Gönderen Konu: ARKADAŞLAR İKİ SAGA ARASINDAKİ FARKI GÖRÜN SİZ KARAR VERİN  (Okunma sayısı 3608 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Arkadaşlar üsteki resim saga export 32 gr türkiyede satılan fişektir.Fişegin metal kısmında saga yazısı bulunmuyor sadece yıldız ve kalibre numarası yazıyor.Kovan jet marka fişeğin kovanı ile aynı hatta fişeği kestim barut tapa ve saçmada aynı aralarında 6-7 tl fiyat farkı var.Sizce aynımı olmalı?Alt resimdeki fişeği ise 2 gün öce ispanya seyahatimde aldım.Alırken fişeğe bakmamıştım bariz farkı türkiyeye gelip kutuyu açınca fark ettim.Fişegin metal kısmında saga yazısı yazıyordu.Fişegin plastik kısmı oldukça kaliteliydi.Fişegi kestiğimde ise tapa barut ve saçma farklı kaliteside oldukça iyiydi.İkiside saga export 32 gr av fişeği ama birbirleri ile alakaları yok.Arada bariz fark var.Bizler resmen keriz yerine konuluyoruz...

TÜRKİYEDE SATILAN SAGA

İSPANYADA SATILAN SAGA
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2015, 02:17:53 Gönderen: Yavuz ACAR »
  • Beretta 687 EELL Classic
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Browning maxus one composite
  • Stoeger m3000
1985 MUT

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: ARKADAŞLAR İKİ SAGA ARASINDAKİ FARKI GÖRÜN SİZ KARAR VERİN
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2015, 23:38:44 »
Avrupa fişeğe de güvenip alamıyoruz. Sağ olsun bizim türk insanı her şeye burnunu sokuyor.
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN, Yavuz ACAR, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2015, 23:51:07 »
Avrupa fişeğe de güvenip alamıyoruz. Sağ olsun bizim türk insanı her şeye burnunu sokuyor.
Onur bey Avrupa fişek kaliteli ve avda sorun yaşamayalım diye daha fazla para verip alıyoruz.Ama adamlar Avrupa fişek diye bize yerli dolum merdiven altı fişeği kakalıyorlar...
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2015, 23:52:27 Gönderen: Yavuz ACAR »
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT

The following users thanked this post: Onur ÇELİKOĞLU, Mesut ÖZKAN

Çevrimdışı Burak BAYGENÇ

• *
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2015, 00:01:22 »
Türk insanı be abi ne yaparsın kanımızda var katakulle onca paralar döküyoruz Avrupa daha iyidir diye yazık gerçekten yazık bizim en büyük ayıbımız işin kolayına kaçmak üret kardeşim sende bu adamlar gibi Avrupa kalitesin de fişek üret paramız ülkeye gelsin ama olmaz işin kolayı varken neden uğraşılsın ki bu bizim utanç kaynaklarımızdan biridir
Kırklareli/Lüleburgaz    17.06.1990    0rh(+)
Armsan-Phenoma Carbo

The following users thanked this post: Yavuz ACAR

Çevrimdışı Onur ÇELİKOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2015, 00:01:38 »
Onur bey Avrupa fişek kaliteli ve avda sorun yaşamayalım diye daha fazla para verip alıyoruz.Ama adamlar Avrupa fişek diye bize yerli dolum merdiven altı fişeği kakalıyorlar...

Malesef öyle abi.. Paramız ile rezil olanlardanız ..
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarı Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsılmaz Trapper Trap Tüfeği
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeği
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELİKOĞLU  A rh +
1994 İzmir / Bayındır
Bayındır Avcılar Derneği
Trap Shooting

