Gönderen Konu: Avcılık Belgesi ve Avlanma Pulu ile ilgili Yardım Lütfen!  (Okunma sayısı 2025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar, ben tüfek ruhsatımı ve avcı eğitim kursunu aldım. Şimdi sırada avcılık belgesi ve avlanma pulu var sanırım. Ancak bazı konularda bilgi almak istiyorum:
-Avcılık Belgesini aralıkta alsam, ocak ayında yine vize yaptırmam gerekecek mi?
-Ocak ayında avcılık belgesi alıp pul da alırsam, alacağım avlanma pulu 21 Şubat'a (avlanma sezonu sonu) kadar mı geçerli yoksa 31 Aralık 2016 yılına kadar mı?
-Nasıl hareket etmem gerekiyor, kısaca bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Avcılık Belgesi ve Avlanma Pulu ile ilgili Yardım Lütfen!
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2015, 23:28:34 »
Öncelikle hayırlı olsun.

Şimdi belgenizi almayın yeni yılda tekrar harç yatırmanız gerekecek. Yeni yıl girince alırsınız. Eğer Ocak ayında pul alırsanız 21 Şubat'ta sezon kapanışıyla pulda etkisiz hale geliyor Ağustos ayında tekrar almanız gerekecek.
Ya biraz daha sabredeceksiniz bu sezon ava çıkmayacaksınız önümüzdeki sezonda tüm belgeleriniz tamamlanmış olarak yeni sezona bomba gibi gireceksiniz ya da fazladan para bayılacaksınız. Bir seçenek var o da belgeyi alıp pul almayıp bir şekilde kaçak göçek avlanmak, oda bize gelmez .. Karar sizin ..
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2015, 23:41:47 »
Öncelikle hayırlı olsun.

Şimdi belgenizi almayın yeni yılda tekrar harç yatırmanız gerekecek. Yeni yıl girince alırsınız. Eğer Ocak ayında pul alırsanız 21 Şubat'ta sezon kapanışıyla pulda etkisiz hale geliyor Ağustos ayında tekrar almanız gerekecek.
Ya biraz daha sabredeceksiniz bu sezon ava çıkmayacaksınız önümüzdeki sezonda tüm belgeleriniz tamamlanmış olarak yeni sezona bomba gibi gireceksiniz ya da fazladan para bayılacaksınız. Bir seçenek var o da belgeyi alıp pul almayıp bir şekilde kaçak göçek avlanmak, oda bize gelmez .. Karar sizin ..
Cevabınız için çok teşekkürler Onur Bey, çok yardımcı oldunuz. Bu durumda ocak ayında avcılık belgemi de avlanma pulunu da alacağım inşallah; çünkü ava gideceğim birkaç gün de olsa artık sabredemiyorum. Dediğiniz gibi kaçak göçek avlanmak bana da gelmez. Gülü seven dikenine katlanır misali, biz de fazladan para bayacağız artık :) Tekrar teşekkürler.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2015, 23:46:47 »
Cevabınız için çok teşekkürler Onur Bey, çok yardımcı oldunuz. Bu durumda ocak ayında avcılık belgemi de avlanma pulunu da alacağım inşallah; çünkü ava gideceğim birkaç gün de olsa artık sabredemiyorum. Dediğiniz gibi kaçak göçek avlanmak bana da gelmez. Gülü seven dikenine katlanır misali, biz de fazladan para bayacağız artık :) Tekrar teşekkürler.

En güzeli yeni yılla birlikte hepsini alırsınız.. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun , rastgelsin
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2015, 23:50:27 »
En güzeli yeni yılla birlikte hepsini alırsınız.. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun , rastgelsin
Çok teşekkürler, size de rast gelsin.
1983

''Emek, yemek getirir.''