Gönderen Konu: Domuz avı ve ÖLÜM  (Okunma sayısı 2259 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Domuz avı ve ÖLÜM
« : 26 Aralık 2015, 13:39:33 »
[.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 14:17:19 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Atagan YILDIZ, Kadir TANYILDIZI, Özhan KILINÇ

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Ynt: Domuz avı ve ÖLÜM
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2015, 13:41:34 »
Allah rahmet eğlesin iki taraf içinde çok acı bu yüzden domuz avına gidemiyorum sen dikkatli olsam diğeri olmuyor malesef
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Özhan KILINÇ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #2 : 27 Aralık 2015, 21:33:33 »
Allah rahmet eğlesin iki taraf içinde çok acı bu yüzden domuz avına gidemiyorum sen dikkatli olsam diğeri olmuyor malesef
Doğru. Sana şurada bekle, habersiz ayrılma diyenin bizzat kendisi sağa sola yer değiştirip dururken cesaretin varsa ateş et; talihin varsa adamı değil domuzu vur.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 27 Aralık 2015, 22:38:33 »
Doğru. Sana şurada bekle, habersiz ayrılma diyenin bizzat kendisi sağa sola yer değiştirip dururken cesaretin varsa ateş et; talihin varsa adamı değil domuzu vur.

Domuz avında aynen öyle oluyor.Mesela 20 kişi gittiniz 15 kişi sabit bekliyor.5 kişi dolaşıyor köpekleri yönlendiriyor.Hedefi net görmeden atmamalısınız.Ayrıca kesinlikle şavrotin atılmamalı illaki tek kurşun olmalı.9 saçmalı şavrotinler çok fazla açar ve etrafda abartısız hedefin 20 metre etrafında başka birşeyi de vurabilirisiniz.
Domuz avında en güzeli hayvanın geçit bölgesine pusu kurup rüzgara göre ters beklemektir.
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #4 : 27 Aralık 2015, 23:01:02 »
Geçen sene buna benzeyen bir olayda bizim başımıza geldi.Şükürler olsun ki kimsenin canı yanmadı.Ekip ruhu bu tür avlarda çok önemlidir.Kimse kendine buyruk hareket etmemeli ve telsizlerden gelen talimatlar doğrultusunda herkes birbirinden haberdar olarak yer değişimi yapmalıdır.
Geçen sene atlattığımız kazadan sonra bu sene hala domuz avı yapamadık.Çoğu arkadaşımız tedirgin ve Domuz avından soğudu.Arada ekibe karışan neye ve nereye attığına bakmayan adamlar olursa o Zaman herşey olası bir durum kazanıyor...
Ve domuz avında en önemli ve olmassa olmaz olan Turanj elbiseler...
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2015, 23:02:12 »
Ne kafasız insanlar var.. Çalıya tüfek atmak nedir
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 27 Aralık 2015, 23:20:35 »
Allah rahmet eylesin.
İşin içinde silah varsa tehlikede vardır,buna birde av,heyecan,yanlış fişek,acele vs eklenirse sonuç çok daha riskli bir hale gelir ve geliyorda.
Domuz avında omzumun bir karış üstünden şevrotin toplu halde geçmişti :( 4-5 metre arkamdaki  arkadaşın atmayacağını düşünerek çömeldiğim yerden birden fırladım. O tanelerin rüzgarı,soğukluğu insanı öyle bir korkutuyorki kendine gelmesi bayağı zaman alıyor  :(
Mesela ben orada ölebilirdim şans kurtardı ama o şans ne kadar daha götürür Allah bilir.

Domuz avı için çoğu tek gitme diyor ama kalabalık gitmek bana daha tehlikeli geliyor.On kişi gittiyseniz 10 tüfekle vurulma ihtimali var tek gidersen 1 tüfek bile değil bence.Domuz saldırırsa durumu her zaman var grup avında nereden geldiğini bilmeyeceğin yaralı domuzda gelir senin attığın domuzda.Saldırıya uğrama ihtimali azaltılabilir ama gruptaki insanların hangi durumda ne tepki verdiklerini öğrenmek çok zaman alıyor.

Bence domuz avının en az riskli hali Erdem beyin de dediği gibi bek avıdır.Domuzun geleceği yer bellidir saati,mesafesi hatta tek mi sürü mü geleceği bile zamana bağlı olarak bilinebilir.Benim bek avı yaptığım yerde büyük bir sulama kanalının üstündeki köprüden domuz,kurt,tilki,tavşan, hatta ayı bile geçer,dağla arazinin bağlantısı o köprüdür.Bu sene oraya yerden 2.5 metre mesafede ağaçların icinde bir bek yeri yaptım,3 kişi sığabiliyor  :) o bek yerinden sonra yaralanırsa saldırır mı? Ayı gelirse ne yaparım düşüncesi kayboldu zira hareketsiz durunca gelen geçip gidiyor bazen ters rüzgârla koku alıyorlar ama daha geri dönen olmadı.

Allah hepimize kazasız avlar nasip etsin.
1993 ERZİNCAN

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 27 Aralık 2015, 23:37:17 »
Cumartesi Çullukta yatağından kaldırdım az kalsın üstüne çıkacakmışım hayvanın ormanı yardı geçti o hayvan 15 metre mesafenden üstüne gelirken kimin ne yapacağını kimse kestiremez. Ben o yüzden kuş avını severim. Hem bek yapmıyorsun tabiatta enerjini atıyorsun hemde vurduğunu yiyebiliyorsun.
Vefat eden arkadaşa Allahtan rahmet diliyorum.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul