Gönderen Konu: huğlu tek tetik pozelerde de çift patlatma yaşanıyor mu?  (Okunma sayısı 8216 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Savaş KARAUZ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
bende 104 a, çift tetik huğlu poze vardı  12 yıl kadar sorunsuz kullandım sonra otomatiğe döndüm,  yeğenime hediye ettim. , şimdi belki tek tetik eski tarz olanlardan alabilirim de,
 kalitesiz tek tetik pozelerde çift patlatma sorunu olduğunu biliyorum ,  huğlunun tek tetik pozelerinde de görülen bir olay mı?
1978-İZNİK

Çevrimdışı Mehmet GÖNEL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: huğlu tek tetik pozelerde de çift patlatma yaşanıyor mu?
« Yanıtla #1 : 22 Aralık 2015, 19:43:35 »
               Yerli pozelerin marka farketmeksizin hemen çoğunda çift patlama sorunu maalesef  yaşanmaktadır.
Mehmet GÖNEL
1973 ÇANAKKALE/ LAPSEKİ

Çevrimdışı Adem ERKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 22 Aralık 2015, 20:45:28 »
ben de iki tane huğlu poze var...birisi 103 F diğeri ise 103 D..... 103 D  yi ölçülerime göre yatırdım ağırlığı da 3250 gr olduğundan sürekli 103 D ile avlanıyorum ve çok memnunum....lakin 103 F ağır 3600 gr ve 2002 imalat yılı,arada sırada çift patlatıyor,,şunu söyleyebilirim yeni imal huğlu tüfeklerde çift patlama olasılığı çok düşükken eski tek tetikler de bu oran daha yüksek,, bunu huğludan bi usta söylemişti
  • Huğlu 103 D
  • Huğlu 200 AC
1978 BURDUR

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 22 Aralık 2015, 21:22:05 »
Huğlu da genellikle çift patlama yok 103 f ile çok sayıda trap attık amatör olarak biz yaşamadık yerli pozeler içinde kullananların büyük oranı memnun Türkiyede en çok kullanılanıcısı olan poze markasıdır eğer sıkıntıları olsa bu kadar kullanıcısı olan bir ürün çok eleştirilirdi.
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 22 Aralık 2015, 21:47:34 »
Huğlu pozelerde sorun çıkartan tüfek şimdiye kadar hiç duymadım. Sorun çıkan vardır belki ama çevremde tek tetik huğlu poze kullananlar var çift patlatma şikayeti olmadı şimdiye kadar. Bende de eski model 104a var neredeyse benimle yaşıt, yıllardır av yapar maşallahı var şu zamana kadar hiç sorun yaşatmadı :) bugün poze alacak olsam yine 104a alırım. bana göre yerlinin beretta s55 i bu tüfek :) alışkanlıktan olsa gerek çift tetik daha hoşuma gidiyor.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Talat YILMAZ 46

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 22 Aralık 2015, 22:27:36 »
Selamlar.
Ağabeyimde 103 DE modeli var, yanlış hatırlamıyorsam 2009 ya da 2010'da sıfır aldı. 34 grama geçince genelde çift patlatıyor. Yeni modelleri nasıldır bilmem. Yerlilerde Akus ve Sarsılmaz 512 serisi çift patlatmayı önleyici sistem kullanıyor diye biliyorum.
Rast gele.
  • Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 22 Aralık 2015, 22:46:39 »
34 gr veya üzeri bir fişekte çift patlama oluyorsa tüfeğinizde arıza vardır.
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Kenan ÇITAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 22 Aralık 2015, 23:07:25 »
Bende kullaniyorum hic cift patladigi olmadi bence olmaz diye dusunuyorum..
1978 istanbul

Çevrimdışı Kamil ÜNLÜTÜRK

• Expert Üye
« Yanıtla #8 : 22 Aralık 2015, 23:09:34 »
Yerli tüfekte iki konuda garanti vermeden ithal ürünlere yönelenleri çekmek olası değil...Bir namlu doğrusallık ve kalitesi, iki tetik sistemlerinin güven telkin etmesi, tetik dediğimiz biz istemeden tüfeği ateşlemeyecek istediğimiz zamanda ateşliyecek fakat söylendiği kadar kolay değil iyi mühendislik mekanik metalürji bilgisi ile ustalığın biraraya gelmesi lazım..Yıldız akkar akus akdaş markaları daha güvenilir bu açıdan sanırım pek duymadım çift patlatma bunlarda...
  • P.Beretta 687 SP5 67cm
  • P.Beretta ES100 71cm
Kamil ÜNLÜTÜRK
1965 - Bartın

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Emrah TUNCA

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 23 Aralık 2015, 01:23:14 »
Tüfek işide biraz şans işi Benelli nin otomotiğinin üzerine var mı desen bi çok kişi yok der ama biz aldığımız güne bin pişmanız Rafaello crio da başımıza gelmeyen kalmadı.

