Gönderen Konu: Akkar Altay Special mı Özkanlar FX015 mi?(İkiside Fiyat 1500-1600)  (Okunma sayısı 5395 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Murat YEŞİLYURT

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akkar Altay Special mı Özkanlar FX015 mi? 66 cm namlu.İkisinin de  Fiyat 1500-1600tl aralığında.Kullanan veya bilgisi olan dostların yorumları nelerdir acaba?
  • ÖZKANLAR FX015-66 cm
  • AKDAŞ AK 212-71cm
1981- Samsun/Tokat

Çevrimdışı Muhammet ALİ

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
özkanlar çok hoşuma gitti alacağım otomatik kesin fx015 olur  :) :)
KONYA -ANKARA

Çevrimdışı Mehmet AKKUŞ

• Müdavim Üyemiz
Farklı dizayn ,çalışma prensibi mukayese etmek yanlış olur
  • Webley Scott (AKUS) SxS 20/66
  • Akus SxS 12/66
  • Özkanlar FX017 12/66
Mehmet AKKUŞ
1973 Kemaliye-ERZİNCAN

The following users thanked this post: Onur ORAL

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akkar Altay Special kullananların yorumları nedir acaba?
  • ÖZKANLAR FX015-66 cm
  • AKDAŞ AK 212-71cm
1981- Samsun/Tokat

Çevrimdışı Rıza BOZOKLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Fatih kardeş  ben Akkar Altay Special  71 namlu ahşap   kullanıyorum.Ben açıkça sana söyleyeyim.
Tüfek  güzel alımlı  nişana iyi geliyor ama her güzelin kusurları olduğu gibi  bazı beğenmediğim şeyler var.
32 gramdan 52 gr magnuma kadar çeşitli marka çeşitli gram fişeklerle denedim.
1-) Tüfekle  1 no şok takılı iken  bile adımlarımı 70 santim gelecek şekilde  açarak  75 adım(50 metre) gibi mesafelere A4 kağıda atınca  çok dağıtıyor. Kağıda 1-2 saçma ancak değiyor.
2-Namlu çok çabuk  paslanıyor.Yani küfleniyor.Alırsan  her av dönüşü  mutlaka ama  mutlaka temizlemen lazım yoksa  küf namluya çok çabuk işliyor kazıyamıyorsun.
3- Ahşap olduğu için midir?  nedir?   El kundağını  sıkınca 2-3, mm  açılıp  kapanıyor.Yani el kundağının ağacı gevrek  bilmem anlatabildim mi?
4-Tüfek atışa  hazır iken  bile namluyu oynatınca namluda çok hafif bir oynama var yani namlunun kasaya oturduğu  yerde  mm.lik veya mm.den de az olsa bir boşluk var.Namluyu kımıldatınca oynuyor.
5- El kundağı somununu   soğuk havada  sıkınca  sıcak bir ortamda mümkün değil açamıyorsun.  Bu yüzden  İngiliz  anahtarı aldım  sırf tüfeğin el kundağını sökmek için.El kundağı somununu sıcak  ortamda(     
      mesala yaz ayında)   sıkmış isen  kışın somun   boşanıyor.
6-) El kundağı somununun ucundaki tüfek kayışının  takıldığı  yerdeki metal parça  çok zayıf. Az bir zorlanmada  askı demiri yerinden  çıkıyor yani askı demiri bükülüyor. Bu yüzden  birkaç  kez tüfek  omuzumdan         
     düştü.
7-Tüfekte kayış takılı  iken  el kundağı somununu  çıkartamıyorsun  çünkü   kayışı taktığın  çengel  somuna sabitlenmiş. Sen  somunu çevirince  kayışı taktığın çengelde dönüyor.
8-)Şimdiye kadar  yaklaşık 100-150 civarı atış yaptığım halde  Fişeğin dibinin   yerdeki beyaz krom gibi şey  halka gibi dökülmeye başladı. Yani İğne deliğinin   etrafında çember gibi dökülmeler var  ve net belli.

Tercih senin  ben de  tüfeği satılığa çıkardım  satabilirsem satacağım. Kaz-ördek tavşan için  tüfek alacaksan mutlaka  kinetik sistem bir tüfek  düşün ama  onuda  mümkünde deneyerek al. Sonra   
    başın çok ağrır avdan soğuyabilirsin.  28-42 gram arasını çalıştıran temiz bir  Vursan 92 -A  bulabilirsen   kaçırma  al derim.
    İnan kaya gibi bir silah, biraz ağır gelebilir ama  kodum mu  oturtan cinsten bir tüfek. Yada  denemek şartıyla  Stoeger M 2000 , Akdaş AK -212  gibi bir silah düşünebilirsin. Sormak istediğin varsa     
    sor pazartesi  cevaplandırabilirim.
« Son Düzenleme: 28 Kasım 2015, 16:07:00 Gönderen: Rıza BOZOKLU »
1974 İnebolu/KASTAMONU

The following users thanked this post: Adem KARACAN, Murat YEŞİLYURT

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
akkar altay 71 namlu bende kulladım sattım çalışmasına bir şey diyemem saat gibi çalışır akkar ancak ustalrında dediği gibi namlusu çabuk pas yapıyor el kundağı ise sanki kartondan yapılmış gibi bir his veriyor çok kalitesiz magnum fişeklerde çatlıyabilir onun dışında atış anında geri tepme çok değil ama namlusu çok şahlanıyordu yıkıcılığı çok iyiydi hafifliğde çok güzel akkarın kuş gibi elinizde  benim kanatimce akkarın fazlasıyla makyaja ihtiyacı var silahları hiç göze hitap etmiyor ve kundak dipçik kalitesi çok vasat ustarın dediği her atışdan sonra itinalı bakım yapılması lazım akkara
1985
BURSA

Çevrimdışı M.Ali AKDAĞCIK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Akkar Altay Special mı Özkanlar FX015 mi? 66 cm namlu.İkisinin de  Fiyat 1500-1600tl aralığında.Kullanan veya bilgisi olan dostların yorumları nelerdir acaba?

hangi avlar favorileriniz,
kullanacağınızı av cinsi önem teşkil etmekte,
merada elinizdeki tüfek ve mühimmatla alacağınız sonuç, beklentiniz olan isteklerinizi karşılamalı,
yorumlar bu yönde olsa dahabi aydınlanırsınız ,..

saygılarımla.
  • TURKUAZ HK 11, OTOMATİK, 4+1, 12 CAL. 65 CM.
  • LAZER TEK KIRMA, 36 CAL. 65 CM.
İnsanlara hoşgörülü tavrım , bildiklerimin yanılgılarıma yetmeyişindendir,..

Murat Ali Akdağcık
1970 MERSİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Çulluk, bıldırcın ve ördek avı için.
  • ÖZKANLAR FX015-66 cm
  • AKDAŞ AK 212-71cm
1981- Samsun/Tokat

Çevrimdışı Ergin ŞİMŞEK

• Üyelik Sonlandırıldı
  • *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
ikisinide deneyin karşılaştırın hangisi iyiyse onu alın derimm
1984 SAMSUN/BAFRA  *****HAYALİN KADAR YAŞAR CESARETİN KADAR BÜYÜR ADAMLIĞIN KADAR ANILIRSIN*****

Çevrimdışı Celal KALABALIK

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ben 11 yıl akkar altay kullandım.sadece bir defa mekanizma tırnağı kırıldı,başkada bir sıkıntı olmadı.enaz 2500 fişek atmışım.rıza beyin anlattığı hiçbir sıkıntıyı yaşamadım.50 metrede a4 kağıdına 3saçma isabet etmişse kötü değildir.ayrıca kullanılan fişeğin tapası saçma dağılımında çok etkili bir sebeptir.örneğin bior, dipersante ve keçe tapa çok yakın mesafede dağıtır.aksine power tapalar uzak mesafelerde çok daha az açar.hiç bir zaman 1 numara şok kullanılmasından yana değilim.ben akkar altay tüfeğimde kasım ayına kadar 5 no,kasımdan sonra 3 no şok kullanıyorum.çok memnunum.tüfekte tutukluk yaşamadım.ama tüfekleri makyajlı değil.pek süslü görünmezler.o konuda tüfeklerini geliştirmeleri lazım.özkanlar kötü bir fima değil.ben huğlu nitro yu alacaktım vazgeçtim.yeni tüfek almamın sebebi hep aynı tüfeği kullanmaktan bıkmam oldu.vazgeçmemin sebebi de tüfeğimden pek farklı olmamaları oldu.şayet iyi bir yerli tüfek çıkarsa alırım.karar senin.deneyerek almak en doğrusudur.
  • Akkar Altay silver 12ga 71cm
  • Stoeger m2000 deluxe 66 cm
  • Robust çiftkırma 16 ga 71 cm
1979 BİNGÖL

The following users thanked this post: Volkan KÖYDEMİR, Murat YEŞİLYURT

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
özkanlar dn saşma. 1960 dn itibaren imalatcı firma..hafif sağlam zarif ve satıs sonrası ilgi alaka bakım çok iyi
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

The following users thanked this post: Orhan ÖZKAN