Gecmis olsun , duruma bakılırsa benimde aklıma köyün cocukları yapmıs olabilir gibi geliyor zira aklı basında isinde gücünce köylü boyle biseye kalkmısmaz kanımca cocuk dedimse 14-15 yaslarında meraklı gencler diyelim , ama sunuda ifade etmeden gecemicem bizim memleketede her yıl bıldırcın icin avcılar gelior kamp kurup aşşa yukarı 1 ay takılıolar sabah tan yeri ağarınca tüfek sesleri baslıyor öğleye kadar devam sora koyun cıkısında pınara coreklenip ayıklama olayına girisiolar onları sanırım oğle yemeğinde götürüp daha sora 2 postaya cıkıyorlar . velhasıl kelam aksam ezanına kadar 1 ay boyunca tüfek sesi eksik olmuor haliyle köylüde kendi meralarında bu kadar eğlesen yiyip icip takılan avcıya pekte sıcak bakmıyor mesela "ulan bunlarda köyü mesken tuttu kus bırakmadılar , "dere tepe avcı hersene hersene nedir bu kardesim?" lan elin adamları gelmis bizim mekanda tüfek atıo toplanıp bunları kovalım" gibi cumleler kuruluyor acıkcası köy meydanında
heleki bu sene avcının teki bizim köylü bi amcanın karısını kolundan vurmus nasıl olmus derseniz anızlar bizim orda genelde yol kenarlarında sağlı solllu sanırım heyecanlı ve dikkatsiz bi avcı arac gecerken ates etmis ve kelebek camında sacma girip kadını yaralamıs adam inmis assa tartısmıslar falan adam mesela aynen sunu dior lan benim makina arabada olaydı o avcıyı orda vururdum dinime allama
yani sözün kısası köylere yakın meralarda avlanan avcılara cogu köylü sıcak bakmıyor acıkcası bende sinir olurdum
ama yapılanı tabiki tasvip etmek tabiki mumkun deil dediğim gibi cocukların isidir ..