Gönderen Konu: Büyük Kapışma - A Big Fight: Shotgun Giants  (Okunma sayısı 194078 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Kamil bey
Her ne kadar bazen etkili vehm ve vesvese saldırısı yapsalarda gözüm görünce bile 700 adım uzağa fırlıyo lar benden bahsi geçen tüfekler..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Görüceeeezz efendim :D

Yanlış anlaşılmasın, imalı ve kinayeli değil, "göreceğiz" yazılır, "görüceez" okunurmuş diksiyon kuralı olarak, ondan öyle yazıverdim :D

Ama yine de, "görüceeezzz" efendim :D

Kamil bey
Her ne kadar bazen etkili vehm ve vesvese saldırısı yapsalarda gözüm görünce bile 700 adım uzağa fırlıyo lar benden bahsi geçen tüfekler..

• Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: Büyük Kapışma
« Yanıtla #352 : 31 Aralık 2015, 02:14:44 »
E herkes alsın o zaman birer tane altıyüzseksenyediden ya :D Her eve lazım tüfekmiş o zaman :D

Ben de mi alayım şimdi ? :D

Nasıl yani ya :D Inertial tetik olarak tasarlanıyor ama kullanıcıya mekanik tetik olarak mı geliyor ? Sonra biz de gidip bu tüfeğe para mı veriyoruz ? Hep birlikte :D ;D ;D

Hey Allah'ım ya :D

Sadık usta detayını biliyor o işin :) bir tane de bana geldi öyle 2 atış inertia 2 atış mekanik çalışıyordu :D daha da özgündü yani :D,yeniden inertia ya çevirdi :D,böyle de kalsa zararı yok demişti..Geliyor yani hertürlü garabet gelebiliyor yani o istikametten :D pek takmıyorlar ne müşteriyi ne tüfeği, çünkü tüfek proje masasından matür kalkmış bir tüfek buna emin olun :) tolere ediyor bu kabil şeyleri :) ..
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU

• Expert Üye
Ynt: Büyük Kapışma -
« Yanıtla #353 : 31 Aralık 2015, 02:17:26 »
Kamil bey

Ben de rahatladım bunları duymakla :)...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Nasıl ya ? Bu nasıl bir aşktır ? :D Bu nedir ya :D

Sadık usta detayını biliyor o işin :) bir tane de bana geldi öyle 2 atış inertia 2 atış mekanik çalışıyordu :D daha da özgündü yani :D,yeniden inertia ya çevirdi :D,böyle de kalsa zararı yok demişti..Geliyor yani hertürlü garabet gelebiliyor yani o istikametten :D pek takmıyorlar ne müşteriyi ne tüfeği, çünkü tüfek proje masasından matür kalkmış bir tüfek buna emin olun :) tolere ediyor bu kabil şeyleri :) ..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #355 : 31 Aralık 2015, 02:34:02 »
Nasıl ya ? Bu nasıl bir aşktır ? :D Bu nedir ya :D

Cem yılmaz av meraklısı olup eskaza beretta müşterisi olsa en az 5 prodüksiyonluk malzemeyi sağlama alır zaten :D...

Yahu adamlar 20000 kusur liralık versiyonlarına kadar 680 serisinin istisnasız hepsini tetik köprüsünü tam bir tur eksik sıkarak piyasaya veriyor ;D...Sadık usta geçen bir tüfek geldi tüfeği sağa yatırınca alt namlu sola yatırınca üst namlu tercihli ateş ediyormuş dedi meğer adamlar selektörsüz emniyet koyup göndermişler tercihli tek tetikli tüfeği ;D...yığınla da model var adamlar illaki şaşırıyordur montajda :D..
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2015, 02:35:23 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Bunları ben söyleyince Beretta düşmanı , köşeli, keskin, dublex, triplex yanlısı ilan ediliyorum :D

Ama yani sağa yatırmak ne demek ya :D :D :D

Şimdi şu tüfeği sağa yatırmışlar, ne yapmalı şimdi bu tüfek ;D :D

Cem yılmaz av meraklısı olup eskaza beretta müşterisi olsa en az 5 prodüksiyonluk malzemeyi sağlama alır zaten :D...

Yahu adamlar 20000 kusur liralık versiyonlarına kadar 680 serisinin istisnasız hepsini tetik köprüsünü tam bir tur eksik sıkarak piyasaya veriyor ;D...Sadık usta geçen bir tüfek geldi tüfeği sağa yatırınca alt namlu sola yatırınca üst namlu tercihli ateş ediyormuş dedi meğer adamlar selektörsüz emniyet koyup göndermişler tercihli tek tetikli tüfeği ;D...yığınla da model var adamlar illaki şaşırıyordur montajda :D..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #357 : 31 Aralık 2015, 03:08:37 »
Bunları ben söyleyince Beretta düşmanı , köşeli, keskin, dublex, triplex yanlısı ilan ediliyorum :D

Ama yani sağa yatırmak ne demek ya :D :D :D

Şimdi şu tüfeği sağa yatırmışlar, ne yapmalı şimdi bu tüfek ;D :D

Sinsi bir atak tazeleme :D...Boş bulunmamak lazım :D....Bir thumbs down daha kazandırdınız "boring"kardeşim bu tüfekler,emek yok heyecan yok sonkullanıcı cephesinde :D...Sağa da yatırsan sola da yatırsan o modellerde tık olmaz :D,ortamı ısıtan,şenlendiren yer yer terör estiren bir şov sunamaz onlar klasik çok predictable saygın ama eğlence anlayışı mera performansı ile kısıtlı,yurtiçi kargo vs varlığından haberi bile olmayacak muhtemelen satın alan kişinin :D...Yazık çok yazık :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Acaba öylesi daha mı iyi ya? :D

Yani, kargosu margosu, arızası gittisi geldisi olması, heyecan atraksiyon falan mı olmalı acaba :D

Yazık ya :D

Yalnız o sidelock'u ağacın içine nasıl gömmüşler öyle ya :D :D

Sinsi bir atak tazeleme :D...Boş bulunmamak lazım :D....Bir thumbs down daha kazandırdınız "boring"kardeşim bu tüfekler,emek yok heyecan yok sonkullanıcı cephesinde :D...Sağa da yatırsan sola da yatırsan o modellerde tık olmaz :D,ortamı ısıtan,şenlendiren yer yer terör estiren bir şov sunamaz onlar klasik çok predictable saygın ama eğlence anlayışı mera performansı ile kısıtlı,yurtiçi kargo vs varlığından haberi bile olmayacak muhtemelen satın alan kişinin :D...Yazık çok yazık :D...
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #359 : 31 Aralık 2015, 03:23:44 »
Acaba öylesi daha mı iyi ya? :D

Yani, kargosu margosu, arızası gittisi geldisi olması, heyecan atraksiyon falan mı olmalı acaba :D

Yazık ya :D

Yalnız o sidelock'u ağacın içine nasıl gömmüşler öyle ya :D :D

Elbette az da olsa olmalı fakat tadında bırakmak şartı ile :)...Dizlerinin üzerine sahra çölündeki mecnun gibi yığılıp yana yana antidepresan aratmamalı,bunu önermem, bu açıdan kınanacak firmalar yok değil ipucu istemeyin lütfen :D..
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
İpucuna gerek yok tamam, tahmin etmek zor değil :D

Yakışı nasıldır bu boring tüfeklerin acaba ? :D Yakkını yani :D

Elbette az da olsa olmalı fakat tadında bırakmak şartı ile :)...Dizlerinin üzerine sahra çölündeki mecnun gibi yığılıp yana yana antidepresan aratmamalı,bunu önermem, bu açıdan kınanacak firmalar yok değil ipucu istemeyin lütfen :D..
1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #361 : 31 Aralık 2015, 03:52:54 »
İpucuna gerek yok tamam, tahmin etmek zor değil :D

Yakışı nasıldır bu boring tüfeklerin acaba ? :D Yakkını yani :D

Not baaaad :D...Oh yeahhh :D...quite something...promising :D...Bol bol şeyettiricem ben kulakları çınlayasıca M.Yardley entonasyon ve nazalitesi ile zaten nasip olursa merak buyurmayın april the glorious seventeenth te fakat hemen takiben but this one still bettering the smart guy şeklinde devam edecek aynı edada i m afraid bu comment silsilesi :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
DEĞERLİ ARKADAŞLAR
Hadi tüfekleri belirledik sanırım ancak kullanılacak fişekler henüz belirlenmemiş
nacizane kendi fikrimce bu testte 28-30-32-34-36 gr olmak üzere 6-7 no saçmalı fişekleri kullanmak hem tüfeklerin performansını değişik av fişekleri ile değerlendirmek,, hemde gramajlarına göre fişekleride test etmiş olmak adına daha sağlıklı olur diye düşünüyorum..
gerçi test biraz uzar ancak daha sağlıklı sonuçlar verir..3 atışyerine her fişek ile 2 atış yapılabilir..
test birazdaha uzun sürecek ve değerlendirmesi,, analizlerinin yapılması daha çok zaman alacak ama bence yapılacaksa bu şekilde yapılması daha mantıklı olacak kanaatindeyim..
TÜM DOSTLARA SELAMLAR.....ri i
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2015, 10:59:12 Gönderen: Hakan AKMAN »
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Hakan Bey, siz takviminizi ayarlayın gelin, mutlu oluruz :) Siz de özel konuğumuz olun.

Testin içeriği ile ilgili olarak, yeterli ve düzgün açıklama yapamamış olabiliriz, konu başlığındaki metni daha detaylı yazmalıyım, yoksa insanlar sizin düşündüğünüz gibi düşünebilirler haklı olarak.

Biz burada, fişekleri test etmek istemiyoruz. Biz ayrıca bireysel olarak atıcıların kendi kendine yapacağı tüfek-fişek uyumu testi de yapmak istemiyoruz. Biz sadece, fişek parametresini sabit tutarak , tüfek değerlendirmesi yapmak istiyoruz aslında. Tüm parametreleri sürekli oynayarak , tüm parametreleri ölçmek mümkün olmaz. Yani bu, matematiksel olarak, akademik metodlar kapsamında  mümkün olan bir şey değil.  Bu bir deneyse "kontrol" parametreniz olmak zorunda. Ölçmek istediğiniz parametre hariç diğerlerine sabit değerler atayıp , sadece ölçmek istediğiniz parametreyi bilinmeyen değişken olarak bırakmadığnız müddetçe, çıkan sonuçlar hiç bir zaman doğru olmuyor, belki doğru da olan oluyordur arada ama sonuçlara matematiksel yaklaşım olarak güvenilemez. Yani tüm parametrelerle oynayarak aynı zamanda tüm parametreleri ölçmek imkansız.

Zaten süre kısıtı olmasa, ayrıca fişek değerlendirmesi de planlarız, orada da tutarlılığı ve kalitesi en yüksek silah ya da silahlar belirlenir, ölçüm bu şekilde devam eder. Her avcının kendi silahıyla yapacağı, kendi silahına en uygun fişek bulma testi ve çabasıyla uyguladıkları bu testteki amaçla karıştırılmamalı. Fişek değerlendirmesini de ayrı bir gün yapalım inşallah ama onun metodolojisi de farklı olur, içeriği de farklı olur o testin.  Bununla birlikte, atıştan atışa farklılaşan sonuçlardan dolayı, fişek başına 3 atış bile yeterli değil aslında. Dikkat ettiyseniz "en az 3" ifadesi kullandım. Minimum 5, hatta mümkünse 10'ar atış gerçek sonuca daha yakın değerler verir. 3'er atış yaptığımda, sonuçların beni yanılttığına defalarca şahit oldum. Yani sonradan atış sayısının düşürmektense, planlamayı yaptıktan sonra, zamanı iyice planlayabilirsek, tüfek sayısı da çok fazla artmazsa fişek başına atış sayısını minimum 5'er atışa çıkarmayı düşünüyorum.

Fişekler ayırt edici özellikte, denklememizde sabit değerler olarak yerini alacak. Fişekler test edilmeyecek, test edilmiş, en tutarlı fişeklerden, geniş namlu çapı, dar namlu çapı,farklı forcing cone ve namlu özelliklerinin, atışlara ne şekilde yansıdığının altını çizebilecek farklılıkta tiplerde olacak. Burada en önemli ayıraç , keçe veya fiber tapayla, patlama anında daha çok esneyip sıyırma vazifesini daha fazla görebilen plastik tapa farkı. Elbette , kapsül tipi, barut tipi de önemli ama geniş namluyla dar namlu arasındaki performans farkını belirleyecek en önemli şey , tapa teknolojisi. Ve tabii ki saçmaların kalitesi, sertliği, yumuşaklığı , düzgünlüğü gibi durumlarında, farklı forcing cone seçeneklerinde nasıl bir performans sergileyeceği önemli. Üreticilerin iddiası, örneğin Vector Pro, Forcing Cone boyunu optimum seviyeye getirdiklerini, bununla birlikte saçmanın daha az deformasyon olacağını ve böylelikle penetrasyonun artacağını belirtiyor. O halde , deforma olabilecek yumuşaklıkta saçmayla, daha kaliteli sert saçma kullanıldığında, tüfeklerin bu özellikleriyle durumu nasıl yönettiklerini ölçeceğiz.

Hasılı, fişekler test edilmeyecek. Aynı anda tüm parametreler test edilemez, ölçülemez. Yani siz bir civatayı ölçerken aynı zamanda kumpası test edemezsiniz. Kumpas önceden sabitlemeli, kalibrasyonundan emin olmalısınız ki civatayı ölçebilesiniz. Hem kumpası test etmiş olayım hem de civatayı ölçeyim dediğiniz anda ikisinde de yanılırsınız. Kaldı ki burada kumpas-civata ilişkisindeki gibi parametre saysı da az değil, bizim yaptığımız testte sonucu değiştirecek onlarca farklı parametre var, hepsini birden ölçeyim dediğiniz anda hiç birinin sonucu matematiksel olarak doğru olmayacaktır.

Burada kullanılacak fişekler, tıpkı tüfek basınç testlerinde kullanılan sürşarj fişekleri gibi düşünülmeli. Sabit, ne yapacağı belli, sadece farklı tüfeklerin buna ne tepki vereceği ölçülecek şekilde farklı tipte, belki 2 ya da 3 tipte fişekler olacak.

Basınç test fişeklerindeki farklı tipler olarak: tıpkı X bar, Y bar, Z bar fişekler gibi , biz de,(amacımız basınç testi olmadığından, yani pattern ve penetrasyon asıl kaygı olduğundan) Sıyırma Elastikiyeti Düşük Keçe Tapalı , Sıyırma Elastikiyeti Yüksek Plastik Tapalı , Yumuşak Saçmalı Extrem Ağır Dolu Fişekler gibi, tüfeğin farklılaşan namlu çapı ve özelliklerini ön plana çıkarabilecek karakteristik fişek tiplerinden, en tutarlılarını belirleyip devam edeceğiz.

DEĞERLİ ARKADAŞLAR
Hadi tüfekleri belirledik sanırım ancak kullanılacak fişekler henüz belirlenmemiş
nacizane kendi fikrimce bu testte 28-30-32-34-36 gr olmak üzere 6-7 no saçmalı fişekleri kullanmak hem tüfeklerin performansını değişik av fişekleri ile değerlendirmek,, hemde gramajlarına göre fişekleride test etmiş olmak adına daha sağlıklı olur diye düşünüyorum..
gerçi test biraz uzar ancak daha sağlıklı sonuçlar verir..3 atışyerine her fişek ile 2 atış yapılabilir..
test birazdaha uzun sürecek ve değerlendirmesi,, analizlerinin yapılması daha çok zaman alacak ama bence yapılacaksa bu şekilde yapılması daha mantıklı olacak kanaatindeyim..
TÜM DOSTLARA SELAMLAR.....ri i
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2015, 13:02:51 Gönderen: İbrahim AYSU »
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Erol ÖZTÜRK, Orhan AKSOY

Çevrimdışı Süreyya AYAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamlar, eski beretta 687 sp5, yeni b725 hunter kullanıcısı olarak bende bu konuya değinmek isterim, çok keyif alarak takipteyim, beretta-browning bence ikisinde dünya çapında kendini ispatlamış silahlar,fakat ben beretta yı satıp b725 aldım bana göre arada kıyasla farklar mevcut ilk dikkatimi çeken tepme,grupman,kilit sistemi ve balans ta browning bi çıt önde, fakat yine söylüyorum sizler daha bilimsel yaklaşıyorsunuz, benimki kullanıcı yorumu, yazdıklarımdan beretta kötü anlamı çıkmasın,ama browning e aşık oldum😀
  • Akus 20/66 çifte
BURSA-1982

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 12:07:10 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Selim UYGUN

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
Hakan Bey, siz takviminizi ayarlayın gelin, mutlu oluruz :) Siz de özel konuğumuz olun.

Testin içeriği ile ilgili olarak, yeterli ve düzgün açıklama yapamamış olabiliriz, konu başlığındaki metni daha detaylı yazmalıyım, yoksa insanlar sizin düşündüğünüz gibi düşünebilirler haklı olarak.

Biz burada, fişekleri test etmek istemiyoruz. Biz ayrıca bireysel olarak atıcıların kendi kendine yapacağı tüfek-fişek uyumu testi de yapmak istemiyoruz. Biz sadece, fişek parametresini sabit tutarak , tüfek değerlendirmesi yapmak istiyoruz aslında. Tüm parametreleri sürekli oynayarak , tüm parametreleri ölçmek mümkün olmaz. Yani bu, matematiksel olarak, akademik metodlar kapsamında  mümkün olan bir şey değil.  Bu bir deneyse "kontrol" parametreniz olmak zorunda. Ölçmek istediğiniz parametre hariç diğerlerine sabit değerler atayıp , sadece ölçmek istediğiniz parametreyi bilinmeyen değişken olarak bırakmadığnız müddetçe, çıkan sonuçlar hiç bir zaman doğru olmuyor, belki doğru da olan oluyordur arada ama sonuçlara matematiksel yaklaşım olarak güvenilemez. Yani tüm parametrelerle oynayarak aynı zamanda tüm parametreleri ölçmek imkansız.

Zaten süre kısıtı olmasa, ayrıca fişek değerlendirmesi de planlarız, orada da tutarlılığı ve kalitesi en yüksek silah ya da silahlar belirlenir, ölçüm bu şekilde devam eder. Her avcının kendi silahıyla yapacağı, kendi silahına en uygun fişek bulma testi ve çabasıyla uyguladıkları bu testteki amaçla karıştırılmamalı. Fişek değerlendirmesini de ayrı bir gün yapalım inşallah ama onun metodolojisi de farklı olur, içeriği de farklı olur o testin.  Bununla birlikte, atıştan atışa farklılaşan sonuçlardan dolayı, fişek başına 3 atış bile yeterli değil aslında. Dikkat ettiyseniz "en az 3" ifadesi kullandım. Minimum 5, hatta mümkünse 10'ar atış gerçek sonuca daha yakın değerler verir. 3'er atış yaptığımda, sonuçların beni yanılttığına defalarca şahit oldum. Yani sonradan atış sayısının düşürmektense, planlamayı yaptıktan sonra, zamanı iyice planlayabilirsek, tüfek sayısı da çok fazla artmazsa fişek başına atış sayısını minimum 5'er atışa çıkarmayı düşünüyorum.

Fişekler ayırt edici özellikte, denklememizde sabit değerler olarak yerini alacak. Fişekler test edilmeyecek, test edilmiş, en tutarlı fişeklerden, geniş namlu çapı, dar namlu çapı,farklı forcing cone ve namlu özelliklerinin, atışlara ne şekilde yansıdığının altını çizebilecek farklılıkta tiplerde olacak. Burada en önemli ayıraç , keçe veya fiber tapayla, patlama anında daha çok esneyip sıyırma vazifesini daha fazla görebilen plastik tapa farkı. Elbette , kapsül tipi, barut tipi de önemli ama geniş namluyla dar namlu arasındaki performans farkını belirleyecek en önemli şey , tapa teknolojisi. Ve tabii ki saçmaların kalitesi, sertliği, yumuşaklığı , düzgünlüğü gibi durumlarında, farklı forcing cone seçeneklerinde nasıl bir performans sergileyeceği önemli. Üreticilerin iddiası, örneğin Vector Pro, Forcing Cone boyunu optimum seviyeye getirdiklerini, bununla birlikte saçmanın daha az deformasyon olacağını ve böylelikle penetrasyonun artacağını belirtiyor. O halde , deforma olabilecek yumuşaklıkta saçmayla, daha kaliteli sert saçma kullanıldığında, tüfeklerin bu özellikleriyle durumu nasıl yönettiklerini ölçeceğiz.

Hasılı, fişekler test edilmeyecek. Aynı anda tüm parametreler test edilemez, ölçülemez. Yani siz bir civatayı ölçerken aynı zamanda kumpası test edemezsiniz. Kumpas önceden sabitlemeli, kalibrasyonundan emin olmalısınız ki civatayı ölçebilesiniz. Hem kumpası test etmiş olayım hem de civatayı ölçeyim dediğiniz anda ikisinde de yanılırsınız. Kaldı ki burada kumpas-civata ilişkisindeki gibi parametre saysı da az değil, bizim yaptığımız testte sonucu değiştirecek onlarca farklı parametre var, hepsini birden ölçeyim dediğiniz anda hiç birinin sonucu matematiksel olarak doğru olmayacaktır.

Burada kullanılacak fişekler, tıpkı tüfek basınç testlerinde kullanılan sürşarj fişekleri gibi düşünülmeli. Sabit, ne yapacağı belli, sadece farklı tüfeklerin buna ne tepki vereceği ölçülecek şekilde farklı tipte, belki 2 ya da 3 tipte fişekler olacak.

Basınç test fişeklerindeki farklı tipler olarak: tıpkı X bar, Y bar, Z bar fişekler gibi , biz de,(amacımız basınç testi olmadığından, yani pattern ve penetrasyon asıl kaygı olduğundan) Sıyırma Elastikiyeti Düşük Keçe Tapalı , Sıyırma Elastikiyeti Yüksek Plastik Tapalı , Yumuşak Saçmalı Extrem Ağır Dolu Fişekler gibi, tüfeğin farklılaşan namlu çapı ve özelliklerini ön plana çıkarabilecek karakteristik fişek tiplerinden, en tutarlılarını belirleyip devam edeceğiz.

İBRAHİM BEY
Aslında anlatmak istediğim aynı zamanda fişeklerin verimliliğinide ölçmek değildi
anlatmak istediğim olay ,, farklı namlu değerlerindeki silahların ,, farklı gramaj ve tapa özellikli fişeklerde ,, farklı patern ve penetrasyon durumlarını görebilmekti ,,örneğin benim 12 no silahım 18.54mm gibi orta genişlikte bir namluya sahip olmasına rağmen 28-30 gr fişekler ile her zaman daha iyi patern ve penetrasyon değerlerini veriyor...
sizin anlatmış olduklarınızı gayet iyi anlıyorum ancak benim anlatmak istediğim durum yukarıda kısaca özetlediğim durumu değerlendirmek için dile getirilmişti.... SELAMLAR
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Eyvallah Hakan Bey,

Ben , "fişekleri de test etmiş olmak" ifadenizden, "fişekleri de test edin daha iyi olur" gibi bir şey anlamıştım. Ben yanlış anlamış olabilirim.

Selamlar, eğer takviminizi ayarlayabilirseniz çok sevinirim, bekliyoruz sizi de, Tuncay Hocam'la birlikte tek araba gelebilirsiniz :)

En son hatırladığım kadarıyla Tuncay Hocam'ın aracı Alman'dı, binmiştim, çok rahattı, rahat gelirsiniz yani :D

Hatta bana, "Alman yapıyor abicim, Alman dururken İtalyanı mı tercih edeceğim, hiiçç işim olmaz" diyordu ;D ;D

Şaka şaka, son kısmı birazcık yanlış hatırlıyor olabilirim :D

İBRAHİM BEY
Aslında anlatmak istediğim aynı zamanda fişeklerin verimliliğinide ölçmek değildi
anlatmak istediğim olay ,, farklı namlu değerlerindeki silahların ,, farklı gramaj ve tapa özellikli fişeklerde ,, farklı patern ve penetrasyon durumlarını görebilmekti ,,örneğin benim 12 no silahım 18.54mm gibi orta genişlikte bir namluya sahip olmasına rağmen 28-30 gr fişekler ile her zaman daha iyi patern ve penetrasyon değerlerini veriyor...
sizin anlatmış olduklarınızı gayet iyi anlıyorum ancak benim anlatmak istediğim durum yukarıda kısaca özetlediğim durumu değerlendirmek için dile getirilmişti.... SELAMLAR
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Evet Hüseyin Bey,

Zaten testte mutlaka ekstrem ağır bir dolu olmalı, tüfekler hafif dolularda yaklaşık sonuçlar alsa da, ağır dolularda ne yapıyorlar görmek lazım.

