Gönderen Konu: RC 32 GR CACCİA 6 NUMARA FİŞEK  (Okunma sayısı 7929 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
RC 32 GR CACCİA 6 NUMARA FİŞEK
« : 03 Aralık 2015, 17:56:48 »

SELAM ALEYKÜM SEVGİLİ AVLAK AİLESİ.

geçen hafta memleketimdeydim arkadaşlarla tavşan ve keklik avına gittik. avlağımız karasal bir iklime sahip 1565 rakımlı av günü hava sıcaklığı 12-14 derece idi. tüfeğim sarsılmaz süper vurucu poze 12GA. 71 cm

sahaya girdik ve 500 metre gitmeden tavşanın tam üstüne geldim 3 metreden kalktı yaklaşık 15 mt müsaade ettim ve ilk kez deneyeceğim resimde görünen fişeklerle atış yaptım 2. mermi de 20 metreden fazlaydı.

atışlarımın ikisinde de tavşan grupmanın içerisinde kaldı ve bayağı yavaşladı da. önümde de şahıs arazileriyle devlet arazisini ayıran yüksek dikenli tel vardı. arkasından biraz koşsam 3. fişek şansım olabilirdi ama oda olmadı.

bu durumun sebebi hakkındaki fikirlerinizi almak isterim.

SELAMLAR SAYGILAR

RASTGELE
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: RC 32 GR CACCİA 6 NUMARA FİŞEK
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2015, 18:13:06 »
Rc 32 gram güzel fişektir. Hem hızlıdır hemde etkilidir. Tüfeğiniz sevmemiş olabilir diyeceğim ama kaliteli fişeklerde tüfeğe göre sonuç pek değişmez, biryerde bir hata vardır illaki :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: İdris MOĞOL

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2015, 18:27:06 »
kac numara sok takiliydiki yada kac no sabit sok, dar sokla yakin mesafede isabet daha zordur
1992 LONDRA&İZMİR

Çevrimdışı Recep BALKİ

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2015, 20:02:29 »
32 GR RC HİÇ TAVSİYE ETMEM -1 İLA 5 C DERECENİN FİŞEĞİ SICAK HAVALARDA İŞ YAPMAZ
  • BROWNİNG ULTRA XT
  • RİZZİNİ PREMİER
  • BREDA XANTHOS
1974-ÇAN-ÇANAKKALE

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2015, 20:17:50 »
http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/cift-namlulu-bir-tufegin-iki-namlusunun-performansi/

Benelli Vinci  Baikal 27 Em 1C Haniç  çifte ve huğlu 401 Kinetik y oto tüfeklerle denemiş birisi olarak

MÜKEMMEL diyorum.Yukarıdaki link te  denemesi var inceleyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2015, 20:21:59 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2015, 20:31:00 »

• HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2015, 20:56:12 »
 idris bey,

bahsi geçen tüfek ten 7 yıl öncesi dayımda vardı onda bir rus oto hastalığı başladı 6 yıl önce ruhsatındaki 4 tüfeği satışa çıkardı fabarm otoyu elinde bırakıp hoşya rusunu bulunca onuda sattı,..
 bana çok ısrar etti ''yeğen gel vurucuyu sana vereyim'' diye ama ben acemi avcıyım o yıllar ördek kaz tüfeğini neyleyeceksem ovada, robust 222 ye göz dikmiştim klasik çiftenin gözümü dolduran meneviş çelik görüntüsü hafifliği ile gözdemdi çünkü, vurucu ile dayım uzun mesafelerden çok tahtalı aldığına şahidim ben  yamurlu havada 600/800 mt. civarı rakımlarda gözne ayvagediği insu yaylaları karlı haldeyken biz 8/10 kilometre uzaklarıda eteklerde keklik tavşan tahtalı ya geziyorduk ve dayım 5 no jet fişekle soda şişesini 50 adımdan dumanını attırdığına bizzat yaşayarak gördüm çok toplu ve menzil olarak iyi bildiğim bir seri bahsi geçen tüfek naçizane tavsiyem bol bol fişek yakın hedef kağıdı size net olarak doğruları gösterecektir elinizdeki iyi bir serii ,.. bende turkuaz oto var rc lerin hepsini seviyor 34 gr üzerine çıkmadım gerekte görmedim hani mevsime göre farklı gramajdaki mühimmatla av yapıyorum.
 umarım sizde uygun fişekle uygun mühimmatla, sarsılmaz süper vurucu ile gönlünüze göre keyifli avlarınız olur.

mersinden saygı ve selamlarımla.
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2015, 21:06:24 Gönderen: M.Ali AKDAĞCIK »
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 05 Aralık 2015, 09:22:53 »
Rc 32 gram güzel fişektir. Hem hızlıdır hemde etkilidir. Tüfeğiniz sevmemiş olabilir diyeceğim ama kaliteli fişeklerde tüfeğe göre sonuç pek değişmez, biryerde bir hata vardır illaki :)

yorum için teşekkür ederim EMRAH bey.o gülücüğü anladım ama gerçekten hata nişanda değildi :)
1986 KAYSERİ   / ADANA

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 05 Aralık 2015, 09:24:22 »
kac numara sok takiliydiki yada kac no sabit sok, dar sokla yakin mesafede isabet daha zordur

fix şok 1/3 önce geniş olan alt namlu ateşlendi sonrası üstnamlu
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 05 Aralık 2015, 09:25:24 »
http://avlakforum.com/forum/pattern-ve-penetrasyon-denemeleri/cift-namlulu-bir-tufegin-iki-namlusunun-performansi/

Benelli Vinci  Baikal 27 Em 1C Haniç  çifte ve huğlu 401 Kinetik y oto tüfeklerle denemiş birisi olarak

MÜKEMMEL diyorum.Yukarıdaki link te  denemesi var inceleyebilirsiniz.

suat kardeşim yorum ve görseller için teşekkür ederim.
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 05 Aralık 2015, 09:27:04 »
idris bey,

bahsi geçen tüfek ten 7 yıl öncesi dayımda vardı onda bir rus oto hastalığı başladı 6 yıl önce ruhsatındaki 4 tüfeği satışa çıkardı fabarm otoyu elinde bırakıp hoşya rusunu bulunca onuda sattı,..
 bana çok ısrar etti ''yeğen gel vurucuyu sana vereyim'' diye ama ben acemi avcıyım o yıllar ördek kaz tüfeğini neyleyeceksem ovada, robust 222 ye göz dikmiştim klasik çiftenin gözümü dolduran meneviş çelik görüntüsü hafifliği ile gözdemdi çünkü, vurucu ile dayım uzun mesafelerden çok tahtalı aldığına şahidim ben  yamurlu havada 600/800 mt. civarı rakımlarda gözne ayvagediği insu yaylaları karlı haldeyken biz 8/10 kilometre uzaklarıda eteklerde keklik tavşan tahtalı ya geziyorduk ve dayım 5 no jet fişekle soda şişesini 50 adımdan dumanını attırdığına bizzat yaşayarak gördüm çok toplu ve menzil olarak iyi bildiğim bir seri bahsi geçen tüfek naçizane tavsiyem bol bol fişek yakın hedef kağıdı size net olarak doğruları gösterecektir elinizdeki iyi bir serii ,.. bende turkuaz oto var rc lerin hepsini seviyor 34 gr üzerine çıkmadım gerekte görmedim hani mevsime göre farklı gramajdaki mühimmatla av yapıyorum.
 umarım sizde uygun fişekle uygun mühimmatla, sarsılmaz süper vurucu ile gönlünüze göre keyifli avlarınız olur.

mersinden saygı ve selamlarımla.

teşekkür ederim M.ALİ bey kağıt üzerinde bir deneme yapmak şart oldu . :)
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Hasan AKSU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 05 Aralık 2015, 10:41:40 »
İdris mesafe gayet hesaplıymış, nasıl attığını sen daha iyi bilirsin,
muhtemelen saçmalar arka kaba etine isabet ettiğinden ilk etapta yıkılmamış, belli bir mesafe gidip bi yerde kalmıştır,

kekliğe gezdiğinizden dolayı 6 no saçma bulunduruyorsun, tavşan o mesafelerden 6 no saçmayla çok rahat yıkılır,

benim ilk tavşanlarım özelliklede önümden düz giden, yani arkasına attığım tavşanları hep arka kaba etinden vurulurdu, sinir olurdum, o kaba eti saçmaya boğulur kan olurdu,

birazdaha ilerisini görüp enseye kulaklara doğru atmak lazım, yan gidiyosa koltuğuna patlat,
birde can alıcı yerine gelmediyse et yarası tavşanı durdurmuyor.

1981 / Samsun / Malatya

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #12 : 05 Aralık 2015, 11:00:52 »
yorum için teşekkür ederim EMRAH bey.o gülücüğü anladım ama gerçekten hata nişanda değildi :)
İdris bey gülücükte espri var ☺ fişek kaliteli olduğundan ihtimal veremedim sadece. Bazen oluyor öyle en güvendiğim fişek bile tahtalida tüy toplatıyor bana.bendede 1-3 soklu poze var 71 namlu rc 32 ile fena şeyler yapiyor 😄 ben eskisi gibi fişek tüfek konusu pek yapmıyorum orta sınıf ve iyi fişekler tercih ediyorum vuramazsam suçun tamamı bende ya mesafeyi yanlış hesapladim yada önlemede atışta sorun var deyip bırakıyorum. 😉
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

The following users thanked this post: Abdullah GÜLTEPE, İdris MOĞOL