Gönderen Konu: Avcılık belgesi vizesi nedir nasıl alınır  (Okunma sayısı 2173 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avcılık belgesi vizesi nedir nasıl alınır
« : 03 Ocak 2016, 22:21:17 »
Evet avcı abiler ben daha acemiyim yeni yeni ava başlayacağım domuz ördek tavşan gibi avlar için belge nasıl alınır belgeden sonra başka bişey almak gereklimi detaylıca anlatırmısınız
1993 Ankara

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Avcılık belgesi vizesi nedir nasıl alınır
« Yanıtla #1 : 03 Ocak 2016, 22:42:36 »
Evet avcı abiler ben daha acemiyim yeni yeni ava başlayacağım domuz ördek tavşan gibi avlar için belge nasıl alınır belgeden sonra başka bişey almak gereklimi detaylıca anlatırmısınız
Ruhsatlı av tüfeğiniz varsa, sırası ile şu işlemleri yapmalısınız:
-Avcı Eğitim Kursuna katılıp sertifika alacaksınız.
-Sertifikanız, tüfek ruhsatınız ve istenen diğer evraklarla, bulunduğunuz ilin çevre ve orman müdürlüğüne başvurup ''Avcılık Belgesi'' alacaksınız. (Bunun için, bağlı olduğunuz vergi dairesine harç yatırmanız gerekecek. Sanırım 169 lira gibi bir şeydi)
-Aldığınız avcılık belgesi, tüfek ruhsatı ve diğer belgelerle (avcı külübü üyesi değilseniz 240 lira yatırdığınıza dair makbuz da olacak) tekrar çevre ve orman müdürlüğüne başvurup Avcılık vizesi (avcılık pulu) alacaksınız.
-Ava gitmeden bir gün önce, gideceğiniz avlağı ve avı belirleyip sistemden av kotası alacaksınız. Kota aldığınıza dair belgenin çıktısını alacak ve tüfek ruhsatı ile avcılık belgesi de yanınızda olmak şartı ile ava gideceksiniz. İstenen belgeler ve diğer ayrıntılar için google'dan arama yaparsanız bilgileri bulabilirsiniz.
1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, Davut ATACA

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 03 Ocak 2016, 23:12:24 »
Peki ben köyümde dağda bayırda ava gidemeyecekmiyim mesela domuza gittim tavşan vuramayacakmıyım pek anlamadım
1993 Ankara

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 04 Ocak 2016, 17:06:40 »
Peki ben köyümde dağda bayırda ava gidemeyecekmiyim mesela domuza gittim tavşan vuramayacakmıyım pek anlamadım
Yukarıda belirttiğim tüm hususları yerine getirdiğinizde sadece köyünüzde değil, Türkiye'nin her yerinde, belirlenmiş zamanlarda, avlanabilirsiniz. Her av, kota ile yapılıyor; ama domuz kotası alan bir avcının tavşan avlayıp avlayamayacağı hakkında bilgi sahibi değilim. Ben de tüm belgelerimi bugün tamamladım. Ördek kotası alan birinin çulluk avı yapabileceği veya domuz kotası alan birinin limitler dahilinde tavşan da avlayabilip avlayamadığı hakkında bu forumda iki defa soru sordum; fakat cevap veren olmadı. Benim de cevabını merak ettiğim çok soru var; fakat millet habire vurduğu avların fotolarını eklemekle meşgul, yardım eden pek yok.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2016, 17:08:02 Gönderen: Rıdvan ÖZKAN »
1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: Davut ATACA

Çevrimdışı Davut ATACA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2016, 18:55:06 »
Çok teşekkürler ilginize ,böylece bu kuralların, yasaların nekadar anlaşılabilir ve uygulanabilir olduğunu görmüş olduk
1993 Ankara

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN