Yookk hiç manipülasyona uğratmayalım mevzuyu...
Dibine kadar okudum, araştırmadığım arşiv kalmadı, özetle mevzu şu: o dönemlerde , istibdat döneminde futbol azınlıklara (Yunan, İngiliz, Rum vs) has ve onların yaptığı bir spor ve Osmanlı ve saray eşrafının kurduğu kulüp Beşiktaş'ta sırf bu yüzden , Sultan Abdülhamit Han'ın kesin emriyle, futbol kesinlikle yasak olarak kurulmuş. Halbuki o dönemde, azınlıklar, (Papazın Çayırı olarak bilinen yer, ilgili yerlerden bir tanesi) Black Stockings vs ismiyle futbol oynuyorlarmış ve onlar için serbestmiş zaten. Sonradan , 1970'lerde İstanbul Moda'da eceliyle ölen Kurtuluş Savaşı gazisi emekli albayı, "Kurtuluş Savaşı'nda Şehit Verdiğimiz Sporcularımız" olarak kulüp binasında duvarda listelemekten utanmayan ve tarihi manipüle eden Fenerbahçe "tarihçileri!"nin, Black Stockings vb azınlıkların aslında Fenerbahçe olduğu yönünde akla mantığa sığmayan iddialarla ortalığı karıştırmasından başka bir şey değil.
Dibine kadar araştırdım, dökmediğim arşiv kalmadı... Şimdi döktürmeyin buraya arşivleri
Neler var neler... Atatürk Fenerbahçeliymiş... Atatürk'ün, kendi eliyle , tüm ihtiyaçlarıyla kendisi bizzat ilgilenerek , kendisinin kurduğu bir spor kulübü var, Güneşspor... Atatürk kendi kurduğu kulübünü (Güneşspor'u) tutmayacak da başka kulübü tutacak
Güneşspor'un sporcuları da ağırlıklı eski Galatasaraylı sporcular, hadi Güneşspor'u tutmasa, Galatasaray'ı tutardı ama o da imkansız
Sen maddi manevi bir çok fedakarlıkta bulunarak bir spor kulübü kuruyorsun, her derdiyle bizzat ilgileniyorsun, sonra gidip, (o dönem rakip olan) Fenerbahçe'yi tutuyorsun
Ki öyle bir kulüp ki Fenerbahçe, Atatürk'ün canına kast eden adamlar kurmuş, ama Atatürk kendi kulübü dururken gidip Fenerbahçe'yi tutmak zorundaymış
Fenerbahçe'nin kurucularının Atatürk'e suikastten idam ettirildiği bir gerçek var ortada
(Bkz. Fenerbahçe kurucularından ve ilk başkanlarından Dr.Nazım'ın idam sebebi; Atatürk'e suikast)
Konuşturmayın beni, döktürmeyin arşivi
Ortalık karışır
Ah o Fenerbahçe "tarihçileri!"
O konu tartışılır,zira o tarihler net değildir,öyle olduğu kabul edilir