Gönderen Konu: Büyük Kapışma - A Big Fight: Shotgun Giants  (Okunma sayısı 193975 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: Büyük Kapışma -
« Yanıtla #250 : 30 Aralık 2015, 16:12:05 »
Aynısı mı ?

Aynısı ? :D :D

Mutasyona uğratılarak , zayıflatılmış, malzemeden ve işçilikten maksimum çaldırılaraktan, olabilecek en zayıf haline getirilmiş, sonra da aynısı? :D İşte biz buna İtalyan İşi diyoruz :D

Efendim sistemin adı Bifurcated Lumps.

Nasıl ki, Chopper Lumps, Shoe Lumps, Through Lumps, Platform Lumps, Dovetail Lumps vs gibi namlu üretim metodları varsa bu da Bifurcated Lumps.

Orijinalini kullanan Boss, Woodward gibi firmaların yaptıkları aşağıda... Boss ve Woodward gibi İngiliz'ler, bunu İtalyan'ların bu mutasyona uğrattığı şekliyle yapmıyor... Çok daha sağlam ve güvenilir. Malzemeden çalınmamış, işçilikten kaçınılmamış :D

Trunnion (Muylu Geçme Metodu) ile Hinge Pin kullanmadan pivot nokta oluşturacaksanız profili düşürmeniz kolaylaşır , ayrıca tüfeğin ağırlığı da çok az da olsa düşer ama mutlaka sağlamlıktan ve uzun ömürden , modüler yapıdan (tamir edilebilir, değiştirilebilir hinge pin'den) ödün vermiş olursunuz... Ancak bunu da yaparken olabildiğince kaliteli yapmak var bir de İtalyanın yaptığı gibi çok çok zayıf bir versiyon olarak kopyalamak var :D

İtalyan işi..  Her yerde aynı... (Perazzi'yi ayrı tutuyorum, adam gibi yapıyor o , Boss'un yaptığı gibi... Delikanlı gibi :D )

Üstteki boss halasının amcasının kızı :) gibi dursa da, alttaki woodward direkt emmioğlu :D,hatta hık demiş burnundan düşmüş gibi durduğuna göre italya ya güzelsanatlara gönderdiği fakat özünden ayrılmadan minimalist mimariye yönelen :D kendi özevladı bile olabilir :D...

O değil de İngilizler ne kadar metal yontmaya meraklı imiş arkadaş, onlar ne öyle ya karbüratör mü tüfek kubuzu mu belli değil :D..İkinci bir konu berettada pratik bir şekilde kubuzu yanlardan kırparak çözüme ulaştıralan lamba-zıvana ilişkisi bu örneklerde sırf estetik kaygılarla kubuzun görünmeyen iç kısmına işçiliği misli ile kubuz enini de tahminen en az 1 cm artırma pahasına alınmış temas yüzey alanları enleri daha dar olduğundan nihayetinde beretta sistemiyle yakın olsa gerektir :)...Beretta(687) iyidir iyi, munistir kibardır ama ense-kulak yerinde adalı akrabaları kadar dayanıklıdır da :D...
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 16:14:36 Gönderen: Kamil ÜNLÜTÜRK »
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Haha, lamba-zıvana :D Ortaokul günlerim aklıma geldi, İş ve Teknik diye bir dersimiz vardı, şimdilerde yok sanırım :D Ahşaptan , metalden kutular, eşyalar yapardık, lamba-zıvana geçmelerle :D Yeni nesil bilmez muhtemelen :D

Efendim, Beretta'nın yaptığı tüfek de, İngiliz'in yaptığı tüfek değil, karbüratör ha ? :D :D Çok "pratik!" çözümler buluyor bu Beretta... Böyle pratikliklere İngiliz'ler "Dirty Job" derler efendim :D

İtalyanlar da , daha fazla kar kaygısıyla yaptıkları malzemeden ve işçilikten (en kibar ifadesiyle) "kırpma" işinden vazgeçerlerse, onlarınki de "karbüratör" olur, çok istiyorlarsa yani :D

Ah ah, alıcının gözü açık olacak, iki marketing'e, Vincent Hancock'la vs vs vs yapılan tüfek sponsoluğu anlaşmalarından dolayı gözü boyanmayacak... :D Ama geçti galiba , tren kaçtı görünüyor :D

Üstteki boss halasının amcasının kızı :) gibi dursa da, alttaki woodward direkt emmioğlu :D,hatta hık demiş burnundan düşmüş gibi durduğuna göre italya ya güzelsanatlara gönderdiği fakat özünden ayrılmadan minimalist mimariye yönelen :D kendi özevladı bile olabilir :D...

O değil de İngilizler ne kadar metal yontmaya meraklı imiş arkadaş, onlar ne öyle ya karbüratör mü tüfek kubuzu mu belli değil :D..İkinci bir konu berettada pratik bir şekilde kubuzu yanlardan kırparak çözüme ulaştıralan lamba-zıvana ilişkisi bu örneklerde sırf estetik kaygılarla kubuzun görünmeyen iç kısmına işçiliği misli ile kubuz enini de tahminen en az 1 cm artırma pahasına alınmış temas yüzey alanları enleri daha dar olduğundan nihayetinde beretta sistemiyle yakın olsa gerektir :)...Beretta(687) iyidir iyi, munistir kibardır ama ense-kulak yerinde adalı akrabaları kadar dayanıklıdır da :D...
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #252 : 30 Aralık 2015, 16:37:29 »
Canlı Woodward gördünüz mü bilmem.:)

Ne alalım şimdi İbrahim bey,

B 725 sporter mı ?  692 sporter mı ?

Kendisini görmesek bile(müze gezmek lazım :D aktif kullanan var mı bunları :D) geçmiş zaman olur ki ve benzeri historik medyadan epey takip etmişliğimiz var  :D,hayranıyız :D...

692 tavsiye ederim :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ha bu arada, şu kısmı da geçen aramıştım bulamamıştım, ekleyeyim, B725'lerde kullandığı Invector-DS choke ile Browning'in iddiası, uzak avlarda toplu atma delisi Amerikan pazarını vurmaya yönelik şöyle :

Tabii buna sadece iddia diyorum ben de, zira yukarıdaki Hinge Pin olayı gibi bariz ve teknik olarak bilinen ve ispatlanan bir mevzu değil, en azından şimdilik :D

Bu arada, resimdeki Competitor = WSK (Woodward'ın Sahte Kuzeni)

:D

1978 - Istanbul

• Expert Üye
« Yanıtla #254 : 30 Aralık 2015, 16:46:57 »
Ha bu arada, şu kısmı da geçen aramıştım bulamamıştım, ekleyeyim, B725'lerde kullandığı Invector-DS choke ile Browning'in iddiası, uzak avlarda toplu atma delisi Amerikan pazarını vurmaya yönelik şöyle :

Tabii buna sadece iddia diyorum ben de, zira yukarıdaki Hinge Pin olayı gibi bariz ve teknik olarak bilinen ve ispatlanan bir mevzu değil, en azından şimdilik :D

Bu arada, resimdeki Competitor = WSK (Woodward'ın Sahte Kuzeni)

:D

RC fişek işine benzememiş mi acaba sizce de ::)...Bana alttaki grupmanlar daha sizin deyiminizle efdal gibi geldi de :D..Uçanı kaçanı alır aşağı bence competitor :) veya enazından kötü değil yani :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Tuncay KAHRAMAN, İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Abi ayıp olacak söylemesi ama, bolca gördüm. Purdey'in mağazasında, hem kullanılmamış hem ikinci el var ve sürekli geliyor :D

Şimdi yani, B725 mi 692 Sporter mı dersen :D :D Yani :

Şu mu

Yoksa şu mu

denirse,

benim şahsi tercihim üstteki olur, aslında oldu gibi ama hayırlısı :D Anlaşılması garip olabilir belki ;D ama benim kendi şahsi tercihim işte :D

Canlı Woodward gördünüz mü bilmem.:)

Ne alalım şimdi İbrahim bey,

B 725 sporter mı ?  692 sporter mı ?
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Biri 14 biri 7 ise alalım.

O kadar kusura razıyız. :)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Yok yok, RC fişek işi kadar değil ama bence bu, Amerikan pazarına yönelik bir görsel :D
Dolayısıyla, yukarıda da belirttim, çekinceliyim bu görsel hakkında :D

RC fişek işine benzememiş mi acaba sizce de ::)...Bana alttaki grupmanlar daha sizin deyiminizle efdal gibi geldi de :D..Uçanı kaçanı alır aşağı bence competitor :) veya enazından kötü değil yani :D...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Abi sen iyi para veriyorsun ya, alttakine benden 1.500 TL çalışır :D O da en fazla... Bol param olsa, verirdim başımın gözümün sadakası olsun niyetine ;D ama o kadar zengin değilim :D

Üsttekini de (Grade5) 14.000'e vermiyorlar ama Sporter Black Edition'ı veriyorlar , hatta Sporter silver versiyonu 9-10 civarı, Beretta'dan daha ucuz :D

Biri 14 biri 7 ise alalım.

O kadar kusura razıyız. :)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Abi sen iyi para veriyorsun ya, alttakine benden 1.500 TL çalışır :D O da en fazla... Bol param olsa, verirdim başımın gözümün sadakası olsun niyetine ;D ama o kadar zengin değilim :D

Üsttekini de (Grade5) 14.000'e vermiyorlar ama Sporter Black Edition'ı veriyorlar , hatta Sporter silver versiyonu 9-10 civarı, Beretta'dan daha ucuz :D

Çok öldürdün be :) :)

Çalan vermez o paraya. :)
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Abi tüfek ölü ben n'apayım ya :D

Bu arada, tüm Türkiye genelinde Sporter stoğu bitmiş. Bir tane Sporter Black Edition var, o da 71 namlu.

Gümrükte bekleyen sporter'ların tamamı 71 namlu. Gümrükte bekleyenlerin içinde bir tane 81 namlu var ama o da Sporter değil, High Rib ProTrap modeli... Bu serinin 8-9 farklı varyasyonu var , gümrükte bekleyenin Ürün kodu: 0136874002.

Bantı yüksek. 

Pro Fit Balancer, Pro Rib, Shim-Adjustable Comb, Adjustable Rib falan filan gibi özellikleri var.

Namluya ağırlık takılabiliyor, denge ve balans ayarını kişi kendine göre yapabiliyor.

Adjustable Comb haricinde, kundağın içerisine de ek ağırlık takılıp çıkarılabiliyor, denge vs için.

Üst bant, Krieghoff gibi, ayarlanabiliyor.

Normal Sporter'la gelen Invector-DS choke yerine , Extended Invector-DS choke ile geliyor ve efektif namlu boyunu 83cm yapıyor :D

Ayrıca, 5 yerine 8 tane choke tüpüyle geliyor.

Yanında, ıvır zıvır bir sürü ekipmanı var, ekstra 25mm dipçik pad'i , 2 ekstra tetik, ağırlıklar vs...

Ama işte ayarlanabilir de olsa, bantı yüksek..

Bir de fişek yatağı 76 değil, 70 :D

Çok öldürdün be :) :)

Çalan vermez o paraya. :)
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye

Invector DS şoklarda bu sektördeki pekçok şey gibi Marketing oluyor..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
Hatta gimmick..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

• Expert Üye
Birde Browning  ne kadar özensiz koymuş Pattern Simülasyonunu sitesine..Improved cylinder yazacağına Improved modified yazmışlar..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, İbrahim AYSU

• Expert Üye

Bu aftermarket choke işinin abartıldığı sanısında idim fakat gitgide bir mit olmadığı ortaya çıkıyor...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ya şu Randy'yi referans gösterme Tuncay Hocam yapma Allah aşkına ya :D

Öyle test mi olur :D

Ben Invector-DS ya da Extended olanını savunmuyorum ama test öyle olmaz. Şimdi adamın tutarsızlıklarını ve verdiği yanlış bilgilerin listesini döktürteceksin burada , gıybet yapmış olacağız :D

Ben bu adamla, bir Amerikan forum sitesinde, teknik bir konu üzerinde tartışmıştım çok uzun yıllar önce (kavga etmeden :D ) , iddialaştık falan yani. Sonra aradan yıllar geçtikten sonra, yazdığımın aynısını yani zamanında ettiği iddanın tam aksini, başka bir konuya yazmış :D Sonra bir başka kullanıcı da (Amerikalı), bu eski yazdıklarıyla yeni yazdıklarını birleştirmiş ve link olarak Randy'nin yazdığı bir yazının altına ekleyivermiş.. :D Bundan sonrası çok komik, Randy o mesajı hiç görmemezlikten gelerek devam etmeye çalışmış ama nafile... Karizma yerlerde... :D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Tuncay KAHRAMAN, Kamil ÜNLÜTÜRK, Emrah TUNCA

• Expert Üye
İbrahim Hocam
Randy benim için bir referans değil..Ve fakat takip ettiğim pekçok forum, magazin, ve site testlerinde memnun olanı görmedim. .
Ayrıca haber versekte Improved modified yerine doğrusu olan Improved cylinder kelimelerini yazsalar..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Buna aynen katılırım, çok daha kaliteli bir görsel konulmalıydı, konulabilirdi... Bu ve bunun gibi işler için, hep söylediğim, Browning gidecek, Beretta'nın Marketing konusunda , organizasyon içinde en tepedeki C level executive kimse, onu alıp getirecek.. Chief Marketing Officer (CMO) mıdır, Chief Operations Officer mıdır (COO ) , hangisiyse, alıp getirecek, bunların, paslı maslı görsel facialarının, rc italy rezaletlerinin önü arkası kesilir :D Çok daha fazlası da olur :D

Birde Browning  ne kadar özensiz koymuş Pattern Simülasyonunu sitesine..Improved cylinder yazacağına Improved modified yazmışlar..
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Competitor'un tüfeğiyle birlikte belki iki tane Improved Modified geliyordur ? :D :D ;D Biri alt namlu , biri üst namluya :D :D Haha, ben onu görmemiştim ya, vallahi şimdi farkettim ;D

Oh my God :D

Acilen C level lazım :D

İbrahim Hocam
Randy benim için bir referans değil..Ve fakat takip ettiğim pekçok forum, magazin, ve site testlerinde memnun olanı görmedim. .
Ayrıca haber versekte Improved modified yerine doğrusu olan Improved cylinder kelimelerini yazsalar..

