Tüfek Seçilip Siparişi Verilmiştir: Listemde olmamasına rağmen Yıldız SPZ M modeline karar verip, siparişimi verdim. Herkese teşekkürler.
Merhaba değerli avcılar. Çocukluk ve ilk gençlik av tecrübelerimi saymazsak, avcılığa yeni başlayacağım. Tüfek satın almak için gerekli belgelerimi hazırladım ve inşallah yarın satın alma belgemi teslim alacağım. Ancak tüfek seçimi konusunda büyük sıkıntılarım var. Yaklaşık bir aydır bütün zamanım tüfek araştırmakla geçti. Birkaç seçenek arasında kaldım. Sizlerin de yardımlarınızı rica ediyorum.
BENİMLE İLGİLİ BİLGİLER
1- İstediğim tüfek, kesinlikle süperpoze...
2- Aslında solak değilim; ancak tüfekte SOLAĞIM ve hakim gözüm de sol göz. Bu nedenle kesinlikle solak avcılara uygun bir tüfek almalı veya yaptırmalıyım.
3- Avlanacağım bölge büyük çoğunlukla Malatya civarı olacak. (Genellikle dağlık alanda tavşan, keklik; bıldırcın, ördek, güvercin, çulluk vs.)
4- Kendimi iki göz açık nişan almaya alıştırmaya çalışacağım.
5- Hiç solak tüfek kullanmadım; şimdiye kadar kullandığım tüfeklerin tümünde, nişan alırken namlunun sırtını görüyorum. Yani dipçik bana çok dik geliyor sanırım. Solak olup da sağlak tüfek kullandığım için midir bilmiyorum.
AKLIMDAKİ SÜPERPOZE TÜFEKLER
1- Huğlu 103 FE Süperpoze
Bilindiği gibi Huğlu'nun hazırda solak süperpozeleri yok. Sipariş versem yaparlar mı bilmiyorum; ama o da 3-4 ayı bulur. Bu tüfek konusundaki en büyük çekincem de ağırlığı... Dağları 3500 belki de daha üstü gram ağırlıktaki bir tüfekle dolaşabilir miyim bilemiyorum.
2- Akkar Churchill 205 SOLAK Süperpoze Tüfeği
Solak versiyonunun hazırda bulunması sebebiyle de bu tüfek aklıma yattı aslında. Kullanıcıları genellikle çok memnun. Ancak bir durumu varmış ki beni tüfekten adeta soğuttu. Namlu boyası... Aşırı derecede titiz olmayan ve tüfeğe sürekli bakım yapmayan birinin elinde çok hızlı bir şekilde paslanırmış. Aynı zamanda kolayca çizilirmiş. Doğrusu ben de bu hassasiyet konusunda kendime pek güvenmiyorum.
3- Beretta Silver Pigeon 1 12 Kalibre
Hoşuma giden bir diğer tüfek de bu. Ağırlığı 3100 gram. 6900 TL gibi bir fiyatı var. Gerçekten parasını hak eden bir tüfekse, taksitle de olsa alabilirim sanırım. Alacağım tüfeğin ömürlük olmasını istiyorum. Tek tüfeğim olsun, ona iyice alışayım istiyorum.
NOT: Bu üç tüfek hakkındaki görüşlerinizi rica ediyorum. Sizlerden ricam, işe diğer yerli tüfekleri karıştırmamanızdır. Şimdiden teşekkürler. Bildiğiniz diğer solak süperpoze varsa tavsiye edebilirsiniz.