Gönderen Konu: Schmidt & Bender 5-25x56 PM II/LP Dürbün Montajı  (Okunma sayısı 3500 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Oktay KEMAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Schmidt & Bender 5-25x56 PM II/LP Dürbün Montajı
« : 13 Aralık 2015, 23:50:55 »
Merhaba Arkadaşlar,

S&B'ye sipariş ettiğim 5-25x56 PM II/LP dürbünümü yaklaşık 3 ay sonra nihayet alabildim ve bugün de tüfeğime monte ettim.
Montaj esnasında çektiğim bazı resimleri bilgi amaçlı olarak sizlerle paylaşmak istedim.

Kullandığım tüm malzemeleri aşağıdaki ilk resimde görebilirsiniz. Lateks eldiveninin ne işe yaradığını merak ediyorsanız onu yurtdışındaki bir eğitimde öğrenmiştim. Dürbünün çizilmemesini ve kullanım esnasında sağa sola kaymamasını sağlıyormuş.

Öncelikle bir eğim ölçer ile tüfeğinizin eğimsiz ve düz durmasını sağlayın:

Sonrasında bir makas yardımı ile lateks eldivenin bir parmağından eşit büyüklükte yüzük şeklinde iki parça kesin:

Bu iki parçayı dikkatlice dürbününüzün ön ve arka bölümlerine takınız:

Dürbünü tüfeğe yerleştiriniz ve montaj ayak vidalarını dürbünü sağa sola döndürebilecek kadar sıkıştırınız:

Sonrasında yine eğim ölçer ile dürbünün eğimsiz ve düz durmasını sağlayın ve dürbün montaj levhası ile dürbünü hizalayınız:

Şimdi montaj ayağı vidalarını iyice sıkarak bir önceki kontrolleri tekrarlayın. Eğer dürbünde bir kayma yoksa montaj tamamlanmıştır.
Vidaları sıkarken önce ön sağ ve arka sol sonra da ön sol ve arka sağ şeklini kullanmanızı tavsiye ederim.

Montaj tamamlandıktan sonra:

Slm.
Oktay
1977 İstanbul

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, M.Ali TÜRER, Mustafa KARAGÖZ

Çevrimdışı Murat ÖZBAYRAK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Schmidt & Bender 5-25x56 PM II/LP Dürbün Montajı
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2016, 17:31:15 »
 Schmidt & Bender 5-25x56 PM II
satın almak istediğim durbun ,kullanan arkadaşlar ,bilgi paylaşımın da  bulunursa savinirim
artıları ve eksileri nelerdir...
1974 ARTVİN

Çevrimdışı Ömer TUNA

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
« Yanıtla #2 : 08 Haziran 2016, 21:30:41 »
Oktay Bey daha siftah yapmadı Murat Bey. Yapınca kesin bilgi alırsınız. Oktay Bey, optik merkezleme yaptınız mı acaba?
1978
İstanbul

Çevrimdışı Oktay KEMAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 16 Haziran 2016, 06:28:12 »
Merhaba Arkadaşlar,

Kusura bakmayın uzun bir süredir foruma giremedim.

Yoğun bir iş temposu ve sürekli yurt dışında olmam sebebi ile henüz bu tüfek ile ilgilenemedim. Fakat SB şüphesiz paranın alabileceği en iyi dürbündür. Dünyadaki tüm elit keskin nişancılar tarafından savaşta ve yarışmalarda kullanılmaktadır.

Yurt dışında bu dürbün ve Win 308 175gr mermi ile 1000m isabetli atışlarım oldu. İmkanınız varsa tavsiye ederim.

Syg.
Oktay
1977 İstanbul

Çevrimdışı Ömer TUNA

• *
  • Ne Mutlu Türküm Diyene
« Yanıtla #4 : 18 Haziran 2016, 00:15:06 »
Resim resim değil bir sanat eseri .
1978
İstanbul

The following users thanked this post: Oktay KEMAL

Çevrimdışı Hasan TAFLIOĞLU

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #5 : 12 Aralık 2019, 11:31:13 »
Merhaba Arkadaşlar,

Kusura bakmayın uzun bir süredir foruma giremedim.

Yoğun bir iş temposu ve sürekli yurt dışında olmam sebebi ile henüz bu tüfek ile ilgilenemedim. Fakat SB şüphesiz paranın alabileceği en iyi dürbündür. Dünyadaki tüm elit keskin nişancılar tarafından savaşta ve yarışmalarda kullanılmaktadır.

Yurt dışında bu dürbün ve Win 308 175gr mermi ile 1000m isabetli atışlarım oldu. İmkanınız varsa tavsiye ederim.
Oktay bey bende aynı dürbünden düşünüyorum artıkıl olarak sizdeki P4L sanırım genelde hangisi tutuluyor CZ 550 300win mag kullanacağım
Syg.
Oktay
1992-Kayseri

• *
« Yanıtla #6 : 12 Aralık 2019, 16:10:05 »
Domuz sürek avlarında ve uzun mesafe atışlarında kullanacağım 5-25x yakınlaştırmalı bir dürbün yakın mesafelerde sıkıntı yaratabilir aslında pm2 3-20x50 olan modelinide düşünebilirim 20x yakınlaştırma kaç m mesafelerde hassas bir atış için okuma yapmamızı sağlar?
1992-Kayseri

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #7 : 12 Aralık 2019, 22:09:21 »
Domuz avı ilk tercihiniz ise 2 / 2.5 / 3 mercek zoom başlangıcı olan dürbünleri tavsiye ederim.
1x in 70-80 mt zoomladığını düşünürsek,20x kabaca 1500-1600 mt ye kadar hedefi net gösterir.
Ama dürbünün görüntü netliği hakkında fikrim yok,çünkü dürbünden dürbüne değişir.
HD özellikli Swarovski Kahles Zeiss gibi yada kendini kanıtlamış HD kalitede Japon dürbünlerinin lens kalitesi yüksek olduğundan netlik artar ve hedefi çok daha net görürsünüz.
Ama lens kalitesi normal standartlarda bir dürbün için pek birşey diyemem.
İşinizi oda görür ama parlaklık ve net görüntü konusunda pek fikrim yok açıkçası..
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

• *
« Yanıtla #8 : 14 Aralık 2019, 15:15:09 »
Zeissin üst modellerine baktım onlar second focal plane retikül farklı yakınlaştırmalarda sıfırı değişebilir gibi şeyler söylediler , schmidt benderde türkiyede getiren yer bulamadım, vortexin üst gruplarına bakıyorum first focal plane olarak
1992-Kayseri