Gönderen Konu: KARGO İLE FİŞEK GETİRMEK YASAKLANMIŞ  (Okunma sayısı 11064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: KARGO İLE FİŞEK GETİRMEK YASAKLANMIŞ
« Yanıtla #25 : 12 Aralık 2015, 23:48:53 »
arkadaşlar geçen gün meydana gelen kargo kazası bir parfüm yapımında kullanılan hammaddenin sızmasından kaynaklıdır
ya bir ihmal var yada kargoyu gönderen gerekli bilgiyi kargo şirketine vermedi
akabinde dün istanbulda kaçak parfüm deposuna baskın yapıldı ve 60 milyon (trilyon) tl değerinde kaçak parfüm yakalandı
doğru paketlenmez ve doğru taşınmazsa tehlike yaratabilecek okadar çok kargo varki fişek bunların yanında çok masum kalır
bir barutun alev alması için o kapsüle öyle bir darbeyle vurulsunki patlasın. eğer onu patlatabilecek oyle bir tehlike varsa basınçlı parfümlerinde taşınası yasaklanmalı. günde kaç kutu kargoda fişek taşınıyodur, kaç tane parfüm taşınıyodur  ;)

benim bildiğim Mke bayisi olmayan firmalar fişek gönderemiyo. zaten normaldede MKE bayilerinin dışında firmaların fişek satışı ya yasak yada sınırlı. bunuda kargo üzerinden engelliyorlar olay bu diye biliyorum.
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #26 : 14 Aralık 2015, 08:42:35 »
Arkadaşlar,

Dün envarterdeki eksiklerimi tamamlamak için Armer'e gittim, bu konuyu da sordum. Bireysel müşteriyi ilgilendiren bir durum olmadığını, birkaç koliye kadar siparişlerde hiçbir sıkıntı olmadığını, ve olmayacağını ancak fabrika - ara toptancı vb arasındaki çok yüksek volümlü taşımaların artık kargo ile yapılmayacağını söylediler. Ayrıca bu durumun fiyatları da etkileyecek bir durum olmadığını, zaten uzun zamandır konuşulduğunu eklediler...
1980 İSTANBUL

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Gürkan ONAT, Yaşar KÖKÇEN, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
« Yanıtla #27 : 17 Aralık 2015, 17:26:51 »
Avfoniden sipariş verilmiyor artık hatta kalkmış peki e temin ve armerden ve bozkurtavdan siparişler mümkünmü bilgisi olan varmı ?
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #28 : 17 Aralık 2015, 21:47:59 »
Avfoniden sipariş verilmiyor artık hatta kalkmış peki e temin ve armerden ve bozkurtavdan siparişler mümkünmü bilgisi olan varmı ?
Yalnız MKE bayileri fişek kargolayabiliyor diye yazmışlar. Avfoni MKE bayisi mi?
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #29 : 18 Aralık 2015, 00:25:50 »
e-teminden dün kargom elime sorunsuz ulaştı
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

Çevrimdışı Tolga ALDANMAZ

• *
  • Winter is Coming
« Yanıtla #30 : 18 Aralık 2015, 10:33:04 »
e-teminden dün kargom elime sorunsuz ulaştı

e-teminden hala kargolayabiliyorlarsa fişekleri avfoni neden kaldırdı anlam veremiyorum. Avfoniye yazdığımda gelen cevap şu şekil :

Merhaba Tolga bey, Kargo firmaları fişekleri patlayıcı madde olarak nitelendirdiğinden fişeklerin, kargo ile gönderimi kaldırılmıştır. Bu nedenle mağazamız da satışları devam etse de ne yazık ki gönderim sağlanamadığından sitemizden satışa kapatılmıştır. Sitemize göstertmiş olduğunuz ilgiye teşekkür eder, iyi günler dileriz.

eğer böyle bi durum sözkonusu ise tüm internet satışlarında durması gerekir ancak bu durumda neden sadece avfonide kalkıyor ?
Tolga Aldanmaz / Antalya-Konyaaltı / 1993 / 0 RH +/ AKDAŞ 412 L

Çevrimdışı Ahmet ÖZYILMAZERLER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 18 Aralık 2015, 11:14:58 »
Arkadaşlar,

2 gün önce, envanterimde hiç kalmayan ve bana göre efsane olan "Fiocchi Offical Trap" almak için elinde mevcut görünen Mersindeki bir av bayisini aradım. Bana "2 ay önce bir Yönetmelik çıktı artık kargo yapılamıyor" dediler. Yönetmeliğin adını biliyor musunuz incelemek isterim dedim, bir cevap veremediler. Ancak sonuç ortada, bana almak istediğim ürünü kargolayamadılar.

