Arkadaşlar Malatya da ördek avına nerelere gidilebilir. Ördek düdüklerinden faydalananınız var mı gerçekten işe yarıyor mu
Merhaba Naim Bey,
Ördek avı yerleri için söyleyeceklerim işinize ne kadar yarar bilmiyorum; fakat birkaç şey söyleyeyim. Bu arada, ben de tüfeğimi geçen gün satın aldım, geçen pazar günü de avcı eğitim kursu sınavına girdim. İnşallah ocak ayının ilk haftasında resmi avcılıkla ilgili tüm işlemlerim bitmiş olacak.
Ben de ördek avına gitmek için can atıyorum. Dün çizme ve ördek düdüğü satın aldım. İşe yarayacak mı bilmiyorum; ama şimdiden videolara bakıp düdüğü çalma alıştırmaları yapıyorum.
Gelelim ördek avı için gidilebilecek yerlere:
Bir iş arkadaşımın oğlu da ava meraklı birisi. Onlar geçen hafta Kuruçay mevkisine gitmişler ve boş da dönmemişler. Malatya'ya yabancı mısınız bilmiyorum, Kuruçay mevkisi Yazıhandan hemen sonra Hekimhan yolunun üstünde oluyor. Ayrıca Battalgazi'den Karakaya barajına gidildiğinde de kıyılarda ördekler olduğunu görmüştüm (Balık avına giderken). Yine Hatunsuyu üzerinden Alişar Körmolla köyü ile Mahmudu köyü arasında kalan bölgede baraj kenarına inerseniz ördek bulabileceğinizi düşünüyorum. Malatya'nın tüm barajlarını ayrıntısı ile bilirim; fakat daha önce buralara avcı gözü ile bakmadığım için bu mevsimde nerede bulabilirsiniz emin değilim. Size şimdiden rast gele