1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Bence de öyle... Browning'i, bunu yapmaya mecbur bırakan Woodward'ın Sahte Kuzeni'nin yüzü kızarsın :D

Hatta gimmick..
1978 - Istanbul

• Expert Üye
İbrahim Hocam
725 güzel tüfek..Her ne kadar kubuz bant birleşimi özensiz,el kundağının burnu yerine oturmamış gibi, ve Amerikan sevgisini kazanabilmek için estetik özellikleri düşsede..iyi tüfek gözümde..
Sezar'ın hakkı Sezar'a. ..

Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Hocam n'aptın ya? :D Bu nasıl bir hak ? Sezar'ınki yani ? Üzümün çöpü kaldı Sezar'a ? :D :D

El kundağının burnu, modern tulip forend :D Öyle o , modeli öyle... Hani bazıları ;D yerinden fırladı fırlayacak durumda kasılmış trigger plate için , "modeli öyle onun" diyorlar ya :D Onun da modeli öyle... :D

Gelelim kubuz üst bant birleşimi... Evet sonuçta bir Alman değil ;D Ama , altıyüzseksenbilmemkaçların alayına kök söktürür o kısımdaki işçiliği... Sporter modelleri özellikle :D

Bir kere şunda hepimiz bir ön kabul olarak mutabıkız değil mi ? :  O/U , av modeli de olsa, yapısı gereği daha spordur, daha Amerikandır, nispten daha kabadır, daha kalındır. Yani tasarım bu :D İnce isteyen, daha kibar isteyen için bir sürü SxS bekliyor, köşeli olanlarından da alırsanız, panzer sağlamlığında , aynı zamanda kibar bir tüfek almış olursunuz :D

Ha bu arada, bu kadar köşeli lafı ediliyor da, bu köşeler neresi ? Ben gülüyorum her defasında ama , gerçekten çok merak ediyorum, nereler köşeler ? Ben bakıyorum bakıyorum öyle keskin köşe bulamıyorum ya :D Hadi bunun da tartışmasını başlatmış olayım..... :P

İbrahim Hocam
725 güzel tüfek..Her ne kadar kubuz bant birleşimi özensiz,el kundağının burnu yerine oturmamış gibi, ve Amerikan sevgisini kazanabilmek için estetik özellikleri düşsede..iyi tüfek gözümde..
Sezar'ın hakkı Sezar'a. ..

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Şu RC meselesi nedir ? merak ettim doğrusu
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Expert Üye
« Yanıtla #273 : 30 Aralık 2015, 18:20:18 »
Competitor'un tüfeğiyle birlikte belki iki tane Improved Modified geliyordur ? :D :D ;D Biri alt namlu , biri üst namluya :D :D Haha, ben onu görmemiştim ya, vallahi şimdi farkettim ;D

Oh my God :D

Acilen C level lazım :D

Bir de little difference(çok az fark var chokelar arasında) var yazmışlar :D,sanki sürpriz bişey gibi :D,bence competitor olağanüstü tasarımı ile akıllarını aldı,elleri ayakları dolaştı :D...Bu adamlardan tüfek alınır mı ya :D...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Erol Bey, www.browning.eu sitesinin açılışında, kocaman bir banner görsel var, 725 tüfek adamın omzunda kırık vaziyette duruyor. B725 'in iki fişek yatağında da RC Italy fişek var ya :D Browning Legia fişekleri, hatta aynı grubun Winchester fişekleri bitmiş gibi, git RC Italy fişek koy, onu da Browning resmi sitesinin ön sayfasına banner yap.

Bundan daha beteri de vardı da, yazmıştım Browning'e, düzelttiler iki saatte. Sitenin önceki halinin de düzeltilmiş halinin de screenshot'ını almıştım.

Ama bu fişek olayını yazmadık , dünyanın hiç bir yerinden yazan da yok sanırım. :D

Hala öyle duruyor.

Şu RC meselesi nedir ? merak ettim doğrusu
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Suat ÇALIŞKAN