Avcılık bu,akıllı adam işi değil zaten kurtlar kıpraştımı insan kardan adamın aklına da uyar,hiçbirtürlü rahat durmaz,beyninin içinde ördekler vakvak eder durur Daim olsun,rast gele.
Aynen dediğiniz gibi erol bey ,
Kurtlar kayniyor , heleki o kardan adam yokmu . bir reklamda , ateş seni çağırıyor diyordu , o misal , ördeklerde bizi çağırıyor . laf aramızda kardan adamda güzel tüfek kullanıyor . sizlerinde avları daim olsun .
Yusuf abi belliki çok zahmetli bir av olmuş ama neyseki mutlu mesut dönmüşsünüz evinize
Nice güzel avlar dilerim,rast gele.
Evet kadir , gerçekten zahmetli oldu . ama değiyor her dakikasina saniyesine . ama eve pek mutlu dönemedik . niye diye sorarsan , ekip içinde ufak bir tatsızlık oldu . pek önemli olmasada illaki canımız sıkıldı .güzel temennilerin için teşekkür ederim , bil mukabele .
İfade şahane...
Ava gidemediğim zamanlar bende böyle düşünüyorum .
defalarca birdaha ördekmi aman aman diyerek avdan dönmüşümdür, fakat bu en fazla bir hafta sürer. Rasgele güzel av olmuş.
Her ördekçinin ruh hali . yok dahada gitmem deriz , iki gün sonra devam . sizlerede rasgele barış bey .
Yusuf bey Şimdi herşey daha kolay..
Önceden ısınmayan arabaların içinde zincir söke-taka ava gidilirdi..Primaloft,Thinsulate vb. içeren ne kıyafetler ne Neopren + 1600 gram Thinsulate tulumlar ne gore-tex materyal vardı..
Yün çorap üstü naylon üstü çizme ile donardı ayaklar..Kamil beyin dediği gibi Lahana gibi kat kat giyinir sonra kalınlıktan tüfek dahi atamazdık gerine gerine..
Bende biraz önce ormandan geldim..-6 derece havayave kara rağmen Thinsulate+Goretex bere ile terledim inanınız Tahtalı peşinde koşarken..
93-94 Yıllarında Kamyon Şamriyelerinden bozma tulumlarla Konya Cihanbeyliye kaz avına giderdik..O kadar üşürdükki arabada beklerken arabanın sallandığını görürdü gümeden gelen..
Ama av boldu, köyler misafirperverdi, yol arkadaşları güvenilirdi..
Neyse..Tutku bu..Çıkmıyor adamın içinden..Gidince Burada ne işim var dersin..Gelince hafta sonunu fakülteden memlekete kaçmak için iple çekersin..
Evet tuncay bey . iyi bir av yapabilmek için ,kaliteli ekipman şart . ve iyi bir ekip ve samimiyet . av işi ekip işi , ekipman işi . hepimiz hayıflanıyoruz zaten nerede o eski avlar eski günler diye . çizme bulamazdık giymeye , kara lastik en güzel ayakkabı , 20 numara çakar almaz en iyi tüfek . ördekler buralara gelip fındık tarlalarındaki su birikintilerine pike yaparlardı . ne eski avlar kaldı nede eski muhabbet .
Trakya kara hasret kaldı bu sene havalar özellikle gece eksi -10 dereceyi görüyor,kuru soğuk ve kuvvetli rüzgar var,Göller buz tuttu zaten tutmayan yerlerde de hayvan saz,çalı icinden pek cıkmıyor dere ve kanal boylarında ördek var şu sıralar,Bu sabah ördeğe gidenler olmuş haberleştik ama 2-3 tüfek atıp döndük dediler.Yarın sabah bir yanım sıcacık yatakta yat uyu diyor,diğer yanımda sabah ayazını iliklerime kadar hissedip dere boyunda parlama yapmak istiyor cok ikilimde kaldım
Ah o gençliğim , 20 li 30 lu yaşlarım . her gün ava giderdim berkay . canım çıkana kadar , hasta olana kadar giderdim .