Gönderen Konu: winchester special chasse 32 gr hakkında bilgi  (Okunma sayısı 11843 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Zafer YILDIRIM

• *
Ynt: winchester special chasse 32 gr hakkında bilgi
« Yanıtla #25 : 04 Aralık 2015, 12:37:27 »
Sert patlayan kaliteli bir fişek,yarı otomatıkler icin...sizin tüfeginiz ile uyum saglamamiş. Poze ve ya cifte ile atacaksanız 67mm lik fişekleri secmenizi tavsiye ederim.elde kalan fişekler,kıymetini bilelim.baya dir gelmiyor winchester av fisegi serileri.ne zaman gelir bilinmez de?
Zafer YILDIRIM / 1985 / SAMSUN/TERME

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #26 : 04 Aralık 2015, 13:34:40 »
Buradan yola çıkarak Beretta öldürmemiş desek yalan söylememiş oluruz.

Ben yerli yada yabancı herhangi  bir tüfeğin en ucuz fişekler bile bu mesafeden başarısız olacağını düşünmüyorum.

Son olarak 20 25 mt mesafelerden büyük ördekler bile 7 numarayla süzgeç gibi oluyor.

Bence  kekliğe 7 numaradan daha iri saçma atmaya gerek yok.

« Son Düzenleme: 04 Aralık 2015, 13:49:38 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

The following users thanked this post: Tuncay KAHRAMAN, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #27 : 04 Aralık 2015, 13:59:18 »
Buradan yola çıkarak Beretta öldürmemiş desek yalan söylememiş oluruz.

Ben yerli yada yabancı herhangi  bir tüfeğin en ucuz fişekler bile bu mesafeden başarısız olacağını düşünmüyorum.

Son olarak 20 25 mt mesafelerden büyük ördekler bile 7 numarayla süzgeç gibi oluyor.

Bence  kekliğe 7 numaradan daha iri saçma atmaya gerek yok.

Suat abi selamlar

Beretta öldüremedi diyemedim abi ;D ;D ;D ;D

Hemen sorunu fişeğe yıktım gördüğün gibi ;D ;D ;D

İnce saçma dediğinde doğru söylüyorsun, S56 da kalın saçmaya gerek yok büyük sözü dinleyeceğim, En fazla 5-6-7 kekliğe.  Ördeğe 5

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Suat ÇALIŞKAN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #28 : 04 Aralık 2015, 14:00:57 »
Sert patlayan kaliteli bir fişek,yarı otomatıkler icin...sizin tüfeginiz ile uyum saglamamiş. Poze ve ya cifte ile atacaksanız 67mm lik fişekleri secmenizi tavsiye ederim.elde kalan fişekler,kıymetini bilelim.baya dir gelmiyor winchester av fisegi serileri.ne zaman gelir bilinmez de?

Zafer bey burada çok var isterseniz alır gönderirim, bir daha yanından geçmem.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #29 : 04 Aralık 2015, 14:05:00 »
Fişeğin mühürlü olmasının sebebi patlama basıncını arttırmasıdır, yani orijinal olduğu için değil. Winchesterın mühürlü olmayan da bir çok modeli var. Patlama sırasında fişeğin ucunun hemen açılmaması dolayısıyla daha basınçlı bir patlama etkisi sağlıyor. Hortumun ucunu kısa süre kapalı tutup bırakmak gibi düşünebiliriz basitçe. Bende 36 gramları var mühürsüz ( special pigeon ), 61 gram xx double magnumlar var onlar mühürlü, ramazan topu gibi patlıyor :)

Sonay hocam ne barut varsa dediğin doğru atarken herkes o neydi diyor  :) ama poze de fiyasko oldu. Bir daha yanaşmam.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Zeynal KAPLAN

• *
« Yanıtla #30 : 24 Aralık 2015, 13:40:06 »
avrupa fişeklerin çoğu artık merdiven altı veya patent alınıp başka ülkelerde yapılıyor.artık orjinal fişek bulmak zor  orjınal rc,miragelerde ve belli fişeklerde bayinin elinde eski fişek varsa orjinaldır.
Zeynal Abidin KAPLAN
1984-Mersin

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #31 : 24 Aralık 2015, 18:18:34 »
SN:Cihangir bey

Olaya tavşandan basliyacak olursak 5 metreden demişsiniz ben onu 10 mt kabul ediyorum elinizdeki tüfek ile gramaj ve numara fark etmeksizin ister 30 gr 11 olsun ister 50 gr 0 numara olsun net vuruş tavşanın iç organlarını dışarı çıkarır bırakın derisini delmemeyi peki nasıl tüy döktü diyeceksiniz sıyırmış yanı tavsana cok yakın geçmiş buna benzer bir hikaye anlatayım hem örnek olsun hemde belki sizi bir parça güldürürüm

Buna benzer bir olay belki 7-8 yıl önce başımıza geldi bir avda henüz ava yeni çıktık tepeler bizi ayırdı avlanıyoruz 2 el silah sesi geldi ben ne olduğunu görmedim ava devam ediyorum köpek hafif bir meşeliğe girmeden daha tavşan çıkı verdi meşeden ama köpeğe odaklandığı için beni görmüyor bile kayaya saklandım gecerken yakın mesafeden hafif ön ile attım  tavşan vuruldu tavşanı kestim torbaya koyucam arka bacağının üzerinde deride acıklık var sabahtan torbayı doldurmanın sevinciylede çok aldırış etmedim hatta diğer arkadaşada ne vurmuşum be dedim deri parçalamışım diye seslendim yakındı çok dedi mundar etmemişindir inşallah kemik yemeyiz diye şakalaştık
arabaya döndüğümüzde toplanılmış grup yemek hazırlığı var bir muhabbet ki sormayın gitsin ne oluyo dedim arkadaşın elinde tavşanın derisiyle tüyleri kalmış ama kendi yok nasıl oldu falan soruyorum arkadasa işte sabah daha kalktı ayağımın yanındaymış 1 attım tutmadı 2 ci atışımda toz kabardı tavsandan dedi baktım tavsanın deri parçasıyla tüyleri yerde tüyü anladımda deri gırgır sanıyorum hala sonra ciddi anlatınca diğer arkadaş tavşandan deri koptuğunu gördük dedi bildiğin deri yerde kaldı yani diyorum evet diyorlar abartıyosunuz diyorum mümkün değil neyse sırtımdan tavsanı çıkarmak için elimi attım birden deri gözümün önüne geldi ben tavşanı soldan vurmustum sağ arka bacağındaki deri yırtıktı jeton düştü dedim deri nerde olduğu yere attım dedi bi tarafıma mı monte edicem dedi koş al dedim deriyi gerisi bende birleştircez tavşanı çevirip gösterince o anı görmeniz lazımdı herkez yerde ömrümün sonuna kadar unutumam hüngür hüngür ağladık 2 gün gülmekten

keklilere gelirsek 5 defa attım demişsiniz burası ilginç yakın mesafe atışlarda sert fişek deler geçer fakat yakın atış olduğu içinde sağlam gurupmana girmiş bir keklik öyle 7 8 saçmayı almış keklik delinsede gitmez gidemez ancak kanada bindirmiş keklik gidebilir kanattan şaçma almassa oda sizin kaldırıp attığınızda değil genellikle başka bir vacıdan kalkan size geçit yapan keklikte olur
mühürlü bir fişek ve hızlı bir fişek uzak avlarda özelliklede ördekte güzel sonuç verecegiğini düşünüyorum anlattıklarınızdan yola çıkarak
Taner MEMET
Bursa-1988

The following users thanked this post: Cengiz ÖNGÖREN

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #32 : 24 Aralık 2015, 18:40:34 »
Taner bey anlattığınız olay hakikaten ilginç bir olay bu onun gibi değil saçmanın sıyırdığı yada deri söküldüğü yada yırtıldılğı bir durum değil ben iki atış yaptım biri arkasına biri sırtına geldi çok net mesafe 10 metre felan da değildi tamamı 5 anca gelir

Fişek pek delip geçiyor gibi gelmedi bana belki çok uzak geçit avlarında kıllanılyordur attığım mesafeler 15-25-35-45-70 metrelerden tüy döküldü kendi yok arkadaşlarada verdiö fişeği onlarda aynısı yaşadılar

Sonuç itibari ile ben kullanamadım sevip verip alanlar vardır zaten onun için konuyu buraya taşıdık
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Taner MEMET

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #33 : 24 Aralık 2015, 20:41:40 »
Cihangir bey kekliğe lafım yok çünkü keklik hakikatten çok farklı bir av bazen harika av yaptığım fişek ve tüfekle başka bir avda acaba fişekte şaçmamı yok die sorduğum çok oldu ama 5 metreden tavsanın vurulmaması olasılık dahili değil dediğim gibi fişek ve gramaj ne olursa olsun 5 metrede av tüfeği tek kurşundan daha kuvvetli bir etkiye sahip olur Yunanistada tavşan avı bıldırcın avı ile birlikte açılır ovalık kesimlerde 15 ağustos da 11 numara ile bıldırcın avında ayağımın altından kalkan  bir kaç tavşan vurdum resmen kesiyor tavşanı bence siz bir teneke ye atış denemesi yapın sonucu daha net göreceksiniz 5 metreden vurulan tavşanın halini o zaman daha net görürsünüz.
Taner MEMET
Bursa-1988

