Gönderen Konu: AVLANMA GELGESİ YOKSA CEZASI NEDİR  (Okunma sayısı 2425 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
AVLANMA GELGESİ YOKSA CEZASI NEDİR
« : 04 Ocak 2016, 15:29:22 »
ruhsatlı tüfek ama avlanma belgesi yoksa cezası nedir? malum yeni yıl ile herşeye zam geldi paralı yaptıgımız ava da elbet gelmişdir.bu soruyu soruyorum cünki avlanmak icin cizilen yol baya zahmetli en zoruda bu kurs işi sertifikayı şart koşuyor ama 2 senedir kurs acılmıyor.sertifika olmayıncada izin alamıyorum bari ceza nedir bileyimde şimdiden ceza paramı biriktireyim 

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: AVLANMA GELGESİ YOKSA CEZASI NEDİR
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2016, 16:10:27 »
Ceza 270 tl olması gerek.Vurduğun hayvana göre de hayvan başı ceza var.Sana pahalıya patlar.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2016, 16:11:06 »
Ceza 270 tl olması gerek.Vurduğun hayvana göre de hayvan başı ceza var.Sana pahalıya patlar.

Mak kararlarında hayvan başı ücretlerde yazar.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2016, 16:43:42 »
Mak kararlarında hayvan başı ücretlerde yazar.
aylardır ugraşıyorum kurs actıramadım asıl tepkim ona.270 lira aslında cok degilmiş belge parası harc pul parası derken sanırım daha pahalıya cıkar

resim yükle

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2016, 17:22:53 »
aylardır ugraşıyorum kurs actıramadım asıl tepkim ona.270 lira aslında cok degilmiş belge parası harc pul parası derken sanırım daha pahalıya cıkar
Ben de kurs açılmasını bekliyordum; ama oturduğum ilde bu sene açılmayacağını öğrendim. Araştırdım, Ankara'daki bir özel kurs merkezine başvurup sertifikamı aldım. Eğer Ankara'ya yakınsanız, her ay Avcılık kursu açan bir yer var. Aralık seansında kurs bedeli 150 liraydı. Kursun adı Bartaş.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2016, 17:39:32 »

resim yükle

The following users thanked this post: Mustafa DEMİRTAŞ

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 04 Ocak 2016, 21:07:27 »
ceza 270 tl ise bu işte bi tuhaflık var tuhaflık doğru ise ben birdaha ne harç yatırırım nede pul alırım 10 yıllık avcıyım 1 defa kendi isteğpimle denetlendim dağın zirvesinden daha gördüm denetim yaptıklarını eksiğim olmadığı için yolumu değiştirmedim o zaman ben kerizim her yıl 130+130+20 280 300 tl para ödüyorum adam beni on senede bir yakalasa ne olur ?ceza ya yanlış doğru isede bu kadar olmazı caydırıcı tam tersine yasalara uymama konusunda caydırıcı
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 04 Ocak 2016, 21:28:45 »
ceza 270 tl ise bu işte bi tuhaflık var tuhaflık doğru ise ben birdaha ne harç yatırırım nede pul alırım 10 yıllık avcıyım 1 defa kendi isteğpimle denetlendim dağın zirvesinden daha gördüm denetim yaptıklarını eksiğim olmadığı için yolumu değiştirmedim o zaman ben kerizim her yıl 130+130+20 280 300 tl para ödüyorum adam beni on senede bir yakalasa ne olur ?ceza ya yanlış doğru isede bu kadar olmazı caydırıcı tam tersine yasalara uymama konusunda caydırıcı

Av yerinden aracımın olduğu yola dönerken kalabalık bir grup gözüme ilişti.Hızlıca yürümeye başladım bir şey mi oluyor diye..Milli parklar görevlileri orada park eden avcı arabalarının yanına gelen avcıları tek tek denetliyorlar.Beni de arabaya varmama 200 metre kala iki kişi yolda karşıladı :) Tüfek poze olduğu için takoz falan kontrol gerek olmadığından direkt evraklara bakıp rastgele dediler.Sırt çantamda mühreler düdükler falan vardı.Çanta da ne var dediler muhre düdük dedim.Açıp bakmadılar bile..Neyse; kalabalığa vardığımda araba da kanatlı motorlu ördekler 7-8 tane otomatik takozsuz tüfek, poşet de vurulmuş ördekler, birsürü değişik normal muhre v.s Orada kalabalıkda tartışma vardı, birisinin belgesi yokmuş.O kişiye de 270 küsür ceza yazacağız sana dediler.Oradan rakam öyle dedim.
1982-İstanbul

