Gönderen Konu: BERETTA A400 XPLOR ACTION (MU?) BROWNİNG MAXUS STANDART(MI?)  (Okunma sayısı 10364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ş.Köksal GÜVEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
BERETTA A400 XPLOR ACTION VEYA BROWNING MAXUS STANDART MODELI SATIN ALMAK İSTİYORUM SİZCE HANGİSİ DAHA İYİ.HER AVDA KULLANMA AMAÇLI BILDIRCIN,KEKLİK,ÖREDEK VS.
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2015, 16:29:37 Gönderen: Ş.Köksal GÜVEN »
1991-ADANA

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: BERETTA A400 XPLOR ACTION (MU?) BROWNİNG MAXUS STANDART(MI?)
« Yanıtla #1 : 07 Aralık 2015, 16:33:09 »
bır arkadasımda sıfır ayarında Browning Maxus Premium Grade 3 var dusunursenız uygun alırız sıze
1976 gaziantep

The following users thanked this post: Ş.Köksal GÜVEN

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #2 : 07 Aralık 2015, 16:35:31 »
Bence, Browning'in adı, Maxus'un da Speed Loading özelliği yeter. :)

Gönlünüze göre, mutlu olacağınız tüfeği alırsınız inşallah Köksal Bey.

Neyse , şimdi kavga başlar burada (Beretta vs Browning) , ben kaçayım... :D

Selamlar...
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Mehmet AKKUŞ, Atagan YILDIZ, Kemal KAYAN, Cihangir GÜNEL, Ş.Köksal GÜVEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 07 Aralık 2015, 16:36:26 »
İBRAHİM BEY;
TEKLİFİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.ANCAK BEN BU KONUDA KARARSIZIM DAHA ÖNCE HER İKİ MARKA VE MODELİ KULLANMADIM.EĞER BİR KARAR KILARSAM DEĞERLENDİRECEĞİM.
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
1991-ADANA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 07 Aralık 2015, 16:39:13 »
TEŞEKKÜRLER İBRAHİM AYSU;
BROWNİNG MAXUSDA BLACK BORED NAMLU KULLANILDIĞI İÇİN KÜÇÜK ÇAPLI ŞAÇMALARININ GRUPMANINI SAĞLAYAMADIĞINI DUYDUM.EVET HIZLI BİR TÜFEK PEKİ YA GRUPMAN ? BİLGİNİZ VAR MI ?
 LAF ARAMIZDA BROWNİNGİN ARMASI YETER :)
1991-ADANA

Çevrimdışı İbrahim ÖZTÜRK 27

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 07 Aralık 2015, 16:40:27 »
ya ıbrahım abı ne eskı berettalar beratta nede brownıngler brownıng ustalar oyle dıyor al bırını vur oburune.....bence bu benım sahsı fıkrım zaten otamatıkte benellı hep ondeydı sımdı superpozeyede adım attılar her ıkı turdede tahta oturacaklar galıba
1976 gaziantep

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #6 : 07 Aralık 2015, 16:52:44 »
Köksal Bey,

Her tüfekte olduğu gibi , tüfeğinizin sevdiği, ava ve iklim şartlarına göre uygun fişeklerini bulmalısınız. Bunu tüfeğinizi deneyerek tecrübe ederek sağlayabilirsiniz. Bu marka/model bağımsız her tüfek için geçerli...

TEŞEKKÜRLER İBRAHİM AYSU;
BROWNİNG MAXUSDA BLACK BORED NAMLU KULLANILDIĞI İÇİN KÜÇÜK ÇAPLI ŞAÇMALARININ GRUPMANINI SAĞLAYAMADIĞINI DUYDUM.EVET HIZLI BİR TÜFEK PEKİ YA GRUPMAN ? BİLGİNİZ VAR MI ?
 LAF ARAMIZDA BROWNİNGİN ARMASI YETER :)
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Ş.Köksal GÜVEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 07 Aralık 2015, 16:56:10 »
Köksal Bey,

Her tüfekte olduğu gibi , tüfeğinizin sevdiği, ava ve iklim şartlarına göre uygun fişeklerini bulmalısınız. Bunu tüfeğinizi deneyerek tecrübe ederek sağlayabilirsiniz. Bu marka/model bağımsız her tüfek için geçerli...

MARKA MODEL ÜZERİNDEN DEĞİLDE TERCİHLERİM ARASINDA OLAN TÜFEKLER OLARAK SINIFLANDIRALIM HER IKI MARKADA FARKLI TEKNOLOJI KULLANILMIŞ BEN KÜÇÜK AVDAN BÜYÜK AVA AYIRMAKSIZIN KULLANMAK ÜZERE BİR TÜFEK ALACAĞIM HANGİSİ BU ŞARTLARA UYGUNDUR.
1991-ADANA

Çevrimdışı İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #8 : 07 Aralık 2015, 16:58:57 »
Köksal Bey, öyle bakarsak, ikisi de uygundur. İkisiyle de istediğiniz avları yapabilirsiniz.

Ben, "bana kalsa" tercihimi belirttim. Ben olsam Maxus'u tercih ederdim.

MARKA MODEL ÜZERİNDEN DEĞİLDE TERCİHLERİM ARASINDA OLAN TÜFEKLER OLARAK SINIFLANDIRALIM HER IKI MARKADA FARKLI TEKNOLOJI KULLANILMIŞ BEN KÜÇÜK AVDAN BÜYÜK AVA AYIRMAKSIZIN KULLANMAK ÜZERE BİR TÜFEK ALACAĞIM HANGİSİ BU ŞARTLARA UYGUNDUR.
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ, Ş.Köksal GÜVEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 07 Aralık 2015, 17:01:56 »
Köksal Bey, öyle bakarsak, ikisi de uygundur. İkisiyle de istediğiniz avları yapabilirsiniz.

Ben, "bana kalsa" tercihimi belirttim. Ben olsam Maxus'u tercih ederdim.
TEŞEKKÜR EDERİM.
1991-ADANA

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #10 : 07 Aralık 2015, 17:13:32 »
Bence Beretta A400 Xplor Action derim. Neden mi dersen çift sistemli hem kinetik hem gazlı düşük veya yüksek gramajlarda sorun yaşatmaz diye düşünüyorum.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 07 Aralık 2015, 17:16:30 »
Bence Beretta A400 Xplor Action derim. Neden mi dersen çift sistemli hem kinetik hem gazlı düşük veya yüksek gramajlarda sorun yaşatmaz diye düşünüyorum.

TEŞEKKÜRLER EMRAH BEY;
 KULLANMA FIRSATINIZ OLDUMU ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÇAPLI SAÇMALARDA
1991-ADANA

• *
« Yanıtla #12 : 07 Aralık 2015, 17:21:32 »
TEŞEKKÜRLER EMRAH BEY;
 KULLANMA FIRSATINIZ OLDUMU ÖZELLİKLE KÜÇÜK ÇAPLI SAÇMALARDA
Yok kullanma fırsatım olmadı benim hoşuma giden bir model internetten videolarını izlemek ile yetiniyorum. :)
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
« Yanıtla #13 : 07 Aralık 2015, 17:23:54 »
Provnik'i tavsiye ederim.😊Ben kullandım geçmişte,kullanımı insana keyif veren tüfeklerdir provnikler😊
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 07 Aralık 2015, 18:06:11 »

Emrah kardeşim a400 çift sistem değil gazlı sistem paylaştığın linkte net gösteriyor gazla çalışmasını kinetik olması için interia yayı gerek mekanizma içinde öyle birşey göstermiyor denemek için bulun bir a400 çıkarın gaz pistonunu atış yapın bakalım silah kendini kurucak mı kurmuyor çünkü gazlı sistem döner kafaya aldanmayın o sadece mekanizma kilidi için döner kafa kullanılmış ben denedim.

BERETTA A400 XPLOR ACTION VEYA BROWNING MAXUS STANDART MODELI SATIN ALMAK İSTİYORUM SİZCE HANGİSİ DAHA İYİ.HER AVDA KULLANMA AMAÇLI BILDIRCIN,KEKLİK,ÖREDEK VS.
İLGİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.
Köksal kardeşim ben a400 de kullandım maxus da kullandım ikiside güzel silahlar ikisininde artıları eksileri kişiye göre değişir a400 daha kibar hafif silah maxus az daha kalın kabze ve el kundağına sahip av üzerinde etki olarak şu bu yoktur sn. Tuncay hocamın dediği gibi iyi marka yoktur iyi silah vardır benim kullandığım a400 beni açmadı hüsrana uğradım ama şu an iki tanıdığımda var acayip memnunlar benim kullandığımla alakası yok hayretler içindeyim. Maxus içinde hatta back bore namlular için bu heryerde dolanan ince saçma sevmeme olayıda yok gayet iyi av yapıyor her grmda çatır çatır çalışıyor. Aynı anda dar namlular içinde kalın saçma sevmez gibi yorumlar var amerikada adamlar Benellilerle  40 50 60 grlarda 2-3-4 no saçmalarda çatır çatır kaz ördek vuruyor benelli namlu iç çapları 18.3 ve 18.4 aralığında değişiyor yani falanlar filanlar işte siz silahlara bakın yüzleyin hissedin o aşkı elinizde :) işte bu benim silahım diyin gerisini her iki silahta avda halleder merak etmeyin. Benim ise şahsi fikrim sadece ŞAHSİ maxus hastayım browninglere :) ama a400 ele aldımı bırakası gelmiyor insanın. Saygılar
« Son Düzenleme: 07 Aralık 2015, 18:09:24 Gönderen: Özgür UYAR »
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Atagan YILDIZ, Ş.Köksal GÜVEN

