tüm avlak camiasına iyi akşamlar geçen yıl aralık ayında almış olduğum huğlu 202b çiftemle akşam ördek bek avına gittim malumunuz üzere çifteler yapıları gereği hafif gramaj ince saçma muhabbetinden dolayı bp 30 gr light 6 numara fişek koydum başladım beklemeye şoklar 2 ve 3 mobil şok beklerken aniden önümden 7 kadar yeşilbaş ger karışık ördek alayı geçiyordu mesafe 15-- 20 metre civarı atış yaptım veilk atışta düştü fakat çelgin kaldı koşa koşa yakaladım alta resimlerini atıyorum saçma giren yerler sadce resimlde görülen yerler onun dışın da nokta kadar saçma yok temiz bp gr light 6 numara sizce bu yeşilbalın çelgin kalması normalmidir yoksa sıkıntı tüfektemi yada bndemi yapacağınız yorumlar için şimdiden teşşekür ediyorum ...
Merhabalar ilk önce çifteler iri saçma ve ağır gramajı da severler bilginiz olsun. Sorun çifteler özellikle yan yana olanlar üst alt çiftelere göre daha narinler.
Gereksiz ağır fişek atmak bu tüfekleri biraz daha hırpalıyor.Sonra el kundağı gevşer dipçik çatlar vs vs.
Resimlere bakılınca ördekler en zayıf yerlerinden vurulmuş.Yanı sırt kısmından.
Akşam beki için 6 numara 30gr iyi bir tercih.Seçim bence doğru.
Görülen ördekler tam isabet almamış.Ana grupmana değil serpinti saçmalara denk gelmiş.
Son olarak 15 20 mt mesafe de sizin attığınız pozisyonda 9 numara saçma bile o sürünün yarısını traşlamaya yeter de artar. 6 numara fişeği herkes baya küçümsemiş.Akşam beki sabah bekine benzemez.Yakın gelen kuşa minimum yakın ve ince saçma atılır.......