Gönderen Konu: Domuz Avcısına Özel Eğitim  (Okunma sayısı 1332 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
Domuz Avcısına Özel Eğitim
« : 04 Ocak 2016, 11:18:07 »
Bursa Dün yaşanan Kaza ve sonrasındaki Ölüm domuz avcılarına bir ders olur inş. tüfeğini alan daha doğru düzgün ava gitmeden domuz avına çıkmak isteyen yetersiz ekipmanla avlanmak isteyen avcı gurubuna huyunu suyunu bilmediği insanları dahil eden yada domuz avı nasıl yapılır şartı şurtu nedir bilmeden grupla domuz avına çıkan av içinde söz dinlemeyen insanları ava götüren acil eylem planı olmadan hareket eden çifte ile domuza çıkan domuzun neler yapabileceğini bilmeyen avcılar unutmayın birgün ya sizin yada ava götürdüğünüz o hevesli domuz avcısının başına gelecek bu kazalar umarım sonu ölüm ile bitmez

ben yetkili olsam domuz avı ile bıldırcın avını aynı kategoriye koymam domuz avı için çok daha fazla yeterlilik isterim
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Berkay TOPUZ, Davut ATACA

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Domuz Avcısına Özel Eğitim
« Yanıtla #1 : 04 Ocak 2016, 21:15:53 »
Sevgili dostlar domuz avı en Zevkli avlardan biri oldugu gibi en tehlikeli avlardanda  biridir. Cok dikkat ister.Hatadan donus yoktur.
Domuz avı dikkat ister-tercube ister.Avda av emniyetşni almak zorunlulugu vardır.Guruplan yapılan bir av turu olması hasabiyle arkadaslarını kollama ve koruma zorunlulugu vardı.Avı gormeden rast gele atıs  yapılmamalıdır.Yaralı domuzadan korunmakda daha onemlidir.İnsana saldırdıgı an en seri sekilde vırman gerekmektedir. vuramamıssan kendini kurtarabilecegin yere ulastırmalısın yoksa isin Allaha kalmısdemektır.
 Domuz avnda emniyet onemlidir kendine guvenı olmayan panık ataklıların hic isi deyildir.Sogukkanlı ve sakin olunulmalı bilerek av yapılmalıdır.
Olendostlara Allahtan rahmet kaza atlatanlarada gecmis olsun dleklerimi iletiyorum.
Avını ve avcısını
Not ,Kulandıgım blgısayar jepon malı oldugu icın bazı harfler kullanma zorunda kaldım.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2016, 21:20:14 Gönderen: Fazlı BOZ »
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #2 : 04 Ocak 2016, 22:00:42 »
Çok yazık!Böyle haberleri okuyunca en sevdiğim av olan domuz avı'dan soğumaya başlıyorum.
Elin gevuru bizim 50 mt arayla durup yivsizle attığımız mesafeye yivli mauserle atıyor.Herkes birbirinden haberdar,telsizlerden gelen konutlara ve ekip başının koyduğu kurallara göre av yapıyorlar.
Ne diyelim artık,ölene Allah rahmet eğlesin,Allah ailesine sabırlar versin.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2016, 22:22:42 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı M.Ali ERDEM

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 05 Ocak 2016, 08:52:27 »
 Domuz avın da 1.kural görmeden ateş açılmaz , 2. kural yer değiştirilmez (bilhassa kalabalık avda), önce can güvenliği , sonra köpeğin güvenliği gerisi ıvır zıvır , kaçan av kaçsın hiç önemli değil biz bu ava niçin gidiyoruz , adrenalin ve gırgır şamata muhabbet . Allah ölenlere rahmet  ailesine sabır versin inşallah .   
Mehmet Ali ERDEM
1975 MENDERES / İZMİR

Çevrimdışı Selim ARSLANOĞLU

• *
  • Ancak durgun su, yıldızları yansıtır.
« Yanıtla #4 : 05 Ocak 2016, 15:38:56 »
Domuz avı diğer avlar gibi değildir...  daha çok tam donanımlı özel bir tüfek ve fişek ve kıyafet gerektiren tam anlamıyla doğa, tüfek ve av bilgisi lazım gelen,  hızlı düşünüp reaksiyon gösterebilen zeki insan işidir
Yürüyen bir aptal, oturan iki akıllıdan daha çok yol alır.

1980-Elazığ