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #34 : 24 Aralık 2015, 22:33:50 »
Taner bey vallahi durumu net açıkladım. 5 metreden bende biliyorum ne olacağını bırakın sıyırmayı delip geçmesi lazım  ama olmadı iki atışta değdi net bir şekilde ortalık tüy doldu. Keşke video felan olsa izletsem ama yok malesef sonuçta benim tüfek bunu sevmedi bence illahaki vardır kullanan beğenen,

Tavşan bu arada ufak birşey değildi bayağı tosundu maşalah. ;D vallahi tüyleri döküldü ama hiç acele etmeden tepeyi aştı.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Gökhan AKSOY

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #35 : 11 Ocak 2016, 14:39:46 »
Merhaba iyi günler ben yildiz spz me tufegimle yaklaşık 2 senedir kullanıyorum bir çok keklik ve tavşan vurdum hatri sayılır mesafeden tavşan aldım 35 metreden tavşanı duvara çarpmış gibi yaptı çok şaşırdım siz anlatınca
Gökhan AKSOY
1986 KIRSEHİR

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #36 : 11 Ocak 2016, 16:56:47 »
Gökhan bey kullanıp verim almanıza sevindim. Ama bana yaramadı, belki aldığım seri de bir sorun olabilir. Ama cidden sorun olduğu kesindi.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Ceyhun SAKARYA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #37 : 09 Şubat 2016, 02:07:18 »
Değerli arkadaşlar selamlar.

Hafta sonu keklik avında aşağıda resmide olan Winchester special chasse 32 gr 4 Numara fişeği Beretta S56 67 namlu tüfeğim ile ilk kez denedim. Şaşırtıcı sonuçlar aldım, şaka gibi bir fişek ya bana öyle geldi, ama bir tane keklik vuramadım 15 metreden kekliğin tüm tüylerini döktü keklik uzaklaştı. en az 5 adet sağlam vuruş yaptım sonuç sıfır. İlginç olan bir diğeri de önümden tavşan kalktı, mesafem 5 metre anca var hemen arkasına çaktım, ortalık tüye boğuldu, bide sırtına çektim gene tüy yumağı. Hayvan kıçıyla güldü geçti bana ;D

Vallahi anlamadım gramaj mı fazla geldi. saçma numarası mı fazla geldi hava 0 derece idi bi etkisi mi oldu. Vallahi vuruşlarımda sorun olduğunu da düşünmüyorum.

Fişek bana bi garip geldi. birde 41 lira verdim. Anlamadım gitti, bilen kullanan varsa bildirirse sevinirim sorun nerde anlayalım.

kullandığın bu fişek bir kere orjnal değil...ikincisi 41 tl etmez gerçek winchester böyle sonuçlar vermez bundan eminim bunu denedim 3 cüsü sorun sende değil fişeğin adiliği..winchester ve remington fişek alacaksan yani pahalı fişek almak istiyorsan üretim yerine bak iğnenin vurdugu yer remingtonda ve winchester de sarı olur altın sarısı bu resimdeki italyan üretimi fişek SIKINTI BU RESİMDEKİ FİŞEK de randumansız fişek orjinalini al dediğim gibi olacak ama bak bakalım bi noluyo ORJİNAL U.s.a Alacaksın
Ceyhun SAKARYA
1985 ankara

Çevrimdışı İsmail SUBAKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #38 : 09 Şubat 2016, 22:20:44 »
bu fişeği bende bu hafta gölde ördekler için kullandım, rezalet geldi bana. ben kapsüle dikkat etmedim en kısa zamanda ona bakıcam. deneme amaçlı götürmüştüm ama winchester special fiber çok iyiydi. bundan sonra winchester alırsam special fiber modelini alıcam
Vursan 92A
Stoeger M3000 Max5
Fabarm xlr 5 Bulrush
D-Doxcarms 10ncı yıl
Setter Diapolis Den Diego

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #39 : 10 Şubat 2016, 12:48:43 »

kullandığın bu fişek bir kere orjnal değil...ikincisi 41 tl etmez gerçek winchester böyle sonuçlar vermez bundan eminim bunu denedim 3 cüsü sorun sende değil fişeğin adiliği..winchester ve remington fişek alacaksan yani pahalı fişek almak istiyorsan üretim yerine bak iğnenin vurdugu yer remingtonda ve winchester de sarı olur altın sarısı bu resimdeki italyan üretimi fişek SIKINTI BU RESİMDEKİ FİŞEK de randumansız fişek orjinalini al dediğim gibi olacak ama bak bakalım bi noluyo ORJİNAL U.s.a Alacaksın

Ceyhun bey haklısın orjinal USA olmadığını biliyordum ama hiç değilse italyanda olsa iş yapar diye baktım ama hüsran 41 lira vereceme 70 versem orjinal remigton alırdım ama nerde ise  iki katı
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA