Gönderen Konu: Balıkesir'den selamlar ruhsat alabilmem için istenen avcılık belgesi  (Okunma sayısı 6734 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ertuğrul CENGİZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Öncelikle selamlar, keyifli muhabbetler

Bayadır aklımda olan tüfek ruhsatı için niyetlendim araştirdim, tüfek konusunda bayii ile anlaştım geriye sadece satınalma belgesi kaldı, fakat işin garip kısmı ruhsat büro ya iki defa uğradım ve ikisininde de 'avcılık belgen olmadan ruhsat vermiyoruz ilk önce acılık kursuna yazılacaksın sonra geleceksin ruhsatını vereceğiz ondan sonra da zaten avcılık belgen çıkmış olur ' cevabı ile karşılaştim, baya bi şaşırdım durumu anlattım araştırdım böyle bi durum olmadığını ve şuan için sadece sportif amaçlı kullanacağımı belirtmeme rağmen bi sonuç alamadım, bayiimin tavsiyesi ile bi üst mercii kaymakamlık makamına çıktım oradan kaymakamlık yazı müdürlüğüne gönderildim, bu arada evraklarim tamam (sağlık raporu,vergi borcu kağıdı vs..) yazı müdürlüğünden evraklarında birine yazı yazıldı, galiba emniyete sevk imiş,oradan tekrar emniyete geçtim,görevli memur sadece dilekçemi kabul etti ve telefon numaramı aldı galiba amir ile konu görüşülecekmiş, olumlu veya olumsuz geri dönüş yapılacağını belirtti.Galiba yazı gelmiş av belgesi olmayıp tüfek alacaklara ruhsat verilmemesi ile ilgili..
Kafama takıldı araştiriyorum böyle bir kanun göremiyorum, ben mı yanlış yapıyorum diye şüphe etmeye başladım.

Abilerim,kardeşlerim ne yapmam lazım, haklıyım diye düşünüyorum,sicil kaydım yok,vergi borcum 1.000 TL'yi aşmiyor,bunun arkasını arayacağım eğer bir haksızlık var ise.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Muhsin UYSAL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ugrasmak istemiyorlar sonra neden ruhsatsiz silah bol diye soruyorlar..av tufegi ruhsati almanin avcilik belgesiyle alakasi yoktur zaten usul once tufegin olmasidir resmen sacmalamislar kaymakamlik sonuc vermediyse bimer e yaz meramini kardesim..
1992 HATAY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Abi bende öyle düşündüm araştırıyorum yok böyle birşey,bugün tekrardan bi uğrayacağıım sonuç alamazsam dediğin gibi bimer'e yazayım.
Teşekkürler abi
1996 Balıkesir

Setter

Cömert ÖZEN

• Ziyaretçi
Bir Türkiye klasiği , Makamı olan bnirisi bundan sonra böyle olsun diye talimat vermiştir. Eee memur ne yapsın ? "bundan sonra böyle hemşerim Yassash".

Evini , meskenini koruma amaçlı tüfek edinmek isteyen , trap veya skeet atıışı yapacaklar ,gidip avcılık belgesimi alacakmış ? Birde pulu var. Her sene bunudamı alacakmış ?

Ertuğrul bey , bunu size söyleyen makama koruma amaçlı almak istediğinizi söyleyin , ve yazılı cevap veya verdiğiniz dilekçeye derkenar olarak neden satınalma belgesi vermek için , öncelikle avcılık belgesi istediklerini yazılı cevaplamalarını isteyin. Yapılan uygulama keyfi mi ? Yoksa yukardan yazılı talimatlı ? Bu ortaya çıksın ,Verilecek cevaba göre hareket edersiniz.

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Abi aynı senin dediklerini iletiyorum iki defadır, bunu savunma,trap atışı için alanlar var diyorum, memur abi bunun adı av tüfeği değil mi sonuçta avda kullanılmak için yapılmış cevabını veriyor, lakin sonuna kadar hakkımı arayacağım,burdan da sonuçları yazmaya calışacağım, yardımlarınız için sağolun..
1996 Balıkesir

Setter

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Olumlu veya olumsuz dilekçeme cevap verileceği söylenmişti olmaz ise nedeni de yazacaklarını belirttiler,bugün tekrardan bi uğrayacağım
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ertuğrul kardeş ben ruhsat alırken böyle bişey yoktu. Tabi ellerinden geleni yapıyorlar ruhsatı vermemek için o kesin.

