Sevgili Taner Bey kardeşim,
Tüfeğin fiyatına ederine bir şey demedim
Ben de gencim, sizin gibi,
Yani yaşlı değilim
ama çift tetik kullanıyorum, o kısma takıldım sadece
Uzak kalkan kekliğe, çift tetik kadar hızlı atamazsın tek tetikle, ya fazladan fişek israfı yapacaksın ilkini boşa atacaksın, ikinciyi atana kadar da zaman geçmiş olacak gecikeceksin, ya da selektörü ayarlayıp dar choke'lu nalmuyu ateşleyeceksin yine zaman geçmiş olacak, çift tetikten daha yavaş atmış olacaksın
Bir de çift tetiği kullanmaya alışan , tek tetik kadar hızlı iki namluyu art arda ateşleyebiliyor. Bir atıcı arkadaşım var (skeet) , fantezi olsun diye çift tetikle atıyor bazen skeet'i, double'larda , çift tetikle herkesten daha seri atıyor
Gerçi o adam, pompalıyla da çok seri skeet atıyor double falan dinlemiyor plaklar gelen-giden tuz buz
Yaşlı işi değil yani, bize yaşlı demeyesin
Şaka yapıyorum tabii ki
Yaşlı olmadığımı zaten biliyorum, değilim
Selamlar
Sevgili İbrahim Aysu yazılarını dikkatle takip ediyorum vede çok taktir ediyorum çalışmalarınızı
Kimseye kastım yok önce yaşlı hissettirdiysem kusura bakmayın ama artık dünya pazarında üretilen 100 pozeden 95 tek tetik yine kullanıcıların %90 fazlası tek tetik istiyor böylede olunca arz talep dengesi misali fiyatlar tek tetik için yükselirken çift tetik için aşağıya düşüyor birde işin içine beretta girince birde 686 L dedin mi talep tavan yapıyor gecen hafta sitede tek tetik yanında 66 yedek namlusuyla 5.000 tl fiyat yazıyordu nasıl gözlerim bağlandı anlamadım satılmış tabi fiyata bence ufakta olsa bir rutuş gerekiyordu yedek namlu olmasıda büyük avantajdı ama tüfek gercekten sıfırdı hala yanarım gözlerim bağlandı resmen aslında gözlerimin bağlanmasının nedeninide biliyorum beretta süper pozelerin komik yazılmış fiyatları tüfeğe bakıyorum iyimiş fiyata dikkat etmiyorum 1980 modele 8.000 yazan var 1970 model hurda haline gelmiş olana 4.500 yazan var ne namlu kalmış ne kundak elime alıpta insan içinde göstermem ama adam istiyor işte sıfır 8.000 adam yazmış 7.500 ben 8.000 tl para verip tüfek alıcak olduktan sonra 500 veya 1000 tl için geçmişi belirsiz bir tüfek nie alayım ki gider bayiden seve seve deneye deneye istediğim modeli alırım 2 yıl garantili bişeyde olursa götürür aldığım yere atarım masanın üstüne değiştir derim
Arkadaşımız özellikle fiyat sormuş ve keklik avcısı olduğunu söylemiş belki bende bende keklik avına karşı fazla bir aşk var bilemiyorum 3 yıldır nerede ise bıldırcın üveyik avına gitmiyorum sezonu keklikle acıp keklikle bitiriyorum memlekette dolaşmadığım dağ bayır kalmadı gün geldi köylü keleşle çıkardı av sahasından gün geldi asker g 3 le bi türlü yenemedim aşkımı o kanat sesi var ya ilk gördüğümde ne hissettiysem hala o kanat sesini duyduğumda hissettiğim aynı elime yüzüme kan yürüdüğünü hissediyorum o en beklemediğin anda kalkışı yok mu sakin kalmak mümkün mü sesini duyduğum andan atışı bitirene kadar nefes almadığımı hissettim benim için çok özel bir av başkası için farklı olabilir ama dur keklik nerde derken bir de tetik nerede die aramak bana zor yurt dışında bir kaç avda kullandım alışık olmadığım için çok zorlandım ki tavsan avıydı