Gönderen Konu: FİŞEK DOLDURMA  (Okunma sayısı 3678 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ömer YAVŞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
FİŞEK DOLDURMA
« : 27 Aralık 2015, 17:10:13 »
Selam arkadaşlar kendi doldurduğum fişekleri mi hem yıldız baskı   makinemle hemde elle kıvırma makinemle doldurabiliyorum. Size sorum şu ki yıldız basma makinem fişeğin ağzını orijinal gibi yapmıyor bozuyor fişeklerin ağzını yıldız makinesi ve elle kıvırma makinesi ile doldurmak arasında herhangi bir fark varmıdır Ustalardan cevap bekliyorum sağolun şimdiden. kazasız belasız bol avlar rast gelsin..
  • huğlu G 601
  • baikal mp 155
DOĞUM TARİHİNİZİ YAZINIZ-Konya 1981

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
Ynt: FİŞEK DOLDURMA
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2015, 18:34:21 »
kolaylık ve görsellik açısından fark yoktur..yıldız kapama ile daha rahat fişek yapılır..ağız kapamalarda fişek kesmek yada tapayı arttırmak gerekir....ancak bazı durumlarda keçe dispersante yada güçlü fişeklerde ve iri saçmalarda fişeği rahatlatmak basıncını ayarlamak için düz kıvırma görülebilir.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2015, 20:59:54 »
Selam arkadaşlar kendi doldurduğum fişekleri mi hem yıldız baskı   makinemle hemde elle kıvırma makinemle doldurabiliyorum. Size sorum şu ki yıldız basma makinem fişeğin ağzını orijinal gibi yapmıyor bozuyor fişeklerin ağzını yıldız makinesi ve elle kıvırma makinesi ile doldurmak arasında herhangi bir fark varmıdır Ustalardan cevap bekliyorum sağolun şimdiden. kazasız belasız bol avlar rast gelsin..
Ömer bey ikiside düzgün yapıldığında bi fark yoktur.Düz kıvırma genelde kağıt fişeklerde kullanılır.Kagıt kovanlarda yırtılma daha kolay olacağından yıldız kıvırma yapılamaz.Düz kıvırma tercih edilir.
  • Beretta 687 EELL Classic
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Browning maxus one composite
  • Stoeger m3000
1985 MUT

Çevrimdışı Ömer YAVŞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2015, 21:50:33 »
Yavuz usta bende yıldız tercih ediyorum kovanlar plastik olduğu için ama fişeğin ağzında şişme yapıyor tam yıldız da çıkmıyor ondan dedim acaba elle kıvırırsam basınç ta herhangi bir fark olur mu elle de aynı basıncı yakalıyor mu... tskurler
  • huğlu G 601
  • baikal mp 155

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2015, 22:10:55 »
... fişeğin ağzında şişme yapıyor...
Göbeği mi açılıyor? Kenarlar mı şişik oluyor?.... Bir fotoğraf olsa...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2015, 22:20:58 »
Yavuz usta bende yıldız tercih ediyorum kovanlar plastik olduğu için ama fişeğin ağzında şişme yapıyor tam yıldız da çıkmıyor ondan dedim acaba elle kıvırırsam basınç ta herhangi bir fark olur mu elle de aynı basıncı yakalıyor mu... tskurler
Ömer bey basınç kaybı pek olmaz çünkü çocukluğumda dedem kullanılmış plastik kovanların ağızlarını keser doldurur elle kıvırırdı.Hatta bi ara bende elle düz olarak kıvırdım.Sonuç güzeldi.herhangi bi sorun olmadı.
  • Beretta 687 EELL Classic
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Browning maxus one composite
  • Stoeger m3000
1985 MUT

Çevrimdışı Ömer YAVŞAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2015, 22:22:52 »
Göbeği mi açılıyor? Kenarlar mı şişik oluyor?.... Bir fotoğraf olsa...
Selam usta fotoğraf şimdi yok sabah çeker yüklerim ağız bölümü dışarıya doğru şişme yapıyor bide yıldız kıvırması bazen yıldızı tam yıldız olarak çıkarmıyor
  • huğlu G 601
  • baikal mp 155

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2015, 22:48:54 »
Selam usta fotoğraf şimdi yok sabah çeker yüklerim ağız bölümü dışarıya doğru şişme yapıyor bide yıldız kıvırması bazen yıldızı tam yıldız olarak çıkarmıyor
Şişme düşündüğüm gibiyse kıvırma payını yetersiz bıraktığınızdandır. İçine koyduğunuz miktarlar ve tapa cinsi (hatta uzunluğu) bilgisini de eklerseniz belki tavsiyeler olabilir.

Yıldızı tam yıldız yapmamayı anlamadım. Fotoğrafı gördükten sonra anlarız. Bir çaresi bulunur.

Bir de fotoğraf olduğunda yıldız makinenizin markasını yazın, kimbilir onunla ilgili farklılık olabilir.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Aralık 2015, 16:41:13 »
Yıldız kıvırmanızın ağzı bozuk oluyorsa,

*6'lı kapamayı 8, 8'li kapamayı 6'lı kafada kapatmadığınıza emin olun.

*1. kıvırma istasyonuna fişeği yerleştirirken, kıvırmanın çizgilerinden birinin düz şekilde size dönük yerleştirilmesi önemli, aksi halde kafanın içindeki çentikler, yıldız kapamanın kıvırma yerine değil, doğrudan kanatların üzerine basar ve ağzı bozar. (Bunu yazarak anlatması zor, umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır.

Yıldız kapama ile düz kıvırma (sıvama) arasında ortalama bir avcı-atıcı için anlaşılabilir bir fark bence yok. Ancak düz kıvırma yaparken ne kadar pay verip kıvırdığınız, basıncı önemli ölçüde etkileyebilir. Yıldızın ise kıvırma payı aşağı yukarı bellidir.
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa KABADAYI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 05 Ocak 2016, 13:20:45 »
Bende şimşek marka 12 cal lik dolum makinası var.payını iyi bıraktığınız sürece şişme yapmaz.6 köşeli yıldız kapatıyor makinam.önce yıldız kapama yapıyorum sonra düz kıvırma aparatımla fişeklerin yıldız kıvırmada şişen ağız kısmını güzelce düzeltiyorum.hatta en son yıldız aparatla makinanın düz aparatını degiştirerek kovanların kafa taraflarına basıp son bir büzme yapiyorum.işte o vakit hazır avrupa fişeklerden hiç farkı kalmıyor.poze de atar otomatikde.yardımı olur umarım.iyi forumlar.
  • Beretta S56E Süperpoze
  • Fias-Cesa 1800 Favorit Süperpoze
Avcılık bir yaşam tarzıdır.Babadan oğula geçen bir mirastır.

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2016, 17:14:03 »
yıldız ilk ön kapama ayarıda önemli ...ve son olarak düz yıldız kapamayı yapacak son bölümde bir vidalı ayar var onu da değiştirmeniz gerekebilir.kısaca makinanız iyi bir ayar istiyor..bundan sonrada dolduracağınız kovan markasını pek değiştirmeyin.bir çok kovan yumuşak sert olabiliyor buda ayarı etkiliyor.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

Çevrimdışı Orçun BÖLÜKBAŞI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 08 Ocak 2016, 09:39:13 »

Merhaba kurşunlar 31 gr gelmektedir. Ne kadar d20 barutu koymamız gerekir?
1989-Balıkesir
Akdaş AK 212 W 61 cm
Armsan Paragon lamine 66 cm - Armsan EOS 66cm
Hatsan Ps Slugger 51 cm
Sarsılmaz Süper Champion 71 cm