Gönderen Konu: sizce normal midir***  (Okunma sayısı 9948 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: sizce normal midir***
« Yanıtla #25 : 15 Aralık 2015, 19:47:26 »
İsmail bey merhaba yanımda 2 arkadaş daha vardı onlarda aynı mesafeden verim alamadı anlıycanız fışegin azizliğine uğradık toplamda 7 fişek atıldı.

merhaba volkan bey inanın bnde bilmiyorum yorumlara baktıysanız syn suat ÇALIŞKAN  en doğru açıklamayı yaptı sanırım neden derseniz suat beyinde dediği gibi en zayıf yerlerinden vurulmuş ama sizde haklısınız fişekte önemli bir faktör bnce bnm resimleri atmamdaki  amaç acaba tüfektemi sıkıntı var  onu öğrenmek maksatlı attım yoksa sarsılmaz pozemle bp serisi fikelrle akşam bek avında kanat sesini duyarak belli belirsiz gördüğümüz ördeği yanımdakiler tüfek kaldırmayıp kafası üstü çaput yaıptığım çok oldu bp mb claasic 32 gr 5 no ile saygılar..
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Volkan KÜÇÜK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 15 Aralık 2015, 19:56:10 »
teşekkürler İsmail bey tabikide söylediğiniz fişekleri denemede fayda var bastan bende sasırdım tüfektendir dedim arkadaşlarımda sonuç alamayınca bır an olsun rahatladım kendı adıma yoksa gıdecekti tüfek iyi akşamlar.
  • Armsan Phenoma
  • Özkanlar fx 015
1982 Çanakkale

Çevrimdışı Birol KEÇECİ

• *
« Yanıtla #27 : 17 Aralık 2015, 15:13:09 »
ben 34 bp 3 -2 no saçma  atarım ya düşer ya gider neden ince saçma atarlar anlamam.
Birol KEÇECİ
1980 SİNOP

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #28 : 17 Aralık 2015, 17:02:02 »
birol bey merhaba çifteler doğası gereği düşük gramaj ince saçmayı severler diye tabir var bnde geçen yıldan bu yana çifte kullanmaya başladım o yüzden 6 numara attım kaldıki yüksek gramaj kalın saçma tahribatı fazla olabilir ama akşam bek avında 15   20 metre mesafeden delip geçebilir ki hayvan şoklanacağı için gider50 mtre ileride atar kendini normalde bn sarslmaz champion pozemde kışın standar fişek kullanırım 32 gram 5 numara rc yada bp dediğiniz saçmanın parlama avında çok verimli olacağına eminim iyi akşamlar :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #29 : 17 Aralık 2015, 17:38:31 »
ben 34 bp 3 -2 no saçma  atarım ya düşer ya gider neden ince saçma atarlar anlamam.

hayvanı düşüren genelde saçmanın iriliği değil vurulduğu yerdir mesela bu ördeğin kanadına saçma denkgelmeseydi gidip başka yerde ölürdü, onun için iri saçma herzaman iyi değildir
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #30 : 17 Aralık 2015, 20:15:15 »
İnce saçma sarar Kalın saçma kırar.Kalın saçma kütlece daha büyük ve enerjili olsada  30 mt mesafeye kadar ince saçma hem daha iyi avı sarar hemde yeterli enerjiye sahiptir.
5 numara 32 gr bir  fişek 190 210 arası saçmaya sahipken  6 numara 280  7 numara 330ad civarıdır.
Bu 3 fişekte 30 mt de aynı işi görüyorsa:
Daha ince saçma atıp hedefi vurma yüzdesini attırmak daha mantıklı değilmi ?
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: İsmail BİLİR

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #31 : 17 Aralık 2015, 20:17:57 »
İnce saçma sarar Kalın saçma kırar.Kalın saçma kütlece daha büyük ve enerjili olsada  30 mt mesafeye kadar ince saçma hem daha iyi avı sarar hemde yeterli enerjiye sahiptir.
5 numara 32 gr bir  fişek 190 210 arası saçmaya sahipken  6 numara 280  7 numara 330ad civarıdır.

+1
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #32 : 17 Aralık 2015, 21:58:35 »
kesinlikle bnde aynı düşünüyorm yani benim nazarımda 6 numara idealdir die düşünüyorum çevremde bek avında iananırmısınız 28 gr 9 numara ile akşam bek avı yapan arkadaşlar var  :) bnde böyle düşünüyorum 3 yada 4 numara kullanmaktansa 6 yada 7 kullanmak daha mantıklı hava muhalefetinden dolayı en fazla gramaj artar 30 gr kullanırken 32 geçerim zaten 32 ve 33 gr deniyce m fişekler var rc sıpe rc s4 special ve bp mb classic 32 gr rastgele
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #33 : 17 Aralık 2015, 22:03:21 »
linki incelemenizi tavsiye ederim 32 gr 5-6 ve 30 gr 7 no ile daha önceden yaptığım atışlar iyi bir örnek olabilir :)
http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/bugunku-teneke-atislarimdan/
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #34 : 17 Aralık 2015, 23:49:22 »
çok haklısınız özgür bey teşekkür ederim zaten 11 aralıkta pattern ve penetrasyon bölümünde bnde çiftemle alakalı basit grupman denemesi yapmıştım tenekeye şu anda onlara bakıyorum rastgele...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #35 : 18 Aralık 2015, 21:51:49 »
iyi akşamlar .. öncelikle vurulan ördek yeşil en sağlam av hayvanlarının başında gelir saçmaları kıç kısmından almış bu kuşun kanadı kıırılmasaydı giderdi .. kullandığın saçma hem ince kalmış hemde gramajı az ben ankarada yaşan bir avcıyım haytta ördeğe 34 gr dan aşağısını atmam kullandığım saçmalar 4  5   6 numaradır her yıl güzel avllarım yaparım bu tercihlerimlere .. ikincisi demişsinizki çifte yüksek gramajı kalın saçmayı sevmez . neden sevmez .. narindir şudur budur .. öyle birşey yok çelik gövde 76 mm magnum yatak 1200 bara kadar dayanan tüfeklerdir huğlun bahsettiniz çifteleri ... 36 gr dediğiniz fişeğin barı en yüksek olanını kullanırım ben devamlı tüfeğimde huğlu poze  attım fişek bp long range 690 bar basıncı var çatır çatır sıkarım özgür abi beni az çok tanır .. bırakın mermi basıncı etkisi çok olsun az olmasından iyidir.. ıkı yıl once bir yeşil vurmuştum uzak bir mesafeden havada canı çıktı hayvanın .. akşam üzeri yoldum inanın sadece bir saçma almış oda koltuk altından ciğeri iflas ettirmiş anında canı vermiş hayvan burda hayvanın en sağlam yerinden almış saçmayı bişi olmaz o hayvana
  • Huğlu 103 Ce Süper poze
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 18 Aralık 2015, 22:08:30 »
çok teşekkür edrim haklısınız geçen yıla kadar poze ile av yaptığım için standart 32 gr ve üstü atardım sorun olmazdı çifede biraz acemiyim fişek seçiminde birde 30 gr 6 numara bp lıght fişek olunca sonuç oratada :)
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #37 : 18 Aralık 2015, 22:52:08 »
iyi akşamlar .. öncelikle vurulan ördek yeşil en sağlam av hayvanlarının başında gelir saçmaları kıç kısmından almış bu kuşun kanadı kıırılmasaydı giderdi .. kullandığın saçma hem ince kalmış hemde gramajı az ben ankarada yaşan bir avcıyım haytta ördeğe 34 gr dan aşağısını atmam kullandığım saçmalar 4  5   6 numaradır her yıl güzel avllarım yaparım bu tercihlerimlere .. ikincisi demişsinizki çifte yüksek gramajı kalın saçmayı sevmez . neden sevmez .. narindir şudur budur .. öyle birşey yok çelik gövde 76 mm magnum yatak 1200 bara kadar dayanan tüfeklerdir huğlun bahsettiniz çifteleri ... 36 gr dediğiniz fişeğin barı en yüksek olanını kullanırım ben devamlı tüfeğimde huğlu poze  attım fişek bp long range 690 bar basıncı var çatır çatır sıkarım özgür abi beni az çok tanır .. bırakın mermi basıncı etkisi çok olsun az olmasından iyidir.. ıkı yıl once bir yeşil vurmuştum uzak bir mesafeden havada canı çıktı hayvanın .. akşam üzeri yoldum inanın sadece bir saçma almış oda koltuk altından ciğeri iflas ettirmiş anında canı vermiş hayvan burda hayvanın en sağlam yerinden almış saçmayı bişi olmaz o hayvana
şevki bu işlerde fena :) şu 36 gr ile vurduğun yeşilin  resmini paylaşsana
Özgür ATAŞ

The following users thanked this post: İsmail BİLİR, Şevki MİRZA

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #38 : 21 Aralık 2015, 21:27:14 »
şevki bu işlerde fena :) şu 36 gr ile vurduğun yeşilin  resmini paylaşsana
abi yeşile ben 34 36 gr dan aşağısını atmamki
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı Şevki MİRZA

• Müdavim Üyemiz
  • PARTRİDGE HUNTER
« Yanıtla #39 : 21 Aralık 2015, 21:28:29 »
! No longer available
videodaki boz 36 gr bp ile vurulmuştur mesafe 40 metre civarı
  • Huğlu Renova
  • Canik 55 shark fc
  • Huğlu 200AC
1985 - Ankara

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #40 : 21 Aralık 2015, 23:22:58 »
Şevki bey yanlış anladınız herhalde biz 1200 bar basınca  dayanmaz çifteler falan demedik.

Dedikki genel olarak yapılarından  dolayı yan yana çifteler  üst alt çiftelere göre daha
narindir dedik.

Bu genel olarak böyledir.....
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #41 : 21 Aralık 2015, 23:49:44 »
şevki  bey 2015 in en güzel ördek avı bu sanırım cidden 36 grmlar süper iş çıkarmış güzel bir önleme ile suat beyde çifteler için pozelere göre daha narindir açıklamasını yaptı tecrübe etmesemde boşluk olayı falan oluyormuş hatta huğlunun çifteleri diğer çiftelere nazaran daha sağlam diyorlar üst kilit sistemi olduğu için saygılar...
  • Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

The following users thanked this post: Şevki MİRZA