Tuncay Hocam, aslına bakarsan, hem teknik olarak model sınıflandırmalarında (Game, Competition Sporting, Game Competition arasında) hem de Grade sınıflandırmalarında (Standard, Luxus, Atache, Grand Luxe, Baronesse arasında), tamamının kubuzu, teknik olarak aynı... Grade sınıflandırmalarında kubuzdaki gravür ve finish ile ağaç değişiyor. Bir de üst sınıf finish tüfek aldığınızda kutuda çıkan choke altın sarısı titanium nitrade choke seti oluyor
Teknik sınıflandırmada hiç bir şey değişmiyor.
Yani, Game'in de, Competition Sporting'in de, Game Competition'ın da kubuzları teknik olarak bire bir mikron seviyesinde aynı.
Competition Sporting ile Game Competition arasındaki teknik fark, Competition Sporting'de namlu balancer ağırlığını ek olarak satın alıyorsunuz , Game Competition'da namlu balancer ağırlığı kutuda geliyor. Kundak balancer ağırlıkları ise her ikisinde de kutuda geliyor. Benim aldığımda namlu balancer ağırlığı var.
(Bu arada, Balancer sistemiyle, tüfeğin ağırlığını hafifletip ağırlaştırabiliyorsunuz, av modelini spor bir tüfeğe, spor bir tüfeği av modeline çevirebiliyorsunuz, ve istediğiniz şekilde tüfeğin denge noktasının yerini (ağırlık merkezini) milim milim değiştirebiliyorsun, hinge pin seviyesinde, bir milim ileri bir milim geri, bir kaç milim ya da daha fazla ileri bir kaç milim ya da daha fazla geri istediğin gibi, kullanım tercihine göre... Namlu üzerine takılan ağırlıklar sabit parçalar şeklinde ama kundak içindeki ağırlıklar bir vida üzerinde ileri geri hareket ettirilebiliyor, bu sayede denge noktası çok kolay değiştirilebiliyor)
Game Competition'ın namlu boyu 74cm ama burada namlu boyu belirtilmesi de çok önemli değil, zira hangi modelin namlusunu alırsanız alın hepsi bir birine uyuyor, ben 76cm namlu aldım
namlu seri nosu ile kubuz seri nosu farklı
Zaten Türkiye'ye gelen tüfeklerin tamamının import belgelerini de inceledim, namlular ayrı bir set, kubuzlar ayrı bir set geliyor, tse için en mantıklı şekilde eşleştirilmiş sadece, seri numaralar kubuzların seri numaralarından tamamen farklı, çünkü tüm namlular tüm kubuzlara sıfır hatayla takılabiliyor
Siyah kasa ve Ceylan burnu tip el kundağı google da ilk gördüklerim böyle ise gayet hoş bir tüfek..
Biraz Perazzi çizgisi hissettim ben tüfek te. .