Gönderen Konu: Franchi Affinty namlu paslanması.  (Okunma sayısı 7552 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Hakan KARAŞAHİN

• Müdavim Üyemiz
Franchi Affinty namlu paslanması.
« : 11 Aralık 2015, 13:33:54 »
Amacımız silahı kötülemek değidir.Namlu hariç silahtan çok memnundur.Silah bir arkadaşıma ait olup videoyu atmamı istedi.Silahı alalı 20gün olmuştur.Bir defa göl avına gittikden sonra silahın son durumudur.avdan sonra silahı temizlememistir. Gurubman olarak da çok memnundur.

https://www.youtube.com/watch?v=bv--Zn-oN1k&feature=youtu.be
« Son Düzenleme: 28 Ocak 2016, 19:25:43 Gönderen: Hakan KARAŞAHİN »
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72, Fatih KORKMAZ

Çevrimdışı Erol ÖZTÜRK

• Avlak Yönetici
Ynt: Franchi Affinty namlu paslanması..
« Yanıtla #1 : 11 Aralık 2015, 13:49:21 »
Silah bir arkadaşıma ait olup videoyu atmamı istedi.Silahı alalı 20gün olmuştur.Bir defa göl avına gittikden sonra silahın son durumudur.

Çok kötü olmuş geçmiş olsun,anlaşılıyorki namlu krom boya değil,hassas bir boya.Avdan geldikten sonra yağlı bir bez ile namluyu silip öyle bırakmak gerek,vede nemli ortamlarda kılıfta değil de açıkta bırakmak gerekli.
  • AKKAR ALTAY SİLVER YARIOTOMATİK
  • HUĞLU 104A
Erol ÖZTÜRK
1969 İSTANBUL / KÜÇÜKÇEKMECE  AB(RH-) Meslek:ESNAF /KIRTASİYE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 11 Aralık 2015, 14:02:53 »
Çok kötü olmuş geçmiş olsun,anlaşılıyorki namlu krom boya değil,hassas bir boya.Avdan geldikten sonra yağlı bir bez ile namluyu silip öyle bırakmak gerek,vede nemli ortamlarda kılıfta değil de açıkta bırakmak gerekli.

Erol abi haklısın silahı silmeden koymuş namluda pas sorunu oluştu butür şikayetleri sürekli duyar olduk.
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2015, 14:06:54 »
Hakan bey büyük geçmiş olsun, Benim daha önceki Akkarım da aynısı olmuştu birebir aynı diyebilirim. Ben yatak altında kılıfta bırakmıştım nemden o hale gelmişti, tekrar boyatmak sorunda kaldım. bence garantisi devam ediyor ise direk gönderin müdehale etsinler namlunun boyasına zarar vermeden bir temizlik yöntemi malesef yok.

Düzeltikten sonra sulu avlarınız da bence Silikon içeren koyucu yağlar var G96 nın onu sürüp ava o şekilde gidin dış etiklerden koruyor geldiğinizde de kaliteli bir silah yağı ile temizler yalnız silikon içeren yağları namlu hareketli bölümlerine değdirmeyin, sadece kaba dış kısmına.

tekrar geçmiş olsun.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 11 Aralık 2015, 14:13:58 »
Hakan bey büyük geçmiş olsun, Benim daha önceki Akkarım da aynısı olmuştu birebir aynı diyebilirim. Ben yatak altında kılıfta bırakmıştım nemden o hale gelmişti, tekrar boyatmak sorunda kaldım. bence garantisi devam ediyor ise direk gönderin müdehale etsinler namlunun boyasına zarar vermeden bir temizlik yöntemi malesef yok.

Düzeltikten sonra sulu avlarınız da bence Silikon içeren koyucu yağlar var G96 nın onu sürüp ava o şekilde gidin dış etiklerden koruyor geldiğinizde de kaliteli bir silah yağı ile temizler yalnız silikon içeren yağları namlu hareketli bölümlerine değdirmeyin, sadece kaba dış kısmına.

tekrar geçmiş olsun.
Cihangir kardeşim garantiye geri gönderildi silah namlu boyası çok kötü fakat arkadaşım grupmanından çok memnundu.
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 11 Aralık 2015, 14:16:52 »
yağli bezle sil hiç bişey olmazzz avdan sonra silmemişsiniz

1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 11 Aralık 2015, 14:21:44 »
yağli bezle sil hiç bişey olmazzz avdan sonra silmemişsiniz

Aynen Ergin kardeşim avdan onra üstün körü temizleyip geçmiş namluyu silmiş fakat öyle yağla filan silmemiştir.
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #7 : 11 Aralık 2015, 14:30:11 »
Cihangir kardeşim garantiye geri gönderildi silah namlu boyası çok kötü fakat arkadaşım grupmanından çok memnundu.

Hakan bey zaten Affinity herkes beğenmişti, çok büyük bir sorun değil bence sadece dış yüzeyde pas var evet ilerisi için önemli pasın önünü kesmek gerekir. Zaten Fabrikaya göndermişsiniz.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Ümit KANAT

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 11 Aralık 2015, 14:39:13 »
Hakan bey zaten Affinity herkes beğenmişti, çok büyük bir sorun değil bence sadece dış yüzeyde pas var evet ilerisi için önemli pasın önünü kesmek gerekir. Zaten Fabrikaya göndermişsiniz.
Kesinlikle belki düzgün silseydi yada her avdan sonra temizlese böyle bir sorun olmazdı yoksa silahtan çok memnun..Sadece bukadar çabuk paslanmamalı namlu bizce...
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 11 Aralık 2015, 15:16:05 »
yeni aldığim m3000 öyle olmuştu yağmurda ıslandım  fişek atmadığım için kılıfına koydum  temizlemedim 1 hafta sonra  çillenmeye başladı yağla güzelce silince kayboldu  başkada sorun yaşamadım
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 11 Aralık 2015, 15:33:09 »
Su avları için özel malzemelerle kaplanmamış hangi silahı nemli, hele de o şekilde kılıfta bırakırsanız aynı hale gelir. Tüfeğe ne kadar iyi bakarsanız o da size o kadar iyi hizmet eder. Ben ıslanmasa bile avdan dönünce önceden yağlanmış bezle namlu üzerinden geçerim, toz, kir, elden bulaşan, yağ - ter kalmasın diye. Hiç de paslanma sorunu yaşamadım.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Ozan ERTÜRK

• *
« Yanıtla #11 : 11 Aralık 2015, 16:08:01 »

Aynı sorun ucuz fiyatlı diye getirilen Benelli BBİ serisinde de var.Yıllarca benelli nin klasik modellerini kullandım.Tüfeğe çok özen göstermem ama mevcuttaki browning ve benelli tüfeklerimde hiç böyle bir sorun yaşamadım.Yeni nesil avrupa tüfeklerin boya sistemleri kalitesiz
Ozan Z.ERTÜRK
1981-İstanbul

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
« Yanıtla #12 : 11 Aralık 2015, 17:42:31 »
Benelli nin 8 bin tl lik cordoba modelindede zamaninda pas gordum.
Her turlu bakimini da yapiyordu sahibi. O tufekte affinity gibi mat namluydu.
Bu pas olayi galiba daha cok mat namlulara has bir sorun.
Rastgele...
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 11 Aralık 2015, 18:26:59 »
Kesinlikle kullanan arkadasım silahından cok memnun sadece kızdığı olay namlusu  Uğur dediğinde haklı olabilirsin eğer her avdan sonra iyice temizlese bukadar olmazdı

Sent from my iPhone using Tapatalk
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 11 Aralık 2015, 18:30:41 »
Bende yerli olsun Avrupa olsun bir cok silah kullandım namlunun dışını kolay kolay silmezdim bu problemleri yaşamadım..Galiba yeni silahlarda namlu boyasında bir eksiklik var. Çünkü başka Avrupa silahı olan arkadaslarımda aynı sorundan bahsediyor silmezsen küfleniyor diyorlar

Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
« Yanıtla #15 : 11 Aralık 2015, 18:50:10 »
Bende yerli olsun Avrupa olsun bir cok silah kullandım namlunun dışını kolay kolay silmezdim bu problemleri yaşamadım..Galiba yeni silahlarda namlu boyasında bir eksiklik var. Çünkü başka Avrupa silahı olan arkadaslarımda aynı sorundan bahsediyor silmezsen küfleniyor diyorlar

Dogrudur abi örnek mesela beretta a400 namlu ve kasa ici cok cabuk kufleniyor.
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

Çevrimdışı Fatih KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 14 Aralık 2015, 00:23:27 »
Amacımız silahı kötülemek değidir.Namlu hariç silahtan çok memnundur.Silah bir arkadaşıma ait olup videoyu atmamı istedi.Silahı alalı 20gün olmuştur.Bir defa göl avına gittikden sonra silahın son durumudur. Gurubman olarak da çok memnundur.

