Gönderen Konu: Büyük Kapışma - A Big Fight: Shotgun Giants  (Okunma sayısı 194765 defa)

0 Üye ve 33 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Hakan Bey, ben o kadar iyimser düşünemüyorum bu konuda :(

Türk zihniyeti değilde çıkarcı kötü zihniyet diyelim lütfen.Her milletin içinde iyiler ve kötüler vardır...
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hakan UYAR, Emrah TUNCA

Çevrimdışı Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

! No longer available

İtalyan Alman rekabetindeki son durum...
Plaklar İtalyan galiba...
« Son Düzenleme: 05 Mart 2016, 14:04:15 Gönderen: İbrahim AYSU »
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı Hakan UYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

İbrahim Bey sıkıntılar büyük malesef.Ama umut kaybolursa her şey biter..
  • Beretta A400 Xplor Unico
  • Franchi Affinity Wood
1974 ÇANAKKALE

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Profili daha da düşürmüşler F3'e göre. Bunu yapabilmek için kilit sistemini değiştirmişler ve ayrıca monobloc namlu yapısını da değiştirmişler. Ölçü ve rakam göremedim ama pazardaki en düşük profil iddiası var, bu iddia Browning Cynergy'ye aitti bugüne kadar. Muhtemelen Cynergy'nin de altına inmişler.

Spor modelinde Barrel Balancer Preperation (takılabilir yatakları hazır) ama Barrel Balancer ağırlıkları tüfeğin yanında gelmiyor, ekstra satın alınması gerekiyor.
Bununla birlikte, spor modelinde Stock Balancer standart geliyor.

Av modelinde ise, Barrel Balancer yok. Zaten gerek de yok. Ancak av modelinde Stock Balancer opsiyonel de olsa sunulmuş.

Her iki modelinde de ikişer namlu uzunluğu seçeneği var: spor modelinde 81cm ve 76cm , av modelinde 76cm ve 71cm namlu alternatifi var.

Av ve spor modelinin ikisinin de pitch açısı 84 derece. Bu da şu anlama geliyor: bu tüfekler şu disiplinler için üretilmişler: av, skeet, international skeet ve sporting clay.

Trap için , tüfeğin pitch açısını 87,88 dereceye çıkarabilmek gerekir, bunu da Blaser'in opsiyonları düşünüldüğünde, ancak adjustable pad satın alarak yapabilirsiniz bu tüfekte.

Adjustable Pad opsiyonel alınıp kullanılabilir ama Adjustable Comb (yanak ve yükseklik ayarlı kundak) opsiyonlar dahilinde değil.

Choke, standart Briley screw in tipinde. Spectrum Briley (extended) isterseniz, ekstra satın almanız gerekiyor.

Kubuz velvet siyah yerine, yine şık bir finish ile , metalik gri yapılmış.

Av modelinin ağırlığı 3.100 gram, spor modelinin ağırlığı Balancer sistem ile) 3.400 - 3.800 gram arası değiştirilebiliyor.

Genel olarak, "F3'ün maliyetlerinin bir miktar düşürülmüş versiyonu" izlenimi var. Ancak, namlu ve mekaniğinde, üretim süreci olarak farklı bir şey var mı ya da başka farklılıklar vs..  yarın kısmet olursa daha detaylı inceleyeceğim, teknik bir adam bulursam da soru yağmuruna tutarım zaten :)

! No longer available

İtalyan Alman rekabetindeki son durum...
Plaklar İtalyan galiba...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Haklısınız Hakan Bey, umudu yitirmemek gerek. Ama bazen gerçekten çok canım sıkılıyor. :(

İbrahim Bey sıkıntılar büyük malesef.Ama umut kaybolursa her şey biter..
1978 - Istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

İbrahim bey

Müsabakaya yetişme ihtimali var mı?
Ne zaman piyasada olur?
Türk lirası cinsinden ederi ne olur?

En azından tahminleri alsak.
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Emre Bey, bizim müsabakayı soruyorsanız, yok, gelemez. Zaten Türkiye'ye gelmesi en az bir seneyi bulur bence.

Fiyatı F3'e göre bir miktar daha düşük olur diye tahmin ediyorum. Türk lirası cinsinden, (Euro 3.3 TL civarında iken) hiç bir ekstrası satın alınmazsa, spor modeli, 12.000-15.000 TL aralığında , av modeli de 10.000TL-12.000 TL aralığında olur diye tahmin ediyorum.

İbrahim bey

Müsabakaya yetişme ihtimali var mı?
Ne zaman piyasada olur?
Türk lirası cinsinden ederi ne olur?

En azından tahminleri alsak.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Emre HİKMETOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Emre Bey, bizim müsabakayı soruyorsanız, yok, gelemez. Zaten Türkiye'ye gelmesi en az bir seneyi bulur bence.

Fiyatı F3'e göre bir miktar daha düşük olur diye tahmin ediyorum. Türk lirası cinsinden, (Euro 3.3 TL civarında iken) hiç bir ekstrası satın alınmazsa, spor modeli, 12.000-15.000 TL aralığında , av modeli de 10.000TL-12.000 TL aralığında olur diye tahmin ediyorum.

Teşekkürler
İbrahim bey
Nüvgün av gerekli açıklamayı yakında yapacaktır diye düşünüyorum.
Fiyatta %50'leri bulan kırılmalar yaşanmayacaktır, bu haliyle bakıldığında F3 daha mantıklı gibi.

http://www.blaser.de/index.php?id=1830
« Son Düzenleme: 05 Mart 2016, 15:08:50 Gönderen: Emre HİKMETOĞLU »
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz

Hakan abi ibrahim abiye katiliyorum zaten ondan dedim iyimser birtürlü bakamiyorum bu tarz olaylarda hiç daha farklisina denk gelmemem beni bu düsüncelere sevk ediyor malesef :( kendi aziz milletim hakkinda tabiki kötü yorum yapmak iatermiyim. Ama milletler arasi hep ayni olsaydi burada alman egomanyasini konuşuyor olmazdik dimi
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

İbrahim Bey

Blaser F16 ile ilgili havadisleri beklemekteyiz.
Nedir izlenimler?
F3'e göre üstünlükleri ve eksiklikleri nelerdir?
1983-İZMİR - AYDIN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
IWA'da çekebildiğim fotoğrafları ayrı bir konuda paylaşmaya çalışacağım.

F16 için çok kısaca ve özet olarak şunu söyleyebilirim: Blaser'in F3'ü konumlandırdığı segment, MX8, DT11'in bulunduğu segment. F16, rakiplerinde olan ancak kendisinde olmayan bir segment için yani rakiplerinin B725, 692 gibi modellerle bulunduğu bir iki tık alt segmentteki Blaser boşluğunu doldurabilmek için çıkarılmış. Kendilerinin ifadesi de bu yönde. 

Tüfeğin özelliklerini bir miktar yukarıda yazmıştım. IWA konusunda da ayrıca tartışırız, soru sorulursa..

İbrahim Bey

Blaser F16 ile ilgili havadisleri beklemekteyiz.
Nedir izlenimler?
F3'e göre üstünlükleri ve eksiklikleri nelerdir?
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK, Emre HİKMETOĞLU, Emrah TUNCA

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici

F16 için çok kısaca ve özet olarak şunu söyleyebilirim: Blaser'in F3'ü konumlandırdığı segment, MX8, DT11'in bulunduğu segment. F16, rakiplerinde olan ancak kendisinde olmayan bir segment için yani rakiplerinin B725, 692 gibi modellerle bulunduğu bir iki tık alt segmentteki Blaser boşluğunu doldurabilmek için çıkarılmış. Kendilerinin ifadesi de bu yönde. 

Tüfeğin özelliklerini bir miktar yukarıda yazmıştım. IWA konusunda da ayrıca tartışırız, soru sorulursa..

İbrahim bey hoşgeldiniz,IWA keyifli ve güzel geçmiştir umarım,tabi birokadarda yorgunluk  :) ayrıntılı fotoğraf ve videoları merakla bekliyoruz  :) Selamlar.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz

sn AYSU hoşgeldiniz.

Bize ne hediyelee getirdiniz.

Merakla bekliyoruz....