Buda benim hikayem

http://avlakforum.com/forum/hukuk-kosesi/7-yil-onceki-olay-yuzunden-emniyetin-ruhsat-verirken-katil-muamelesi-yapmasi/msg1287635/#msg1287635
1982 Kocaeli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Okumuştum abi evet zor da olsa hallolmuş senin için hayırlı olsun, ne diyeyim inşallah bende almayı becerebilirim
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Yıldız SARI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
oğle şeymi olur ustam ya ordaki memur kendi kafasına göre kanunmu çıkarıyor ozman çıkan kanunu açsın yönetmelikten göstersin yada tepliği edip herkese bildirilsin hepsini geçtim avcılık belgesi çıkarılması için istenen belgeler arasında av tüfeği ruhsat fotıkopisi var bu nasıl iştir ozman bence ustam sen bidaki emniyete gittinde bunla ilgili resmi yazıyı görmek istiyorum bu yasa ne zaman kim tarafından çıkarıldı görmek istiyorum de hepsini geçtim av tüfeği taşıma ve bulundurma iznini kaymakamlık makamı verir emniyet burda aracıdır ozman kaymakamlık kararını isteyin son zamanlarda av tüfeği ile işlenen cinayetler boyle bir uygulamaya götüre bilir ama daha ogle bi yasa çıkmadı..
1985 İSTANBUL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Dediklerinizi uygulayacam abi çok sağolun sonuçları da yazacağım,
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Mustafa SAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Öncelikle selamlar, keyifli muhabbetler

Bayadır aklımda olan tüfek ruhsatı için niyetlendim araştirdim, tüfek konusunda bayii ile anlaştım geriye sadece satınalma belgesi kaldı, fakat işin garip kısmı ruhsat büro ya iki defa uğradım ve ikisininde de 'avcılık belgen olmadan ruhsat vermiyoruz ilk önce acılık kursuna yazılacaksın sonra geleceksin ruhsatını vereceğiz ondan sonra da zaten avcılık belgen çıkmış olur ' cevabı ile karşılaştim, baya bi şaşırdım durumu anlattım araştırdım böyle bi durum olmadığını ve şuan için sadece sportif amaçlı kullanacağımı belirtmeme rağmen bi sonuç alamadım, bayiimin tavsiyesi ile bi üst mercii kaymakamlık makamına çıktım oradan kaymakamlık yazı müdürlüğüne gönderildim, bu arada evraklarim tamam (sağlık raporu,vergi borcu kağıdı vs..) yazı müdürlüğünden evraklarında birine yazı yazıldı, galiba emniyete sevk imiş,oradan tekrar emniyete geçtim,görevli memur sadece dilekçemi kabul etti ve telefon numaramı aldı galiba amir ile konu görüşülecekmiş, olumlu veya olumsuz geri dönüş yapılacağını belirtti.Galiba yazı gelmiş av belgesi olmayıp tüfek alacaklara ruhsat verilmemesi ile ilgili..
Kafama takıldı araştiriyorum böyle bir kanun göremiyorum, ben mı yanlış yapıyorum diye şüphe etmeye başladım.

Abilerim,kardeşlerim ne yapmam lazım, haklıyım diye düşünüyorum,sicil kaydım yok,vergi borcum 1.000 TL'yi aşmiyor,bunun arkasını arayacağım eğer bir haksızlık var ise.

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler..
Gecen hafta ruhsat ve satin alma belgesi icin basvurumu yaptim dunde satin alma belgesini aldim.Birakin avlanma belgesini adamlar benden ne sabika kaydi nede kimlik fotokopisi istediler tahmin ettigimden de kolay oldu islemlerim.Ruhsat cikartmaninda avlanma belgesi ile alakasi yoktur...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2015, 13:30:53 Gönderen: Mustafa SAYAR »
Mustafa SAYAR
1981 Aliağa/İZMİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Selamlar abilerim kardeşlerim..

Biraz önce gidip sonucu sordum görevli memur kaymakamlığa sorduklarını, av için kullanılacağı beyan edilmediği takdirde kamu açısından tehdit oluşturacağı gibisinden birşeyler söyledi bu sebeple av belgesi olmadan veremiyoruz dedi, bende bunları belirten yazılı bi belge istedim, biraz bekle tebligat verilecek denildi.
Durumu anlatmaya çalıştım biraz ısrarlı şekilde, yani savunma veyahut spor amaçlı silah alınamayacak mı diye belirttim, ilerleyen saatlerde gel bi tebligat verilecek imza atacaksın ondan sonra kaymakam ile görüşeceksin denildi.
Bekliyorum merakla ne olacak bakalım, yardımlarını esirgemeyen abilerime teşekkürler tekrardan..
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
sankı taşimalı tabanca alıyor altı üstü bi tufekk
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Konuyu okuyunca insan hayret ediyor. Belirli şartları yerine getiren her Türk Vatandaşı Ruhsatlı silah sahibi olabilir. Zaten avcı belgesi alabilmenin bir şartıda yivsiz tüfek ruhsatı yoksa yivsiz tüfek ruhsatı almasında sakınca yoktur diye verilen sağlık raporudur. Mevzu şaka gibi.
1983 - Antalya

Çevrimdışı Engin TARHAN

• Müdavim Üyemiz
perşembe ruhsatı almaya gidicem inş bi süpriz olmaz yeni mi cıkmış bu uygulama.
1976  istanbul

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Aklımdan geçen tebligatı imzalamadan alıp direk kaymakamlıkta durumu anlatıp itiraz etmek geçiyor, gerçi tebligatı imzalamadan verirler mı orası da meçhul
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Yasin ŞAHİN 06

• *
  • Avcı'nın olduğu yerde Av olma
Bence karakolun en üst mercisine ulaşmaya çalışın böyle bir kanun yok var isede daha geçen hafta kuzenim ve kardeşim aldı onlara neden söylenmedi ki burası ankara ilk burda söylerlerdi siz böyle bir kanun var ise kanunun bulunduğu numarayı yada resmi gazeteyi yada kitabı isteyin resmen alma ruhsat git kaçakmal diye zorluyorlar insanları herşeyi basit yapsalar kimse uğraşmaz riske girmez gider ruhsatını alır yazık millete eziyet ediyorlar
  • Üzümlü kooperatif otomatik 66
  • Arthemis enjektör sellektör süperpoze 71
  • English / Pointer / Dişi (Tina)
Ürgüp / Ankara-Çayyolu
Bayan Kuaförü
1985  A(+)
TİNABurada bakınız

Çevrimdışı Tahsin SER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
hani derler ya .yıya dalaşacağına çalıya dolaş hesabı...
kardeşim olmazsa başka bir ilçeye aldır ikametgahını. önce akraban olan çevre illerin polis ruhsat bürolarını ziyaret et. yokla ağızlarını gerekli belgeler ne diye. illa iyi niyetli bir memura denk gelirsin. aldır ikametgahını o ilçeye. ordaki ruhsat şubeden 1 haftada al ruhsatını.
memurun cins olanına düşersen aylarca bekletebilir seni.
 :-[ maalesef kendi bağlı olduğu karakoldan tüfek ruhsatı alamayan bir arkadaşım ikametgahını başka bir şubeye aldırarak 1 haftada almış ruhsatını  :-[
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2015, 15:05:12 Gönderen: Tahsin SER »
1982 Kocaeli

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Abi sağolun gerçekten kafam allak bullak oldu sormadığım yer kişi kalmadı, kaymakamlığa çıkıp durumu anlatacağım, o da olmadı bimer alo 150 den bi başvuru yapacağım durumu anlatıp, kimsenin başına gelmemesi dileğiyle..
« Son Düzenleme: 15 Aralık 2015, 15:15:42 Gönderen: Ertuğrul CENGİZ »
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Kardeşim ruhsat büroya sordum öyle bir uygulama olmadığını söylediler. Bence silsileyi takip et bir üst amir ile görüş.
1983 - Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Allah razı olsun abi kaymakamlık makamına çıkacağım nasipse
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Allah razı olsun abi kaymakamlık makamına çıkacağım nasipse

Sanki kendim uğraşıyormuşum gibi hissettim. Böyle bir uygulama yok ama telefonla Balıkesir İl Em.Müd. Silah Patlayıcı Madde Sub. Müd. Lüğüne 0266 243 81 00 numaradan ulaşmaya çalıştım ilkinde açan memura "yivsiz ruhsat kısmına aktarabilir misiniz?" dedim telefon suratımıza kapandı. 2. Sefer aramamızda  cevap yok. 
1983 - Antalya

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Bizim buradaki memurlar şeker gibi insanlar. Defalarca satın alma aldım hele bir Hasan abimiz var baştacı hal hareket on numara polis olarak saygıyı sonuna kadar hakediyor. Sizin oradakiler telefona bile bakmıyor :)
1983 - Antalya

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Sağol abi vallahi ne diyeyim foruma ilk mesajımı belgem çıktıktan sonra tüfekle atış,grupman bilgisi olarak atmak isterdim ama olmadı, ne diyelim nasip , elime bi tebligat tutuşturuldu oku dendi okudum şimdi imzala dediler yok dedim kabul etmiyorum biraz konuşmadan sonra tamam imza atmak istemiyor diye yazalım dediler  baktım tebligatı vermeyecekler mecbur imzaladım aldım kaymakamlığa çıktım kaymakam yokmuş, bana verdikleri tebligatı fotoğraflarını çektim,tebligatta 'ayrıca trap atışlarına katılan kişilerden katılım şartı olarak Avcı Eğitim sertifikası istenmektedir' yazıyor. nedir bu anlayamadım? Tebligat belgesi elimde yetkili kişilerin imzası da bulunmakta.
Eğer böyle birşey yoksa kanunda gerekli yerlere gitmeye hazırım eğer haksızlık yapılıyorsa.
1996 Balıkesir

Setter

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Şu tebligatın resmini yükler misin?
1983 - Antalya