Gönderen Konu: HANGİ MARKA POZE ALAYIM ?  (Okunma sayısı 7910 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
HANGİ MARKA POZE ALAYIM ?
« : 19 Aralık 2015, 10:31:07 »
Selamün aleyküm arkadaşlar. poze almak istiyorum ve bir cok marka arasından sadece huğlu ve ata arasında kaldım. bu konuyu buraya acmamdaki amac ise ne yazıkki bulundugum bölgede hic bir av bayisinde bu iki markanın tüfeklerini görme şansım olmadı. sipariş verilip gelecekmiş (ölcüleri bana olacakmı olmayacakmı orası şans işi) sonucda alacagım tüfegi bir defa almak istiyorum ördek , kaz , ve domuz avında uzak mesafede ve özellikle soguk havada etkili olmasını istiyorum. soguk hava diyorum cünki şuan kullandıgım otomatik normal şartlarda cok etkili ama soguk havada aynı performansı göremedim. nerdeyse denemedik fişek bırakmadım. bu konuda sizlerin görüşü benim icin cok önemli huğlu ve atanın yetkilileriylede konuşdum dogal olarak hepsi kendi markasını ön plana cıkarıyor. konuya hakim tecrübeli avcı dostlarım eger siz şuan poze alacak olsanız ördek kaz domuz avı icin hangi marka tüfek almak isterdiniz

resim yükle
                 ♥  ♥  ♥ Metin Şahin ♥  ♥  ♥
                   ♥  ♥  ♥ 1977 -  BOLU  ♥  ♥  ♥

Çevrimdışı Feyyaz ÇETİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: HANGİ MARKA POZE ALAYIM ?
« Yanıtla #1 : 19 Aralık 2015, 10:39:50 »
Metin Bey Hemşehri olarak Yıldızın pozesini tavsiye ederim. Kendimde Yıldız Spz M modelini Bütün avlarda kullanıyorum.
1983 Mudurnu/BOLU

The following users thanked this post: Metin ŞAHİN

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 19 Aralık 2015, 10:45:45 »
Akusla konusun derim gravursuz ejektorsuz en bos modelini yani eski kaba duzen olanindan fiyat alin bence yada cesa dan alin biraz agirdir ama saglamdir.
  • Ata NEO 12 Cal /66 Namlu
  • Deutsch Drahthaar - Tony
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 19 Aralık 2015, 10:52:46 »
Metin Bey Hemşehri olarak Yıldızın pozesini tavsiye ederim. Kendimde Yıldız Spz M modelini Bütün avlarda kullanıyorum.

bir kac bayide yıldızı tavsiye etmişdi burda sizlerin görüşlerini dikkate alarak inşallah 10 güne kadar bir poze alacam

resim yükle

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 19 Aralık 2015, 10:55:07 »
Akusla konusun derim gravursuz ejektorsuz en bos modelini yani eski kaba duzen olanindan fiyat alin bence yada cesa dan alin biraz agirdir ama saglamdir.

neden ejektorsuz almışken ejektorlü daha iyi değilmi

resim yükle

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2015, 11:21:22 »
Metin bey eğer düşünürseniz bu pozeye bakmanızı tavsiye ederim hiç kullanılmamış tamamen sıfırdır tüfek sahibinin babasi hediye olarak zamanında almış bir kere bile ava çıkmayan bir tüfek tir tabi seçim sizin fiyatta yardımcı olurum
http://avlakforum.com/forum/index.php?topic=183370.0

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

• Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2015, 11:51:28 »
Metin bey eğer düşünürseniz bu pozeye bakmanızı tavsiye ederim hiç kullanılmamış tamamen sıfırdır tüfek sahibinin babasi hediye olarak zamanında almış bir kere bile ava çıkmayan bir tüfek tir tabi seçim sizin fiyatta yardımcı olurum
http://avlakforum.com/forum/index.php?topic=183370.0

Tapatalk kullanılarak gönderildi.

yasin bey tüfek cok guzel temiz ve bakımlı ama sabit şok ve cift tetik olması benim icin dezavantaj

resim yükle

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 19 Aralık 2015, 12:20:19 »
neden ejektorsuz almışken ejektorlü daha iyi değilmi
Akus turkiyenin en iyi ve en zarif tufeklerini yapan firmadir haliyle fiyatlari digerlerine gore biraz daha fazladir bundan dolayi soylediginiz markalarin ejektorlu fiyatiyla hemen hemen ayni fiyattir ejektorsuz fiyati. Butcen el veriyorsa istersen 7 pimlisini al. Almisken en iyisi olsun.
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #8 : 19 Aralık 2015, 12:28:26 »
Kooperatifin pozelerini öneririm 103 d ve c serisi güzel.Bahsettiğiniz özellikleri fazlasıyla karşılayacaktır. Bende eski 104a var taş gibi tüfek. Bu sezon yeğenim 2014 seri 103 ce aldı, avda hor kullanır ağır fişekler atar, sorunsuz tüfek, güzel saçma dağılımı ve yıkımı var güzel av yapıyo..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Muhammet YENER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 19 Aralık 2015, 12:32:47 »
Çelik kasa ve hafif olsun derseniz, Büyük Huğlu. Ağırlık önemli değilse Huğlu ve Yıldız..
1988 Sinop

