktan beni geçtiler, hemen arkaya bir dönüş yapıp kar görüşümü fulu yapsada tutturduğuma emin olduğum anda tetiğe bastım, 34 gram 5 numara B&P yeşilbaş kapandı ve düştü, koşarak gittim 1 saate yakın aradım yok yok,
ardında arkadaşımın yanına vardım birlikte bekliyoruz, 12 kanat yeşil sürüsü göründü 2' ye ayrıldılar 4 tanesi konacak yer ararken arkadaşım düdüğe asıldı bastı naarayı, sesi duyan 4 ördek üzerimize doğru geliyor, biz iyce çöktük kapandık, öyleki ara ara kaşımızın altından bakıyoruz yukarı ve birbirimize bekle bekle bekle derken yeşiller tam üzerimize geldi ve şimdi diyerek yermizden doğrulup asıldık tetiklere, ilk atışım boşa gitti tüfek sesine aniden dikelip yükselen ördeğe sakin bir atış daha yaptım ve düştü, arkadaşımda bir ördek aldı,
derken biz kendimizi kaptırdık kar yağıyor arabadan aradılar gelmezseniz burda kalıcaz araba çıkmaz diye, ihmallikten zinciride evde bıraktım, saat 9 biz arabaya geldik araba kardan görünmüyor yol kapalı, arabayı ite kaka zar zor çıktık ama ne çıkış az daha kalıyorduk, kalanlarda oldu yardımcı olduk hep beraber ittik arabaları,
Jandarmada korsanların peşindeydi, onlarında araçları kalmıştı,
akşama kadar kalsaydık ne olurdu, limitler tam olurdu, araba yolda kalırdı, biz geceyi orda geçirirdik, hiç birisi çok önemli değilde, asıl diyeceğim, yoğun kış şartlarından dolayı hayvanlar sıkışıyor zon günler geçiriyorlar, hepsi biryerlere sığınmaya çalışıyor, uçma ustası ördek bile kaçacak yer arıyor, bir yandan avı erken bırakmamıza bu yönden sevindim, haddinden fazla ördek ve çulluk vardı, yoğun kar nedeniyle avlanmak çokta içimden gelmedi desem yeri var, ikinci gün ördeğe gitmedim çulluk avına yakın bir yeri dolaşırken yarımsaatte 15 çulluk kalktı gerisini siz hesap edin, gerçi avlanamadım 1 çulluk vurdum evden haber geldi çocuk hasta gel diye, bak işte Hakk 'ın işine, ördekte zinciri alma ihmal et, çullukta çocuk hasta olsun, av mübah oda kah kah demişler, avcılık ama bi yere kadar hakkıyla vicdanen yapmak gerekli, hepinize selamlar saygılar
2016