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 04 Ocak 2016, 21:28:51 »
Bu ne saçma kanun ben çözemedim kursa para ver belgeye para ver pula para ver izin al kotayı aşma bu ne yav av işi zevk işi insan av mı yapacak hesapmı yapacak? Onuda geçtik bütün belgen tam olsa bile ceza yazacak bişey buluyo zaten.Yolun karşısı yasak yaralı tavşan karşıya geçti yaralımı gönderelim vurmayalımmı?
1993 Ankara

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2016, 01:24:54 »
Birşey bu kadar karışık olamaz
5 -6 madde tamamı bir bileni yok
1)vizeler ne zamana kadar gecerli cezası ne
2)teskere tarihi bitikse ne olur
3)avlanma pulu yoksa ne olur
avcı acısından
1-takozunu sökmeyeceksin
2-pulu alacaksın
3-yasak sahaya girmeyeceksin
4-kotoya uyucaksın
5-avlağa gideceksen birgün önceden izin alacaksın

aslında cok zor değil avcı olarak kurallara uyucaksın ama biz o kadar karışık bir denklem gibi görüyoruz ki denetleyende nasıl denetleyeceğini bilmiyor
takoz söküyoruz ormancıya kızıyoruz
yasakta avlanıyoruz ormancıya kızıyoruz
kotayı aşıyoruz ormancıya kızıyoruz
canlı mühre götürüyoruz ormancıya kızıyoruz
teypsiz bıldırcın avı yapan yok ormancıya kızıyoruz
hep ormancı suçlu aslında denetim yok yok olsa varya siz görün asıl ne oluyo sözde herkez dürüst avcı av sağasında görmek lazım dürüst avcıları kimse alınmasın foruma yazarken 2 keklik vurdum yazmak kolay alaylar önünde uçarken köpegin ferma üzerine ferma yaparken ben öyle dur kota doldu diyenede yine pek rastlamadım gecen yıl diyar diyar gezdim ankarayı kapanısta bıraktığım bozulmamıs alay keklikler acılışta 20 den 25 ten 10 12 ye inmiş hatta bazı sürüler 8 kalmış ne oldu ne mi oldu bıldırcın avı die palaz keklikleri vurdular kim vurdu ormancı mı
bıldırcın avında mısırdan bir sürü cil kalktı arkasından gideyim gitmeyeyim babam sakın dedi arazide kalıyoruz basımıza iş çıkarma avla bıldırcınını dedi ben avlamadım ne mi oldu pazar günü ocağına incir acı diktiler ertesi hafta 20 taneden 4 tane kalmış ormancılar geldi vurdu tabi
gecen yıl açılışta ormancıyla kavga ettim canım sıkıldı ilk gün insan 10 taneden fazla keklik görmez mi gördüğüm de 100 metreden mi kalkar hayvan avcılık acılmadan sınmış zaten o sinirle birde baktım ormancı geliyo gel gel dedim ne oldu şimdi benimi denetliyosun dedim ne oldu anasını bellemişler kekliğin dedim daha bıldırcın avından haklısın ama diyor ben ne yapayım adamın dediği aynen şu ankara kırıkkale çorum bilmem ne 7 il denetliyorum diyo oha dedim vallahi diyo
Denetim yok denetim Ulubat gölündeyim gecen sene adam ana yola 50 metre set deriz biz gölün o kısmına köylere gide adam 50 metre altına 5 tane mühre bağlamış ana yola resmen arabadan indim ördekler dedim yaralı düştü heralde adam mühre bağlamış gölün içine değil ana yola bence denetim yetersiz cezalar bıldırcın teybimi yapıştırıcan 5.000 10.000 tl cezayı hadi bidaha kursun avlanma iznimi yok 5.000 bi daha izinsiz gelsin 10 -11 yılda beni 1 defa 2 defa denetlediler oda ben istediğim için yoksa o dağlarda gelip beni denetlicek yok abi denetim yok adam yasakta avlanıyor ceza hayvan tazminatlarıyla 1.000 tl ceza ödemiyor oda uyanıklarsa 3 ü kacıya 2 si yakalanıyo cezayı 5 kişi bölüşüyo ama hep ormancı hep ormancı evet ormancılar suçlu ama denetim yapmadıkları için iyi cezalar yazamadıkları için.Kota falan hikaye kota avcının vicdanı vicdanında kota yoksa zaten kota denetimi yok sen aptalca üstüne gitmezsen

Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Zafer KARA, Kadir ÖZEN, Cengiz ÖNGÖREN