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 19 Aralık 2015, 12:39:26 »
Kooperatifin pozelerini öneririm 103 d ve c serisi güzel.Bahsettiğiniz özellikleri fazlasıyla karşılayacaktır. Bende eski 104a var taş gibi tüfek. Bu sezon yeğenim 2014 seri 103 ce aldı, avda hor kullanır ağır fişekler atar, sorunsuz tüfek, güzel saçma dağılımı ve yıkımı var güzel av yapıyo..
emrah bey neden d ve c serisi ejektorlü olması özellikle ucar avlarında avantajlı değilmi konunun başında zaten ilk huglu yada ata demişdim ama farklı modelleride inciliyorum

resim yükle

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 19 Aralık 2015, 12:43:58 »
Çelik kasa ve hafif olsun derseniz, Büyük Huğlu. Ağırlık önemli değilse Huğlu ve Yıldız..
muhammet bey genelde bek avı yaptıgım icin tüfegin agırlıgı benim icin önemli degil kaliteli ve soguk havada etkili olsun yeterli

resim yükle

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #12 : 19 Aralık 2015, 12:45:07 »
AKDAŞ tan şaşmayın derim bu yıl sezon açıldığında,  ben sol atarlı bayan avcı olduğum için dipçik ve el kundağını kol ve omuz ölçülerime göre  yaptırıp sol avanslı 20 çap  enjektörlü sellektörlü s.poze aldım  bıldırcında üveyik avında çok randıman aldım çok memnunum.
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimiçi Gökhan AKDOĞAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2015, 12:50:35 »
AKDAŞ tan şaşmayın derim bu yıl sezon açıldığında,  ben sol atarlı bayan avcı olduğum için dipçik ve el kundağını kol ve omuz ölçülerime göre  yaptırıp sol avanslı 20 çap  enjektörlü sellektörlü s.poze aldım  bıldırcında üveyik avında çok randıman aldım çok memnunum.
Bende akdas kullaniyorum ama simdiki aklim olsa akdas alana kadar kesinlikle ama kesinlikle akus alirdim. Fabrikada ne kadar cok tufek cikarsa kalite kontrol o kadar az olur ki zaten yerli firmalarin kalite kontrol diye bi birimi yokken gidip onca para akdasa yatirmazdim. Ejektorden vazgecerim gider akus alirim. Simdi neden hala akdas kullaniyorsun diye soracaksinzi sezon oncesi satiliga cikardim fakat bazi sebeblerden dolayi vazgecmek zorunda kaldim o yuzden yerli mali alacagim tek tufek akustur.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2015, 12:54:44 Gönderen: Gökhan AKDOĞAN »
Gökhan AKDOĞAN
1988  / 0 RH (+)
Fethiye / MUĞLA

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2015, 13:01:42 »

yıldız hanım elbette akdaş da türkiyede isim yapmış firmalardan birisi bulundugum yerde cokda güzel bıldırcın ve üveyik var ama burda pek bıldırcın avına cıkmayız benim koşullarımda -10 -15 derece  ördek ve kaz avı yapan tecrübeli avcıların görüşleri önemli aslında marka önemli değil benim icin avcının mirası tüfegidir kaliteli olsun benden sonraki kuşaklara miras kalsın

resim yükle

Çevrimdışı N.Yıldız SÜKAN

• Bayan Üye
  • **
« Yanıtla #15 : 19 Aralık 2015, 13:20:28 »
yıldız hanım elbette akdaş da türkiyede isim yapmış firmalardan birisi bulundugum yerde cokda güzel bıldırcın ve üveyik var ama burda pek bıldırcın avına cıkmayız benim koşullarımda -10 -15 derece  ördek ve kaz avı yapan tecrübeli avcıların görüşleri önemli aslında marka önemli değil benim icin avcının mirası tüfegidir kaliteli olsun benden sonraki kuşaklara miras kalsın

