Volkan abi
walf sistemine birşey diyemeyecegim
ama piston önündeki kol ve parçaların kaynaklı olması
sökülebilir olmasından daha dayanıklı ve daha emniyetli oluyor
1995 model 70mm yataklı 61cm kaval namlu LAZER otomatik tüfegin
piston önündeki kol ve parçaları SG2 teli Gazaltı kaynagı ile kaynattım
şimdi o tüfekle 76mm REMİNGTON HIGH VELOCITY magnum tekkurşun atıyorum
kaynak olarak
paslanmaz tel Argon elektirik kaynagı
daha dayanıklı ve saglam oluyor
tavsiye ederim
Argon kaynağı biliyorum. Çeliği çeliğe bağlıyabiliyor. Fakat kaynaklı olmadığında daha zayıf olacağını düşünme sebebiniz nedir Hüseyin Bey kardeşim? Şahsen aynen o kaynakla bağlandığı halde kaynak yerinden kopanı, ayrılanı gördüm, sırf kolun önündeki borunun (Üzümlülüler "kol borusu" diyorlar) kırılanını gördüm, kolu kırılanını da gördüm. Mesela kol borusu alüminyum alaşım olanlar çok sık kırılıyorlar; Kol ve kaynak daha nadir. Eğer kollar ve boru "layık-ı vechiyle"
bağlanırlarsa yekpare kadar sağlam olurlar. Aşınma falan olursa sırf aşınan parça değiştirilebilir.
Dikkatimi çeken, bu kaynaklı parçalar eskiden yerlilerde çok yaygındı. Gel zaman git zaman takıp çıkmalı, parçalı hale getirmeye başladılar. Yine bana ilginç gelen bir şey; bu yeniliği Konya bölgesinden Üzümlülüler Huğlulular'a nazaran daha erken uygulamaya geçirdiler. Kaç Avrupa tüfekte var böyle şey? Huğlu'ya sorsan herkesten iyi bilirler ama bir ara pistonla kol borusu arasına don lastiği sertliğinde, 2 tur yay falan takıyorlardı
Bir iki sene sonra vazgeçtiler. Şimdi o kaynak onlara daha kolay geliyor kanımca. Sağlamlığı; iyi yapılırsa tabiki sapasağlamdır ama "yakışmıyor!" 21. asırda dünyaya satılan tüfekte atölye işi örnekleri olmamalı. Yine de sağlamlığını tartışmak istemiyorum çünkü o olmadan da sağlam yapabilen firmalar var.