• *
« Yanıtla #15 : 07 Aralık 2015, 18:21:52 »
Emrah kardeşim a400 çift sistem değil gazlı sistem paylaştığın linkte net gösteriyor gazla çalışmasını kinetik olması için interia yayı gerek mekanizma içinde öyle birşey göstermiyor denemek için bulun bir a400 çıkarın gaz pistonunu atış yapın bakalım silah kendini kurucak mı kurmuyor çünkü gazlı sistem döner kafaya aldanmayın o sadece mekanizma kilidi için döner kafa kullanılmış ben denedim.
 Köksal kardeşim ben a400 de kullandım maxus da kullandım ikiside güzel silahlar ikisininde artıları eksileri kişiye göre değişir a400 daha kibar hafif silah maxus az daha kalın kabze ve el kundağına sahip av üzerinde etki olarak şu bu yoktur sn. Tuncay hocamın dediği gibi iyi marka yoktur iyi silah vardır benim kullandığım a400 beni açmadı hüsrana uğradım ama şu an iki tanıdığımda var acayip memnunlar benim kullandığımla alakası yok hayretler içindeyim. Maxus içinde hatta back bore namlular için bu heryerde dolanan ince saçma sevmeme olayıda yok gayet iyi av yapıyor her grmda çatır çatır çalışıyor. Aynı anda dar namlular içinde kalın saçma sevmez gibi yorumlar var amerikada adamlar Benellilerle  40 50 60 grlarda 2-3-4 no saçmalarda çatır çatır kaz ördek vuruyor benelli namlu iç çapları 18.3 ve 18.4 aralığında değişiyor yani falanlar filanlar işte siz silahlara bakın yüzleyin hissedin o aşkı elinizde :) işte bu benim silahım diyin gerisini her iki silahta avda halleder merak etmeyin. Benim ise şahsi fikrim sadece ŞAHSİ maxus hastayım browninglere :) ama a400 ele aldımı bırakası gelmiyor insanın. Saygılar
Siz kullanmışsınız daha iyi bilirsiniz hem internet sitelerindeki çift sistem demeleri hemde döner kafa oluşundan ötürü çift sistem diye düşünüyordum.
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 07 Aralık 2015, 20:36:29 »
Özgür abi çok sağol kafam biraz daha karıştı :) 2 side güzel tüfek biliyorum marka takıntımda yok bunuda belırtım :) Bizim genel avlağımız Çukurova iklimimiz belli ama her avcı gibi şehirleride fet ediyoruz :) dolayısıyla seçici olmak gerekiyor hak verirseniz Kış avlarından vaz geçemiyorum ama yaz avlarıda çok cazip ben 2 tane ayrı tüfek kullanıyorum buda bende bir boşluk yapıyor.2 farklı tüfek 2 farklı grupman ve etki bunu nasıl yenerim sorusunu güzel bir tüfekle sonuçlarım diye düşündüm bunu yaparkende pişmanlık yaşamadan tecrübe edinmek istiyorum çünki çok severek yaptığım bir Ata sporu.Tatlı bi tedirginlik var :) Asıl sormak istediğim kullanmış olan arkadaşlar agustosun sıcagında yaptıgı bıldırcın avında randuman alıp kışın eksilerde keklik yada ördekdede bu randumanı alıyor mu ? Her 2 tüfeği sorma amacım o ilgin için teşekkürler.
1991-ADANA

