avcılık harçları bazen devretmiyor. sistemde görünmüyor.
sistemde görünmemesi sizin yükümlülüğünüzü düşürmez.
bağlı bulunduğunuz vergi dairesine gidersiniz.
mükellef olarak bağlı bulunduğunuz vergi dairesi ile ikamet olarak bağlı bulunduğunuz vergi dairesi farklı olabilir.
birinde tahakkuk eden diğerinde de görünmeyebilir. öncelikle ikisinede sormanızda fayda var.
daha sonrasında 2 sinde de görünmüyorsa mükellef olarak bağlı bulunduğunuza giderseniz daha iyi kanımca
bağlı bulunduğunuz masaya (masalarda numara ilk 3 harfi filan yazar) gidip avcılık vergisi ödemek istediğinizi söylüyorsunuz
onlar zaten biliyorlar klüp üyeliğiniz varmı diye sorarlar ona göre tahakkuk fişi çıkarırlar. bununla vezneye gidip ödersiniz.
bunu trafik cezası yiyip daha vergi dairesinde görünmemesi gibi düşünün nasıl cezayı önce işlettirip sonra ödüyorsunuz.
bunuda önce işlettirip sonra ödüyorsunuz yoksa göründüğü zaman baya zamlı olabilir. devletin alacağını es geçtiğini
yada unuttuğunu görmedim ben 10 sene sonra bir anda beliriverir faizli faizli.
mükellef değilseniz zaten ikamet olarak bağlı bulunduğunuza gideceksiniz. (mükellef = kendi işini yapan)
he şu olabilir siz tahakkukunu yaparsınız yani borcum borç dersiniz paranız olmaz ödemezsiniz o ayrı mahkemede haksız çıkmazsınız.
beyan ettim fakat param yoktu ödeyemedim borcum görünmekte olunca ödeyecem demeniz yeterli ama tahakkuk ettirmezseniz
kaçak ve usulsüz olmuş olur. Tahakkuk ettirirseniz ve ödemezseniz normal faiz işler geç tahakkuk ettirirseniz yüksek faiz işler.
tahakkunuz elinizde oldumu paranız olduğu zaman vergi dairesine bile gitmenize gerek kalmaz bir bankadanda ödeyebilirsiniz.
"tahakkuklarınızı mutlaka saklayın"
hiçbir yasada beyan edilen bir borçu ödenmediği için kişiyi yapacağı işten mahrum bırakamaz.
tahakkuk iyi niyetinde göstergesidir.
http://edirne.ormansu.gov.tr/Edirne/Files/dizin/dkmp/2015_ipc.pdfburada dikkat ederseniz izinsiz avlanma cezası var avlaklarda avcılık belgesi ve avlanma izin belgesi yanında bulunmadan avlanmanın cezası var ama pul demiyor. şimdi izin eğer pulsa randevu ne randevu izinse pul ne?
randevusuz avlanmanın cezasını buna göre bana söyleyebilirmisiniz. ayrıca dikkat ederseniz avlaklarda diyor peki haritada beyaz yerler avlakmıdır ?