Değerli arkadaşlar bu hafta içersinde armsan 612W slug namlu bir tüfek satın aldım,fakat çalışma makenizması biraz farklı gibi göründü.Bu nedenle bilgilerinize ihtiyacım var.Durum şöyle... daha evvel Vursan 92A tüfek kullanmıştım,halen Zafer Pa-08 pompalı tüfeğimde var.Bu tüfeklerin çalışma prensipleri .. Namluya fişek sürüldüğünde makenizmanın kitlendiği tetik çekilmeden serbest kalmadığı eğer tüfek namlusundaki fişek veya tüm şarjör boşaltılacaksa alttaki dümeyi basılı tutup makenizmayı ileri geri hareketle boşaltabiliyorduk.pompalı tüfektede bu böyle.
Ama Armsan farklı,namluya sürdüğünüz fişek veya tüm şarjör'ü hiçbir şey yapmadan sadece makenizma kolu ile boşaltabiliyorum.bu tüfekteki düğme sadece tüfek boşaldığında açık kalan makenizmayı kapatıyor sadece,anlayamadığım olay şu.Eğer namludaki fişeği tetiği çekip ateşlersek namludaki gaz basıncıyla makenizmanın hareket etmesine gerek kalmıyorki zaten o anda fişek basıncıyla makenizmayı geriye atacaktır,yani kilitleme olayı yok.Fabrikasından pazartesiye kadar bir bilgi alma imkanım yok bu nedenle siz kullanıcı arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.(Armsan bu şekildemi çalışıyor).Saygılar.