Gönderen Konu: B&P F2 classic'in kovan kalitesi  (Okunma sayısı 7096 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
B&P F2 classic'in kovan kalitesi
« : 06 Ocak 2016, 15:11:24 »

• Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: B&P F2 classic'in kovan kalitesi
« Yanıtla #1 : 06 Ocak 2016, 15:28:38 »
Her kovanda olabilecek bir durum,tapanın esneme payından daha fazla sıkıştırmayla ortaya çıkan durum.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 06 Ocak 2016, 16:19:30 »
Bu sene keklikte bu B&P fişeğin kapsülü atıştan sonra çıktı.
B&P kaliteli fişektir nasıl ve neden oldu anlamadım  ???
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2016, 19:43:44 »
Emrah Bey,

Fişek kutudan mı böyle çıktı yoksa siz atılmış bir kovanı tekrar doldurduğunuz da mı oldu?
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2016, 19:49:46 »
valla ben bu konu hakkında ellı kere yorum yaptım turkıye dısbırotoru anteplı bızım buralarda antep te uretıldıgıne daır cok sey duyuyorum bırıde cıkıp yalanlamıyor nıyeyse 
ben sb sellıot bellıot dıye bır cek fısegıyle tanıstım kendımde kullanıyorum tavsıye ettıklerımde ınanın telefon acıp tesekur edıyorlar yerlıdede yafın ustune fısek tanımıyorum hatta avrupadan benı soguttu dıyebılırım her ne kadar sacmaları ırılı ufaklı yerı geldıgınde bırbırıne yapısık olsada benım tufeklerımı sevdı galıba
1976 gaziantep

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2016, 19:57:26 »
Emrah Bey,

Fişek kutudan mı böyle çıktı yoksa siz atılmış bir kovanı tekrar doldurduğunuz da mı oldu?
Ahmet bey Fişek kutudan böyle çıktı.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı Selim TEKİNARSLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2016, 23:10:45 »
Selamlar,
Valla bende geçenlerde fişek alırken bir bayide yerli dolum markasız çeşitli fişekler gördüm ve bazıları RC kovanına benziyordu bayağı ama detaylı inceleme fırsatım olmadı. Doların artması ve denetim olmadığından sanırım değişik fişekler görünmeye başladı.

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Ocak 2016, 00:32:47 »
beretta 390 tüfeğim ile 10 yıldır bu fişeğin 4 numarasını kullanırım tavsana sonuç muhtesem ötesinde 10 yıldır bir defa acaba dedirtmedin kutu değişince birazcık acaba olmadı değil ama gecen yıl ölçmece 40 metreden tavsanı yine cansız düşürdü bu yılda kapanışta 20 metre uzağımdan tavsanın fırladığını gördüm gerçekten bugüne kadar vurduğum en iri tavsandı görünce daha oha dedim tüfeğimde 8 rc keçe 32 6 bp 32 gr ve bp f2 34 gr 4 no vardı ilk fişek sardı ama umursamadı bile acele etmeyeyim düzgün atayım dedim 6 numara yine tutu gibi oldu ama yok gidiyor dedim gitti menzili çıkıyor 4 numara f2 yi bir attım yaradana sığınıp tavşan attı taklayı basladı zıplama hemen cebimden 2 numara mini magnumu sürdüm tüfeğe hep cebimde tasırım basladım dik yukarı koşmaya birde düştüm yine kaltım ama hep gözüm orada kalkacak die bekliyorum en azından menzile gireyim magnumla vurayım tepeyi asmasın gitmek istiyo falan neyse yaklastım tavsana nereye gidicek arka ayak kopuk göz möz öyle bir sarmıs ki arka çaprazından yani ben bırak o goruntuyu görmeyi tavsan gitti die attım magnumdan beklemem öyle performans ne yalan söyleyeyim benim tüfeğime mütüş uydu tavsan için soğuk sıçak hiç fark etmez 3. mermi bu ama 4 no... keklikte 6 7 sini kullandım aynı performansı aldığımı söyleyemem ama 4 no yu benim beretta top niyetine atıyor nasıl uyuyorsa artık hiç yüzümü kara çıkarmadı ben o mesafeden ayağı magnumla bile kopmayacagına yemin ederdim görene kadar ayrıca tavsanda normal bir tavsanın abartısız 2 katı yumruğum gibi yağ çıktı içinden hayret ettik binlerce f2 geçti elimden hala 8 10 kutu vardır 7-6-5-4 hiç böyle bişey gelmedi basıma görmedim daha doğrusu imalat hatasıdır gözden kaçmıştır benim en kızdığım tarafı çok çabuk yazıları siliniyor fişekler karışıyor onun için fazla stok yapıp tasımıyorum iki av yetecek kadar alıyorum azalınca yine alıyorum
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Kurtuluş KARATAY

