Gönderen Konu: Balıkesir'den selamlar ruhsat alabilmem için istenen avcılık belgesi  (Okunma sayısı 6733 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertuğrul CENGİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ayrıca belirteyim ben ilçedeyim küçük yer diye mı oldu insanın aklına binbir türlü şey geliyor
1996 Balıkesir

Setter

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Atıyorum resmi abi hemen
1996 Balıkesir

Setter

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI

Budur abi
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Yapılan yanlış ne biliyor musun? Trap müsabakasına katılmak için başvuruyorum demişsin işgüzar memur da görevini on numara yapmış. Tavsiyem İlçeyi esgeç bu belgeyi de götürme bundan da bahsetme İl Emniyet Müd. lüğüne git yeni başvuru yap eminim bir sorun çıkmayacak.
1983 - Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Avda kullanmayacağım dedim abi dediğin gibi sportif faaliyetlerde ve atış yapmak için alıyorum dedim, peki değiştirsem de güvenlik amaçlı kullansam veya şişe tarzı atışlar da kullansam ?
Yok abi niyetleri illaki vermeyecekler herhalde. Benim asıl merak ettiğim kanunda direkt böyle mı geçiyor, hakkımı aramak istiyorum memura sordum ben bi resmi gazete veya kanun belgesi istiyorum dedim git araştır denildi, kaymakamlık ta yarın 10 da çağırdı kendisi yokmuş, bi heves ettik canımız burnumuzdan geldi Allah kimsenin başına vermesin
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Ruhsat alırken ne için kullanacağını sözlü ifade etmişsin :) Avcı derneklerini aramışlar sormuşlar kurs müracatın bulunmamış. O yüzden kamu güvenliğini tehdit edebilirmişsin! Günün şakası bu. Ruhsatın üzerinde bile yazar bu belge size avlanma hakkı vermez. Avlanma belgesi olmayan bu belgeyi alamaz mı? Yazıyor. Bence boşa uğraşma belgelerini al  İl Emniyet' e git yeniden başvur.
1983 - Antalya

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Başka bir ilde yada ilçede tanıdık var ise geçici olarak ikamet alıp orda alıver kardeşim uğraşma boşa yazıktır günahtır resmen işi yokuşa sürmüşler yada mecburen bi sertifika al nasılsa bir gün lazım olucak ben ilk çıktığında 2007de para verip aldım şimdi uğraştırıp duruyolar iyikide almışım kardeşim sınava girdi bu sene 55yaşından büyükler vardı abi bişi yapamıyoruz bi yardım edin diolardı dedi :D eziyet olsunda nasıl olursa olsun zihniyeti var bizde makamı insanlara iyilik dışında kendi egolarını yükseltmek için kullanan çok insan müsvetteleri var tabi aralarında altın gibi yardımcı olmaya çalışanlarda yok değil
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

The following users thanked this post: İsmail METE

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Abi Allah razı olsun hepinizden artık İl emniyete çıkacağız galiba veya yarın bi kaymakamlık makamına ile konuşacağız versinler belgeyi de alayım dursun kenarda tüfek hiçbir sey de kullanamayacağım onu anladım o dereceye geldim
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Tanıdık aranın iyi olduğu Av Bayisi yok mu? Ona söyle çoğunun Ruhsattakilerle arası iyidir. Hem adam sana tüfek satacak ilgilenir çözerler. Sonucunu mutlaka bildir.
1983 - Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Abi anlaştığım bayii burada değil ama sağolsun o abi de çok ilgilendi.
tüfeği bana ayırdı ücretini de ödedim sadece satınalma belgesi kaldı işte, burdaki bi bayii büyüğüm de sordu durumu ama değişen bişi yok.
İkamet değiştirmem gerekir mi acaba il emniyete başvurabilmek için ?
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
İlçedesin İl' e başvurmak için ikamet adresini değiştirmen gerekmez. Sakın öyle birşey yapma bir sürü iş o iyice arap saçına döner işin.
1983 - Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tamam abi öyle yapayım aslında bimer i arayayım diye de düşünüyorum da  olmazsa ben yarın burdan çıkayım direkt il emniyete sıfırdan bi başvuru yapayım
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Aynen al belgelerini direk İl ' e yeni müracat yap. Eski mevzudan bahsetme. Ruhsat başvurusunda bulunurken ne için diye soramazlar sorarlarsa tüfek sahibi olmak için de. Bimerle falan uğraşma bir arpa boyu yol alabileceğini sanmıyorum. Numaramı verdim sana bir sorunun olursa gece gündüz arayabilirsiniz. Neticeyi de buraya yaz. Kolay gelsin kardeşim.
1983 - Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Tamamdır abi Allah razı olsun herşey için, netice hakkında da bilgilendireceğim
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı İsmail METE

• *
Başka bir ilde yada ilçede tanıdık var ise geçici olarak ikamet alıp orda alıver kardeşim uğraşma boşa yazıktır günahtır resmen işi yokuşa sürmüşler yada mecburen bi sertifika al nasılsa bir gün lazım olucak ben ilk çıktığında 2007de para verip aldım şimdi uğraştırıp duruyolar iyikide almışım kardeşim sınava girdi bu sene 55yaşından büyükler vardı abi bişi yapamıyoruz bi yardım edin diolardı dedi :D eziyet olsunda nasıl olursa olsun zihniyeti var bizde makamı insanlara iyilik dışında kendi egolarını yükseltmek için kullanan çok insan müsvetteleri var tabi aralarında altın gibi yardımcı olmaya çalışanlarda yok değil
''tabi aralarında altın gibi yardımcı olmaya çalışanlarda yok değil''
İnşallah bu sayı azalmaz...
İsmail METE
1981 DENİZLİ

Çevrimdışı Mustafa SAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Bimere 3 kez sikayette bulundum sikayette bulundugum kurumlar geri dondu ozurler dilendi sorunlarim giderildi.Isini cozemezsen bence bimere basvur.Orada sikayette bulundugun her seyin donusu yapiliyor...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa SAYAR
1981 Aliağa/İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sağol abi değerlendireceğim
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Ceyhun SÖNMEZER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
İl merkezindeki silah ruhsat şubeye başvuru için gittiğinde ikametinin bulunduğu ilçeye basvurman istenecek. Burada arkadaşım başvuru için gittiğinde ilçede ikamet ediyorsun oraya basvur diyerek işlem yapmadılar.
  • Ata Neo12 Max5
1987 Adana

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Gidip şansını dene olmadı il merkezinde ikametini aldırabilecegin tanıdık varsa ikametini aldırabilecegin basvurunu yap ruhsatını aldıktan sonra ikametini tekrar ilçeye aldırırsın. Sonrasında adres değişikliğinden dolayı yivsiz av tüfeği dosyamı bağlı bulunduğum ilçeye aldırmak istiyorum diye kaymakamlığa dilekçe yazıp muhurletip dilekçeyle beraber ilçe silah ruhsata gidersin 10 gün ile 1 ay arası dosyan ilçeye gelir ve ruhsatını yenileyip teslim ederler. Yinede aklında olsun eğer ikinci bir tufek icin satın alma belgesi yazdirmayacaksan adresi ilçeye aldirdiginda dosyanın gelmesini istemesende sıkıntı olmaz sadece satın alma belgesi için ilceye basvurdugunda 1 aya kadar dosya için beklersin sonrasında belgeyi verirler
  • Ata Neo12 Max5
1987 Adana

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Abi sağolasın ilk planda bimer e başvuracağım olmazsa ikamet değiştirme yoluna gideceğim gibi aslında jandarma bölgesine geçebilirsem orada hallederler mı bilmiyorum, il merkezi işlemleri şuan için benim maddi sınırlarımı zorlaştıracak hele ki 4-5 defa gidip gelecek olursam çok sakat.Pek başka çare kalmıyor bimer haricinde ?
Bir de sormak istediğim kendi trap makinelerimi almış olsam bile bu müsabaka kapsamına mı giriyor yoksa bireysel olarak bunu yapsam bile yine mi avcılık belgesi alacağım, vallahi şaştım abi bimer eğer ilgileniyorsa kaymakamlığa gitmeden arayacağım.Benim takıldığım nokta avcılık belgesi alamayacağımı bu yüzden mecbur atış için kullanacağımı belirtmeme rağmen niye zora koşuluyor,insanı pişman ediyorlar
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2015, 22:17:57 Gönderen: Ertuğrul CENGİZ »
1996 Balıkesir

Setter

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Normalde gbt ne bakılıp herhangi bir sıkıntı yoksa ruhsat çıkarmaları lazım işi yokuşa sürmüşler. Kaymakamlıkla görüş sonuç olumsuz olursa hakkını bimerde ara.
  • Ata Neo12 Max5
1987 Adana

The following users thanked this post: Ertuğrul CENGİZ