« Son Düzenleme: 07 Mart 2016, 19:20:39 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ah keşke, imkanım olsa da, bazı standları "komple  toplayın sarın , kapıda bekleyen tırın dorsesine yükleyin" diyebilsem de getirebilsem... :D

İmkanım yok, şu elimde tuttuğum 20 çap küçücük tüfeği bile alamadım. Türkiye fiyatı yaklaşık 650.000 TL imiş... :D Ev mi alırsın, araba mı alırsın, yoksa ev araba alıp yanına bir de iş yeri mi açarsın ? :D

Şaka tabii ki, satış yok bu fuarda, son kullanıcılar için değil, sadece business amaçlı, iş kontaklarının kurulabilmesi amacıyla yapılan bir fuar. :)

sn AYSU hoşgeldiniz.

Bize ne hediyelee getirdiniz.

Merakla bekliyoruz....

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Erol Bey, teşekkürler, oldukça yoruldum. Ama değdi... Aslında beklediğim kadar çok fotoğraf çekemedim. Ama bir 60-70 tane çekmişimdir. Ayrı bir konu açmaya çalışacağım... :)

İbrahim bey hoşgeldiniz,IWA keyifli ve güzel geçmiştir umarım,tabi birokadarda yorgunluk  :) ayrıntılı fotoğraf ve videoları merakla bekliyoruz  :) Selamlar.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ah keşke, imkanım olsa da, bazı standları "komple  toplayın sarın , kapıda bekleyen tırın dorsesine yükleyin" diyebilsem de getirebilsem... :D

İmkanım yok, şu elimde tuttuğum 20 çap küçücük tüfeği bile alamadım. Türkiye fiyatı yaklaşık 650.000 TL imiş... :D Ev mi alırsın, araba mı alırsın, yoksa ev araba alıp yanına bir de iş yeri mi açarsın ? :D

Şaka tabii ki, satış yok bu fuarda, son kullanıcılar için değil, sadece business amaçlı, iş kontaklarının kurulabilmesi amacıyla yapılan bir fuar. :)

Onları lord`lara,kral`lara,prens`lere bırakalım  :D hiç keyfimizi kaçırmayalım  :) elimizdeki taramalıyla mutlu olmaya bakalım  :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Erol Bey, teşekkürler, oldukça yoruldum. Ama değdi... Aslında beklediğim kadar çok fotoğraf çekemedim. Ama bir 60-70 tane çekmişimdir. Ayrı bir konu açmaya çalışacağım... :)

E tabi insan öyle yerde ''ciğerci dükkanına düşmüş kedi'' misali,fotoğraf çekmekmi gelir aklına  ;D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ya bu resimdeki tüfek aslında lord tüfeği değil. İtalyan :D

Ama İtalyan metodları yerine, İngiliz Best Guns üretim metodlarıyla üretilmiş bir İtalyan. Beretta Imperiale Montecarlo :D Adamların en üst model tüfeği. Aslında bence konsept tüfeği, kendi usül ve metodlarıyla yapmadığı yüz metreden belli olan bir tüfek... :D Şimdi Kamil Bey burada olsa, "ne konsept tüfeği efendim, seri üretiyor Beretta onu, normal üretiyor, normal de satıyor" falan derdi ama... :D

Onları lord`lara,kral`lara,prens`lere bırakalım  :D hiç keyfimizi kaçırmayalım  :) elimizdeki taramalıyla mutlu olmaya bakalım  :D
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici

Ama İtalyan metodları yerine, İngiliz Best Guns üretim metodlarıyla üretilmiş bir İtalyan. Beretta Imperiale Montecarlo :D Adamların en üst model tüfeği. Aslında bence konsept tüfeği, kendi usül ve metodlarıyla yapmadığı yüz metreden belli olan bir tüfek... :D Şimdi Kamil Bey burada olsa, "ne konsept tüfeği efendim, seri üretiyor Beretta onu, normal üretiyor, normal de satıyor" falan derdi ama... :D

:D Gelir birazdan  :D kaçırmaz bu şenliği  :D
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Gelirse şunu görsün, gerçek avcıya atıcıya satılan Beretta bu: (IWA'ya koydukları tüfeğe bak, hizaya gel)

Aha bu da yerlere göklere sığdırılamayan 36.000 TL'lik DT11 , gözlerinizin ayarıyla oynamayın, şaşı değilsiniz, gördüğünüz gerçek :D

:D

Gelirse bunları görsün :D

İnsanlar bunları göre göre mi alıyor, bile bile mi alıyor, yoksa neyin gazına geliyorlar nasıl bir hipnozdur bu anlamak mümkün değil yav :D Benim açımdan yani, anlayamıyorum, zorluyorum zorluyorum kendimi, anlayamıyorum :D

1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Özgür UYAR, Kamil ÜNLÜTÜRK, Emre HİKMETOĞLU

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
Ynt: Büyük Kapışma
« Yanıtla #820 : 07 Mart 2016, 20:42:44 »

Çok mu deşifre olduk ne :D..

