Gönderen Konu: winchester special chasse 32 gr hakkında bilgi  (Okunma sayısı 11834 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
winchester special chasse 32 gr hakkında bilgi
« : 03 Aralık 2015, 17:09:56 »
Değerli arkadaşlar selamlar.

Hafta sonu keklik avında aşağıda resmide olan Winchester special chasse 32 gr 4 Numara fişeği Beretta S56 67 namlu tüfeğim ile ilk kez denedim. Şaşırtıcı sonuçlar aldım, şaka gibi bir fişek ya bana öyle geldi, ama bir tane keklik vuramadım 15 metreden kekliğin tüm tüylerini döktü keklik uzaklaştı. en az 5 adet sağlam vuruş yaptım sonuç sıfır. İlginç olan bir diğeri de önümden tavşan kalktı, mesafem 5 metre anca var hemen arkasına çaktım, ortalık tüye boğuldu, bide sırtına çektim gene tüy yumağı. Hayvan kıçıyla güldü geçti bana ;D

Vallahi anlamadım gramaj mı fazla geldi. saçma numarası mı fazla geldi hava 0 derece idi bi etkisi mi oldu. Vallahi vuruşlarımda sorun olduğunu da düşünmüyorum.

Fişek bana bi garip geldi. birde 41 lira verdim. Anlamadım gitti, bilen kullanan varsa bildirirse sevinirim sorun nerde anlayalım.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: winchester special chasse 32 gr hakkında bilgi
« Yanıtla #1 : 03 Aralık 2015, 17:29:52 »
Kardeş kullandığın fişek hakkında bilgim yok ama bp classic ya da rc sıpe tavsiye ederim 32 gram 4 no verimli olur.
1982-İstanbul

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
« Yanıtla #2 : 03 Aralık 2015, 17:40:08 »
Bu fişek çelik saçmamıdır?
Rast gele…
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

Çevrimdışı İdris MOĞOL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 03 Aralık 2015, 17:41:38 »
öncelikle hayırlı kazasız belasız avlar dilerim.

aynı durumu bende rc32 gr caccia ile yaşadım.

kalite para ile kıyaslanmıyor.sterling 34gr la 40-45 metreden tavşan vurdum ama rc hüsran oldu
  • ARMSAN PHENOMA aura 20 ga
  • SARSILMAZ SÜPER VURUCU 0/U
  • GARANTİE CESKA TEK KIRMA
1986 KAYSERİ   / ADANA

Çevrimdışı Fatih DENİZ

• *
  • Avcı
« Yanıtla #4 : 03 Aralık 2015, 17:49:18 »
Cihangir bey,

bende bu hafta wichester ranger denedim kekliği vurduğuma eminim ama hala gidiyor yaklaşık 300 mt yakın uctu sonra pat diye derenin ortasına düştü Allah'tan düştüğü yeri gördüm gidip aldım. Ama bi daha winchester almam. Ondan önceki 3 avımda rc sipe 32gr 6 no kullandım çok net sonuçlar aldım. Bayide sipe kalmadığı için bunu denedim ama hüsran. En güzeli daha önce verim alınan fişek bence.

Saygılar, Rasgele
1987-Ankara

The following users thanked this post: Cihangir GÜNEL, İdris MOĞOL

Çevrimdışı Erdem BOZKURT

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 03 Aralık 2015, 17:50:44 »
Geçen hafta ipsala da rc caccia ile 32gr 4 no çok güzel ördekler vurduk.Bu fişek mevzusu tüfekle de ilgili olabilir belki!
1982-İstanbul

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 03 Aralık 2015, 18:00:31 »
Bu fişek hem 34 gram hem de mühürlü, o yüzden poze ile atmak için çok sert bir fişek özellikle keklik için. Ördekte soğuk havada kullanılabilir pozede. Otomatikle bile keklik için çok sert fişek, hayvanı delip geçtiği için tüylerin uçtuğunu görüyorsunuz ancak düşmüyor, ileride bir yerde düşer hayvan. Tavşan için de aynı, ancak çok iyi bir vuruşla kafadan ya da omurilikten vurulursa olduğu yerde kalır hayvan.
  • IJ 58 MA SXS Baikal ( 73,5 cm )
  • Churchill Maxi-Mag 12/89 ( 61 cm - 71 cm ported)yarı otomatik
  • Ata CY ( 71 cm ) yarı otomatik
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #7 : 03 Aralık 2015, 18:11:13 »
Cihangir bey bu fişeğin saçmalarının nikel olduğunu duymuştum. kendim incelemedim. Ancak grupmanı çok sıkı bir fişek. etki konusuna gelince fişeği irdeleyecek kadar avda kullanmadım, kaliteli olarak bilinen bir fişek. açıkçası yazdıklarınıza bende şaşırdım :)
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #8 : 03 Aralık 2015, 18:23:38 »
Bu fişek çelik saçmamıdır?
Rast gele…

Uğur kardeşim çelik saçma olmadığını biliyorum
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #9 : 03 Aralık 2015, 18:25:50 »
Bu fişek hem 34 gram hem de mühürlü, o yüzden poze ile atmak için çok sert bir fişek özellikle keklik için. Ördekte soğuk havada kullanılabilir pozede. Otomatikle bile keklik için çok sert fişek, hayvanı delip geçtiği için tüylerin uçtuğunu görüyorsunuz ancak düşmüyor, ileride bir yerde düşer hayvan. Tavşan için de aynı, ancak çok iyi bir vuruşla kafadan ya da omurilikten vurulursa olduğu yerde kalır hayvan.

Sonay bey fişen kutu resmi 34 ama ben 32 olanını kullandım fişekte delip geçiyor gibi değilde sanki deriye saplanamıyor zayıf kalıyor gibi geldi bana
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #10 : 03 Aralık 2015, 18:27:46 »
Cihangir bey bu fişeğin saçmalarının nikel olduğunu duymuştum. kendim incelemedim. Ancak grupmanı çok sıkı bir fişek. etki konusuna gelince fişeği irdeleyecek kadar avda kullanmadım, kaliteli olarak bilinen bir fişek. açıkçası yazdıklarınıza bende şaşırdım :)

Emrah bey bilmiyorum aynen yaşadıklarım böyle saç baş yoldurdu dağda kekliği vurdum sanıyorum hayvann tüyleri yıkarodan dökülüyor hayvan basıp gidiyor
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Onur ORAL

• *
« Yanıtla #11 : 03 Aralık 2015, 18:29:36 »
bence 6-7 numara sacmayla daha net sonuclar alinirdi
1992 LONDRA&İZMİR

The following users thanked this post: Uğur KOÇ 72, Cihangir GÜNEL

Çevrimdışı Uğur KOÇ 72

• *
  • KEKLİK AVCISI
« Yanıtla #12 : 03 Aralık 2015, 18:33:05 »
Uğur kardeşim çelik saçma olmadığını biliyorum

Bende 2 sene evvel keklikte hatsan otomatikte 34 gr 6 no olanını kullandım, aynı yazdıklarınızı yaşadım.  ;D ;D ;D
O ğün buğündur bu fişeğe bulaşmıyorum.  :D
Bize fazla geldi onu anladım. ;D
Mirage ye devam... 8)
Rast gele...
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2015, 18:34:37 Gönderen: Uğur KOÇ 72 »
Uğur KOÇ
1992 BATMAN / GERÇÜŞ
FRANCHİ AFFİNİTY

resim yüke

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #13 : 03 Aralık 2015, 19:02:25 »
bence 6-7 numara sacmayla daha net sonuclar alinirdi

Kardeşim 6-7 no biraz ince geliyor bana göre Armusa ve RC S4 le yaşadım gördüm. Benim tüfekte 5 kekliğe ideal gibi görünüyor.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #14 : 03 Aralık 2015, 19:06:23 »
20 mt den huğlu eagele ile bu fişeğin 32 gr  7 nosunla tahtalıya attım her yer tüy oldu kuş çekip gitmişti o günden beri bu fişeği bir daha kullanmadım :)
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #15 : 03 Aralık 2015, 21:41:16 »
20 mt den huğlu eagele ile bu fişeğin 32 gr  7 nosunla tahtalıya attım her yer tüy oldu kuş çekip gitmişti o günden beri bu fişeği bir daha kullanmadım :)

Özgür bey cidden gelen yorumlar o yönde bir sebebi vardır diye düşünüyorum. Neden bu kadar pahalı acaba ayrıca satan bayide sürekli alışveriş yaptığım yer en çok tutulan bu dedi. o yüzden aldım ama sonuç beni şaşırttı. kime inanacağımızı şaşırdık.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #16 : 03 Aralık 2015, 22:27:07 »
Ben olsam o fişeğin birini keser, içindekileri tartar ölçerdim öncelikle. Sonra o havada kekliğin mesafesinde bir hedefe hem dağılım, hem mümkünse delicilik açısından deneme yapardım veya yapabildiğim kadar yapardım. Hep aynı şey oluyorsa bir hata vardır. Yalnız Winc fişeklerinde kendi barutlarını kullanır ki, sıcaklıktan fazla etkilenmiyorlar diye biliyorum. Lakin başka sepepleri olmalı; da nedir acaba?

Geçmiş olsun, sonraki avınız daha güzel geçer inşallah. Rastgele.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #17 : 04 Aralık 2015, 08:17:31 »
Ben olsam o fişeğin birini keser, içindekileri tartar ölçerdim öncelikle. Sonra o havada kekliğin mesafesinde bir hedefe hem dağılım, hem mümkünse delicilik açısından deneme yapardım veya yapabildiğim kadar yapardım. Hep aynı şey oluyorsa bir hata vardır. Yalnız Winc fişeklerinde kendi barutlarını kullanır ki, sıcaklıktan fazla etkilenmiyorlar diye biliyorum. Lakin başka sepepleri olmalı; da nedir acaba?

Geçmiş olsun, sonraki avınız daha güzel geçer inşallah. Rastgele.

Volkan abi teşekkür ederim, inanın sinir oldum, daha önce başıma gelmişti fakat ya yerlide denk geldi yada çok kullanılmayan rotwellde felan olmuştu, fakat Özellikle Win 41 lita verdikten sonra koydu cidden bana. Bir kaç tane kaldı elimde dediğini deneyecem içini açıp malzemeyi çekeceğim akşam sizlerle paylaşırım.

iyi dileklerin için teşekkür ederim.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 04 Aralık 2015, 08:53:14 »
Sonay bey fişen kutu resmi 34 ama ben 32 olanını kullandım fişekte delip geçiyor gibi değilde sanki deriye saplanamıyor zayıf kalıyor gibi geldi bana

Pardon cihangir bey dikkat etmemişim başlıkta 32 gram demişsiniz. Bu mühürlü fişeklerle ördekte ve tahtalıda ben çok randıman aldım, ancak keklikte deneme şansım olmadı malum trakyada keklik yok. Ördeği paçavra eden fişek kekliği deler geçer diye düşünüyorum ama bir sıkıntı olabilir tabi. Delmiyor diyorsanız bir deneme yapsanız fikir verir size.
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #19 : 04 Aralık 2015, 09:01:21 »
Pardon cihangir bey dikkat etmemişim başlıkta 32 gram demişsiniz. Bu mühürlü fişeklerle ördekte ve tahtalıda ben çok randıman aldım, ancak keklikte deneme şansım olmadı malum trakyada keklik yok. Ördeği paçavra eden fişek kekliği deler geçer diye düşünüyorum ama bir sıkıntı olabilir tabi. Delmiyor diyorsanız bir deneme yapsanız fikir verir size.
Mühürlü fişeğin özelli nedir ? Orjinal olduğunumu gösteriyor ? Mesela bu yıl dikkat ettim mirage jk6 fişeklerinde de mühür var 34 ve 36 gramlarında. Önceki yıllarda mühür yoktu..
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #20 : 04 Aralık 2015, 09:38:10 »
Mühürlü fişeğin özelli nedir ? Orjinal olduğunumu gösteriyor ? Mesela bu yıl dikkat ettim mirage jk6 fişeklerinde de mühür var 34 ve 36 gramlarında. Önceki yıllarda mühür yoktu..

Mühürlü olması orjinal anlamına geliyormuş, bayi öyle söylemişti. Fakat Winc diğer ürünlerinde göremedim. Sadece bu fişekte var bir özelliği var ama hadi hayırlısı,

Benim şahsi fikrim fişek hakkında uzun menzil olduğunu çok geç açtığını sanıyorum çünkü yakından bir pet şişeye 20 metreden attım neredeyse ortasından ikiye böldü. kesme diye tabir ettiğimiz (fişeği tapadan kesip toplu gitmesini istediğimizde yaptığımız) deki gibi gidiyor ama pet şişe bir kriter değil teneke bulamadım bulsam atacaktım. Canlı üzerinde tesiri ya çok hızlı bir fişek içinden geçiyor hayvan anlamıyor ilerde ölüyor, yada tüylerin döküyor derinin içine giremiyor, saçma yapısı Nikel oranı fazla olabilir, ısınmıyor olabilir. Sadece tahminlerim.

• Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Çağrı ECE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #21 : 04 Aralık 2015, 09:56:35 »
çok toplu gidiyorsa vurulan avlar büyük ihtimal tam grupmana denkgelmiyor etek saçmalara denkgeliyor olabilir onun için öldürmez
  • Franchi Affinity
SMMM Ç.Çağrı ECE 1988 İZMİR

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #22 : 04 Aralık 2015, 10:00:22 »
Mühürlü olması orjinal anlamına geliyormuş, bayi öyle söylemişti. Fakat Winc diğer ürünlerinde göremedim. Sadece bu fişekte var bir özelliği var ama hadi hayırlısı,

Benim şahsi fikrim fişek hakkında uzun menzil olduğunu çok geç açtığını sanıyorum çünkü yakından bir pet şişeye 20 metreden attım neredeyse ortasından ikiye böldü. kesme diye tabir ettiğimiz (fişeği tapadan kesip toplu gitmesini istediğimizde yaptığımız) deki gibi gidiyor ama pet şişe bir kriter değil teneke bulamadım bulsam atacaktım. Canlı üzerinde tesiri ya çok hızlı bir fişek içinden geçiyor hayvan anlamıyor ilerde ölüyor, yada tüylerin döküyor derinin içine giremiyor, saçma yapısı Nikel oranı fazla olabilir, ısınmıyor olabilir. Sadece tahminlerim.
Bu fisegi kullanan bir arkadaşım aynen dediğiniz gibi çok toplu gönderdiğini söylemişti saçmayı. Grupmani oldukça iyiymiş.gazli tufekle guzel av yapıyormuş. Ben avda denemedim performansını bilmiyorum
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
« Yanıtla #23 : 04 Aralık 2015, 10:30:58 »
çok toplu gidiyorsa vurulan avlar büyük ihtimal tam grupmana denkgelmiyor etek saçmalara denkgeliyor olabilir onun için öldürmez

Çağrı kardeş bunu da düşündüm fakat önümdeki tavşan tüyleri ağzıma burnuma kadar girdi diyebilirim. bu kadar tüy yolunduktan sonra hayvan arkadan sırttan toplu yedikten sonra nasıl çekip gidebilir. Aklıma sadece saçmaların aynı taş gibi değdiğini hissettim. yani havalı tüfeklerdeki kurşun gibi, soğuk gidiyor bence.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Sonay ŞEMEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #24 : 04 Aralık 2015, 12:17:09 »
Fişeğin mühürlü olmasının sebebi patlama basıncını arttırmasıdır, yani orijinal olduğu için değil. Winchesterın mühürlü olmayan da bir çok modeli var. Patlama sırasında fişeğin ucunun hemen açılmaması dolayısıyla daha basınçlı bir patlama etkisi sağlıyor. Hortumun ucunu kısa süre kapalı tutup bırakmak gibi düşünebiliriz basitçe. Bende 36 gramları var mühürsüz ( special pigeon ), 61 gram xx double magnumlar var onlar mühürlü, ramazan topu gibi patlıyor :)
  • Kopay - Kurzhaar
1986 Tekirdağ