Ben de tecrübeli avcı olduğum için yazdım metin bey 33 yıllık avcıyım yerli tüfeklerden çok kullandım. Marka soran sizsiniz konu başlığınızda  S.poze alacak her avcı arkadaş tavsiye edebileceğim bir av tüfeğidir benim ruhsatıma kayıtlı 5 av tüfeğimde yerlidir.  Zaten yerli tüfeklerin çoğu kaliteli imalat yapıyorlar. Önemli olan avcının omuzuna aldığı tüfeği benimsemesidir.   Bende herkes gibi fikrimi beyan ettim size
Evli-1968-Çankırı (ikamet çanakkale)

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 19 Aralık 2015, 13:25:53 »
Ben de tecrübeli avcı olduğum için yazdım metin bey 33 yıllık avcıyım yerli tüfeklerden çok kullandım. Marka soran sizsiniz konu başlığınızda  S.poze alacak her avcı arkadaş tavsiye edebileceğim bir av tüfeğidir benim ruhsatıma kayıtlı 5 av tüfeğimde yerlidir.  Zaten yerli tüfeklerin çoğu kaliteli imalat yapıyorlar. Önemli olan avcının omuzuna aldığı tüfeği benimsemesidir.   Bende herkes gibi fikrimi beyan ettim size
yıldız hanım size katılıyorum sizinde söylediğiniz gibi önemli olan '' avcının omzuna aldıgı tüfegi benimsemesi '' benim tek dezavantajım ne yazıkki  burda il ve ilcelerde bir cok av bayi gezmeme ragmen biraz pahalı tüfekleri görme şansım olmadı sipariş verdiğim tüfegi almak zorundayım bu yüzden sizlerin tecrübelerinize ve fikirlerinize önem veriyorum

resim yükle

Çevrimdışı Ahmet ÖZSAN

• *
« Yanıtla #17 : 19 Aralık 2015, 15:06:25 »
soğuk hava etkili ve menzilli tüfek için rus baikalı öneririm.
Ahmet ÖZSAN
1973 Yatağan MUĞLA

Çevrimdışı Gürsel KARABAY

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 19 Aralık 2015, 15:50:37 »
Akdaş kullanıyorum . Ama Akus ,Akus ,Akus sakın şaşmayın Türkiyedeki tüm kaliteli yerli tüfeklerden daha kaliteli.
  • Ata Neo 12
  • Akdaş 412 L
  • Pointer , 13 adet Setter Della Bassana
1971 istanbul

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2015, 15:59:01 »
emrah bey neden d ve c serisi ejektorlü olması özellikle ucar avlarında avantajlı değilmi konunun başında zaten ilk huglu yada ata demişdim ama farklı modelleride inciliyorum
d ve c serisi derken genel olarak söylemiştim ejektör tercihi size kalmış  :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Asım AKGÜN

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #20 : 19 Aralık 2015, 16:00:49 »
Hesaplı ve dayanıklı diyorsanız tüfeğin biraz ağır olması benim için sorun değil derseniz ben Cesa derim...

• Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı Kadir TANYILDIZI

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 19 Aralık 2015, 16:17:54 »
Tüfek hakkında pek bilgim yok ama Baikal`a bakmanızı tavsiye ederim.
Poze alacak olsam ilk sıralarda yer alır.
Kolay gelsin.
1993 ERZİNCAN

The following users thanked this post: Burak BAYGENÇ

Çevrimdışı Murat BOZOK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 19 Aralık 2015, 17:01:40 »
Geçen ay bir silah ustası tamircisi var sohbet esnasında bana ısrarla Ata poze tavsiyesinde bulundu, sonuçta bunlar içinde ne var ne yok malzeme kalitesine kadar biliyorlar diye düşünüyorum. Sadece söylemini dile getirmek istedim. Gerçi Huğlu marka pozemden  de memnunum ama satarsam merakımdan Ata'yı almak isterim. Sonuçta pazarda kendine yer edinmiş bir firma.
Benelli Süper Nova Pompalı
Huğlu 104 A

1973-İSTANBUL

Çevrimdışı Ersan ARGIÇ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 19 Aralık 2015, 17:18:36 »
Elimdeki otomatiği almadan önce akus alacaktım , ağırlığından korktum, 3/5 gün önce akus satış sorumlusu bana mesaj attı, ağırlıkları 3 ila 3150 kg arasında tüfeklerimiz diyor.Ben olsam AKUS alırım
  • Stoeger 2000
1973
memleket fethiye-iş burdur

Çevrimdışı Metin ŞAHİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 29 Aralık 2015, 12:00:06 »
uzun süre git gellerden sonra huğlu 103 de almaya karar verdim bugun sipariş verildi allah nasip ederse perşembe elime gecer

resim yükle