Hoşgeldiniz üstadım :)...Gene bakışları foruma kilitleyecek materyalleri de beraberinizde getirmeniz ayrı bir heyecan yaptırdı tabiyatıyla :)...

İlk enstantane epey sürprizli bir o kadar da çarpıcı geldi nedense :D...Valla ne yalan söyliyeyim Londra taraflarından dır diye inceledim epey süre fakat tarif edemediğim bir sıcaklık hissi kan kaynaması acabalarla beraber evvela F.Rizzini düşündürttü ve fakat zinhar o damn :D ismi taşıyan bir mamulü sizle aynı karede ve üstelik temas halinde hayal dahi edemezdim doğrusu :D...Sonra gerçekle yüzleşince daha bir gözleri açıp incelemeye koyuldum bakalım beretta klasik  saçmalıklarından uygulamış mı diye ki bunda bile bir iki zararsız da olsa var ama geneli dediğiniz üzre hayli yüksek standartta ve bu tüfeğin canlısını gören üstelik dokunan sayılı insanlardan olmanızı da biraz da gıpta ile izledim :)...Kimbilir daha neler var heybede :)...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: Özgür UYAR, İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Suat ÇALIŞKAN

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Kıymetli Dostlar
İbrahim Aysu hala Almanyada ve Perşembe günü dönecek. .
Esas İtalyanlar a saldırı o zaman başlar herhalde..😀
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Çok teşekkür ederim Kamil Bey, eksik olmayın...

Heybeden rast gele bir tane çekiyorummm.. Aha çıktı, bir DT11 rezaleti daha :D

Şimdi size sormak isterim, bu nedir? :D
Sanki side clip yapacakmış da, namluya yapmışlar da sonra "bu ters oldu lan, namluda side clip mi olur" deyip :D namluyu budamışlar da kubuz öylece mi kalmış? Nedir bu ya?  :D

Çok mu deşifre olduk ne :D..

Hoşgeldiniz üstadım :)...Gene bakışları foruma kilitleyecek materyalleri de beraberinizde getirmeniz ayrı bir heyecan yaptırdı tabiyatıyla :)...

İlk enstantane epey sürprizli bir o kadar da çarpıcı geldi nedense :D...Valla ne yalan söyliyeyim Londra taraflarından dır diye inceledim epey süre fakat tarif edemediğim bir sıcaklık hissi kan kaynaması acabalarla beraber evvela F.Rizzini düşündürttü ve fakat zinhar o damn :D ismi taşıyan bir mamulü sizle aynı karede ve üstelik temas halinde hayal dahi edemezdim doğrusu :D...Sonra gerçekle yüzleşince daha bir gözleri açıp incelemeye koyuldum bakalım beretta klasik  saçmalıklarından uygulamış mı diye ki bunda bile bir iki zararsız da olsa var ama geneli dediğiniz üzre hayli yüksek standartta ve bu tüfeğin canlısını gören üstelik dokunan sayılı insanlardan olmanızı da biraz da gıpta ile izledim :)...Kimbilir daha neler var heybede :)...
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Eyvallah Tuncay Hocam,

Ancak İstanbul'a gelmeden de heybeden bir tane daha çekeyim mesela :D

Şu taramalının marka, modelini tahmin edebilecek var mı? Yoksa ben söyleyeceğim :D

Hareketli namlu diye başlamışlar, sonra yarıda vaz geçip, normal sabit olsun gazlı olsun falan mı demişler acaba? Aklıma başka mantıklı bir açıklama gelmiyor :D Ama öyle de olsa bu nasıl hareket :D

Bunlar satılıyor ha, vallahi billahi :D Tüm dünyada hem de :D

Kıymetli Dostlar
İbrahim Aysu hala Almanyada ve Perşembe günü dönecek. .
Esas İtalyanlar a saldırı o zaman başlar herhalde..😀
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Kamil ÜNLÜTÜRK

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
Fabarm L4S Grey Hunter olabilir. .L4S Ler bu şekilde..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI