Gönderen Konu: Büyük Kapışma - A Big Fight: Shotgun Giants  (Okunma sayısı 195120 defa)

0 Üye ve 40 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Valla açıkçası Erol Bey, gençlerin soru sorarak  ve özel açıklama isteyerek dahi yapmakta zorlandığı bir çok şeyi, daha anlatmadan, tıkır tıkır yapıyor, ben bir yandan şunları yapayım diye bir şeylere takıldığım aşamada bir bakıyorum, öte yandan Erol Bey çoktan kapmış bir şeyler sormadan tıkır tıkır yapıyor hallediyor... İnsanın ruhu genç olacak :D

Suat sen fotoğraflardan gördüğün kadarıyla tetik dikkatini çekmiş,inan ben tetiğe hiç dikkat etmedim  :) beni tamamen inceliği cezbetti,heleki o kubuzu falan bildiğin 20 çap  :) asistanlık konusunda bizde bu kurtlar olduğu ve nefesifimiz yettiği sürece vede İbrahim bey sıkılıncaya kadar ben oralarda olmaya devam edeceğim inşallah  :D
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
İbrahim Hocam
Bir tanede 24 gram trap fişeği için çok press var..
Zaman yetmeyecek biliyorum..Kendi payıma ibibikler ötmeden hazır olurum inşallah..😀
Tuncay bey siz yıllık izninizi (yaz tatili) İstanbul`da bu işlere feda etmeye hazırsanız daha ne testler çıkar ortaya  :D
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
:D

Hocam, beklentinin tipi fişek testine dönmezse, bir ağır dolu kategorisi olduğu gibi, bir de hafif dolu (24g) kategorisi ekleriz, şimdi kimse çıkıp bir "YAF trap, bir Özkursan trap , bir Sterling skeet , bir de Mekaa rifled slug ekleyiverin oraya" der diye korkuyorum, o tarafa evrilmemeli konu :D

Bu konuyu okuyanlar yanlış anlamasın ya da beklenti yanlış yönde olmasın diye tekrar yazıyorum: Test fişek testi değil, karakteristik özelliğinin (keçe/fiber tapa, plastik tapa vs) temsilcisi, en tutarlı üretim lotu aranıyor sadece...

Yok fişekle ilgili değil..
Güncel namlu tiplerinin atış fişeklerindeki performansı..
Çok sayıda istek var biz elçiyiz elçiye zeval olmazmış 😊
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Valla açıkçası Erol Bey, gençlerin soru sorarak  ve özel açıklama isteyerek dahi yapmakta zorlandığı bir çok şeyi, daha anlatmadan, tıkır tıkır yapıyor, ben bir yandan şunları yapayım diye bir şeylere takıldığım aşamada bir bakıyorum, öte yandan Erol Bey çoktan kapmış bir şeyler sormadan tıkır tıkır yapıyor hallediyor... İnsanın ruhu genç olacak :D

Teşekkür ederim İbrahim bey,ben ona kısaca merak diyorum  :D zaten insanın başına ne gelirse meraktan gelirmiş  :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Teşekkürler Suat Bey.

Kapatma şekli ve sıkılığı, patlama basıncını da, pattern'i de , penetrasyonu da etkiler.

Patlama anında da, atıldıktan sonra daha basık görünen fişekler de dahil , anlık olarak tam olarak fişek yatağı çeperine yapışırlar (tam dairesel olurlar) ancak daha sonra fişeğin kovan malzemesinin de etki ettiği ama patlama basıncının şiddetinin daha çok etkilediği, atıştan sonraki ağız pozisyonu değişik olabiliyor. Açıkçası bununla ilgili , (saçma dağılım oranı ve saçma düzensizliği kapsam olmak üzere) direkt grupman kalitesiyle karşılaştırabileceğim  , yeterli miktarda ve derlenmiş anlamlı bir veri yok maalesef... İncelemek lazım.

Hıımmmm.O zaman benim tezim şu an çürümüş durumda.
Bunu bir şekilde denememiz lazım ama etki edecek o kadar çok şey varki çıkan sonuç doğru olmayacaktır.

Yada  kesin bir bilgi vermeyecektir.

Patlama basıncı, fişek hızı ,tapalar  ,ortam sıcaklığı ,rakım  vs vs .

Aynı kutu içerisindeki fişek hızları bile farklıyken  bu durumu ayırt etmemiz çok zor.

Zaten bende öyle gözlemlemiştim.Sonucunda gözlem yanlışta olabilir.
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Suat Bey, sizin gözlemleriniz benim için önemli, paylaştığınız gözlemleri ben mutlaka dikkate alıp neden sonuç ilişkileriyle üzerinde kafa yoruyor ve düşünüyorum, elimdeki sonuçlarla karşılaştırıp, nedenlerini - sonuçlarını irdeliyorum ve faydalanmaya çalışıyorum mutlaka :)

Öte yandan, takdir edersiniz ki (hatta, konulara gerçekçi yaklaşımınızdan dolayı, en çok takdir edeceklerden biri sizsiniz bence :) ) herhangi bir konuda, kesin bir sonuç çıkarabilmek için kontrollü ölçümlerle (ölçülecek parametreyi takip etmemize yetecek kadar diğer değişkenlerin kontrollü ve sabit tutulduğu) yeterli sayıda veri (yeterli büyüklükte örneklem) oluşturabilmek lazım.

Hıımmmm.O zaman benim tezim şu an çürümüş durumda.
Bunu bir şekilde denememiz lazım ama etki edecek o kadar çok şey varki çıkan sonuç doğru olmayacaktır.

Yada  kesin bir bilgi vermeyecektir.

Patlama basıncı, fişek hızı ,tapalar  ,ortam sıcaklığı ,rakım  vs vs .

Aynı kutu içerisindeki fişek hızları bile farklıyken  bu durumu ayırt etmemiz çok zor.

Zaten bende öyle gözlemlemiştim.Sonucunda gözlem yanlışta olabilir.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Bu arada bu testlerde hevi shot olmayacak mı ?

Bence muhakkak olmalı.Hem kalitesiyle kendini ispatlamış bir fişek hemde en iyi fişek üreticilerinin liste başı.

Kaliteli olduğu tartışılmaz.Standartların çok üzerinde.

Hani diyorum şu satıştaki Hevi Shot lardan  test için kullansak.

Hem kaliteli olur hemde kimsenin aklında bişey kalmaz.

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😁😁😁

Yada üçer beşer bişeyler ateşleyelim  hem test süper olur hemde sizin fişekler satılmış olur.

Bir taşta iki kuş.

Yani Hevi shot lar malum fişeklerin kralı ya konu da uluslararası olunca bence daha da ses getirir.

Tabi siz bilirsiniz yinede......

BİGA/1979

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Suat Bey,

Sadece tutarlılık ölçümü için 25 tane fişek gidiyor ortalama :D Tutarlılık ölçümünden geçerse, kapışmada da, ortalama 55-60 tane gidecek. Yaklaşık 9 kutu :D :D

HeviShot güncel döviz kuruyla şu an ithal edilecek olsa.......... Offf... Çok pahalı be ya :D

Bu arada bu testlerde hevi shot olmayacak mı ?

Bence muhakkak olmalı.Hem kalitesiyle kendini ispatlamış bir fişek hemde en iyi fişek üreticilerinin liste başı.

Kaliteli olduğu tartışılmaz.Standartların çok üzerinde.

Hani diyorum şu satıştaki Hevi Shot lardan  test için kullansak.

Hem kaliteli olur hemde kimsenin aklında bişey kalmaz.

😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😁😁😁

Yada üçer beşer bişeyler ateşleyelim  hem test süper olur hemde sizin fişekler satılmış olur.

Bir taşta iki kuş.

Yani Hevi shot lar malum fişeklerin kralı ya konu da uluslararası olunca bence daha da ses getirir.

Tabi siz bilirsiniz yinede......

1978 - Istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
Daha adamın yaşı kaç çoktan dünyadan elini ayağını çekmiş gibi bahsediyorsunuz, ruhu genç imiş. :) :)

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Suat ÇALIŞKAN, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
bence testte daha çok 30 32 34 gram gibi standart fişeklerin kullanılması daha faydalı olur

şimdi testde x marka tüfek 50 gram fişekle çok iyi sonuçlar çıkarsa o sonuç kimin işine yarar 50 gram fişek kullanan var mı
« Son Düzenleme: 20 Mart 2016, 12:51:19 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
E yaşlı abi... Alınmışsın belli ki ama sen de yaşlısın... :D

Ben de yaşlanıyorum, yaşlandım sayılır hatta.. Bugün doğum günüm 38 doldu işte , 39'dan gün alıyorum :D

Daha adamın yaşı kaç çoktan dünyadan elini ayağını çekmiş gibi bahsediyorsunuz, ruhu genç imiş. :) :)

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Şaka şaka, kimse alınmasın... Ben yaşlıyım sadece :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Suat Bey, sizin gözlemleriniz benim için önemli, paylaştığınız gözlemleri ben mutlaka dikkate alıp neden sonuç ilişkileriyle üzerinde kafa yoruyor ve düşünüyorum, elimdeki sonuçlarla karşılaştırıp, nedenlerini - sonuçlarını irdeliyorum ve faydalanmaya çalışıyorum mutlaka :)

Öte yandan, takdir edersiniz ki (hatta, konulara gerçekçi yaklaşımınızdan dolayı, en çok takdir edeceklerden biri sizsiniz bence :) ) herhangi bir konuda, kesin bir sonuç çıkarabilmek için kontrollü ölçümlerle (ölçülecek parametreyi takip etmemize yetecek kadar diğer değişkenlerin kontrollü ve sabit tutulduğu) yeterli sayıda veri (yeterli büyüklükte örneklem) oluşturabilmek lazım.

Hocam estağfurullah.

Ben gerek siz gerek Tuncay hocam gibi detaylı ve teknik konulara hakim değilim.

Ne yalan söyleyeyim çok ta fazla merak etmiyorum.

Ancak bu öğrenme yada yanlış bir gerçeği değiştirmek olduğu zaman beni engellememeli.

Çok bilimsel olmasada insanların yanlış bildiği bazı kavramları değiştirebiliyorsak ne mutlu.

Fikir vermesi bile insanların bazı tabularını yıkıyorsa benim için başarılı olmuştur.
Emeğinde masrafında harcanan zamanında benim için önemi kalmıyor.

Biliyorsunuzdur: İnsanlara yeni bişeyler öğretmek ,bildiklerinden vazgeçirmekten daha zordur....

BİGA/1979

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici

Osman abi bizi skartaya ayırmaya çalışıyorlar   :D ama biz öyle kolay paçayı kaptırmayız evelallah  :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, İbrahim AYSU, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
Mutlu yıllar İbrahim bey..

Önceden bilseydik size Krieghoff alırdık.

Buyrun bundan olsun.

Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Sevgili Çağrı,

Fişekler test edilmeyecek.

Geniş namlu çapı, dar namlu çapı, farklı forcing cone vs gibi iddialarda bulunan üreticilerin, bu farklılıklarının performanslarını ön plana çıkarabilecek "karakteristik özelliklere sahip" fişeklerden, en tutarlı üretim lotu bulunup teste dahil edilecek. Yani, geniş namlu çapıyla, daha dar namlu iç çapının karşılaştırılmasında, en önemli değişkenlerden bir tanesi tapa tipidir. Plastik tapa tipiyle, fiber/keçe tapa farklılaştırması şart. Bununla birlikte, en çok konuşulan konulardan bir tanesi, dar namlu çapı, iri saçmada ve/veya ağır gramajda ne yapar sorusu var. Ve bunun gibi "tüfek bazlı sorular".

Şu fişeğin performansı nasıl, bu fişeğin performansı nasıl sorusunun cevabı aranmayacak. Sadece, tüfeklerin üreticilerin iddialarındaki , namlu, forcing cone, choke, iç çap vs özelliklerini ön plana çıkartacak karakteristiklere göre, tutarlı üretim lotu bulunmaya çalışılıyor.

Testte fişekler yok, fişekler kapsam dışı yani. Fişeklerle ilgili ayrıca bir organizasyon yapılabilir ve güzel de olur bence.

bence testte daha çok 30 32 34 gram gibi standart fişeklerin kullanılması daha faydalı olur

şimdi testde x marka tüfek 50 gram fişekle çok iyi sonuçlar çıkarsa o sonuç kimin işine yarar 50 gram fişek kullanan var mı
1978 - Istanbul

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
Yok be yaa Erol bunlar daha bizi alaşağı edemez.

daha iş çıkar bizden. :) :)

Osman abi bizi skartaya ayırmaya çalışıyorlar   :D ama biz öyle kolay paçayı kaptırmayız evelallah  :D
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
E yaşlı abi... Alınmışsın belli ki ama sen de yaşlısın... :D

Ben de yaşlanıyorum, yaşlandım sayılır hatta.. Bugün doğum günüm 38 doldu işte , 39'dan gün alıyorum :D

İbrahim bey doğum gününüz kutlu olsun ozaman,nice senelere diyelim

• HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ah resmi bile olsa Holland'ı layık gördüğün için çok teşekkür ederim abi :D

Krieghoff yerine bunu tercih ederim , teşekkürler, bir gün gerçeğini hediye edersin inşallah :D

Sonra Yakacık'ta, Holland'la skeet atarız :D Haftada iki seri yeter, eskimesin tüfek :D

Mutlu yıllar İbrahim bey..

Önceden bilseydik size Krieghoff alırdık.

Buyrun bundan olsun.

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
Nice uzun yıllara İbrahim bey.Sağlıkla huzurla ve sevdiklerinizle beraber.
Suat Bey,

Sadece tutarlılık ölçümü için 25 tane fişek gidiyor ortalama :D Tutarlılık ölçümünden geçerse, kapışmada da, ortalama 55-60 tane gidecek. Yaklaşık 9 kutu :D :D

HeviShot güncel döviz kuruyla şu an ithal edilecek olsa.......... Offf... Çok pahalı be ya :D

Zaten satıştada 9 kutu yokmuy du?

Ben çok ciddiyim.

Gelip gelemiyeceğim kesin olmasada bu testin bir daha bu kadar gözlemli yapılamıyacağı kesin.

Bütün arkadaşlar biraz fedakarlık etmeli. Topu temeli 600 TL
tutar.
Bence bu kadar büyük bir teste Hevi Shot yakışır.....

BİGA/1979

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Oo çok teşekkür ederim Erol Bey, eksik olmayın ya, pasta çok lezzetli görünüyor. Gerçek olarak kabul ettim :D

Aslolan hayattır... Hayat da ........ ! Bilenler bilir :D

İbrahim bey doğum gününüz kutlu olsun ozaman,nice senelere diyelim

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Osman DÖŞLER, Erol ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Tevazu göstermenizi anlıyorum da...

Siz çalışmalarınıza aynı titizlikle, aynı tertip düzen ve ilmi yaklaşımınızla devam edin, hepimiz faydalanmaya devam ediyoruz :)

Hocam estağfurullah.

Ben gerek siz gerek Tuncay hocam gibi detaylı ve teknik konulara hakim değilim.

Ne yalan söyleyeyim çok ta fazla merak etmiyorum.

Ancak bu öğrenme yada yanlış bir gerçeği değiştirmek olduğu zaman beni engellememeli.

Çok bilimsel olmasada insanların yanlış bildiği bazı kavramları değiştirebiliyorsak ne mutlu.

Fikir vermesi bile insanların bazı tabularını yıkıyorsa benim için başarılı olmuştur.
Emeğinde masrafında harcanan zamanında benim için önemi kalmıyor.

Biliyorsunuzdur: İnsanlara yeni bişeyler öğretmek ,bildiklerinden vazgeçirmekten daha zordur....
1978 - Istanbul

Çevrimiçi Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
Sevgili Çağrı,

Fişekler test edilmeyecek.

Geniş namlu çapı, dar namlu çapı, farklı forcing cone vs gibi iddialarda bulunan üreticilerin, bu farklılıklarının performanslarını ön plana çıkarabilecek "karakteristik özelliklere sahip" fişeklerden, en tutarlı üretim lotu bulunup teste dahil edilecek. Yani, geniş namlu çapıyla, daha dar namlu iç çapının karşılaştırılmasında, en önemli değişkenlerden bir tanesi tapa tipidir. Plastik tapa tipiyle, fiber/keçe tapa farklılaştırması şart. Bununla birlikte, en çok konuşulan konulardan bir tanesi, dar namlu çapı, iri saçmada ve/veya ağır gramajda ne yapar sorusu var. Ve bunun gibi "tüfek bazlı sorular".

Şu fişeğin performansı nasıl, bu fişeğin performansı nasıl sorusunun cevabı aranmayacak. Sadece, tüfeklerin üreticilerin iddialarındaki , namlu, forcing cone, choke, iç çap vs özelliklerini ön plana çıkartacak karakteristiklere göre, tutarlı üretim lotu bulunmaya çalışılıyor.

Testte fişekler yok, fişekler kapsam dışı yani. Fişeklerle ilgili ayrıca bir organizasyon yapılabilir ve güzel de olur bence.

ben sizi anladım İbrahim abi ama demek istediğim böyle nerdeyse hiç kullanılmayan fişeklerin teste boşu boşuna sokulmasına gerek yok bana göre

40 - 50 gram fişek hangi namlu karakterinde hangi marka modelde iyi sonuç verirse versin benim işime yaramaz açıkcası ama genelde kullandığım 30 32 gram fişeklerde hangi tüfek daha iyi sonuçlar verirse imkanlar dahilinde o tüfeği edinmeye çalışırım, demek istediğim bu

ama tabi zaman ve imkan yeterliyse en ağır hindi fişeklerini bile deneyebilirsiniz organizasyonu planlayan sizsiniz :D

« Son Düzenleme: 20 Mart 2016, 13:13:47 Gönderen: Çağrı ECE »
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Evet, #6 numaradan 9 kutu vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Çok aşırı pahalı fişek olsa da, tutarlılık ölçümünü geçememe riski de var tabi :D

Edit: Doğum günümle ilgili kısmı sonradan gördüm. Çok teşekkür ederim Suat Bey, sağ olun... Model eskiyor işte bir bir :)

Nice uzun yıllara İbrahim bey.Sağlıkla huzurla ve sevdiklerinizle beraber. Zaten satıştada 9 kutu yokmuy du?

Ben çok ciddiyim.

Gelip gelemiyeceğim kesin olmasada bu testin bir daha bu kadar gözlemli yapılamıyacağı kesin.

Bütün arkadaşlar biraz fedakarlık etmeli. Topu temeli 600 TL
tutar.
Bence bu kadar büyük bir teste Hevi Shot yakışır.....

« Son Düzenleme: 20 Mart 2016, 13:16:55 Gönderen: İbrahim AYSU »
1978 - Istanbul

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Sevgili Çağrı,

Testte zaten 30g - 35g aralığında bir tane plastik tapalı, bir tane keçe tapalı fişek olacak :)

ben sizi anladım İbrahim abi ama demek istediğim böyle nerdeyse hiç kullanılmayan fişeklerin teste boşu boşuna sokulmasına gerek yok bana göre

40 - 50 gram fişek hangi namlu karakterinde hangi marka modelde iyi sonuç verirse versin benim işime yaramaz açıkcası ama genelde kullandığım 30 32 gram fişeklerde hangi tüfek daha iyi sonuçlar verirse imkanlar dahilinde o tüfeği edinmeye çalışırım, demek istediğim bu

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Çağrı ECE, Hüseyin ÜSTÜN