Çevrimdışı Ahmet OĞUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 07 Ocak 2016, 01:03:49 »

atış yaptıktan sonra tüfeğin namlusundaki fişegi boşaltmak için mekanizmayı geriye çekerken hemen gözüme çarptı ve aynı sorun vardı. bende acaba kutudan mı böyle çıktı yoksa atış sırasında tüfekten mi kaynaklandı diye düşünüp durdum. valla artık herseyin sahtesi var bunuda yaptıysalar şaşırmam. ama benim merak ettiğim bu sorun tüfekte tutululuk yapmasına neden olur mu.
ben sorun var diye pozeyle attım denemek için patladı sorun olmadı.
1988-İZMİR

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Ocak 2016, 10:57:23 »
Ahmet bey söyle bir sorun yaratır fişek namludaki yuvaya geçmez siz pozeyle attım dediğinize göre kabarma şişme cok değil yine oldu namluya girdi attıktan sonra namluda sıkışma ihtimali var fişek hatalı sorduğunuz soruya cvp ise dediğim iki nedenle otomatik tüfeğin takılmasına neden olur ya fişek yatağına girmez mekanizma açık kalır yada patladıktan sonra çıkmaz sıkışabilir imat hatalı bir ürün gibi duruyor dışarıdaz maruz kaldığı bir durumdan oluşacağını sanmıyorum.Sahte fişeği daha önce tartışmıştık bazı markalarda benimde kafama takılmıyor değildi ama sevgili bir abimizin yaptığı yorum kafama yattı sahte fişek işi öyle kolay değil demisti cünkü bir kolide 250 10 kolide 2500 100 kolide 25 000 fişek var bpnin kolisini bugün 250 tlden hesaplasan 100x250=25 bin tl eder ki bunun sonuç olarak tamamıda kar değil para kazabilmek için çok yüksek kapasitede imalat yapman gerekli ki aldığın riske sahtekarlığa karsılığında alacağın hapis cezasına değsin bunun için  milyon adet fişek üretmen gerekli para kazana bilesin kovan olarak bp nin kapsüldeki plastiğini imal etmek gerçekten zor hadi bunu becerdin bir şekilde barut en büyük sıkıntı o kadar çok fişek dolduracak  barutu nasıl bulacaksın öyle bakkalda markette satılan bişey değil ki bide öyle yarım kilö 1 kilo değil tonlarca gerekli barutu üreten yer belli gidip ver bana 500 kilo barut desen adam yüzüne bakıp güler yurt dışından ital getirsen ki getiremezsin özel izine tabi hadi aldın adama sorarlar sen ne imal ediyosun die bana mantıklı geldi ve kafamdam acaba sahtemi sorusu silindi öyle fişek imal etmek kolay birşey değil sonra onu satacak bayi bulmakta kolay değil çünkü bu tür ürünlerin tek italatcısı var tüm bayilerde ordan toplu olarak alıyor yani bp fişeğini 10 kişi veya firma getirmiyor türkiyeye tek distirübütörü var öyle milyonlarca adet fişek üretmek için kovan imalatı yapman lazım tapa imalatı yapamak lazım kutu yapman lazım dediğim gibi bunu satacak bayi bulman öyle milyon adet fişeği dağıtman kolay değil bir çok bayi bulman lazım bayi atıyorum distiribitörden 20 tl ye alıyos sen 15 tl bp var dedin mi adama bir yerde film kopar ayrıca abartıyorum yine hepsini sağladın barutu da kaçak yollarla soktun avrupada bir çok markanın barut üreticisidir bp kalitesiz barut o işten anlayan avcı anında anlar örnek züber kullanmıssınızdır mutlaka attıktan sonra kokusunu silahta bıraktığı barut artığını görmüşsünüzdür  barut kalitesinden çabuk yakalanırsınız özetlemek gerekirse ben bu gibi nedenlerden sahte fişeğin yapılacağına pek inanmıyorum.Biras fazla uzattıp galiba kusura bakmayın yazarken kaptırıyorum kendimi yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Mustafa AYDIN 54

