Gönderen Konu: Yivsiz Av Tüfeklerinde Dürbün ve Red Dot ne işe yarar?Buyrun izleyelim...  (Okunma sayısı 6801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..

Sayın Yivliciye paylaşımından ötürü çok teşekkür ediyorum.
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2015, 11:27:46 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Česka Zbrojovka CZ 550 Lüx .308 Win
  • -Smıth&Wesson 5906 9x19 Parabellum
  • -Fabrıque Nationale Herstal Belgıque Browning HP 9x19 Parabellum
  • -Baikal NK 43 E S&S
  • -Churchıll 206 Silver O&U
  • -Winchester 1300 Defender Pump Action

***Kastamonu Avcılar Ve Atıcılar Spor Klubü***

The following users thanked this post: Şener CANKAT, Melih KAVRAZ

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Red dot konusunda ki ilk tavsiyelerinizden sonra atışlarda isabet oranım artmıştı. Hazırlayanın ve paylaşanın ellerine sağlık. Çok faydalı bir konu.
1983 - Antalya

The following users thanked this post: Atagan YILDIZ

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Red dot konusunda ki ilk tavsiyelerinizden sonra atışlarda isabet oranım artmıştı. Hazırlayanın ve paylaşanın ellerine sağlık. Çok faydalı bir konu.
Şener bey Red Dot konusuna bu kadar takılmamın asıl sebebi;
Yivsiz tüfeklerle 50 mt ye kadar nişan hassasiyeti sağlamaksızın bodoslama kurşun atıyoruz.Dolayısıyla domuz avında hedefe tam konsantre olamıyoruz.Moa değerleri yüksek kaliteli bir Red Dot ile atacağımız mesafeye tüfeğimizi sıfırladığımız vakit "50-100-150",mesafeye göre kurşun çekirdeği ve kaliteli kurşun kullanırsak çok keyifli  domuz avları yapılabiliriz kanaatindeyim.
Mesela açık arazide avlanıyorsunuz ve yivli alma imkanınız yok,atacağınız mesafe taş çatlasa 150 metre,kaldı ki domuz avı max 100-150 metre arasında gerçekleşen bir olay,siz tüfeğinizi Remington High Velocity Magnum 24 gr kurşunlara sıfırladığınızda ve koltuk altı gibi bölgelere atış yaptığınızda o mesafelerden o kurşunla domuzu indirmeniz muhtemeldir.Ama gez arpacıklı tüfekle bu iş hayli zorlaşır...
  • -Baikal NK 43 E S&S

The following users thanked this post: Şener CANKAT

Çevrimdışı Şener CANKAT

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • 1983 / ANTALYA
Şener bey Red Dot konusuna bu kadar takılmamın asıl sebebi;
Yivsiz tüfeklerle 50 mt ye kadar nişan hassasiyeti sağlamaksızın bodoslama kurşun atıyoruz.Dolayısıyla domuz avında hedefe tam konsantre olamıyoruz.Moa değerleri yüksek kaliteli bir Red Dot ile atacağımız mesafeye tüfeğimizi sıfırladığımız vakit "50-100-150",mesafeye göre kurşun çekirdeği ve kaliteli kurşun kullanırsak çok keyifli  domuz avları yapılabiliriz kanaatindeyim.
Mesela açık arazide avlanıyorsunuz ve yivli alma imkanınız yok,atacağınız mesafe taş çatlasa 150 metre,kaldı ki domuz avı max 100-150 metre arasında gerçekleşen bir olay,siz tüfeğinizi Remington High Velocity Magnum 24 gr kurşunlara sıfırladığınızda ve koltuk altı gibi bölgelere atış yaptığınızda o mesafelerden o kurşunla domuzu indirmeniz muhtemeldir.Ama gez arpacıklı tüfekle bu iş hayli zorlaşır...

Hocam bir konu bukadar güzel anlatılır. Red dot la isabetli atışlar yaptıkça bende doğal olarak bu konuya takıldım. Sohbet ortamında bahsettiğim de hatta ilk red dot ı aldığımda eski usta avcılar tarafından o ne işe yarar gibi atıflarla biraz alay konusu olmuştum ama isabetini ve işe yaradığını gördüklerinde bunlar nerede satılıyor bizim tüfeğede takılır mı diye sormaya başladılar. Raydan söktükten sonra aynı tüfekle iki göz açık atmamı başartan bir icat.
1983 - Antalya

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..

Bu resmi daha önceden forumda paylaşmıştım.Mesafe yanlış hatırlamıyorsam 80 mt idi.Hedef gördüğünüz üzere 2.5 lt pet Şişe ve bu hedefi o mesafeden yivsiz tüfekle benden başkası vuramamıştı.
Attığım kurşun Özkursan 33 gr misketti.
Bundan yola çıkarak 100 mt mesafedeki domuzu Reddot suz görmeye çalıştığımızı hayal edelim.Sonuç bir hayli zor olucaktır.Mesele Tüfekte değildir,Zaten 20 senelik huğlu yada üzümlü bile Magnum tek kurşuna dayanıklıdır.
Mesele Red Dot sayesinde atış hattının mesafe olarak uzamasıdır.
"Not: Red Dot un hassas Moa ayarıyla şişenin tam ortasına nişan almıştım.Kurşun ağırlığından ve mesafeden kaynaklı şişenin tam dibine vuruş yapmıştır"
« Son Düzenleme: 02 Aralık 2015, 18:15:51 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Baikal NK 43 E S&S

The following users thanked this post: Şahin GENÇOĞLU, Şener CANKAT

Çevrimdışı Serkan GÜNGÖR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
 Peki iyi red dot tan bahsediliyo. Tavsiye edebileceğiniz bir marka model varmı? Ben bazı forumlarda okuduğum red dotları araştırdım iyi dedikleri kimi zaman üzerine takılan tüfekten bile daha pahalı oluyo  ;D Bende açık arazide kullanılıcak Türkiyede servisi yedek parçası olmuyan bir ürüne yüksek paralar vermeyi riskli buluyorum.
Serkan GÜNGÖR
1984 İZMİR

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Peki iyi red dot tan bahsediliyo. Tavsiye edebileceğiniz bir marka model varmı? Ben bazı forumlarda okuduğum red dotları araştırdım iyi dedikleri kimi zaman üzerine takılan tüfekten bile daha pahalı oluyo  ;D Bende açık arazide kullanılıcak Türkiyede servisi yedek parçası olmuyan bir ürüne yüksek paralar vermeyi riskli buluyorum.
Serkan bey bence iyi bir Red Dot'dan kasıt orjinal,Çin malı ve pcp havalı tüfekler için olmayan,12 ga yivsiz tüfeklerin basıncına dayanabilecek Red Dot lardır.
Ben Tru Glo marka kullanıyorum ve çokta memnunum.Gerek lens kalitesi,gerek paralax free özelliği bakımında fiyatı ve kalitesi bence mükemmel.Ve Sıfırlamasıda bugüne kadar hiç bozulmadı.
  • -Baikal NK 43 E S&S

The following users thanked this post: Şener CANKAT

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Red dotlar tüfeğin atış hattını uzatmazlar. Teknik olarak standart bir gezden farkları yoktur. Red dot hedef atışı için değil çatışma ve hızlı nişan almak için üretilirler. Eğer amaç uzun mesafe atışı ise kaliteli 4-8x yakınlaştırmalı kaliteli bir optik gerekli.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası

Çevrimdışı Atagan YILDIZ

• Müdavim Üyemiz
  • AV DOĞA YAŞAM..
Red dotlar tüfeğin atış hattını uzatmazlar. Teknik olarak standart bir gezden farkları yoktur. Red dot hedef atışı için değil çatışma ve hızlı nişan almak için üretilirler. Eğer amaç uzun mesafe atışı ise kaliteli 4-8x yakınlaştırmalı kaliteli bir optik gerekli.
😊😊😊
Eyvallah Mert kardeş,optik ve avcılık konusuna yıllarını veren Selçuk AYDIN'ın videolu anlatımından sonra senin yazdığınız yorumla adeta aydınlanmış oldum😊...
« Son Düzenleme: 29 Aralık 2015, 00:09:57 Gönderen: Atagan YILDIZ »
  • -Baikal NK 43 E S&S

Çevrimdışı Mert PASTIRMACI

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ne açıdan dalga geçtiniz anlayamadım ? Atış hattı kurşunun aldığı yol demektir bunuda hiçbir optik değiştirmez. Yukarıdaki yorumda böyle telafuz edilmiş. Sayın Selçuk Aydın videoda atış mesafesi diyor red dottan bahsederken , atış hattı demiyor. Ufak kelime hataları büyük yanlışlar doğurabilir.
1992-İstanbul Yenisahra E-5 Gedik Silah Av Ve Outdoor Mağazası