Çevrimdışı Özgür UYAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #17 : 07 Aralık 2015, 21:25:03 »
Özgür abi çok sağol kafam biraz daha karıştı :) 2 side güzel tüfek biliyorum marka takıntımda yok bunuda belırtım :) Bizim genel avlağımız Çukurova iklimimiz belli ama her avcı gibi şehirleride fet ediyoruz :) dolayısıyla seçici olmak gerekiyor hak verirseniz Kış avlarından vaz geçemiyorum ama yaz avlarıda çok cazip ben 2 tane ayrı tüfek kullanıyorum buda bende bir boşluk yapıyor.2 farklı tüfek 2 farklı grupman ve etki bunu nasıl yenerim sorusunu güzel bir tüfekle sonuçlarım diye düşündüm bunu yaparkende pişmanlık yaşamadan tecrübe edinmek istiyorum çünki çok severek yaptığım bir Ata sporu.Tatlı bi tedirginlik var :) Asıl sormak istediğim kullanmış olan arkadaşlar agustosun sıcagında yaptıgı bıldırcın avında randuman alıp kışın eksilerde keklik yada ördekdede bu randumanı alıyor mu ? Her 2 tüfeği sorma amacım o ilgin için teşekkürler.
Sen sağol kardeşim umarım iyi bir tercih yaparsın iki silahla doğru fişek tercihi ile +40 dereceden -10 dereceye bile avda yaparsın tabiki Tuncay hocam paylaşmıştı eberde galiba eksi derecelerde a400 ile hemde light modeli ile remington hevi shotlarla şov yapmış ördekte ben seni anlıyorum nokta atışı yapmak istiyorsun her avda iyi bir silah alıp devam etmek istiyorsun dediğim gibi nasip işi iyi silah bence sen a400 ede iyi bir araştırma yap hatta Tuncay hocamı takip et sor sana çok daha iyi yol gösterir
Özgür UYAR
1984-Çanakkale/Ezine
Del Zagnis Setter (NEO)

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #18 : 10 Aralık 2015, 20:15:36 »
Domuz avı yapmıyorsanız kesinlikle maxus,
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #19 : 11 Aralık 2015, 11:24:41 »
Ömer Kardeş, maxus domuz kurşunu atmıyor mu, biraz açıklarsanız iyi olur.
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Tuncay KAHRAMAN

• Expert Üye
« Yanıtla #20 : 11 Aralık 2015, 11:29:11 »
Sn.Ateşsal,
Ovebore tüfeklerle domuz kurşunu atmayı önermiyor firmalar..Overbore tüfeklerin slug namluları 18.4 mm civarında namlu çapına haiz..
Tuncay KAHRAMAN
1976 TAVŞANLI

The following users thanked this post: Ömer ÇİRKİNYILAN, Özgür UYAR

Çevrimdışı Ömer ÇİRKİNYILAN

• *
« Yanıtla #21 : 11 Aralık 2015, 23:17:34 »
Sn.Ateşsal,
Ovebore tüfeklerle domuz kurşunu atmayı önermiyor firmalar..Overbore tüfeklerin slug namluları 18.4 mm civarında namlu çapına haiz..

+1
Kurşun atılır atılmaz değil,attıkta. Çok ıstıkrarlı olmuyor namlu az geniş olduğu için
Ömer ÇİRKİNYILAN
1983-Hatay 
resim upload servisleri

Çevrimdışı M.Kemal ATEŞSAL

• *
« Yanıtla #22 : 12 Aralık 2015, 20:23:47 »
Tuncay ve Ömer Kardeşlerim teşekkür ederim,
  • Beretta urika 2 71 namlu
  • Franci Oto 67 namlu
M.K. ATEŞSAL   1951 ANKARA
0 RH (+)

Çevrimdışı Polat OLUR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 13 Aralık 2015, 17:27:29 »
her iki tüfeği yakinen bilen inceleyen ve gözlemleyen biri olarak en baştan da maxus tu inceledikten sonrada maxus ..maceraya gerek yok maxus yeter..
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 İzmir/Bergama

The following users thanked this post: İbrahim AYSU, Adem KARACAN

Çevrimdışı Gökhan KILIÇASLAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 17 Aralık 2015, 16:49:30 »
Sayın Köksal bey bende nacizane fikrimi söylemek istedim. Bende A 400 Actıon modeli var şuanda kullanıyorum yazın üveyik avında şuanda keklik vede ördek avında çok ama çok memnunum diyorum ben şuana kadar tüfek kullanmamışım tüfeğimede maşallah diyorum. Ha MAXUS a gelince bir arkadaşımda vardı MAXUS 1 2 hafta oldu sattı beğenmedi oda A 400 UNİCO aldı saygı vede selamlarımla.
1981 ankara