• Müdavim Üyemiz
  • avcılık özgürlüktür.
« Yanıtla #10 : 10 Ocak 2016, 18:48:23 »
Cuma günü av bayiine gitmiştim bir avcının sorusu üzerine bayii yerli ve yabancı olmak üzere iki çeşit bp olduğunu söyledi. Şaşırmıştım ama forumdaki bp konulu tartışmaları görünce artık emin oldum. 

GT-S6810P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Franchi Affinity y.oto. 71
  • carizma y.oto. 61-71
  • D. D. Panda
Mustafa AYDIN  1973 SAKARYA

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 10 Ocak 2016, 19:07:26 »
Bende bayiye sordum yerli bp yok ital geliyo dedi ithalatcısı ankaradaymış hatta yeni koliler gelmişti
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 10 Ocak 2016, 20:57:58 »
Cuma günü av bayiine gitmiştim bir avcının sorusu üzerine bayii yerli ve yabancı olmak üzere iki çeşit bp olduğunu söyledi. Şaşırmıştım ama forumdaki bp konulu tartışmaları görünce artık emin oldum. 

GT-S6810P cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa bey duyumunuz yanlış.  Forumdaki tartışma bu noktada bitti

Merhaba

Firmaya bu resimler ile sordum cevap altta ;

Dear Mr. Mustafa

I confirm the cartridges are original

Best regards

Monica Manfredi

Export Customer Care

Baschieri & Pellagri S.p.A.

Via del Frullo, 26

40055 Marano di Castenaso -BO-

Tel. +39 051 6063411

Fax +39 051 782116

Website: www.baschieri-pellagri.com

Yani orjinaller. ..
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2016, 20:59:25 Gönderen: Mustafa GÜRHAN »
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 11 Ocak 2016, 16:00:18 »
korsan kovan birebir aynısını yap şaşırırm..üretim hatasıdır..binde bir denk gelir size gelmiş..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Vefa ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 20 Ocak 2016, 15:13:37 »
bp nin geçen seneki fişeklerin kovanları oldukça yumuşaktı aynı durum benim başımada geldi ama bunun fişeğin sahteliğiyle bi alakası yok bence çünkü benimki otomatiğe fişeği hazneye sürerken fişek sıkıştı ve resimdeki hali aldı kovan ama aynı fişeklerle keklik avı yaptım hesininde kemiklerini kırdı cansız düşürdü bence şu an piyasada orta segment fişekler içinde bir numara bp
  • Fabarm L4S 12
  • Simson Sulh GDR 12
  • Baikal MP 153
  • Antonio Zoli Poze 16
  • Ata Çulluk Poze 12 , Typhon X2 şarjörlü 12
  • Puanter, Seter
Vefa ÖZKAN
1977 ORDU / ALTINORDU