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Aralık 2015, 00:11:15 »
Türk insanı be abi ne yaparsın kanımızda var katakulle onca paralar döküyoruz Avrupa daha iyidir diye yazık gerçekten yazık bizim en büyük ayıbımız işin kolayına kaçmak üret kardeşim sende bu adamlar gibi Avrupa kalitesin de fişek üret paramız ülkeye gelsin ama olmaz işin kolayı varken neden uğraşılsın ki bu bizim utanç kaynaklarımızdan biridir
Onur kardeşim ben esas şunu merak ediyorum.Saganın distribütörü ideal av diye biliyorum.Jet marka fişegide ideal av üretiyor.İki fişekteki malzemede aynı bunu idealmi yapıyor?Yoksa başkalarımı?Hatta yarın bendeki fişekten bi kaç tane alıp av bayisi arkadaşa gidip ondaki fişeklerle karşılaştıracam bakalım ne sonuç çıkacak ortaya?
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 26 Aralık 2015, 00:16:46 »
Maalesef utanılacak bi durum ondan sonrada biz neden Avrupa gibi olamıyoruz diyoruz.Biz bu zihniyette odukça hiç bişey yapamayız.İşte sonuç ortada
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT

Çevrimdışı Ahmet OĞUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 26 Aralık 2015, 00:21:34 »
bende saga kullandım bir aralar. ama alttaki gibi saga yazıyor ve gayet güzeldi. demekki dikkat etmek gerek :o
1988-İZMİR

Çevrimdışı Ahmet OĞUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 26 Aralık 2015, 00:25:06 »
YAVUZ BEY BU ARADA YURT DIŞINDAN GETİRDİM DEMİŞSİNİZ. HAVA ALANINDA FALAN HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞADINIZ MI ACABA. Bİ DE NE KADAR SAYIDA GETİREBİLİYORUZ BİR SINIRI VAR MI BİR ARA SORACAKTIM YİNE UNUTTUM HAVA ALANINDAKİ ARKADAŞLARA. YURT DIŞINDAN FEDERAL GETİRTMEYİ DÜŞÜNÜYRUM TANIDIKLARLA
1988-İZMİR

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 26 Aralık 2015, 00:28:29 »
bende saga kullandım bir aralar. ama alttaki gibi saga yazıyor ve gayet güzeldi. demekki dikkat etmek gerek :o
Ahmet bey iki fişek arasında malzeme olarak bariz fark var.Saga yazan oldukça güzel ve kaliteli
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 26 Aralık 2015, 00:43:52 »
YAVUZ BEY BU ARADA YURT DIŞINDAN GETİRDİM DEMİŞSİNİZ. HAVA ALANINDA FALAN HERHANGİ BİR SIKINTI YAŞADINIZ MI ACABA. Bİ DE NE KADAR SAYIDA GETİREBİLİYORUZ BİR SINIRI VAR MI BİR ARA SORACAKTIM YİNE UNUTTUM HAVA ALANINDAKİ ARKADAŞLARA. YURT DIŞINDAN FEDERAL GETİRTMEYİ DÜŞÜNÜYRUM TANIDIKLARLA
Ahmet bey ben 5 kutu getirdim.Önceden gurbetçi akrabalarımdan getirenler olmuştu.Onlar valizin içine koyup getirmişlerdi.Bende valizin içine koydum.Güvenlik kontrolünde falan bişey diyen olmadı.Ama her ülkeden getirilebiliyormu? Yoksa gümrükten sans eserimi geçtim? :)Onu bilmiyorum.
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT

The following users thanked this post: Yaşar KÖKÇEN

Çevrimdışı Hakan AYAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ne yazıkki yapan türk fakat kendi insanımız değersiz görülüyor belkide genel olarak ucuz arayışımızdandır. Benim görüşüm ülkemiz dışına çıkan her ne olursa olsun ürün olarak çok kaliteli oluyor
1979-Ankara

The following users thanked this post: Yavuz ACAR

Çevrimdışı Mesut KARATAŞ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yavuz bey öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum acaba saga firmasının türkiye de anlaşmalı olduğu bir şirket varmıdır. Patantini vermek gibi... Bu şekilde patant verilmiş ise fişek yasal olarak saga adı altında üretiliyordur. Yok patent ve üretim izni verilmemiş ise bu fişek tamamiyle merdiven altı ve yasa dışı olarak üretilmişdirki ve bu da gerek Türk Vergi Kanunu ve vb. yasalara aykırılık olmakla birlikte satan kişi bunu işyerine faturasız olarak sokmuştur ve bu şekilde satmıştır. Neticede üretim izni olmayan bir fişek sahte olarak üretilmiş ve satan kişinin bu fişeği aldığı kişi veya kişiler önemlidir.!!! diye düşünüyorum.   
1976-Elazığ/Palu (Malatya da ikamet eder)

Çevrimdışı Mesut ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aynı durumu remingtonda yaşadım emin olun hele av bayinin allah kitap yemin etmesi insanlığa sığmıyor yazık çok yazık .....sonra ülkemiz neden gelişmiyor herşeyin çakmasını üretiyorlar birgün birinin canı yanacak verecek mahkemeye bunları  sonra gelsin tazmınatlar
  • d-docxarms dcx 16 otomatik
  • akdaş ak 212 s otomatik
  • tek kirma
1981 MUŞ

Yokluktan değil,adaletsizlikten çıkar bu dünyada sorunlar.....

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yavuz bey öncelikle paylaşımınız için teşekkürler. Şunu sormak istiyorum acaba saga firmasının türkiye de anlaşmalı olduğu bir şirket varmıdır. Patantini vermek gibi... Bu şekilde patant verilmiş ise fişek yasal olarak saga adı altında üretiliyordur. Yok patent ve üretim izni verilmemiş ise bu fişek tamamiyle merdiven altı ve yasa dışı olarak üretilmişdirki ve bu da gerek Türk Vergi Kanunu ve vb. yasalara aykırılık olmakla birlikte satan kişi bunu işyerine faturasız olarak sokmuştur ve bu şekilde satmıştır. Neticede üretim izni olmayan bir fişek sahte olarak üretilmiş ve satan kişinin bu fişeği aldığı kişi veya kişiler önemlidir.!!! diye düşünüyorum.
Rica ederim Mesut bey avcılar olarak bu tür konularda birbirimizi bilgilendirmeliyiz.Mesut bey SAGA türkiye distribütörü ideal av sanırsam patentinide almış.Fişekler bazen türkiyede dolum yapılıyormuş.Yalnız Jet marka fişekte ideal avın markası ve ideal av tarafından üretiliyor.Türkiyede satılan SAGA ile JET fişekte kullanılan malzemenin aynı olduğunu gördüm.Hatta fişeği kestim kovan tapa barut kapsül hepsi aynı bi fark yok.Yalnız fiyat olarak aralarında 6-7 tl arası fiyat farkı var.Yani SAGA diye jet almış oluyoruz.Ama ispanyada satılan SAGA üst düzey kalitede üretilmiş.Patent altında üretilsede ispanyadaki ile aynı malzeme kullanılmalı aynı kalite olmalılar.Ama sanırsam ideal av bunu yapmıyor.Türkide patent altında üretiyorsa bunu fişek paketlerinin üzerine yazması lazım ama ne yazıkki böyle bir yazıda yok.Yurt dışından ithal gelmiş gibi made ın spaın yazıyor.Winchester bunu yapıyor bazı fişeklerini italyada patent altında ürettiyor ve bunuda fişek paketlerinin üzerinde belirtiyor.Yani mesut bey resmen kandırılıyoruz.ithal kaliteli fişek diye daha fazla para ödeyip yerli fişeği alıyoruz.
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2016, 01:15:58 Gönderen: Yavuz ACAR »
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT

Çevrimdışı Yavuz ACAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
aynı durumu remingtonda yaşadım emin olun hele av bayinin allah kitap yemin etmesi insanlığa sığmıyor yazık çok yazık .....sonra ülkemiz neden gelişmiyor herşeyin çakmasını üretiyorlar birgün birinin canı yanacak verecek mahkemeye bunları  sonra gelsin tazmınatlar
Mesut bey ben bi kaç bayisine baktım sağalar aynıydı.Yalnız yurt dışındakiler her yönüyle kaliteliler.Sanırsam distribütörden kaynaklanıyor.
  • Huglu koop. SR 112 KE
  • Stoeger m3000
1985 MUT