Benim gözümde 3 Kriter vardır tüfekte
 1)Ben istediğim zaman patlayacak (emniyet herşeyden önemlidir)
 2)Yüzüme oturacak(Ne yazık ki ülkemizde 10 bin tl verir tüfek alırız yüzüne oturmaz kundak yaptır dersin aaa berettanın kundağı değişirmi der)
 3)Ortalama bir grupman yapıcak (Ördek avcıları için bu biraz daha dikkat edilmesi gereken konu)
 bunları sağlıyosa en iyi tüfekte en iyi markada odur.Geri kalan şeyler fantazidir zevktir
Örnek vermek gerekirse çesmeyi ne için alırısınız suyu durdursun açtığınız zaman aksın kapadığınız zaman damlatmaması
çeşme 40 tl ye var alıyosun 1 sene sonra akıtıyor kararıyor bozuluyor
çeşme var 100 tl ye alıyosun adam beş yıl bilmem ne kadar açma kapama garantisi veriyor 10 yıl 20 yıl sorunsuz kullanıyosun
çeşme var 3000 tl altın kaplama yine 100 tl lik çeşme işi yapıyor
çeşme var 15000 tl saf altından  yine 100 tl lik çeşme işi yapıyor
sonuç olarak çeşme yine çeşme ama fiyat performans dengesini yakalamak mesele
av tüfeğinde de aynı: aynı tetik aynı namlu bakıyosun 6.000 8.000 10.000 adam 10.000 tl ödüyor sanıyor 6.000 tl den iyi tüfek aldım halbuki bilmiyor ödediği para ceviz farkı gravür farkı yani el işciliği farkı
2000 li yıllarından sonra üretilen avrupa tüfeklerde bariz bir düşüş trendi var çok daha sık problem duyar olduk berettasıda aynı benelliside bunun karşılığında yerli silah sanayimizde de giderek artan memnuniyet sorunsuzluk duyuyoruz buda bizi gururlandırıyor
Peşin olarak yazıyorum diyeceksiniz ki cok yerli problemli silah var doğru 700 tl ye enjektörlü süperpoze alıyosun bu 700 tl içinde %18 kdv var bayinin karı var taşıma ücreti var koskoca fabrikanın karı var yanında kayış kılıf bir kutu av fişeği var sonra adam diyor ki bu silahta problem var yok enjektör çalışmıyo yok çift patlıyo bence çıplak maliyeti 400 tl nin altında olan av tüfeğinin duvar aksesuarı olarak bile fiyatı ucuz arada bir patlıyosa bence büyük başarı gözüyle bakmak lazım ki patlıyoda
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #10 : 05 Ocak 2016, 14:51:01 »
üç yıldır huğlu 103 ce modelini kullanıyorum 24 gr dan tutun 36 gr a kadar her türlü avımda kullandım birkez olsun çift patlatma yapmadı
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 05 Ocak 2016, 15:34:37 »
bız bu yıl bıldırcın avında bır arkadasımızda vardı modelını bılmıyorum hugluydu 3*4 kez cıft patlama yaptı aynı gun
1976 gaziantep

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 05 Ocak 2016, 21:48:06 »
arıza vardır fabrikaya göndermek gerek
Taner MEMET
Bursa-1988

Çevrimdışı Barış ÜNSAL 11

• *
« Yanıtla #13 : 12 Ocak 2016, 23:22:11 »
benimde 103d model pozem var geçen yıl bi arkadaşımdan satın aldım ilk aldığım zamanlar yukarı doğru atışta çift patlatıyodu bir kutu bile fişek atmadım şimdi karşıya doğru atıştada çift patlatıyor. bu sezon hiç kullanmadım malesef bi tamir gerekiyor
Barış ÜNSAL
1982--eğirdir-ısparta/selçuk - İzmir

