Gönderen Konu: DAĞILIMDA TAPA ETKİSİ(Süren,Cedit,Zuber uzun Tapa)  (Okunma sayısı 4264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
DAĞILIMDA TAPA ETKİSİ(Süren,Cedit,Zuber uzun Tapa)
« : 28 Aralık 2015, 09:09:57 »
Merhaba Arkadaşlar.
Cumartesi günü arkadaşlarla gittiğimiz tahtalı geçit avında kendi doldurduğum 29 gram 4 numara fişekler 30-65 metre arası harika sonuçlar verince fişeği test etmeye karar verdim,3 değişik tapa kullanarak 5,5-6 ve 4 numara saçma ile doldurulmuş fişeklerle elde ettiğim sonuç bir tapa lehine sürekli sıradışı sonuçlar verdi.
Tüfek:Hatsan fieldhunter pompalı av tüfeği 66cm namlu 2 numara şok
Mesafe:36,6 metre
Rüzgar:Yok denecek kadar az,hava sıcaklığı:13 c Rakım:1000
Kullanılan mühimmat:1,62 g.CSB1 Barut, 29 g. 5,5-6  ve 4 no saçma ve üç farklı tapa(süren,cedit ve zuber uzun tapa),nsi 688 ve cx2000 kapsül,sterling boş kovan.
Atış şekli:Atışlar güneşe karşı(emniyet açısından öyle denk geldi) uçar ve kaçar avını takip ediyormuş gibi yapılmıştır.

Not:Yapılan testler bilimsel değildir ve kullanılan mühimmat tavsiye niteliği taşımaz.Bende oluşan kanaat, süren tapa benim tüfeğimde dağılımın yüzdesini diğer tapalara göre  artırmıştır.
Süren tapada küçük bazı değişiklikler yapılmıştır.
Bulunduğum bölgede büyük ebadlı kağıt bulamadığım sofra altı kağıdı kullanılmıştır.

Av fişeklerin de kullanılan barutlar az yada çok taşıdıkları yüke bağlı olmak koşuluyla birbirine yakın süratler verecek şekilde kullanılırlar, sizi mutlu edecek sonuç ise  tüfeğinize uygun tapa ve fişeği bulmak gerisi bol bol deneme ve antrenman yapmak.

ücretsiz resim barındırma

resim yükleme servisi

resim yuklemek

Süren tapa  fişekteki saçma adedi:232 İsabet:182 (tüfeği soldan sağa savurduğum için biraz fazla kaçmış)

resİm yÜkleme

Süren tapa Fişekteki saçma adedi:145(4 no) İsabet:128  cx2000 kapsül  (aynı fişekle 16 kg yağ tenekesine yapılan atışta 41 isabet sağlanmış 25 adeti tenekeyi delmiştir)

çoklu resim yükle

Zuber uzun tapa Fişekteki saçma adedi:232 İsabet:134

resim yüke

Cedit tapa Fişekteki saçma adedi:232 İsabet:145

resim upload
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2015, 13:55:59 Gönderen: Tevfik GÜN »
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: DAĞILIMDA TAPA ETKİSİ(Süren,Cedit,Zuber uzun Tapa)
« Yanıtla #1 : 30 Aralık 2015, 16:41:32 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 11:04:53 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Hakan DEMİRCAN, Ismail ÜRKMEZ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 31 Aralık 2015, 22:54:18 »
Fişekler muhakkak güzel ama tüfek de güzel ve siz de acele atışa rağmen çok isabetli atmışsınız bence.

Kanatları bağlı tapaları bağlantıları kopardıktan sonra da denediniz mi hiç Tevfik Bey?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Tevfik GÜN

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 31 Aralık 2015, 23:34:35 »
Teyfik abi yine fişekleri coşturmuş
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Tevfik GÜN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 04 Ocak 2016, 14:26:04 »
Fişekler muhakkak güzel ama tüfek de güzel ve siz de acele atışa rağmen çok isabetli atmışsınız bence.

Kanatları bağlı tapaları bağlantıları kopardıktan sonra da denediniz mi hiç Tevfik Bey?

Denedim Hocam, kabaca şunu söyleyebilirim İsabette %10-20 artış ve  daha homojen bir dağılım oluşmasını sağlıyor.
1978 Eğirdir-Isparta

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 04 Ocak 2016, 14:49:09 »
güzel bir çalışma...tebrik ederim..

her zaman kovana uygun ve tüfeğe uygun tapaya dikkat çekmek istedim...bu deneme ile bunuda göz önüne getirdiniz.haftasonu bir kaç fişek attım tahtalıya hazır fişek banamısın demedi..mesafe gergin sayılırdı..ancak winchester konik kovan ve engin hıdır abimizin yıllar önce ürettiği yeşil konik tapa ile yaptığım klasik winchester aa tapalı 33 gram 3 no fişek mükemmel sonuç verdi..

ben avda normal mesafelerde bior tapadan daha çok verim alıyorum..kova tipi kanatları kapalı tapa ile yaptığım fişekler ile ancak ve ancak ördek tahtalı gibi yüksek mesafeden geçen kuşlara ağır gramaj iri saçma dolumlarda verim alıyorum.

bir ara fantazi olsun diye kanatlara kendimde kesik yapıp üveyik avında deniyordum gayet memnundum..;

not :
en iyi sonuç veren trap fişeklerinden mirage bold or mirage pro extra gibi fişeklerin tapasıda 4 kanatlı ve birleştirme yoktur.belkide tapanın daha stabil bir rota izlemesine ve saçmaları daha homojen dağıtmaya yarıyordur.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama