Allah rahmet eylesin.
İşin içinde silah varsa tehlikede vardır,buna birde av,heyecan,yanlış fişek,acele vs eklenirse sonuç çok daha riskli bir hale gelir ve geliyorda.
Domuz avında omzumun bir karış üstünden şevrotin toplu halde geçmişti
4-5 metre arkamdaki arkadaşın atmayacağını düşünerek çömeldiğim yerden birden fırladım. O tanelerin rüzgarı,soğukluğu insanı öyle bir korkutuyorki kendine gelmesi bayağı zaman alıyor
Mesela ben orada ölebilirdim şans kurtardı ama o şans ne kadar daha götürür Allah bilir.
Domuz avı için çoğu tek gitme diyor ama kalabalık gitmek bana daha tehlikeli geliyor.On kişi gittiyseniz 10 tüfekle vurulma ihtimali var tek gidersen 1 tüfek bile değil bence.Domuz saldırırsa durumu her zaman var grup avında nereden geldiğini bilmeyeceğin yaralı domuzda gelir senin attığın domuzda.Saldırıya uğrama ihtimali azaltılabilir ama gruptaki insanların hangi durumda ne tepki verdiklerini öğrenmek çok zaman alıyor.
Bence domuz avının en az riskli hali Erdem beyin de dediği gibi bek avıdır.Domuzun geleceği yer bellidir saati,mesafesi hatta tek mi sürü mü geleceği bile zamana bağlı olarak bilinebilir.Benim bek avı yaptığım yerde büyük bir sulama kanalının üstündeki köprüden domuz,kurt,tilki,tavşan, hatta ayı bile geçer,dağla arazinin bağlantısı o köprüdür.Bu sene oraya yerden 2.5 metre mesafede ağaçların icinde bir bek yeri yaptım,3 kişi sığabiliyor
o bek yerinden sonra yaralanırsa saldırır mı? Ayı gelirse ne yaparım düşüncesi kayboldu zira hareketsiz durunca gelen geçip gidiyor bazen ters rüzgârla koku alıyorlar ama daha geri dönen olmadı.
Allah hepimize kazasız avlar nasip etsin.