Gönderen Konu: Aktif Valf Sistemi?  (Okunma sayısı 7843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Berkay TOPUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aktif Valf Sistemi?
« : 22 Aralık 2015, 16:45:09 »
Herkese merhabalar,konu hakkında pek bilgim olmadığı icin sormak istedim.Son zamanlarda Browning,Beretta ve akdaşın Ag-212 yarı otomatiklerinde aktif walf sistemi olduğunu görüp okumuştum,belki başka marka model tüfeklerde de vardır cok fikir sahibi değilim bu konuda,tam olarak ne işe yarar görevi nedir herhangi bir avantaj sunar mı?
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 22:17:13 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
KIRKLARELİ/Lüleburgaz
A Rh+
1991

The following users thanked this post: Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
Ynt: Aktif Walf Sistemi?
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2015, 19:03:21 »
Pistonu söküp takmadan (yani ağır dolu yönü, hafif dolu yönü çevirmek zorunda kalmadan), hafiften ağıra (magnum dolulara) atış yapmayı sağlar.

Bir de üreticilerin iddiası: geri tepmeyi "ciddi" oranda düşürdüğü... Bu oranı ölçmeden , üreticilerin cümlelerindeki abartılı ifadeleri şahsen teyit etmek istemem.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Sabahattin KARAHAN, Berkay TOPUZ, Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2015, 19:39:21 »
Pistonu söküp takmadan (yani ağır dolu yönü, hafif dolu yönü çevirmek zorunda kalmadan), hafiften ağıra (magnum dolulara) atış yapmayı sağlar.

Bir de üreticilerin iddiası: geri tepmeyi "ciddi" oranda düşürdüğü... Bu oranı ölçmeden , üreticilerin cümlelerindeki abartılı ifadeleri şahsen teyit etmek istemem.
Sanırım Ata venza modelindede bu sistemden var. Geri tepmeye nekadar etkisi var onu teknik olarak bilmiyorum ama benim gördüğüm kadarıyla ata venzada tepme neredeyse hiç yok gibi. 36 gram 40 gram deneme atışı yapma fırsatım oldu fişeklerin üzerinde yazan gramajı hiç hissetmedim. Tabi bu sadece sistemiylemi alakalı bilmiyorum. Akdaş ag-212 tüfeğinide fuarda elime aldım omuzladım biraz ağır ve oturaklı ama dengeli bir silah. normal şartlarda da fazla tepeceğini sanmıyorum..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2015, 00:43:47 »
Herkese merhabalar,konu hakkında pek bilgim olmadığı icin sormak istedim.Son zamanlarda Browning,Beretta ve akdaşın Ag-212 yarı otomatiklerinde aktif walf sistemi olduğunu görüp okumuştum,belki başka marka model tüfeklerde de vardır cok fikir sahibi değilim bu konuda,tam olarak ne işe yarar görevi nedir herhangi bir avantaj sunar mı?

Fotoğraftaki çok muntazam yapılı bir tüfek. Harika görünüyor. Bir de piston kollarının önündeki parça modüler olsaydı bence daha güzel olurdu. Ola ki bir bölümü kırılmış olsa, asgari parça değişimi gibi avantajları olurdu.

Bu valf (subap) özellikle uzun mesafe fişeklerinin yüksek sürgü açma hızını dengelemede faydası olacağına inanıyorum. Kullananlarda aldığım bilgiler gerçekten faydası olduğunu gösteriyor. 25 seneden fazladır magnum tüfeklerimiz var ama şu konu gündeme o kadar aheste girdi ki, peh! peh! Biz bir tanesini yapana kadar, Beretta, Browning gibi bu konuda yol almış firmalar farklı yaylarla bile üretime girdiler.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 26 Aralık 2015, 19:43:48 »
Fotoğraftaki çok muntazam yapılı bir tüfek. Harika görünüyor. Bir de piston kollarının önündeki parça modüler olsaydı bence daha güzel olurdu. Ola ki bir bölümü kırılmış olsa, asgari parça değişimi gibi avantajları olurdu.

Bu valf (subap) özellikle uzun mesafe fişeklerinin yüksek sürgü açma hızını dengelemede faydası olacağına inanıyorum. Kullananlarda aldığım bilgiler gerçekten faydası olduğunu gösteriyor. 25 seneden fazladır magnum tüfeklerimiz var ama şu konu gündeme o kadar aheste girdi ki, peh! peh! Biz bir tanesini yapana kadar, Beretta, Browning gibi bu konuda yol almış firmalar farklı yaylarla bile üretime girdiler.

Volkan abi
walf sistemine birşey diyemeyecegim
ama piston önündeki kol ve parçaların kaynaklı olması
sökülebilir olmasından daha dayanıklı ve daha emniyetli oluyor

1995 model 70mm yataklı 61cm kaval namlu LAZER otomatik tüfegin
piston önündeki kol ve parçaları SG2 teli Gazaltı kaynagı ile kaynattım
şimdi o tüfekle 76mm  REMİNGTON  HIGH VELOCITY magnum tekkurşun atıyorum

kaynak olarak
paslanmaz tel Argon elektirik kaynagı
daha dayanıklı ve saglam oluyor

tavsiye ederim
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Berkay TOPUZ

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #5 : 27 Aralık 2015, 22:04:07 »
Volkan abi

kaynak olarak

tavsiye ederim

Argon kaynağı biliyorum. Çeliği çeliğe bağlıyabiliyor. Fakat kaynaklı olmadığında daha zayıf olacağını düşünme sebebiniz nedir Hüseyin Bey kardeşim? Şahsen aynen o kaynakla bağlandığı halde kaynak yerinden kopanı, ayrılanı gördüm, sırf kolun önündeki borunun (Üzümlülüler "kol borusu" diyorlar) kırılanını gördüm, kolu kırılanını da gördüm. Mesela kol borusu alüminyum alaşım olanlar çok sık kırılıyorlar; Kol ve kaynak daha nadir. Eğer kollar ve boru "layık-ı vechiyle" :) bağlanırlarsa yekpare kadar sağlam olurlar. Aşınma falan olursa sırf aşınan parça değiştirilebilir.

Dikkatimi çeken, bu kaynaklı parçalar eskiden yerlilerde çok yaygındı. Gel zaman git zaman takıp çıkmalı, parçalı hale getirmeye başladılar. Yine bana ilginç gelen bir şey; bu yeniliği Konya bölgesinden Üzümlülüler Huğlulular'a nazaran daha erken uygulamaya geçirdiler. Kaç Avrupa tüfekte var böyle şey? Huğlu'ya sorsan herkesten iyi bilirler ama bir ara pistonla kol borusu arasına don lastiği sertliğinde, 2 tur yay falan takıyorlardı :D Bir iki sene sonra vazgeçtiler. Şimdi o kaynak onlara daha kolay geliyor kanımca. Sağlamlığı; iyi yapılırsa tabiki sapasağlamdır ama "yakışmıyor!" 21. asırda dünyaya satılan tüfekte atölye işi örnekleri olmamalı. Yine de sağlamlığını tartışmak istemiyorum çünkü o olmadan da sağlam yapabilen firmalar var.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2015, 00:04:48 »
bende aktif valfli kral escord kullanıyorum özellikleri ise ağır magnum fişek atmaya elverişli geri tepme olayı ise aksine az değil daha fazla ancak namlu şahlanmıyor diğer otolara göre gaz odası daha küçük daha etkili yıkıcı şaçma çıkarıyor( aktif valfli tüfeklerde markadan markaya değişkenlik gösterebilir) aktif valf kısmı kapalı kutu gibi kesinlikle sökülmüyor kendi tüfeğimde böyle diğerlerinde sökülüyormu bilmiyorum kundak kısmı diğer y. otolara göre daha uzun tüfekten çıkan boş kovanlar daha kısa mesafeye fırlıyor kundağın alt kısmında tahliye vanası var
1985
BURSA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #7 : 28 Aralık 2015, 01:35:01 »
Kral escord ta aktif valf yok maalesef.

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 28 Aralık 2015, 10:12:05 »
Argon kaynağı biliyorum. Çeliği çeliğe bağlıyabiliyor. Fakat kaynaklı olmadığında daha zayıf olacağını düşünme sebebiniz nedir Hüseyin Bey kardeşim? Şahsen aynen o kaynakla bağlandığı halde kaynak yerinden kopanı, ayrılanı gördüm, sırf kolun önündeki borunun (Üzümlülüler "kol borusu" diyorlar) kırılanını gördüm, kolu kırılanını da gördüm. Mesela kol borusu alüminyum alaşım olanlar çok sık kırılıyorlar; Kol ve kaynak daha nadir. Eğer kollar ve boru "layık-ı vechiyle" :) bağlanırlarsa yekpare kadar sağlam olurlar. Aşınma falan olursa sırf aşınan parça değiştirilebilir.

Dikkatimi çeken, bu kaynaklı parçalar eskiden yerlilerde çok yaygındı. Gel zaman git zaman takıp çıkmalı, parçalı hale getirmeye başladılar. Yine bana ilginç gelen bir şey; bu yeniliği Konya bölgesinden Üzümlülüler Huğlulular'a nazaran daha erken uygulamaya geçirdiler. Kaç Avrupa tüfekte var böyle şey? Huğlu'ya sorsan herkesten iyi bilirler ama bir ara pistonla kol borusu arasına don lastiği sertliğinde, 2 tur yay falan takıyorlardı :D Bir iki sene sonra vazgeçtiler. Şimdi o kaynak onlara daha kolay geliyor kanımca. Sağlamlığı; iyi yapılırsa tabiki sapasağlamdır ama "yakışmıyor!" 21. asırda dünyaya satılan tüfekte atölye işi örnekleri olmamalı. Yine de sağlamlığını tartışmak istemiyorum çünkü o olmadan da sağlam yapabilen firmalar var.

Volkan Abi  ^-^
kaynak yaptıgım tüfegin markasını verdim  ;)  ;D
21. Yüzyılda ekli parça olupta saglam olmayan tüfekmi yok
bu konuda hemfikiriz
hani diyorum donlastiği  ^-^ veya döküm parça kullanmaktan çok iyi olurdu  :D
enazından kaynaga devametseler kullanıcı için iyi olur
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Berkay TOPUZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 28 Aralık 2015, 14:25:08 »
Volkan abi

kaynak olarak

tavsiye ederim

Hüseyin bi tekdur::):) onu bunu kaynatıyon,100 gr fişekler atıyon,bigün biri elinde patlıcak:):)
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

Çevrimdışı Raha BOLAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 28 Aralık 2015, 14:27:52 »
Kral escord hiç tepmiyo gibiydi,fakat kardeşimin ag-212 de bi fark göremedim,nedenine ise Ömer bey 36 gr dan sonra özelliğini gösteriyor demişti bir ara.(özelliğini daha etkin gösteriyor diyelimde yanlışlık olmasın)
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2015, 14:31:51 Gönderen: Raha BOLAT »
Raha BOLAT
1977 kırıkkale

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #11 : 28 Aralık 2015, 23:06:37 »
Volkan Abi  ^-^
kaynak yaptıgım tüfegin markasını verdim  ;)  ;D
21. Yüzyılda ekli parça olupta saglam olmayan tüfekmi yok
bu konuda hemfikiriz
hani diyorum donlastiği  ^-^ veya döküm parça kullanmaktan çok iyi olurdu  :D
enazından kaynaga devametseler kullanıcı için iyi olur
:D Ona fazlasıyla katılırım. Döküm parça hiç güven verici değil. Kaynak olsa ondan daha sağlam olur. Diğer "don lastiği" hususu bunun dışındaydı ama tam maksadı neydi emin değilim :) Sadece geçmişte beklenmeyecek silahçılar beklenmedik anlaşılmaz şeyler yapmışlardı "gibicesine" bir şeyler demek istediydim.

Kral escord hiç tepmiyo gibiydi,fakat kardeşimin ag-212 de bi fark göremedim,nedenine ise Ömer bey 36 gr dan sonra özelliğini gösteriyor demişti bir ara.(özelliğini daha etkin gösteriyor diyelimde yanlışlık olmasın)
Evet Escord hiç elime geçmedi ama bir videoda öndeki yayın tahminimden zayıf olduğunu görmüştüm. Yani çok sert fişeklere bile kalmadan açılacağı anlamına geliyordu ama kötü bir şey de değil belki. Sadece zayıf fişeklerde çalışma sorununa neden olabilir, ilk aklıma gelen. Akdaş daha uygun ayarlıymış ama normal 70 mm fişeklerde fazla fark beklenmese daha iyi. Gerçi yerine göre her ikisi de istebilecek özellikler. O yaya rağmen hala her fişeğe uygun olamıyor. Ancak bir ayar özelliği eklenerek hemen her sertlikte fişek için faydalanılabilir. Winchester bir yetmemiş, aktif valf özellikli 2 adet piston vermeye başlamış (-tı değişmediyse). Bu arada kullananlar Browning'in Maxus, Fusion gibi yarı otomatikleri için en yumuşak tepen tüfekler diyorlar.
1968

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 29 Aralık 2015, 17:29:38 »
Kral escord ta aktif valf yok maalesef.

aktif valf yok ta  o  kundağındaki sistemi nedir cüneyt kardeşim kralın bu tüfek baretta a400 ve urika melezi aktif valfli bir tüfek
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 17:31:23 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 29 Aralık 2015, 20:03:37 »
Boşver sen o lafları aktif valf yapacak bir yay bile yok...

• Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 29 Aralık 2015, 21:10:43 »
Hüseyin bi tekdur::):) onu bunu kaynatıyon,100 gr fişekler atıyon,bigün biri elinde patlıcak:):)

Raha bey  ^-^
kaynatıyorum ekliyorum
çok şükür sıkıntı yaşamıyorum
lakin el alemin gözü NAZARI birgün bana birşey edecek ??? ??? ???

Ustam canınız çekti ise
Sizede göndereyim 55-57gr şevrotinlerden  ;D  ;D  ;D
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Berkay TOPUZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #15 : 30 Aralık 2015, 10:17:24 »
Daha geçen sene yeni aktif valfli kral escord diye başlık açıp sayfalarca yazı yazdınız şimdi ise bu tüfekte aktif valf yok  diyorsunuz nasıl oluyor bu iş
1985
BURSA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #16 : 30 Aralık 2015, 18:21:59 »
Daha geçen sene yeni aktif valfli kral escord diye başlık açıp sayfalarca yazı yazdınız şimdi ise bu tüfekte aktif valf yok  diyorsunuz nasıl oluyor bu iş
Güzel arkadaşım bende aktif valfli sanıyordum. Hala da aynı tüfeği kullanıyorum. Bak resmini çekip koydum.. Alyan anahtarını valf ayarı sanıyorduk. Açıp bakınca valf olmadığını anladık. Bunda kötü birşey yok, yanlış anlaşılacak bir durumda yok...
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Sabahattin KARAHAN, Hüseyin ÜSTÜN, Berkay TOPUZ

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 30 Aralık 2015, 20:29:50 »
Güzel arkadaşım bende aktif valfli sanıyordum. Hala da aynı tüfeği kullanıyorum. Bak resmini çekip koydum.. Alyan anahtarını valf ayarı sanıyorduk. Açıp bakınca valf olmadığını anladık. Bunda kötü birşey yok, yanlış anlaşılacak bir durumda yok...

Güzel bir davranış  ^-^ tebrikler
hatasını anlamış yanlış bilği aktarımını düzeltiyor
ben kullanıyorum diye marka fanatikliği yapmamış
tüketici böyle olacak
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Erol ÖZTÜRK, Sabahattin KARAHAN, Berkay TOPUZ, Selim UYGUN

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 30 Aralık 2015, 20:42:42 »
Cüneyt kardeşim yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ben o yorumu seni eleştirmek için yazmadım uzmanlar ustalar o tüfekte aktif valf yok diyorsa yoktur ben aksini iddea etmiyorum kısaca şunu söylüleyebiliriz o zaman kral firması ve bu tüfeği satan bayiler kral escordu aktif valfli diyerek bizleri kandırdı o zaman benimde kuşkularım vardı o konuyla ilgili mübarek tüfeğin sadece gaz odası pistonu sökülüyor o aktif valf dedikleri yer zaten sökülmüyor kapalı kutu gibiydi ne demeye 2 sene boyunca aktif valfli kral escord diye birileri reklam yaptı anlamadım bu tüfek için benim söyleyeceğim sey ise diğer gazlı sistem tüfeklere göre daha az barut gazı kullanan gaz odası daha küçük bir tüfek başka bir sistem diyemeyiz bu tüfek için
1985
BURSA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #19 : 30 Aralık 2015, 22:14:04 »
Cüneyt Bey fotoğrafın biri ilginç görünüyor.

bmp resim yükle

Yukarıdakinde namlu silaha ters geçirilmiş gibi algılıyorum ama neden öyle anlamadım.

Alttakinde beyaz renk segmanın altında nasıl bir görüntü olduğunu söyler misiniz?

resim upload

Bu tüfekteki "şey" in adı aktif valf olamaz arkadaşlar. Aktif valf Browning'in patentli buluşunun adıdır. Piston ve onunla bütünleşik yaydan oluşan yapının adıdır. Sizin tüfekteki Beretta'nınkine biraz benziyor sadece. O da aktif valf değil zaten.
1968

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Sabahattin KARAHAN

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Aktif Valf Sistemi?
« Yanıtla #20 : 30 Aralık 2015, 22:56:13 »
Volkan bey merhaba nasılsınız kral escordun kundağının üstünde universal gas evacuation system yazıyor türkçe açılımıyla genel gaz tahliye sistemi ben bu tüfeğin gerçek çalışma sistemini merak ediyorum
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2015, 22:59:26 Gönderen: Caner COŞAN »
1985
BURSA

Çevrimdışı Cüneyt ESMER

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #21 : 31 Aralık 2015, 10:07:55 »
   Evet Volkan abi ilk senin dikkat edeceğini düşünüyordum, Aynen de öyle oldu.. Namluyu ters taktım çünkü gaz odasının tüfeğe takılı iken içerden görünümünü göstermek istedim. Sekmanın alt kısmı aynı resimde beyaz renkte parlıyor..
   Resimde belirttiğin sekmanın alt kısmı ilgili fotoğrafta görünüyor. Sekman gaz odası ile şarjör borusunun arasındaki aralığı kapatmaktan başka bir işe yaramıyor... Daha değişik bir yöntem yapılabilirmiş fakat bu tasarım ile aktif valf görümümü verilmiş tüfeğe :D
  • Yan-yana Patlar
  • Alt-üst Patlar
  • Sıralı Patlar

The following users thanked this post: İbrahim AYSU

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #22 : 31 Aralık 2015, 21:54:05 »
Volkan bey merhaba nasılsınız kral escordun kundağının üstünde universal gas evacuation system yazıyor türkçe açılımıyla genel gaz tahliye sistemi ben bu tüfeğin gerçek çalışma sistemini merak ediyorum
Teşekkür ederim Caner Bey kardeşim, seni sormalı.

Doğrusu ben de nasıl çalıştığını merak etmekteyim ama şu ana kadarki topladığım bilgiler anlamama yetmedi. Bir tahminim var ama bunu doğrulamadan açıklamamın anlamı olmaz. Dur bakalım, anlayabilirsem açıklayacağım :)

Evet Volkan abi ilk senin dikkat edeceğini düşünüyordum, Aynen de öyle oldu.. Namluyu ters taktım çünkü gaz odasının tüfeğe takılı iken içerden görünümünü göstermek istedim. Sekmanın alt kısmı aynı resimde beyaz renkte parlıyor..
   Resimde belirttiğin sekmanın alt kısmı ilgili fotoğrafta görünüyor. Sekman gaz odası ile şarjör borusunun arasındaki aralığı kapatmaktan başka bir işe yaramıyor... Daha değişik bir yöntem yapılabilirmiş fakat bu tasarım ile aktif valf görümümü verilmiş tüfeğe :D
Ne düşünmüşler bunu yapmakla, ilginç bir şeymiş Cüneyt Bey kardeşim.

Ters takılı fotoğrafa dikkatle bakıyorum ama dipte segmanı seçemiyorum. Alet sizde; aşağıdaki fotoğrafta gaz odasının üzerinde 5 tane ufak delik görünüyor. Sizdekinde de ona benzer delik veya yarık gibi bir şeyler olup olmadığını söyler misiniz?

resim yükleme servisi
1968

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 31 Aralık 2015, 23:23:12 »
Volkan bey o gaz odasının içindeki delikler bana biraz ata venzayı anımsattı yanlışmıyım tek fark ata venzanın sade içinde değil kundak somunun üzerindede böyle delikler olması
1985
BURSA

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #24 : 31 Aralık 2015, 23:32:58 »
Venza'daki şu an gözümün önüne gelmedi ama onda buna benzer olduğunu biliyorum. Sizdeki de böyle olmalı. Alyanla vidayı söküp altındakinin neye benzediğini görmek lazım. Eğer vida sökülüp gaz odasıyla öpüşen yüzlerinin fotoğrafını görürsem bna yeter (sanıyorum).
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2015, 23:35:54 Gönderen: Volkan KÖYDEMİR »
1968