Çevrimdışı Mustafa GÜRHAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 12 Ocak 2016, 23:29:17 »
Akdaş 200 fişektir sorunsuz çalışıyor. İnşallah hepsi böyledir.
Mustafa GÜRHAN
1980 istanbul / ataşehir

Çevrimdışı Mehmet KARDAŞ

• *
  • тайван
« Yanıtla #15 : 20 Mart 2016, 23:18:32 »
Bende 96 yapım 103 D var her türlü av yaptım ve bir gün bile çift patlatma sorunu yaşamadım hatta 20 yıldır hala mesafe tanımıyor ve hala dipdiri, bence yerlide huğlu en kaliteli ve sağlam marka
Mehmet KARDAŞ
1984/Batman
Akus elite
Benelli SL80

Çevrimdışı Tunç GEÇGİL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1978 / BURSA
« Yanıtla #16 : 20 Mart 2016, 23:35:26 »
Kardeşim şans olayı bu.
He düzeltirlermi düzeltirler. Ama kronikte olabilir. Yeni yapılmış çift tetik 104 A da bile duydum.
hiçbir fişekte yapmıyormuş 28 gram rc fişekte kronikmiş. Hatta ne alaka diye düşünmüştüm.
28 gram ama sert fişek. bikaç kerede tek tetikte duydum. ama 10 larce tüfekte 3-5 rakam bence az.
3 taneden 1 tanesinde olması farklı torun gibi :) 200-500 taneden 2-3 tanesinde olması farklı yinede şans.

ben senin huyunuda az biraz biliyorum. sen 2. elide para etsin sıkılırsam satarım diyorsun. :)
o yüzden de huğluya yöneldin. belki yanlış düşünüyorum elden çıkarmasıda kolay olur şeklinde düşündüğünü
düşünüyorum ama ben senin yerinde olsam farklı marka düşünürdüm.

atada çift patlama hiç duymadım
yıldızda çift patlama hiç duymadım
akkarda çift patlama hiç duymadım
akdaşta çift patlama hiç duymadım

ama huğluda duydum. gerçi ara sıra çift patlasa ne olacak. oda var.
bide almışken konforlu bir tüfek al be hacı kıy paraya akdaş al mesela yıldız al ata çok konforludur elbet yüzüne uyan
bi tane bulursun. ağır tüfek zaten hiç alma.

1978 Bursa
Bir aptalın hatasını düzeltmeye kalkmayın, sizden nefret edecektir. Bir bilgenin hatasını düzeltin, size minnettar kalacaktır.

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 21 Mart 2016, 10:01:35 »
Yerli tüfekte iki konuda garanti vermeden ithal ürünlere yönelenleri çekmek olası değil...Bir namlu doğrusallık ve kalitesi, iki tetik sistemlerinin güven telkin etmesi, tetik dediğimiz biz istemeden tüfeği ateşlemeyecek istediğimiz zamanda ateşliyecek fakat söylendiği kadar kolay değil iyi mühendislik mekanik metalürji bilgisi ile ustalığın biraraya gelmesi lazım..Yıldız akkar akus akdaş markaları daha güvenilir bu açıdan sanırım pek duymadım çift patlatma bunlarda...
Şu an Akdas 412 L tufegim çift patlatmadan dolayı serviste.   

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #18 : 21 Mart 2016, 11:15:15 »
Huğlu pozelerde sorun çıkartan tüfek şimdiye kadar hiç duymadım. Sorun çıkan vardır belki ama çevremde tek tetik huğlu poze kullananlar var çift patlatma şikayeti olmadı şimdiye kadar. Bende de eski model 104a var neredeyse benimle yaşıt, yıllardır av yapar maşallahı var şu zamana kadar hiç sorun yaşatmadı :) bugün poze alacak olsam yine 104a alırım. bana göre yerlinin beretta s55 i bu tüfek :) alışkanlıktan olsa gerek çift tetik daha hoşuma gidiyor.
çevrendeki insanlardan biri benim . 4. Yılım birkere bile patlamadı çift 24gr dan 40 gr a kadar her türlü fişeği attım . Senede en az dört koli fişek atarım. Ve her avımdamda dağda taşta tarlada sazlıkta çamurda avlandım bi sıkıntısını görmedim kulaktan dolma bilgilere kulak asmayın direk kullanan kişilerle konuşun tavsiyem emrahın da yazdığı gibi
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