Şimdi memleketimizin garipliklerinden biri ile daha karşı karşıya olduğumuz görülüyor, aynı günlerde konuştuğum 2 bayiden birisi kargo yaparken, diğeri yapamıyor.  İşin sonucunda zararlı çıkan gene müşteri olacak gerisi yalandır...
1980 İSTANBUL

Çevrimdışı Emrah DOĞAN

• *
« Yanıtla #32 : 18 Aralık 2015, 11:55:33 »
Öyle bir durum yok sadece ismini vermek istemiyorum doğu bölgesinde bir kargo firmasında taşınmaması gereken bir kargo bulunmuş.O firmanın lisansı iptal edilmiş o yüzden bu haberler çıkıyormuş yasaklanma falan yok o firmadan başka bir sürü kargo firması var
  • Baikal mp 155 max5
  • Albatros alr 19
  • İmpala Plus max 5
  • Ata Neo 12 Ekstra Combo
  • Franchi First Class
Emrah DOGAN
1983 MANİSA/SOMA

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 18 Aralık 2015, 13:00:49 »
Ben E-teminden bu hafta kargo ile 8 kutu  fişek  getirttim . Öyle bir olay yok. Bu işte bir anormallik  var.
Alacaklarınızı e-teminden  yapabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2015, 13:02:01 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #34 : 18 Aralık 2015, 14:32:52 »
Ben E-teminden bu hafta kargo ile 8 kutu  fişek  getirttim . Öyle bir olay yok. Bu işte bir anormallik  var.
Alacaklarınızı e-teminden  yapabilirsiniz.

arkadaşlar böyle bir durum var ama hangi siteler yasağa uyuyor bilmiyorum çünkü bende Eteminden getirttim. Bazı yerler sorun çıkıyor. Belki yasak tan haberleri var yada yok.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Alkan YOKSUL

• Forum Yönetici
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
« Yanıtla #35 : 18 Aralık 2015, 15:42:22 »
Kargo görevlisinin kılına denk geldin mi yandın. Yıllardır kargoyla tüfek, fişek alır gönderirim.
2-3 ay kadar önce Balıkesir'den Rus Baykal Poze aldım. Aracı olan abime de Yurtiçi Kargoyla göndermesini rica ettim. Oradaki görevlinin kıllığı tutmuş almamış. Görevliyi telefona istedim, yıllardır Yurtiçi Kargo Müşterisi olduğumu, defalarca bu tür gönderi yapıp aldığımı söyledim, nafile... Bir başka Kargo Şirketindeki bir arkadaş "abi bizim firmaya götürsünler sıkıntı çıkmaz, olmazsa beni arasınlar" dedi. Sonuçta sorunu hallettim...
Sonrasında Yurtiçi Kargonun Müşteri Hizmetlerini aradım. Onlar da çalışanlarını haklı, beni haksız buldular. Sonuçta onlar kaybetti. Yaklaşık 10 Yıllık Müşterilerini kaybettiler. Hala işimi gören Kargo şirketiyle çalışmaya devam ediyorum ;)
  • Baikal IZH27EM1C Nikel
  • Stoeger M3000
  • Kurzhaar/Dişi
28.02.1969 EŞME/UŞAK

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Şükrü TEKELİ

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #36 : 18 Aralık 2015, 16:12:05 »
yazın Bulgaristanda bir çok av bayisini gezdim. belki fişek malzemesi bulurum değişik birşeyle karşılaşırım alırım diye. 3-4 yıl önce AB KRİTERLERİ gereği barut satışı tamamen yasaklanmış. kimsede fişek yapmıyormuş. fişek satışları ruhsat kaydıyla yapılmaya başlanmış. bir kutu fişek dahi vermediler. Eşim tercüme ettiği için bayinin birine benim internetten sipariş verdiğimi ve kargoyla fişek aldığımı anlattı. satıcı bizde kargoyla fişek taşımak çok önce yasaklandı, biz bile dağıtımcıdan kendimiz gidip almak zorundayız bizimkini bile kargoyla yollanmasını yasakladılar diye anlattı
sanırım bizde bu yolda ilerliyoruz  ???
  • Yıldız spz m
  • Armsan phenoma
  • Fias 16 cal.
1977 - Burdur - Kocaeli

The following users thanked this post: Ahmet ÖZTÜRK, Hüseyin ÜSTÜN

Çevrimdışı Hüseyin ÜSTÜN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 18 Aralık 2015, 17:32:35 »
.
« Son Düzenleme: 09 Ocak 2017, 06:18:46 Gönderen: Hüseyin ÜSTÜN »
  • Mertmak MX5 Combo 61cm Slug 71cm mobil şoklu
OSMANİYE / 1980

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU

Çevrimdışı Burak BAYGENÇ

• *
« Yanıtla #38 : 22 Aralık 2015, 16:07:39 »
Şuan bende 4 kutu fişek sipariş verdim temin avdan sanırım orada problem yok
Kırklareli/Lüleburgaz    17.06.1990    0rh(+)
Armsan-Phenoma Carbo

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #39 : 22 Aralık 2015, 17:54:43 »
ben armer e temin mahmutoğlu avdan alıyorum bir sıkıntı yok şöyle bir sıkıntı var fişeği alırken geliyor sıkıntı yok ancak siz birine fişek göndermek isterseniz işte o zaman hiç bir kargo firması yanaşmıyor
1985
BURSA

Çevrimdışı Ceyhun SÖNMEZER

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #40 : 22 Aralık 2015, 18:41:24 »
Buradaki kargo şirketlerinin tamamını gezmiştim av fişeği göndereceğim deyince kesinlikle kabul etmiyoruz demişlerdi. Özellikle süratkargo ruhsatlı av tüfeğini bile kabul etmedi tüfek taşıyamıyoruz dedi şaka gibi.
  • Ata Neo12 Max5
1987 Adana

Çevrimiçi İbrahim AYSU

• yönetici
« Yanıtla #41 : 22 Aralık 2015, 18:56:35 »
Muhtemelen mevzuat ya da tebliğ metninde bir çeşit açık var, bazıları çekinip uygularken, bazıları ticari kaygıyla biraz daha esnetiyorlar. Ya bu yasak belki de bireysel satın almalarda tamamen kalkacak ya da herkes (tüm satıcı ve kargo firmaları) buna bir süre sonra tamamen uymak zorunda kalacak muhtemelen. Başka alternatif yok, böyle, kimi gönderiyor kimi göndermiyor durumu sürdürülebilir değil, en azından bayiiler kendi aralarında sorun çıkarmaya başlarlar, çünkü işin ticari boyutu göz ardı edilebilir değil.

İki hafta önce de fişek aldım kargoyla, bugün de fişek geldi. Farklı firmalardan.
  • Merkel Custom Made Sidelock Ejector SxS
  • Blaser F3 Game Competition O/U
  • Pieper Bayard Belgium SxS
  • Browning Maxus Carbon Fiber SemiAuto
1978 - Istanbul

The following users thanked this post: Hüseyin ÜSTÜN, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #42 : 23 Aralık 2015, 16:40:22 »
İşlerine geldiği gibi hizmet yapıyorlar geçen yıl merak edip mahmutoğlu avın sahibine sormuştum size kargo bedeli ne kadara patlıyor diye oda demezmi kargo başına 5 lira veriyoruz arasa yurtiçine diye şok oldum ta çankırıdan bursaya kosko ca kutu aras kargoyla bursaya 5 liraya geliyor bakam birde ben bursadan çankırıya aynı kargoyu göndereyim en az 50 lira
1985
BURSA