Merhaba Arkadaşlar,
S&B'ye sipariş ettiğim 5-25x56 PM II/LP dürbünümü yaklaşık 3 ay sonra nihayet alabildim ve bugün de tüfeğime monte ettim.
Montaj esnasında çektiğim bazı resimleri bilgi amaçlı olarak sizlerle paylaşmak istedim.
Kullandığım tüm malzemeleri aşağıdaki ilk resimde görebilirsiniz. Lateks eldiveninin ne işe yaradığını merak ediyorsanız onu yurtdışındaki bir eğitimde öğrenmiştim. Dürbünün çizilmemesini ve kullanım esnasında sağa sola kaymamasını sağlıyormuş.
Öncelikle bir eğim ölçer ile tüfeğinizin eğimsiz ve düz durmasını sağlayın:
Sonrasında bir makas yardımı ile lateks eldivenin bir parmağından eşit büyüklükte yüzük şeklinde iki parça kesin:
Bu iki parçayı dikkatlice dürbününüzün ön ve arka bölümlerine takınız:
Dürbünü tüfeğe yerleştiriniz ve montaj ayak vidalarını dürbünü sağa sola döndürebilecek kadar sıkıştırınız:
Sonrasında yine eğim ölçer ile dürbünün eğimsiz ve düz durmasını sağlayın ve dürbün montaj levhası ile dürbünü hizalayınız:
Şimdi montaj ayağı vidalarını iyice sıkarak bir önceki kontrolleri tekrarlayın. Eğer dürbünde bir kayma yoksa montaj tamamlanmıştır.
Vidaları sıkarken önce ön sağ ve arka sol sonra da ön sol ve arka sağ şeklini kullanmanızı tavsiye ederim.
Montaj tamamlandıktan sonra:
Slm.
Oktay