Hakan Bey servisten gelen sonuç hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Ben yağlayıp iyice kurulayarak koruyorum ama nereye kadar... Bu kadar kolay paslanmamalı servisin ne yapacağını merak ediyorum. Temizleyip gönderip tüfeğinize iyi bakın mı diyecek, yoksa daha kalıcı bi çözüm mü bulacak
1989 MUĞLA

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
« Yanıtla #17 : 14 Aralık 2015, 12:40:46 »
Hakan Bey servisten gelen sonuç hakkında bizi bilgilendirirseniz sevinirim. Ben yağlayıp iyice kurulayarak koruyorum ama nereye kadar... Bu kadar kolay paslanmamalı servisin ne yapacağını merak ediyorum. Temizleyip gönderip tüfeğinize iyi bakın mı diyecek, yoksa daha kalıcı bi çözüm mü bulacak

+1
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

Çevrimdışı Vedat DURAN

• Müdavim Üyemiz
  • Epagneul Breton:Minimum ebatta Maksimum Performans
« Yanıtla #18 : 14 Aralık 2015, 17:36:03 »
Tuzlu Deniz suyun değdiğinde eğer koruyucu yag vs  yoksa değdiğinde küflenmeyecek tüfek yoktur.teflon boyalı namlular hariç.
Kullandığım bütün Avrupa ve yerli beretta browning vs vs hepsi ilk avdan sonra benzer görüntülerle karşılaştım.
Kaliteli silikon yag, sivı vazelin, sprey gres, yada su itici guardlar  küflenmeyi önlüyor.
  • Epagneul Breton, Winchester Select Lıght Gold
  • Epagneul Breton, Beretta 391 Light
  • Epagneul Breton, Fabarm L4S
  • Epagneul Breton, Zabala Side Look Çifte
  • Epagneul Breton , Akus Çifte
  • Epagneul Breton Benelli Vinci
Vedat DURAN
1974 Çan ÇANAKKALE
0 543 831 32 24
Mininum Ebat Maksimum Performans

Çevrimdışı Fatih KORKMAZ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 14 Aralık 2015, 21:31:22 »
Tuzlu Deniz suyun değdiğinde eğer koruyucu yag vs  yoksa değdiğinde küflenmeyecek tüfek yoktur.teflon boyalı namlular hariç.
Kullandığım bütün Avrupa ve yerli beretta browning vs vs hepsi ilk avdan sonra benzer görüntülerle karşılaştım.
Kaliteli silikon yag, sivı vazelin, sprey gres, yada su itici guardlar  küflenmeyi önlüyor.
Vedat bey vazelini nasıl kullanıyorsunuz tarif eder misiniz? Avdan önce mi sonra mı sürüyorsunuz
1989 MUĞLA

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 15 Aralık 2015, 13:40:37 »
Fatih kardeşim bilgilendiririm.Aldığı bayi ile biraz problem yasadılar türkiyede yaptırız dediler arkadaşımda kabul etmeyip bayiye bıraktı silahı fabrikaya gönderilmesini istiyorum dedi son bilgileri alınca bilgilendiririm.
Hakan Karaşahin
1982 MUĞLA

The following users thanked this post: Fatih KORKMAZ

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
« Yanıtla #21 : 09 Ocak 2016, 20:07:19 »
Selamlar arkadaslar
Bahsi gecen affinity tufeginde bazi arladaslar pas problemi yasamislardi assagida kullandigim urunu siddetle tavsiye ediyorum.
Deneyin farki anlayacaksiniz.

Bendeki affinity de cok fazla olmasada avdan sonraki gunlerde bazi yerlerde paslanmalar olusuyordu.
Sayin İbrahim Aysu beyfendinin degerli bilgi ve tecrubelerinden faydalanarak ve kendisiyle yaptigim bilgi alisverisi ve tavsiye ve yardimlariyla sonuca ulastim. Kendisine tekrardan cok tesekkur ederim.

Urunu namluya ve diger metal kasa ve tum aksamlara uygulayip komple temizleyip kuruttuktan sonra yaklasik iki hafta yagmur kar denemeden kullandim ve avdan sonra sacede kuru bir bezle durulayip kilifina koydum. Herangi bir yag kullanmayip oylece biraktim.
Bu sure zarfinda en ufak bir pas izi gormedim.
Elime temiz beyaz renkli bir bez alip ozellikle namlida ve diger tum metal yerlerde gezdirmeme ragmen pas izi birakmadi.
Kisacasi cok iyi bir koruyucu yag olddugunu biliyorduk deneyerekte ogrenmis olduk.
Sorunu yasayan avci dostlara yardimci olabileceksem ne mutlu bana
Saygilar. Rastgele

Satin aldigim site adresi uzerinde NO GAS yazan kutu
http://www.hilalavmarket.com/default.asp?git=9&urun=3038
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

The following users thanked this post: Erol ÖZTÜRK, Abdullah ŞAHİN 07