Dediğim gibi burada da, fişeğin marka ve modelini bir kutusu içindeki tüm fişekleri namlu çıkış hızlarını tek tek ölçerek, standart sapma ve hata oranlarını matematiksel olarak belirleyerek, en tutarlı olan hangisiyse o marka/model fişeği belirlemeliyiz. En tutarlı çıkan ağır dolunun, aynı üretim lotundan iki kutuyu test alanına getirmeliyiz.

Bu işi (fişek tutarlılık ölçüm ve testlerini) bu testimizden önce fişek marka ve modelini belirleyebilmek için ben yapacağım. Bir tane daha arkadaş olsa yanımda süper olur tabii de.. :D

Kaz
Tahtalı
Ördek
Avcılarının kışın sert soguklarında
genel olarak kullanmak zorunda kaldıgı
40-42gr 0,1,2,3, no magnum
normal saçma veya nikel kaplı fişeklerinde
Test de kullanılması uygun olabilir
birçok tüfek magnum fişeklerle istenilen degerleri veremez

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Süreyya Bey,

Sizi çok iyi anlıyorum.

Altıyüzseksenyediyi kullanan çok sevebilir ama Browning'e geçtikten sonra olay aşka da dönüşüyor, tutkuya da dönüşüyor :D Bu, daha önce de duymaya alışık olduğumuz yaşanmış hikayelere çok benziyor. :D
Yani söylediğiniz bu kısım çok mantıklı.. :D

Selamlar, eski beretta 687 sp5, yeni b725 hunter kullanıcısı olarak bende bu konuya değinmek isterim, çok keyif alarak takipteyim, beretta-browning bence ikisinde dünya çapında kendini ispatlamış silahlar,fakat ben beretta yı satıp b725 aldım bana göre arada kıyasla farklar mevcut ilk dikkatimi çeken tepme,grupman,kilit sistemi ve balans ta browning bi çıt önde, fakat yine söylüyorum sizler daha bilimsel yaklaşıyorsunuz, benimki kullanıcı yorumu, yazdıklarımdan beretta kötü anlamı çıkmasın,ama browning e aşık oldum😀
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Serhan DAYDAL

• *
  • HER ŞEY ARPACIĞIN UCUNDA !!!
Merhabalar,
çok mükemmel bir organizasyon keşke bizde orada olabilsek ,fakat almanları italyan fişekleriyle ,italyanlarıda alman fişekleriyle denense nasıl olur acaba,syg
  • P.Zanardini 12 ga o/u mod uranio
  • Brno zh 101 12 ga o/u
  • Stoeger m 3000 max 5 auto 12 ga
  • Stoeger m 3020 max 5 auto 20 ga
  • Huğlu koop 20 ga o/u
Serhan DAYDAL
1974 Balçova İZMİR

Çevrimdışı Ergin KORKUT

• *
  • VATAN SEVDALISI
Ortada Arabasi parası kadar tüfekler var ; iyi atan kazanır  :)
1953 Kırklareli Lüleburgaz

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 12:07:37 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Selim UYGUN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Fişek sponsoru arıyorduk zaten :D

Bu iyi oldu :D

Ekstra proteinli tüfek mamalarını sindirebilir mi acaba altıyüzseksenbilmemkaçlar ?
:D

2 Ay önce size yakındım
Erol abi ile kulaklarınızı çınlatmıştık  ^-^
ozamana denk gelse 2 günümü ayırırdım

Fişekleri Test edeceginiz zaman boş olursam yine gelirim

İsterseniz tüfekler nekadar saglam diye
bir koli  55-57gr 8) şevrotin 55gr 8) tek kurşun da getireyim  ^-^
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 12:08:21 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Selim UYGUN