Gönderen Konu: Yağlı kundak bakımı  (Okunma sayısı 3895 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Özkan MADAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Yağlı kundak bakımı
« : 24 Aralık 2015, 00:27:47 »
İyi günler abilerim kardeşlerim.Tüfeğimi yeni aldım akdaşın 312s süperpoze modeli o yüzden konuyu buraya açma gereği duydum.Şunu belirteyim öncelikle 8-9 ava gidebildim tüfekden baya memnun kaldım. 1 kerede yağışlı havada avlandım yalnız avdan sonra dipçiğimin rengi açıldı normal ağaç rengine doğru. Tüfeği sipariş verirken vernikli yada yağlı kundak olsun diye özellikle belirtmemiştim o yüzden vernikli gelir diye düşünmüştüm ama sanırım yağlı kundak benim tüfeğim ama şu var bu haliyle daha güzel duruyor :) Fakat birde şu var abilerim kardeşlerim ben bu yağlı kundak tüfeklerin ahşap bakımı için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.Ne yapmam lazım yağmurda ıslanıp renginin atmaması ahşabın su alıp şişmemesi uzun ömürlü olması için. Av bayii sahibi bir abime anlattığımda durumu dipçik ustası birisinin yağmurdan sonra tüfeği kurutup fındık yağıyla yağlamanın yeterli olacağından bahsettiğini söyledi bu ne kadar doğrudur? Hatta Ömer bey tüfeğin üreticisi olarak siz yağlı kundakların bakımının ne ile nasıl yapılmasını tavsiye ediyorsunuz? Sizlerin değerli bilgilerinizi almak isterim.

Not: Kuruyunca eski rengine geldi belirtmeyi unutmuşum ama genede bakımının nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgilenmek istiyorum.
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2015, 00:57:15 Gönderen: Özkan MADAN »
1988 EREĞLİ

Çevrimdışı Gürkan ZAN

• *
Ynt: Yağlı kundak bakımı
« Yanıtla #1 : 24 Aralık 2015, 09:14:46 »
Hayırlı olsun  Bezir yağına biraz tiner ilave et güzel çalkala  ve kundağını tüy bırakmayacak bir bezle karışımla bol olmayacak şekilde yağla bi kenarda kendiliğinden kurumaya bırak her av dan önce/sonra tekrar edebilirsin kundağına faydalı
GÜRKAN ZAN
1974 SAKARYA
Ey Türk Oğuz Beyleri! Üstten gök çökmedikçe, alttan yer delinmedikçe bil ki Türk ulusu, Türk yurdu, Türk Devleti, Türk töresi bozulmaz. EY ÖLÜMSÜZ TÜRK ULUSU! KENDİNE DÖN! SU GİBİ AKITTIĞIN KANINA, DAĞLAR GİBİ YIĞDIĞIN KEMİKLERİNE LAYIK OL! ''Bilge Kağan''

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #2 : 24 Aralık 2015, 10:36:25 »
Yagli kundaga tiner,alkol,kolanya vs.gibi ürünler kesinlikle sürmeyiniz.eski halini almasını istiyorsanız şaftöl kullanınız,yani dipcik ve kundaklara özel yaglar dan.
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

Çevrimdışı Özkan MADAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 24 Aralık 2015, 21:53:15 »
Hayırlı olsun  Bezir yağına biraz tiner ilave et güzel çalkala  ve kundağını tüy bırakmayacak bir bezle karışımla bol olmayacak şekilde yağla bi kenarda kendiliğinden kurumaya bırak her av dan önce/sonra tekrar edebilirsin kundağına faydalı

Yanlış hatırlamıyorsam bezir yağının da iki türlüsü varmış Gürkan bey hangisini kullanmamız gerekiyor? Birde Zafer bey yağlı kundağa tiner uygulanmaz demiş tinersiz doğrudan bezir yağı kullansak nasıl olur acaba?
1988 EREĞLİ

Çevrimdışı Özkan MADAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 24 Aralık 2015, 22:01:40 »
Yagli kundaga tiner,alkol,kolanya vs.gibi ürünler kesinlikle sürmeyiniz.eski halini almasını istiyorsanız şaftöl kullanınız,yani dipcik ve kundaklara özel yaglar dan.

Zafer bey şaftöl üde biraz araştırdım farklı renklerde bir kaç çeşidi var onunda uyguladığımız zaman tüfeğin renginde değişme oluyor mu acaba? Şaftöl dışında ahşap kısıma uygulanabilen su itici, koruyucu organik yada sentetik ürünler var mı peki?
1988 EREĞLİ

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2015, 22:04:09 »
Benim bildiğim bezir ile şaftöl farklı yağlar. Tüfekler için şaftöl yağı kullanılıyor.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
« Yanıtla #6 : 25 Aralık 2015, 07:33:33 »
Tiner kullanırsanız dipcik ve kundagınız da ki şaftöl ü öldürecek ve ahşah kar kış yagmur camur cekecek,şişesektir.yaglı bir kundaga  aynı yagdan yani şaftöl den kullanmalısınız.ahşap yagı emdikce suyu iticiligi daha da iyi olacaktır...
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME