Gönderen Konu: Süperpoze Seçimi İçin Yardım!  (Okunma sayısı 10449 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Süperpoze Seçimi İçin Yardım!
« : 29 Kasım 2015, 21:05:46 »
Tüfek Seçilip Siparişi Verilmiştir: Listemde olmamasına rağmen Yıldız SPZ M modeline karar verip, siparişimi verdim. Herkese teşekkürler.

Merhaba değerli avcılar. Çocukluk ve ilk gençlik av tecrübelerimi saymazsak, avcılığa yeni başlayacağım. Tüfek satın almak için gerekli belgelerimi hazırladım ve inşallah yarın satın alma belgemi teslim alacağım. Ancak tüfek seçimi konusunda büyük sıkıntılarım var. Yaklaşık bir aydır bütün zamanım tüfek araştırmakla geçti. Birkaç seçenek arasında kaldım. Sizlerin de yardımlarınızı rica ediyorum.

BENİMLE İLGİLİ BİLGİLER
1- İstediğim tüfek, kesinlikle süperpoze...
2- Aslında solak değilim; ancak tüfekte SOLAĞIM ve hakim gözüm de sol göz. Bu nedenle kesinlikle solak avcılara uygun bir tüfek almalı veya yaptırmalıyım.
3- Avlanacağım bölge büyük çoğunlukla Malatya civarı olacak. (Genellikle dağlık alanda tavşan, keklik; bıldırcın, ördek, güvercin, çulluk vs.)
4- Kendimi iki göz açık nişan almaya alıştırmaya çalışacağım.
5- Hiç solak tüfek kullanmadım; şimdiye kadar kullandığım tüfeklerin tümünde, nişan alırken namlunun sırtını görüyorum. Yani dipçik bana çok dik geliyor sanırım. Solak olup da sağlak tüfek kullandığım için midir bilmiyorum.

AKLIMDAKİ SÜPERPOZE TÜFEKLER
1- Huğlu 103 FE Süperpoze
Bilindiği gibi Huğlu'nun hazırda solak süperpozeleri yok. Sipariş versem yaparlar mı bilmiyorum; ama o da 3-4 ayı bulur. Bu tüfek konusundaki en büyük çekincem de ağırlığı... Dağları 3500 belki de daha üstü gram ağırlıktaki bir tüfekle dolaşabilir miyim bilemiyorum.

2- Akkar Churchill 205 SOLAK Süperpoze Tüfeği
Solak versiyonunun hazırda bulunması sebebiyle de bu tüfek aklıma yattı aslında. Kullanıcıları genellikle çok memnun. Ancak bir durumu varmış ki beni tüfekten adeta soğuttu. Namlu boyası... Aşırı derecede titiz olmayan ve tüfeğe sürekli bakım yapmayan birinin elinde çok hızlı bir şekilde paslanırmış. Aynı zamanda kolayca çizilirmiş. Doğrusu ben de bu hassasiyet konusunda kendime pek güvenmiyorum.

3- Beretta Silver Pigeon 1 12 Kalibre
Hoşuma giden bir diğer tüfek de bu. Ağırlığı 3100 gram. 6900 TL gibi bir fiyatı var. Gerçekten parasını hak eden bir tüfekse, taksitle de olsa alabilirim sanırım. Alacağım tüfeğin ömürlük olmasını istiyorum. Tek tüfeğim olsun, ona iyice alışayım istiyorum.

NOT: Bu üç tüfek hakkındaki görüşlerinizi rica ediyorum. Sizlerden ricam, işe diğer yerli tüfekleri karıştırmamanızdır. Şimdiden teşekkürler. Bildiğiniz diğer solak süperpoze varsa tavsiye edebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 01 Aralık 2015, 19:03:13 Gönderen: Rıdvan ÖZKAN »
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Süperpoze Seçimi İçin Yardım!
« Yanıtla #1 : 29 Kasım 2015, 21:20:17 »
Kesinlikle Yıldız spz me diyorum. Çünkü bu saydığınız markaların hepsinden daha iyi grupman ve yıkıcılığa sahiptir Berettadan bile,Çünkü amerika Arjantin ve İngiltere de son yıllarda çok popüler oldu,araştırabilirsin başta americanshotgun ve shotgunworld sitelerine bakabilirsiniz.Ayrıca amerikada yayınlanan bir av dergisinde Yıldız''ın bu dengeli homejen saçma dağılımı karşısında fiyatının aslında çok uygun olduğunu yazmış. Üstelik Yerliler içerisinde Alüminyum alaşımlı kasalarında 1600 bar'a tutan başka bir marka yok. Yine de tercih sizindir.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 29 Kasım 2015, 21:29:45 »
Sayın Hamza Seda;
Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Aslında listede 4. seçeneğim olarak Yıldız'ı da ekleyecektim. Ya da ekleyeceğim bir tüfek daha olsaydı, muhtemelen Yıldız spz me olurdu. Ancak maalesef o tüfeğe nedense kanım hiç ısınmadı. Bilirsiniz, tüfeğin kalitesi önemlidir; ama avcının da tüfeğini sevmesi şarttır. İlginiz için tekrar teşekkürler.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Emrah TUNCA 57

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2015, 21:31:33 »
Gerçekten iyi süperpoze kullanmak istiyorsanız paraya kıymanız gerekiyor. Benim tavsiyem browning b725 modelidir.Fiyatları 10 - 11 bin lira arasında. Solak versiyonu varmıdır bilmiyorum ama gerçekten güzel tüfek. İnceleme fırsatım oldu. Ağırlığı 3.200 - 3.300 arasında değişiyor. Yanlış hatırlamıyorsam tetik çekme mesafesi 37.5 cm.
  • Armsan A612W Yarı Otomatik
  • Setter-Paşa
1994/SİNOP

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 29 Kasım 2015, 21:57:23 »
Sayın Emrah Tunca;
Browning'in o modelini de incelemiştim. Gerçekten güzel bir şey. Hatta tüm modelleri hoşuma gitti; ama maalesef fiyatlar şimdilik bana uygun değil. Keşke imkanlar olsaydı da onlardan alabilseydim...
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #5 : 29 Kasım 2015, 22:42:59 »
Diğer tüfekleri bilmem ama
YILDIZ SPZ-ME Kullanıyorum ve memnunum

TURKCELL T50 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 30 Kasım 2015, 06:01:31 »
İlginiz için teşekkür ederim Sayın Elver; duruma göre Yıldız'ı da tekrar düşüneceğim bakalım.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #7 : 30 Kasım 2015, 11:07:25 »
Kesinlikle Yıldız spz me diyorum. Çünkü bu saydığınız markaların hepsinden daha iyi grupman ve yıkıcılığa sahiptir Berettadan bile,Çünkü amerika Arjantin ve İngiltere de son yıllarda çok popüler oldu,araştırabilirsin başta americanshotgun ve shotgunworld sitelerine bakabilirsiniz.Ayrıca amerikada yayınlanan bir av dergisinde Yıldız''ın bu dengeli homejen saçma dağılımı karşısında fiyatının aslında çok uygun olduğunu yazmış. Üstelik Yerliler içerisinde Alüminyum alaşımlı kasalarında 1600 bar'a tutan başka bir marka yok. Yine de tercih sizindir.
Değişik bir yerden bakmışsınız. Bence durum biraz daha farklı. Full şokla % 95 gruptan atan bir tüfek YILDIZ. 36.5 mt mesafede. Full şoku bile extra full un de full ü gibi bişey. İyi grupmanı bundandır belki de.

Dünyada hangi üretici ful şok için %90 grupmanı veriyor söyler misiniz ?

Kimse vermiyor. Şunu söyleyeyim YILDIZ firmasının tüfeğini alan arkadaşların xful yada extra full şoklara hiç muhtaç olmayacağı.
 Diğer markalarla kıyaslanmaya bile girmeyeceğim.

Ben size AKKAR ı öneriyorum.Güzel tüfekleri  var.Arada bir bakımını yaparsanız sorun çıkaracağını sanmıyorum.

« Son Düzenleme: 30 Kasım 2015, 11:08:50 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979

Çevrimdışı Cihangir GÜNEL

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • "Sabır Her Kişinin Değil Er Kişinin Harcının"
« Yanıtla #8 : 30 Kasım 2015, 12:01:14 »
Rıdvan bey selamlar,

çok güzel özetlemişsiniz tüm noktalara değinmişsiniz.

Akkar churchill kullandım, yıkıcılığı biraz zayıf ve pas konusunda fabrikaya gönderip tekrar boyatmak zorunda kalmıştım.

Ben beratta da karar kılmanızı doğru buluyorum, müthiş keyiflidir. ayrıca konforludur ve km lerce dağda yürüyorum pek zoruluk çekmedim. Pahalı ama bence değer.
  • Beretta Poze S56
  • Browning A5
  • Deutsch Black Kurzhaar (Rockey)
1987 - ANKARA

Çevrimdışı Mustafa SAYAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 30 Kasım 2015, 13:11:08 »
Yildizdan sasma bence...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mustafa SAYAR
1981 Aliağa/İZMİR

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 30 Kasım 2015, 13:58:51 »
Değişik bir yerden bakmışsınız. Bence durum biraz daha farklı. Full şokla % 95 gruptan atan bir tüfek YILDIZ. 36.5 mt mesafede. Full şoku bile extra full un de full ü gibi bişey. İyi grupmanı bundandır belki de.

Kimse vermiyor. Şunu söyleyeyim YILDIZ firmasının tüfeğini alan arkadaşların xful yada extra full şoklara hiç muhtaç olmayacağı.

Ben size AKKAR ı öneriyorum.Güzel tüfekleri  var.Arada bir bakımını yaparsanız sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Yorumunuz için teşekkürler. Bu bakım meselesi maalesef beni soğutuyor. Aslında övülen bir tüfek; forumlarda sayılan tek eksiği boyası. Neden buna da bir çare düşünmezler anlayamıyorum.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #11 : 30 Kasım 2015, 14:01:50 »
Rıdvan bey selamlar,

çok güzel özetlemişsiniz tüm noktalara değinmişsiniz.

Akkar churchill kullandım, yıkıcılığı biraz zayıf ve pas konusunda fabrikaya gönderip tekrar boyatmak zorunda kalmıştım.

Ben beratta da karar kılmanızı doğru buluyorum, müthiş keyiflidir. ayrıca konforludur ve km lerce dağda yürüyorum pek zoruluk çekmedim. Pahalı ama bence değer.
Aslında benim de gönlüm Beretta'da; ama yaşadığım il olan Malatya'da, hiçbir bayiide bulunmuyor. İnsan bir görmek, dokunmak istiyorum. Gerçi yukarıda saydığım tüfeklerin hiçbiri Malatya'daki bayiilerde yok. Varsa yoksa y. otomatik ya da süperpozelerden eski huğlu, ata vs. Bugün belgemi aldım, artık iyi kötü bir karar vereceğim gün sonunda inşallah.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #12 : 30 Kasım 2015, 14:02:47 »
Yildizdan sasma bence...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bakalım artık Mustafa Bey, bugün bir karar vereceğim inşallah.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Hamza SEDA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 30 Kasım 2015, 14:18:50 »

Suat bey evet dedğiniz doğru ama Yıldız süperpoze 76 cm çapta bu grupmanı homojen şekilde yapıyor onun için  zaten İngiltere ve İtalya da ödül aldı. Ayrıca Amerikada en kaliteli Türk yapımı tüfek yorumlarını Shotgunworld dergisinde görebilirsiniz. Bu yorumları yapan kişiler bizim hayallerimizi süsleyen bazı markaları bile acımasızca eleştirebiliyorlar.
  • Özkanlar Fx12 (Standart) 66 cm namlu Yarı Kamuflaj
1984 AFYON

Çevrimdışı Adem KOCA

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 30 Kasım 2015, 14:54:42 »
yerli alacaksan ARTEMiS dene derim. ben 4 sene ördek avında kullandım .2fişk attığım hiç olmadı ördeğe. diğer avları saymıyorum onlar  püf dese düşürüyor  her daim.

kişiye ösel yapılan artemis bu tüfek . en baba silahlarımdan

« Son Düzenleme: 30 Kasım 2015, 14:57:42 Gönderen: Adem KOCA »
1981 - Çarşamba/Samsun
 0544 565 37 82

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #15 : 30 Kasım 2015, 18:06:26 »
Rıdvan Bey istediklerinizi çok açık ifade etmişsiniz :) Acele etmeden biraz daha araştırmaya devam etmenizi; bu arada bir otobüse atlayıp Antep falan gibi bu tüfekleri yakından görebileceğiniz çevre illere ziyarete gitmenizi öneririm, naçizane. Dağ sana gelmiyors sen dağa git derler ya ;) Bi' yakından görün evvela.
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Alper KAYAR

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #16 : 30 Kasım 2015, 18:23:30 »
nacizane tavsiyem yerliden uzak durmanızdır.saygılar.
  • Fabarm xlr5
  • Beretta s-55
evdekı huzur zengınlık budur.

1985-SAKARYA

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 30 Kasım 2015, 21:12:56 »
...Acele etmeden biraz daha araştırmaya devam etmenizi; bu arada bir otobüse atlayıp Antep falan gibi bu tüfekleri yakından görebileceğiniz çevre illere ziyarete gitmenizi öneririm, naçizane. Dağ sana gelmiyors sen dağa git derler ya ;) Bi' yakından görün evvela.

Rıdvan Bey, Volkan Bey'e acizane ben de katılıyorum. Bununla birlikte seçenekleriniz arasında Akus olmaması dikkatimi çekti. Üst/Alt Çifte dendiğinde bu ülkede en profesyonel firmaların başında Akus geliyor bana ve birçok avcıya göre. Ayrıca Sarsılmaz'ın yeni sistemle çıkardığı W-512 tüfekleri de işlevsel gibi duruyor. Bunları niçin elediğinizi merak ettim sadece. Ya da belki gözünüzden kaçmıştır diye dikkat çekmek istedim, cüretimi mazur görün.  :)
  • Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #18 : 30 Kasım 2015, 21:46:33 »
Rıdvan Bey istediklerinizi çok açık ifade etmişsiniz :) Acele etmeden biraz daha araştırmaya devam etmenizi; bu arada bir otobüse atlayıp Antep falan gibi bu tüfekleri yakından görebileceğiniz çevre illere ziyarete gitmenizi öneririm, naçizane. Dağ sana gelmiyors sen dağa git derler ya ;) Bi' yakından görün evvela.
Sayın Volkan KÖYDEMİR,
Acele etmemek için elimden geleni yapıyorum; ama yıllarca kendimi baskılayıp avı terk etmiş olmak ve son birkaç aydır bu tutkuyu artık bastıramayıp ava tekrar başlamaya karar vermek, sabrımı iyice zorluyor :-D Bir an önce gerekli işlemleri tamamlayıp kendimi dağa taşa vurasım var. Dediğiniz gibi en iyisi tüfekleri yerinde görüp omuzlamak; yalnız ben şimdilik kararımı, omuzlama imkanı bulduğum tek tüfek olan Yıldız spz m'den yana kullandım sanırım. Nihai kararım değil; fakat %90 Yıldız olacak galiba. Bugün aradım, solak olduğum için sol avans verip hemen gönderebileceklermiş. Bakalım artık kısmetimizde ne varsa onu görürüz umarım. eğerli görüşleriniz için tekrar teşekkürler, hoşça kalın.
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #19 : 30 Kasım 2015, 21:57:09 »
Rıdvan Bey, Volkan Bey'e acizane ben de katılıyorum. Bununla birlikte seçenekleriniz arasında Akus olmaması dikkatimi çekti. Üst/Alt Çifte dendiğinde bu ülkede en profesyonel firmaların başında Akus geliyor bana ve birçok avcıya göre. Ayrıca Sarsılmaz'ın yeni sistemle çıkardığı W-512 tüfekleri de işlevsel gibi duruyor. Bunları niçin elediğinizi merak ettim sadece. Ya da belki gözünüzden kaçmıştır diye dikkat çekmek istedim, cüretimi mazur görün.  :)
Sayın Mustafa GÖNEN,
Aslında Akus'a karşı herhangi bir ön yargım yok. Ben de zaten Akus ile ilgili olumsuz yorumlara pek rastlamadım. Dediğiniz gibi belki de alanında 1 numaradır. Ancak maalesef 1 numara olmak yetmiyor. Bana göre 1 numara olmaktan öte, reklam yapmayı, malını pazarlamayı ve ihtiyaçları gidermeyi bilmek gerekir. Örneğin genel anlamda sorulduğunda, en iyi süperpozelerin Huğlu'da olduğu söylenir. Oysa eşek ölüsü ağırlıkları ile o pozelerin kahrı çekilmez; ama yine de herkes alır. Sonrasında pişman olsa da alır. Alır, ağırlığını bileklerinde hissedince nasıl satacağının yollarını arar. Bu durum, Huğlu'nun reklamı iyi yapmasından ve adını bir kere duyurmuş olmasından kaynaklanıyor. Kabul etmek lazım ki Yıldız da, adını Akus'tan çok daha iyi bir şekilde duyurmuş. Hem Akus hem de Yıldız iyiyse; ben artık hangisine kaç kişinin iyi dediğine bakarım. Çünkü tüm tüfekleri deneme şansım maalesef yok. Ve Yıldız için iyi diyenlerin sayısı da gözle görülür şekilde, Akus iyidir diyenlerden fazla. Umarım anlatabilmişimdir. Yorumunuz için tekrar teşekkürler.
1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: Mustafa GÖNEN, Emrah TUNCA

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #20 : 30 Kasım 2015, 21:59:25 »
nacizane tavsiyem yerliden uzak durmanızdır.saygılar.
İlginiz için teşekkür ederim Sayın Alper KAYAR; ama sanırım gönlüm Yıldız spz m'ye kayar :-D
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #21 : 30 Kasım 2015, 22:07:54 »
yerli alacaksan ARTEMiS dene derim. ben 4 sene ördek avında kullandım .2fişk attığım hiç olmadı ördeğe. diğer avları saymıyorum onlar  püf dese düşürüyor  her daim.

kişiye ösel yapılan artemis bu tüfek . en baba silahlarımdan

Sayın Adem KOCA,
Arthemis'in pek kullanıcısı yok piyasada. Kullanıcı olmayınca yorum bulmak da zor. Az yorum içinde olumsuzları ile karşılaşınca pek araştırmadım doğrusu. Teknik özelliklerini bilmem; ama tüfeğinizin estetiği beni gerçekten cezbetti. Çok asil bir duruşu var. Hangi model acaba?
1983

''Emek, yemek getirir.''

Çevrimdışı Mustafa GÖNEN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #22 : 30 Kasım 2015, 22:21:26 »
Rica ederim Rıdvan Bey, ben teşekkür ederim. Söylediklerinizde haksız değilsiniz. Yıldız da iyi markadır, inşallah seçiminizden memnun kalır ve sorunsuz, keyifli avlar yaparsınız.
  • Akdaş AH212 Kamuflaj 71 cm Yarı Otomatik
  • Yıldız SPZ ME Steel 71 cm Üst/Alt Çifte
1988 - Fethiye/Muğla - Bayramiç/Çanakkale

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #23 : 30 Kasım 2015, 22:24:34 »
Rica ederim Rıdvan Bey, ben teşekkür ederim. Söylediklerinizde haksız değilsiniz. Yıldız da iyi markadır, inşallah seçiminizden memnun kalır ve sorunsuz, keyifli avlar yaparsınız.
Çok teşekkür ederim, hayırlısı artık :-)
1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: Mustafa GÖNEN

Çevrimdışı Suat ÇALIŞKAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 30 Kasım 2015, 22:34:45 »
Sayın Volkan KÖYDEMİR,
Acele etmemek için elimden geleni yapıyorum; ama yıllarca kendimi baskılayıp avı terk etmiş olmak ve son birkaç aydır bu tutkuyu artık bastıramayıp ava tekrar başlamaya karar vermek, sabrımı iyice zorluyor :-D Bir an önce gerekli işlemleri tamamlayıp kendimi dağa taşa vurasım var. Dediğiniz gibi en iyisi tüfekleri yerinde görüp omuzlamak; yalnız ben şimdilik kararımı, omuzlama imkanı bulduğum tek tüfek olan Yıldız spz m'den yana kullandım sanırım. Nihai kararım değil; fakat %90 Yıldız olacak galiba. Bugün aradım, solak olduğum için sol avans verip hemen gönderebileceklermiş. Bakalım artık kısmetimizde ne varsa onu görürüz umarım. eğerli görüşleriniz için tekrar teşekkürler, hoşça kalın.
Bu ülkede asgari ücret 1000 TL iken bir avcının Akus bir çifteye en az 4000 TL vermesi epey zor.Ancak 1500 TL ye Yıldız alması mümkün  700tl ye Kral alması olağan 300 TL ye xx huğlu alması en mantıklıdır.

Yanı Akus biraz daha ulaşılması güç. Yoksa kimse kimseyi kandırmasın Akus sıra bütün çifte ve pozelerde diğerlerini .........tturur.
Sizin bakış açınızla bakarsak FIAT Mersedes ten daha çok reklam yapar. O zaman Fiat daha iyi diyebilirmiyiz.
Bence yanlış taraftan bakıyorsunuz.Yinede karar sizin acele etmeyin bence....
« Son Düzenleme: 30 Kasım 2015, 22:36:06 Gönderen: Suat ÇALIŞKAN »
  • HANİÇ ÇİFTE SXS 67.5 cm Mobil şoklu
  • WİNCHESTER SX3 RED PERFORMANCE
  • AKKAR ALTAY COMMANDO 20ga 66cm
İtibar paradan kıymetlidir, değerini bilene

BİGA/1979